Sme v drahom podnájme a otehotnela som. Mám si bábo nechať?
Zeny blba tema asi na MK ale skusim. Mam 35r,8r dceru z predosleho vzathu. Priatela ma v starostlivosti jeho 10rdceru. Ostala som tehotna.Nemame vlastne byvanie. Sme v podnajme s 2detmi.Po covide uz nemam ani financnu rezervu, nic. Mame drahy podnajom nakolko sme styria. Financne ako tak zvladam vsetko ale len preto ze pracujem po nociach. Ak si babo necham uz nas hadam nikde ani do podnajmu nevezmu. Hypo v dnesnej dobe v nedohladne. A ja sa nebudem mat moc ako o vlastnu dceru starat ked budem bez prijmu. Nevien co dalej..
@diamond007 stale rozpravas o babatkach. A neskor ? Poslem ti mojich dvoch teenagerov.... Jedlo stale a vela, oblecenie, topanky atd
Nemate blizku alebo vzdialenu rodinu ktora by vam pomohla s byvanim? Mnoho seniorov ziju sami vo velkych domoch a privitali by pomoc a vy zaroven strechu nad hlavou.Samozrejme docasne na par mesiacov kym nenasetrite nejake €.Partner sup hladat si lepsiu robotu alebo dalsiu brigadu.V 1.rade on je zivitel rodiny a ma mat nejaky plan ako dalej.Interupcia je to posledne riesenie ked uz nie je ina moznost.Budes sa trapit psychicky a financne problemy vam to neporiesi..
@zazvorka87 Vytkla som to vtedy ked si pokrytecky riesila druhych pricom sama nemas pozametane pred vlastnym prahom.
Je podla teba "spravnejsie" nedat moznost narodit sa alebo porodit a dieta napr tyrat (nehovorim o autorke) alebo nemat s nim kde byvat, nemat mu co dat jest? Ale hlavne ze skonstatujeme ze maju moralnu povinnost. Jasne ze maju, ale ked si ju nesplnia alebo nemaju ako splnit tak co tomu babatku pomoze ze oni maju povinnost?
Ja som nikdy nepovedala ze som za potrat. Ale ked je niekto v bezvychodiskovej situacii tak ho nestaci odhovarat, treba ponuknut konkretne riesenia.
@diamond007 vstupy sa nikde za deti neplatia? 🙄 akože chodíme dosť často po výletoch a platí sa teda všade a to máme doma 5ročného. Príde mi, že akosi to všetko idealizuješ, veď áno bábätko je ťuťuli muťuli a potom keď podrastie čo? 🙊
@zuzap33 presne kazdy pise o malych detoch, ale tie stoja v porovnani so skolakmi, teenegermi fakt nic.Topanky, ked rastu, ktuzky, okuliare, strojcek, tabory, bicykel....akonahle ide dieta do skoky naklady stupnu rapidne.
Autorka partner ma istu pracu, ak sa to da tak povedat?mas to blbe, lebo ako casnicka budes robit dlho a doma 3 deti...ako su velke deti?
Akokolvek to znie zle radsej by som sa snazila dostat sa k byvaniu a dopriala slusny zivit 2 detom.3 deti v podnajme a zit na hrane je tazke
@sashabb
@luccija ja tiež pozerám, mám dve malé deti (2 a 4) a neviem čo robím zle. Zmrzlinu mi nedajú zadarmo, ani v potravinách a drogerii mi ešte nepovedali, že deti do 6 nič neplatia, keď ideme na nejakú akciu určenu pre deti, ten listok proste musim zaplatiť.
Ale je to ironia, polovica užívateliek mk vyplakava ako je všetko drahe, ako sa stat o rodinu nestará ako ledva s deťmi vyziju a pri takýchto témach sa dusuju, že dieťa nič nestojí...
@luccija obe to robíme zle a asi veľmi zle, lebo teda mne ani kolotoče nedali zadara, nechápem prečo a vlastne mi nič nedali zadara, ešte aj vstup do zoo som za dieťa platila , ešte aj tu elektrinu musím platiť a vodu tiež. Nechodím prať do potoka 🤷♀️ Žiť zo vzduchu sa mi nedarí a potravinách pýtajú furt viac 😂
@lenkasarka ja mam jednu teenegerku a teda ozaj si neviem predstavit mat 3 deti.Tento tyzden ocne vysetrenie nove okuliare, zubar, koncorocny vylet, zajtra chce ist do kina mne peniaze len tak miznu....a to som rada, ze nepotrebuje tenisky ci oblecenie.A to chcem, aby isla ku kozmeticke, lebo je cela vyhadzana na cele a pomaha jej to.
