Som netaktná?
Zistili mi tehu cukrovku, dodržiavam jasne že stravu ale dosť s tým bojujem, lebo jednak zboznujem sladké a mali sme vybudovaný hlúpy zvyk doma, že večer k telke niečo dobre… No ja nemôžem teraz nič, žiaden cukor, sladké atd. No a môj muž si zoberie ku mne pred telku raz toffiffee, inokedy chipsy, chrumky no všetko čo mám rada. Keď som ho upozornila, že teda mi to dosť vadí, keď vedľa mna chrume chipsy po tom čo ja mám celodenné sladké abstaky, tak sa ešte odul, že kedy on má jesť sladké, keď cez deň nemôže kvôli deťom aby ho nevideli a večer kvôli mne… Tak som mu vravela, že to dieťa je z 1/2 jeho, takze sa snáď môže na chvíľu premôcť a sladké napríklad nejesť, tak mi povedal, že som sebecka 😀 Na koho stranu by ste sa postavili?
Ale ja myslím tie celozrnné, napríklad šošovicové,či obyčajne klasika, kukuričné. Ak ti chýba len niečo chrústať pred telkou,hľadala by som alternatívu a nie hneď chlapa obmedzovať,keď on čosi chrúsa 😉.
@zuzanita1609 ver že sa nedá. nemôžem nič aby mi cukor nevyskocil.. večera okolo 20tej je to posledné.. aj keď som si dala pár orieškov, rano som mala zle hodnoty :/
Jednoduché riešenie...slušne by som ho poprosila, aby sladkosti nejedol v mojej prítomnosti lebo to potom láka aj mňa..nech si kľudne dá, niekde za rohom😁
Tak idealne by bolo ak by ta v tom boji podporil a tiez sa vzdal sladkosti pred tebou. Ale to by prisiel o vasu tradiciu co si vravela ze ste radi pred telkou vyzierali.
Takto si pred tou telkou nestastna ty. Ak by sa k tebe pridal a nejedol sladkosti, bol by nestastny aj on. Ani jeden z vas by si to neuzil.
Rozdelit vas do dvoch miestnosti tiez nie je idealne, ale mozno jedinne riesenie.
Kolko mesiacov mas do porodu?
Oj,tak dúfam,že všetko bude dobré. Chcela som len poradiť a nevedela som,že je to tak prísne. Možno by som ho poprosila,ak by sa dalo, trošku ohľaduplnosti,ale sú zbytočné tieto komároslonie spory. Každá strana by mala trošku ustúpiť.
Hlavne Ty si musíš nastaviť v hlave, že nemôžeš kvôli bábätku ... chlapi sú chlapi, vo väčšine prípadov egoisti ... preto dal Boh tú výsadu byť tehotná a porodiť dieťa nám ženám ... muži by to po.rali na celej čiare.
Myslím, že skôr jeho reakcia je hlúpa. Neexistuje, že by nemal cez deň čas dať si nejaké hovadiny. U nás tiež muž večer vyziera piate cez deviate, on veľa športuje, spali to, ale ja sa po úraze až tak nehybem a keď neodolám niekedy, vycitam si to. Nezakazujem mu to, keď mi to vyloží pod nos, aj keď sám by s tým najradšej prestal. Ale vo vasej situácii si myslím, že jeho výhovorka je fakt debilna, mohol by trochu rozmýšľať, kým niečo trestne. Ty sa musis pre to dieťa dosť prispôsobovať a obmedzovať a on si nevie nájsť cez deň chvíľu na svoje sladkosti? 👀 mal by ta skôr podporiť.
@zuzanita1609 tie chlebíky sú čisté sacharidy
Skús uhorku na hranolčeky nakrájanú a posolenu. Aspoň niečo 🙂 rozumiem ti. Ak by mi z toho bolo veľmi ťažko a reagoval by ako tvoj, vytlačila by som zoznam následkov pre dieťa pri nekompenzovanej cukrovke, nalepila na balíky sladkosti s tým, že láska, sme v tom spolu, potrebujem pomoc. Ak to donesieš ku mne, dám si.
