Skúsenosti s potratovou tabletkou: Čo očakávať?
Ahoj baby som zložitej situácii mam dve dceri a 4 mesačného synčeka ešte som nestihla na danu a po pravde som natom nebola naj bo sme sa museli sťahovať do väčšieho bytu a dnes som zistila ze som tehotná robila som si test a neviem co ďalej mali sme ochranu ale asi nefungovala 🤦♀️😭chcela som sa opýtať ci mate niaku skúsenosť s tou tabletkou ru alebo ako sa vlastne vola a ci vám ju doktor predpise. Ďakujem za všetky odpovede 🙏
@tianna ja ťa sklamem. Môžeš si sledovať co chceš.. co povieš nato že som splodila dieťa počas menštruácie?
@timea301196 a mali ste aspoň prerušovaný styk?
@tianna samozrejme.. :D jeden jediný raz ked sme nepoužili ochranu a stalo sa to.. navyše počas Kramov
to otehotnenie je fakt nevyspytatelne, co funguje roky, zrazu moze prist ako blesk z jasneho neba, uz ani tie dni ovulacie nie su istota a mam pocit v poslednej dobe, ze cim starsia zena a uz nechceme, tym skor sa stane aj napriek ochrane, na nervy
@anjelicek26 ako píšeš, adopcia nie. Ale Náhradná osobná starostlivosť isto áno 🙂 To by bolo skvelé riešenie.
@timea301196 počas menštruácie je úplne normálna možnosť otehotnieť. Sledovať cyklus neznamená počítať dní podľa kalendára. Znamená sledovať, zaznamenávať a vyhodnocovať znaky plodnosti, ktoré telo má - bazalna teplota, kŕčom maternice, hlien. Sú na to presné pravidlá, mnohé štúdie. Symptotermalna metóda.
@any_soj No tak podľa doktorov je to nenormálne a mala som 22 rokov takže takéto veci som nejak neriešila
@timea301196 podľa doktorov je nenormálne otehotnieť pocas menštruácie? Fúha, tak to musí byt nejaký veľmi nevzdelany lekár, možno dedinska babička spred 100 rokov... Samozrejme, že je možné otehotnieť zo styku po asi menštruácie. Prečo by nemalo byť? Aj u ženy, ktorá má bežne dlhý cyklus, môže byť výnimočne ovulácia skôr. A u žien s krátkym cyklom úplne bežne. Plus spermie prežijú v žene do 5-7 dní. Takže čojaviem sex na 4.den cyklu môže viesť k počatiu aj v 10.den, kedy je dávno po menštruácii. Ale aj priamo počas menštruácie môže dozrieť vajíčko.
Nechaj si ho a daj na adopciu. Veľa žien túži po bábätku.
Informuj sa u gynekológa, tu ti budú iba vypisovať že na adopciu, nechaj to a podobne, ako keby oni mali vychovať tvoje deti.
V profile má, že je v 16. týždni, tak sa už asi dávno rozhodla 🙂
@kiki68 dieťa podarovat ako mačiatko a hotovo. Neverím,že si to napísala 🙈
@lenkasarka no tak mohli by dohodnut pestunstvo s bezdetnou sestrou. Ano ako maciatko, ved kolko ludi tuzi mat dieta. Podla mna ta sestra by to aj prijala. Ked vidi ako maju v rodine tri deti len tak a oni nic.
@ibrunova tak mozu to dietatu povedat a tam moze pomoct psycholog. Kamoska takto vychovava dieta inej kamosky. Normalne to dieta vie, ale zaroven ma ju viac ako mamu. Ta Bio mama ho vidi sem tam, ked chce a ma naladu. Deti veci prijmu a takto sa to bezne robilo v minulosti. Ved to dieta maju v jednej rodine.
@ibrunova mam dve kamosky, co ich vychovavala teta, uz su dospele. Ich matky boli pomerne take socialne nezodpovedne. Tie deti nechceli, jedna nechcela uz druhe. Tak vzali ich sestry dieta. Tie kamosky vedeli ako to je, ale zaroven tie nahradne mamy boli blizka rodina a dali detom vzdelanie a domov. To je to, co dieta potrebuje. Emocionalnu a ekonomicku stabilitu. Zodpovednost toho dospeleho. Nemusi to byt bio rodic.

@magiiii asi si položila otázku na zlé fórum. Tu sú len moralistky.
ŽENY ja fakt nechápem! Idete jej to dieťa 18 rokov financovať? Postaráte sa oň keď má autorka zdravotné problémy? Zaručíte sa, že skončí v dobrých rukách ak by ho porodila a vzdala sa? A hlavne že ona aj dieťa prežijú pôrod? Ak nie, načo to komentujete 😳😳😳 nakoniec si ho nechá, bude písať že nemajú čo do úst tak jej napíšete načo ho mala 🤷🏻♀️
@magiiii ja by som sa skúsila zdôveriť sestre ak máte dobrý vzťah a ponúknuť jej pestúnstvo.
Potratová tabletka ak bude tehotenstvo prosperovať na SK nefunguje, nikto ti ju nedá. Jedine klasická interrupcia. Ak by si sa rozhodla pre potrat, ja by som rozmýšľala nad sterilizáciou keď už budú robiť zákrok. Keď nechcete už ďalšie.