Som alergická na frázu: Chlapcom sa nechce z bruška
Som v 37 týždni, dr vraví ze to vyzerá na spadnutie pomaly. Je mi jasné že to môže ale nemusia ešte prísť.
Ale keď to niekomu poviem, ze uz to môže prísť, tak mi povedia, ze určite nie, chlapcom sa veľmi nechce von. A ja nervy. Pre mna takéto vyroky, ako máš bruchu guľaté alebo špicaté, si pekná alebo škaredá, poda ktorych určujú pohlavue, su nezmysel.
Ale zaujímalo by ma ci tie, ktoré ste čakali chlapcov ci to prislo aj skôr. Nech môžem tych ľudí odbiť dakym argumentom 😀
Toto nepoznam, ale bude na tom niečo. Syna som vyháňala a narodil sa po 11dnoch a vyvolávaní
Tiež som prenášala týždeň 🤦 termín 13. reálne 20.teho 🤦🤦
@00ivi00 tak musis odpovedat, ze nechodi... no kam by aj chudak chodil, ked je furt zakaz vychadzania🤷♀️
5dni som prenášala 😃
Rodila som 38+3tt 🙂 normálne povedz že ty na také hlúposti neveríš
Ja som prace citala, ze pohlavie na to vplyv ma, ze chlapec produkuje trosku inak hormony a vraj je to tehu s nimi take tazsie pre zensky organizmus. Ale ci to neni blbost tazko povedat. Ked je decko lenive, tak je lenive .
Neboj, este na vela viet budeš alergicka 😁😁
uz aby sa clovek normalne bal nieco povedat tehotnej/novopecenej matke. Treba okolo nich chodit ako okolo malovaneho vajca 🙂
tiez neznasam tieto vyroky...moje babo este na svete nie je, ale pre porovnanie: moj bracho sa narodil o tri tyzdne skor, ja som sa narodila o den neskor, kamoskyn syn sa narodil presne na termin, a dve dalsie kamosky maju dcetky a prenasali vyse tyzdna, takze su to somariny vsetko 😊 co sa tyka bruska, ja ho mam spicate a cakam dievcatko 🤷🏼♀️ neznasam fakt tieto povery, len to rozculuje cloveka
Tak u mňa to teda neplatilo.jeden 10 dní skôr,druhý 8 dní skôr,ltt som stihla do porodnice 🤷♀️ obaja sa tak rozhodlu sami 😁 za chvíľku sa narodi treti ,tak rozmýšľam,ze ci to vôbec stihnem do tej porodnice 😅
Obaja sa narodili po termine jeden na 13ty den a 2syn 1den po termine
Náš sa narodil 26+3tt, takze vypýtal sa o 3 mesiace skor.
@tehulka2011 tu nejde o to vobec...ja som otehotnela a zostala som normalne prekvapena jak ludom zacalo drbat...dovtedy si ma nikto nevsimal, a hned ako som ostala tehotna zrazu pripomienky typu: mas male brusko, mas velke brusko, pribrala si, nie si moc chuda jedz za dvoch, a to ste planovali?, a to teraz cez koronu a nebojis sa? vyzera to na dievcatko, vyzera to na chlapca, bla bla bla...akozee nech mi da kazdy svaty pokoj, ja som introvert a na toto som fakt pripravena nebola, zrazu sa citim jak zvieratko v ZOO 🤨 a toto je myslis ze prijemne?
@tehulka2011 no a, veď nech jej nič nehovorí 😀 veď o to tu ide. ved je to trápne, presne ako píše @doda26, tie otázky 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ človek si neuvedomuje ako sa môže dotknúť. Ja teda som žiadne priblbé otázky nedávala ziadneh tehotnej kamoške..
