Som netaktná?
Zistili mi tehu cukrovku, dodržiavam jasne že stravu ale dosť s tým bojujem, lebo jednak zboznujem sladké a mali sme vybudovaný hlúpy zvyk doma, že večer k telke niečo dobre… No ja nemôžem teraz nič, žiaden cukor, sladké atd. No a môj muž si zoberie ku mne pred telku raz toffiffee, inokedy chipsy, chrumky no všetko čo mám rada. Keď som ho upozornila, že teda mi to dosť vadí, keď vedľa mna chrume chipsy po tom čo ja mám celodenné sladké abstaky, tak sa ešte odul, že kedy on má jesť sladké, keď cez deň nemôže kvôli deťom aby ho nevideli a večer kvôli mne… Tak som mu vravela, že to dieťa je z 1/2 jeho, takze sa snáď môže na chvíľu premôcť a sladké napríklad nejesť, tak mi povedal, že som sebecka 😀 Na koho stranu by ste sa postavili?
Na tvoju, myslim, ze by sa mohol premoct.
Zajtra sprataj všetky sladkosti a skry. 🫣😁
@janinah to sú ešte stare zásoby čo boli doma, plus keď ide do obchodu tak si kúpi 🤷🏽♀️ nemám to ako ovplyvniť… sladkosti sú kvôli deťom “skryte”, takze cez deň už som aj na to prestala myslieť, lebo zijde z oči, zijde z mysle ale keď to večer rovno predomna vytiahne? 🤦🏻♀️
@evaachesa to bude nuchat ako pes, kým nenajde 😀 Ale skúsim 😀
ja neviem ci by som dokazala tak komandovat chlapa aby nejedol sladkosti doobedu kvoli detom a vecer kvoli tebe....mi to pride ze sa spravas ako jeho matka nie partnerka
Och chudacik 😢 Kolka krivda sa mu deje! Vlaste deti ho obmedzuju, vlastna zena, ktora sa stara o zdravie svoje aj jeho nenarodeneho dietata ho obmedzuje. Odkaz mu odo mna, ze ho naozaj lutujem, ale nie kvoli tomu, ze nemoze sladke ale kvoli tomu, ze si neuvedomuje aky je trulo.
brw: sladkosti a chipsy mu aj tak skodia, vsak to, ze ich nebude vyzierat mu len prospeje
Som na jeho strane. Sama som mala tehu cukrovku, milujem sladke, ale ani na jedinu sekundu som nevahala vzdat sa ich kvoli babatku, A to sa moj drahy vedla mohol napchavat cim len chcel, dokonca som mu obcas aj napiekla.
jasné žeby sa mal ovládať... prestala by som kupovať sladkosti...
Ty nemôžeš sladké, tak ani on nemôže? 😃😃😃 Chudák chlap
@klementinka58 to s deťmi je naša dohoda, deti jedia take tie ich detské sladkosti (z dm napr) nie klasické z obchodu, tak preto pred nimi sladké nejeme aby ich to nelákalo
Ja tiež skôr na jeho 😅 aj keď chápem, že to tebou lomcuje, no príde mi, že si na ňom zbytočne vybíjaš, že ty si z toho nervózna… asi by som hľadala nejaké spoločné riesenie, zdravé alternatívy snackov pre oboch… také to zdobkanie je často o zvyku, tak namiesto chipsov, by som nakrajála napr. kaleráb alebo niečo iné čo máte takto radi
@misiak7777 môže sladké len mi nemusí s nimi sustat rovno pod nosom 🙈
Vy ste našťastie doma asi nemali poriadne problémy..
@lindous keď ja nemôžem už večer vôbec nič, lebo mi skáče cukor… a on aj tak iné neje, ja si spravím aj koláč bez cukru atd len on to nezje 🤷🏽♀️
@jozeffezoj joooj, jasne, že to beriem aj ako takú “funny” diskusiu, nejdeme sa kvôli tomu rozvádzať len má zaujimalo ako to vidia ini… lebo na jednej strane ho chápem, že ide v starom zvyku, ale tak mohol by brat ohľad na mna lebo asi tym tehu robím pre spoločne dieťa viac nez jedne vynechané chipsy
@autorka ale robiť z toho drámu? Cica nežer 😉😉
Ak mu ide len o sladké, tak za 24hodín sa isto nájde nejaká chvíľa, kedy nie si na obzore ani ty ani deti, aby mohol nerušene čosi pochrúmať.
Prípadne treba vymyslieť niečo také, čo po večeroch pri telke môžete chrúmať spolu.
@lelelienka och, tak to Ti závidím pevnú volu.. jasne, že kvôli bábätku nezjem nič, držím sa na 100% len proste sladké je moja závislosť a behá mi často po rozume čokoláda atd a je to proste pre mna ťažké keď mi tu otvori celu čokoládu a nechá na dosah na gauci.. radšej idem preč ale teda niekedy by som si aj telku chcela pozrieť 😀
Veď si kúp tie pre cukrovkárov tie Dia a neviem aké. Ja by som mu nezakazovala za to že nemôžem ja
Veď tak ty si kúp sušené ovocie a chrústaj. Je problém aj sušené ovocie pri cukrovke,neviem.
Neviem, či je ten argument, že čo robíš pre vaše dieťa úplne fér, chápem ho, ale keby to nebol tehotenský problém, tak by si to riešila ako? ľudia bežne majú obmedzenia aj kvôli iným komplikáciám, aj môj partner bol istú dobu kvôli zdraviu na celkom prísnej diéte a som veľmi vďačná, že to nijak neprenášal na mňa…
@michelle567 tie sa nemôžu v tehu cukrovke 🙂 nemôžeš ani cukor, med, umele sladidlá, proste nič, max ovocie doobeda aj to len vybrané druhy
@zuzanita1609 je :/ môžeš len doobeda, čerstvé, v obmedzenom množstve a druhu
A tie "polystyrén" chlebíčky tiež? Chrústajú a nie je v tom takmer nič,ani chuť 😉.
@lindous ale ja mu nezakazujem sladké, ani ho nijako neobmedzujem, aj si varim zvlast ak chcú napríklad na obed špagety čo mne cukor rozhodí… často krát ani nie som večer dole pri telke a môže si jesť čo chce, len proste dnes mi to nejako extra vadilo lebo som cely deň myslela na sladké a podľa mna keď som ho poprosila aby to dal preč tak mu trknut mohlo
A aj si kontroluješ ten cukor máš odsledovane či ti skáče a či je veľký rozdiel keď zješ niečo naviac?
@zuzanita1609 tie sa tiež nemôžu.. chlieb väčšinou prejde len doobeda, pripadne taký nizkosacharidovy večer .. je to dosť náročná dieta úprimne a asi to sladké obmedzíme aj po pôrode
@michelle567 jj, kontrolujem… a musím mat poslednú večeru okolo 20tej, inak mám rano vysoké hodnoty.. :/ aj zemiaky a cestovina mi ho dvíha, dosť s tým ešte bojujem, sladké ani nehrozí
Tak z toho úvodného príspevku to vyznelo trochu inak, ale chápem, že ak ťa to dnes dorazilo, napísala si to s nervami a teda pôsobí to tak dosť rázne, aspoň na mňa teda 😅 neviem ako presne a akým tónom si to komunikovala aj s ním, aký deň si mala ty, aký možno on, ale verím, že keď vychladnete, si to vysvetlíte normálne a nastavíte tomu teda nejaké pravidlá

Na tvoju.Ty znasaš milion veci ,aby to dieťa bolo a on nedokaze taku malickost ako nezrať sladkosti.Naco to vlastne kupujete?