Mna by napriklad vobec nenapadlo, aby som partnera obmedzovala v jedeni kvoli diete, ktoru musim drzat ja. Mam napriklad histaminovu intoleranciu a tiez by som si dala niektore veci, ale nenapadlo ma zakazovat ich muzovi. Takisto by som nechcela mat zakazane veci, ktore nemoze on.
@marianarem ona ho neobmedzuje v jedení, ale v žraní naprostých kravín, za čo by jej mal skôr poďakovať a nie cítiť sa urazene🙄
Postavila by som sa na stranu muža. Nehnevaj sa ale čo on s tým ma, že ty NEMÔŽEŠ sladké. Teraz ako čo, ma prestať jesť aj on? 🤷♀️
Ja by som sa nestavala na niekoho stranu. Ked nema tvoj chlap prirodzenu empatiu nechrumat pred tebou chipsy a sladkosti, nasilu by som to od neho nevyzadovala. Kaslat na to, nakrajala by som si uhorku, zeleninu a zula by som na oklamanie oci a brucha zeleninu, co uz.
@jaass píše niekde, že po ňom chce aby prestal? Chce aby jej to nerozkladal rovno pod nosom, keď su večer spolu. To je koľko, 2 hodiny? Snáď jeden kompletný človek si dokáže svoju chuť na hovadiny ukojiť počas dna. Predpokladám, že panko trávi čas aj v práci, aj na ceste, aj tie deti nemá na krku cele hodiny, bez prestávky, keď je doma. Skôr by ju mohol podporiť a nevyzierat večer. Tiež by mu to prospelo.
u mňa by to neprešlo ani náhodou. a to môj muž nikdy nebol nejako závislý ani na sladkom, ani na vyjedačkách pred telkou..skôr ja .Keď mal chuť dal si aj si dá či pred deťmi..a nikdy sme pred deťmi neskrývali vyslovene sladké ani slané . On je tip, ktorí má mieru aj pevnú vôľu a nikdy nezaháňal nudu ani stres vyjedaním..Skôr naopak mi všetci naokolo.
U nás sa presadzuje skôr názor (môj muž určite ),že ked "nemôžeš "týka sa to aj mňa uz veľa rokov (kvôli kilám navyše). Ty si musíš vedieť rozkázať a nastaviť sa,že nebudeš. Nik iný to za teba neurobí..Stále mi povedal, je tisíc príležitostí na vyjedačky.Od osláv, vianoce, vždy sa niečo nájde a kým nebudeš mať nastavené v hlave, že si nedáš tak si dôvod nájdeš..a dáš si hocikde. A má pravdu. On keď si povie, že si dá jeden koláč, či iné.Moze byt a nedá si viac. To isté deti. Môžem ja večer vyžierať a vidia ma nedajú si a hotovo.
Chlapov proste nenaprogramujete....nech žere sladké, aj keď tvoj diabetes s jeho čipsami ako súvisí? Nezmeníš to, tak sa naň nedívaj a nebuď rozmaznaná...Aby sa nezrútil svet kvôli tomu, že ty chceš čokoládu a on ju zožral...Ja skutočne nechápem túto dobu a tieto vojny...A tie mladé dámy sa čudujú, prečo sa chlapi nechcú ženiť...alebo prečo majú milenky....Vojna kvôli čokoláde? Tak sa nad sebou zamysli....
A prečo by mal brať ohľad na teba? Ženy ja fakt nechápem...vy to nevidíte aj z opačnej strany? Chlap sa má prispôsobovať cca 50rokov žene a žena čo? Ani 💩 ? Lebo ona nemôže cukor???
Nech to je niekde inde... Aj mne by to bolo neprijemne.
