icon

Som tehotná a neviem to vstrebať

kikaaa444
1. mar 2019

Ahojte dievčatá , skôr ako má tu niekto začne odcudzovať chcem len podotknúť že neprišla som si sem po radu ale skôr po ukľudnenie od ostatných mamičiek pripadne skúsenosti ako znášali psychicky tehotenstvo i keď bolo plánované . S priateľom som plánovala tehotenstvo a otehotnela som na prvý krát . Keď som na teste videla dve // plakala som od šťastia . No moje pocity má rýchlo prešli z ničoho nič .. zrazu dieťa “ nechcem “ ( samozrejme nad interupciou ani nerozmýšľam ! ) a skoro každý deň plačem že prídem o svoj starý život , že už nikdy nebudem sama , že to nezvládnem , že sa necítim na to byt tehotná .. že mohla som ešte rok počkať . Áno , tehotenstvo som plánovala vedela som do čoho idem no až teraz si uvedomujem že je to naozaj vážna vec . Samozrejme dieťatko si nechám ❤️ No potrebujem pomoc od druhých či aj Vám sa takto striedali emócie , a ako sa začať tešiť a brať to ako naozaj veľké šťastie ? Za všetky odpovede ďakujem 🙂

ikonica
1. mar 2019

@kikaaa444 to nebolo odsudenie len moj pohlad na vec... Na vsetko sa da pozerat z roznych uhlov... Vaz si tu prilezitost resp. dar ktory si dostala ;)

lianka123
1. mar 2019

@kikaaa444 to co mas v sebe su uplne normalne pocity. Ma to kazda zena, ktora je spokojna vo svojom zivote ma skveleho partnera, pracu atd a pride dieta. Ono je to uz potom o obmedzovani sa a prisposobovani do konca zivota. Tu flasku si das ale az ked dieta bude chciet spat na noc inde ako doma 😉 zo zaciatku budes mat pocit ze prichadzas o vsetko. Postupne sle pochopis, ze je to presne tak ako ma byt. Je to laska aku s partnerom nezazijes, da ti to uplne iny rozmer a pocity, ktore bebudes vediet definovat. Mat dieta, hlavne to prve, je neprenosna skusenost. Mozes o tom 100krat pocut ale kym nezazijes, nepochopis.

kikaaa444
autor
1. mar 2019

@lianka123 krásne si to napísala 🙂 no ja to zle znášam aj koli tomu že žijeme v zahraničí .. aby babka mohla postrážiť vnúča potrebuje nasadnúť na lietadlo.. takze žiaľ takú možnosť mat nebudem že mami donesiem ti male večer si chcem s drahým vyraziť ..🙂

11mirka22
1. mar 2019

@kikaaa444 nečítala som komentáre, ktoré boli písané predo mnou, ale z vlastnej skúsenosti viem, že je to len strach z neznámeho, čo prežívas.... Bude s teba skvelá a zodpovedná mamina.

29simona29
1. mar 2019

@kikaaa444 už nikdy to nebude ako doteraz, ale bude to take super, ako rste nikdy nebolo. Je pravda, že dieta je z veľkej časti obmedzenie, teraz je predčasne sa zamýšľať nad tým, že nikdy už nepojdete nikam sami a pod..nikdy nevieš, možno budeš mat v okoli kamarátky, ktoré budú ochotne ti malé obcas na pár hod postrážiť, možno príde obcas rodina vás pozriet s vy si niekam vyrazíte, ja by som to zhrnula tak, že bude to presne take, ako si zariadis. Dieta je obrovský dar a teš sa, že sa Vám to podarilo. Dieťaťom sa život nekončí, síce ten slobodný bez záväzkov áno, ale s dieťaťom bude naozaj ešte krajší a zmysluplnejší.

biela_sova
Autor odpoveď zmazal
kikaaa444
autor
1. mar 2019

@biela_sova nič nerozumiem 😀😀

madeleine
1. mar 2019

Ja som 10 rokov nemohla otehotniet, presla vsetkym moznym aj nemoznym a ked som sa na to vykaslala (papier ma prinutil), v novom vztahu sa to podarilo totalne neplanovane a velmi skoro. Bol to obrovsky sok, pretoze sa zrazu stelesnila tuzba, ktora ma roky nicila. A ja som zistila, ze vobec ale vobec na to nie som pripravena. Zacala som citat vsetky dopstupne knihy krizom krazom, v panike sledovala vsetky blogy a zrazu nevedela, ze kde vlastne som a ako chcem to male neviniatko vychovat, ked ja som vlastne este len taka rozlietana opica :D Casom to upokojenie prislo, radost tam vzdy bola, pretoze som odjakziva po detoch tuzila, ale strach snad ostal dodnes. Je to velka zodpovednost a su dni, kedy pochybujem o svojich pocitoch a ich nasledovani. A potom pridu tie, kde ma deti nielen upokoja, ale prekvapia tym, ze vsetko to co do nich investujem, ma zmysel. Zacnite uz v tehotenstve. Najdite si nieco, co Vas zaujima a venujte sa tomu, babatko sa uz teraz uci s Vami. Mierne Vas to odputa od samotneho sustredenia sa na tehotenstvo a zaroven budete zodpovedne k nemu pristupovat ;) Drzim palce a zelam vsetko dobre!