U mňa bol este strop keď mi kolegyňa vraví : Tak chlapec?? Nevadí! 🤦♀️🤦♀️ No jasné, že nevadí pre boha som šťastná, ze čakám dieťa v dnešnej dobe a nie že nevadí 🤦♀️
ja som zas alergická na zdrobneniny pri tehotenskom bruchu. Nikdy som nepovedala, že mám bruško, lebo mám, mala som a budem mať brucho, aj keď som bola tehotná. Čiže, každý sme na niečo alergický, treba vydržať😀
A keď bude niekto dotierať, treba trefne poznamenať, "dnes som už na túto otázku odpovedala"
presneee autorka hovoris mi z duse 👍 a poznamka ze chlapec, nevadii, to ma zabilo 😄 to jak moze niekto povedat? u mna zas muzova rodina nebola az taka nadsena dievcatkom, lebo nemaju pokracovatela rodu a mena 😂 ach
Haha toto som veru ešte nepočula 😁 syna som prenasala 14 dni, nekoniec robili sekciu, nechcelo sa mi naozaj no 😅
Inak to su take tie frázy na small talk, aj ja som ich používala ored tehotenstvom lebo som nevedela oncom sa s tehotnou baviť, ale ked som otehotnela hned som s tým prestala lebo som sama pochopila ze je to otravné a ze este aj pokec o počasí je lepší ako "a meno uz máte?" 🤷🏼♀️🤣
Oboch som prenášala...nakoniec vyvolávaný pôrod, druhý skončil sekciou ...fakt sa im nechce na tento svet 😀
Syn sa narodil 3 dni pred termínom, takže určite to nie je pravidlo, treba sa nastaviť nejak a počúvať len čo počúvať chceš. Ja som sa s termínom pôrodu bavila "len so synom". Prenášať som veľmi netúžila, od začiatku bol na utz väčší, čo len pridávalo, a už som sa len nevedela rozhodnúť na dátume, či 26 či 28 (podľa termínu mal byť 30) a vybral si sám 27. 🙂
Nic sa neboj,uz len par dni a budes mat hlavu plnu inych starosti a nie riesit taketo uplne zbytocnost.Hovori ti nieco small talk?Je to proste skor taky zvyk aby rec nestala.Nic viac.
Aj môj synček sa narodil skôr, ale iba o 4 dni. I keď to tak nevyzeralo, lebo 2 dní pred som bola v poradni a otvorená sotva na 1 prst. Doktorka že vidíme sa o týždeň, to už malo byť po termíne.
Mozno Ta potesim, ale moj lenivec je kludne decko, podla mna je taky celkom v poho, rad pozoruje, teraz sa tu hra 10 minut so zmetakom. Potichu, takze sa nestazujem . On si vzdy vsetko zvazi a potom spravi krok. Podla mna bol taky aj v brusku. Kym si on zvazil pre a proti, tak sa tomu muselo dopomoct 😂
:D hej, podľa mňa somarina jak mraky...všetky tie povedacky....ja mám dcéru, a narodila sa 2 týždne po termíne po vyvolávacke
Môj syn sa narodil v 36+4, na tieto povery som alergická aj ja.
@tehulka2011 asi ich treba uplne ignorovat. Potom zase budu nariekat, ze si ich nikto nevsima.
@kiki68 leniva zaba sa ususi😂😂
Mala som špicaté brucho.... Prenášala som.. Žiadna kontrakciu, žiadne otváranie sa, ani na vyvolávacku.. Áno, je to chlapec 😅
Ale keď ta seru už aj tieto otázky a múdrosti, nechci vedieť, čo bude po pôrode 😅 ja som sa pristihla raz, ako v podstate neznámym ľuďom vysvetľujem tvar mojich bradaviek a pod. lebo na neslušné intímne otázky som sa snažila slušne odpovedať a mala som pocit, že sa musím večne ospravedlňovať, prečo nekojím... a to je len jeden z mála príkladov hneď zo začiatku..

Ano, jednoducho musíš, nič iné matkám nezostáva 😅 viem o čom hovorím, mám 14 mesačného ktorý nechodí (nechávam ho vyvíjať sa prirodzene) a otázka či už začína chodiť, či sa pokúša chodiť a či ho motivujem k chodeniu patrí momentálne k môjmu životu 😀 ale nič to nemení na tom, že aj tak ma to ešte irituje, takže niekedy strelím aj nejakú pikantnú odpoveď 👌🏻