Ty strašné k.k.yiny riešiš. Ty máš problém, tak sa staraj a staraš, do seba! Este aby som druhemu zavidela, vykríkala a zakazovala! Na jeho mieste by som si nasla niekoho, kto berie taketo maličkosti, ked si on co dá do seba, normálne. Je to jeho pusa, ktorá sa otvorí a schrúme danu vec, je to on, co ked má potrebu, tak zrejme odkráča na wc a tam vykoná. Za vsetko budes niekoho sekat, lebo ty máš problém a ostatné niektoré ti tu nato pritakajú???? Neviem si ani len predstavit, ze by som niekomu prikazovala nepiť vodu, lebo ja akurát nepijem, alebo nejesť, lebo akurát drzím dietu, tak nesmie ani on, alebo si obväzovať koleno, lebo moj zdravotný stav si to vyžaduje, tak prečo by si nemal aj ten druhý so zdravou nohou?! No haló, zobuď sa, a nechaj ho v základných a primitívnych , absolútne nepodstatných veciach, ako sú potreby aj jedla, ho rozhodovať sa samého za seba a nemysli vkuse len na seba, co je pre teba dobré a vhodné este aj na úkor druhých. Bolo by mu lepšie s druhou, ktorá mu nekafre do jeho úst a toho, či si moze dovolit nieco zjesť vecer..... 😃
Mohol by brať ohľad, môj chlap predo mnou nechrúmal sladké, to ale on nezvykne veľmi, ale ja som mala tiež tehu cukrovku a piekla som aj pre rodinu, sama som si z koláča nedala. Netolerovala som nič z múky, žiadne cestoviny, ani chlieb, ryže tak za lyžicu. A rodina jedla normálne, ale zvládli sme to. Deti mi vraveli, že jem ako v príprave na fitnes súťaž. Ale do jogurtu som si občas nalámala jednu mini kinder čokoládku a to mi glykémiu nikdy nezdvihlo.
@jaass No a? Preco by nemal prestat? Nielen kvoli tehotnej manzelke, ale hlavne kvoli vlastnemu zdraviu. Nevie si uvedomit, ze mu to organizmus raz moze zratat?
Aj ja mam rada sladkosti, ale dokazem sa ovladat a staci mi jedna koca 70% cokolady a som spokojna.
Je to sebec a na manželke mu asi velmi nezalezi.
No to máte isto vybudovaný hlúpy zvyk, že večer pred telkou vyžierate sladké. To je po prvé. Po druhé, ďalšia hlúposť, že pred deťmi sa tvárite akože nič také nejete. Čiže sa tvárite že ste dokonalí, chrumkaví a pozri kam ťa to dostalo. Telo neoklames. Zrejme načase sa spamätať, nemať doma žiadne takéto nezdravé somariny a naučiť sa jesť normalne zdravé veci. Potom si nebudeš musieť vybíjať zlost na mužovi len preto, že ty zrazu nemozes.
niektoré odpovede su riadne cez, nevadí, nejdem reagovať… ja nikoho neobmedzujem v jedení, jedine čo som po ňom chcela, aby nejedol sladké večer predomnou, lebo je to pre mna ťažké keďže taký zvyk mame (áno súhlasím, je zlý a nezdravý zvyk a mali by sme na ňom obaja popracovat). Ale viem, že kebyže môj muž nemôže sladké (a to ešte beriem do úvahy, že to robím aj na ochranu nášho dieťaťa), tak prednim tu čokoládu nevytiahnem. Vola sa to empatia… Má ju možnosť si dať inokedy, nemusi mi s ňou pred nosom šibrinkovať, alebo si môže doniesť 2-3 cukríky tofifee a nie cely balík tam nechať. Večer sa mi ospravedlnil, že mu nedošlo, že to môže byt tak národne pre mna… a tie, čo tu mudrujete, že pomaly zasahujem do jeho ľudských prav, som zvedavá, či ak by ste museli zo dňa na deň zmeniť svoje stravovacie návyky o 100% a pre vaše chuťové bunky by bolo to jedno jablko cez deň to max sladkého či by ste tiež takto mudrovali.
Podľa mňa si sebecká ty. Máš problém a všetci musia skákať tak, ako ty pískaš. To keby si mala doživotne diabetes alebo iný zdravotný problém, tak členovia domácnosti by museli jesť tvoju stravu? Každý nech si je to, čo chce. Chudák chlap, myslím si, že toto nebude jediné komandovanie a obmedzovanie.
Tak u vás je problém neempatický muž a žena generál. Plus ešte vlastne klamete pred deťmi.
Som tak 50/50. Nech si dá ale nie pred tebou

Podľa mňa nech sladké kľudne je ďalej, jediné o čo by som muža poprosila, nech si to zje v inej miestnosti, ak by ma to dráždilo a robilo chute 🙃🤷🏼♀️