@acrobaleno viackrát som už ponúkala, ale zatiaľ nikto nechcel. Aj že ak by bol problém Bratislava, tak ho prenajmem komerčne a zisk im budem posielať, čo je mesačne niekoľko stoviek. Alebo ak to má zachrániť život človeka, tak ho hoci aj predám a dám im koľko potrebujú... Netuším, ako sa tie ženy napokon rozhodli.
Nie som za potraty ale ako tu už bolo viackrát spomenuté, v núdzovej situácii je to bohužiaľ jedine riešenie. Deti rastú, všetko je drahé, to nie že bábätko bude bábätkom 20 rokov.. už teraz máte dosť výdavkov pri 2 deťoch. Ale sú tu určite Nicky ktoré som si všimla že v každej diskusii si idú svoje, asi majú výčitky svedomia 🤔🤔🤔 nebudem menovať radšej, všetky vieme o koho ide.
@marisoul prosím ťa, aké podujatia, zoo? To musíš doma im vymyslieť, čo s voľným časom. Zabaviť výrobou pracieho prášku, poslať prať plienky do potoka, šliapať na bicykli a vyrábať elektrinu😂
@lenkasarka kolotoč? To nemyslíš vážne, veď to je už luxus 🤭🤣
@luccija presne viem o čom píšeš a koľko zje ani nespomínam. Chuducka, ale večne hladná.
pozri sa na to co by si povedala na tuto situaciu ako 80 rocna zena ked hodnotis svoj zivot pre smrtou ? ake rozhodnutie by si chcela aby si urobila ?
ak vies ze nemozes otehotniet kvoli ekonomickym dobodom treba sa chranit ak sa uz stane ze otehotnies stale mas moznost vynosit a dat na adopciu a dat tak svojmu dietatu snacu na zivot (a vyborny zivot) je len na tebe ako sa zachovas vo finale ale dosledky svojho rozhodnutia si ponesies cely zivot (nech sa uz rozhodnes akokolvek) ale to dieta co cakas mozno zmizne z tvojej maternice ale nezmizne z tvojej mysle podvedomia ….
@domka222 no práve. Ja sa neprestajne čudujem ako niekto môže takto žiť. Vyrábať si ešte aj toaletný papier. Radšej si prečítam knihu ako vyrábať kadejaké debiliny ktoré by má stali kopec času, ktorý využijem efektívnejšie.
teraz som si docitala ze ta brzdi to ze dcera bude ukratena a nebudes jej moct setrit ako pardon ale toto su ake dovody si myslis ze ked sa to raz tvoja dcera dozvie ze mohla mat surodenca a ona je priconou (jej komfort a setrenie) ze nie je co myslis ze ti povie ? a najma ak sa aj partner potesil najprv toto su ubohe dovody kde sa vinu za svoje rozhodnutie snazis hodit na inych
Nechaj si bábätko, nejako už len bude. Máš len jedno, to je len na strach. Tvoje tmavšie rovesnicky už majú vnúčatá. Neboj, kollar ti dá byt. 😃
V podnájme žije 2/3 osterreichu, to nerieš. Porod a partner nech sa dá sterilizovať.
Skúste si nájsť Chalupku, záhradnú chatku, pre najhorší prípad, ze nezvládne té platiť nájomné. Veľa zdaru, mamička.
@ahhola naozaj posielaš rodinu s dvoma dievčatami v citlivom veku, bývať na záhradnú chatku? Ako ťa to vôbec napadlo 🤦♀️ Veď takto žijú asociali. Pozeráš vôbec na tie dievčatá ?
@zazvorka87 amen🤯
@lenkasarka Nie je chata ako chata.
@valeria_h chata je chata a záhradná chatka je niečo úplne iné
@lenkasarka Aj zo záhradnej chatky môže byť chata na trvalé bývanie
toto je tema, ktoru nehodno davat na posudenie zenam na modreho kona, je to len tvoje rozhodnutie, co je lepsie, tuna zeny ta tak zmasiruju ze ani nebudes vediet kde ti hlava stoji a ak by si sa rozhodla pre potrat, tak budes najhorsie monstrum na svete 😒.
@ahhola ty si neuvedomujes ze v osterreich ide o statom garantovane najomne byvanie? Zenske tuna casto radia, ze vo svete sa zije v najmoch, ale to nie su spekulativne najmy, ako na SK ale v civilizovanej europe, ide o najmy, ktore je statom regulovane a dlhodobe, nie ze kazdy rok budes behat od spekulanta ku spekulantovi so 4 spekulativnymi bytmi na prenajom
@valeria_h no to určite hlavne pre 5 ľudí 🤦♀️
@lenkasarka Áno, to určite môže 🙂