biela_sova
1. mar 2019

@kikaaa444 Jezisi prepac, telefon mi absurdne prepisuje, napisem slovo po slovensky a prepisuje mi to bludy, ze musim jedno slovo 3x opravit... v skratke, ze sme sa pred par hodinami vratili z vonku, boli sme von s manzelovymi kamosmi a maly sa citil ako ryba vo vode medzi tolkymi chlapmi 🙂

juliet86
2. mar 2019

noooo ak mas partnera co ta podpori a je pripravey a obetu podporu a kompromisy ta to zvladnete . baby si dolet na mesiac napr a ked nema sezonu tak zbehnu zanimi ty ak teda nezijes na havaji alebo v australii ale to tiuje ze nie pretoze to bt robil celu sezonu. ja ma tiez silny vztah k vinu a k samote. ale s alkoholo som aj s partnerom sekla pred dvomu rokmi a aj tak ame peknw chvile treba sa naucit relaxovat inak. a ja som bola vydesena ked sme sa zacali snazit a uz je to tri roky a nic tak lietame nadalej po svete a teraz ti poviem ze dake maldivy uz nevyzeraju az tak lakavo. ale zas ked si najdem dve ciarky tak budem mat isto paniku ze sa rokt na maldivy nedostanem 😀

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
romiada
4. mar 2019

@kikaa444 šťastna to žena! Kolko bab tu je nešťastnych. Hladaju "ducha" na tehotenskom teste...každy mesiac depka z kramov,ze babo nikde. Neboj, si mlada, plna energie. Zvladneš. Ked sa krpec narodi, možno sa roztopiš na kolomaž keď zbadaš "svoj vytvor" v tych malinkych prštekoch, nožičkach..... ja som mala dceru presne v 27 ako Ty. Nelutujem. Dosť času som mala užiť si keď podrastla....este som furt bola mlada a k svetu 😉🤣

anulllka
4. mar 2019

@kikaaa444 pokial to bude tvoje prve babo, ver mi, ze si nevedela, do coho ides. Pochopis, az ked porodis a aj ked to bude tazke, lebo uz nebudete sami, bude to velka zodpovednost, ale ten nekonecny pocit lasky k dietatku, ked ho porodis a potom kazdy jeden den, ktory s nim prezijes sa neda k nicomu prirovnat. Ja som sa velmo bala, ci a ako to zvladnem, maly bude mat o par dni rok a aj ked mam niekedy sto chuti sa odpalit na mesiac sama, ziadny manzel ani dieta, nevymenila by som ho za nic na svete. Aj tak mi o chvilu vyrastie, bude samostatnejsi a my s muzom si opat niekam sami vyrazime. Dieta je na cely zivot, ale neboj, ten cas, kedy je malinke a tak velmi zavisle na mamke, uleti velmi rychlo. Dostanes sa do takeho tempa, ze nebudes vediet ako a pojde ti do skolky. Osobne som nebola nedockava, ze uz chcem dieta, velmi sa mi nepacilo, ze ma cakaju prebdene noci, ziadny spolocensky zivot, no teraz vravim vzdy muzovi, ze nas maly je to najlepsie, co mi kedy moj muz spravil😊 drzim prsty, aj hormony maju teraz velky vplyv na to ako sa citis.

dupinka
4. mar 2019

Mňa tieto pocity dostali, keď sa narodil prvý syn a zrazu mi ho doniesli na izbu... A vtedy: a to už sa nedá vrátiť späť, aké to bude?
Nevedela som sa pozerať do budúcnosti, nevedela som si sami seba predstaviť o pár mesiacov či rokov. Ale potom som si povedala, že to proste musím brať ako je, žiť a vychovávať srdcom a ono to príde. A naozaj prišlo.
Bolo to veľa sĺz, nemala som na blízku okrem manžela nikoho, kto by ma podržal, no baby blues jak vyšité. Ale keď sa na mňa ten krpec pozrel a vedela som, žena som tá, kto sa o neho musí postarať, zrazu som sa tešila na každý deň, na každý okamih, ktorý mi priniesol niečo nové, dosiaľ nepoznané. A neskôr si povieš: ako som doteraz mohla žiť bez neho/nich?

tominko2612
4. mar 2019

Mala som velmi podobne prezivanie na zaciatku tehotenstva. Bolo mi povedane, ze pravdepodobne deti moct mat nebudeme a ono to naozaj tak vyzeralo 5 rokov a zrazu....no bol to obrovsky sok, ale pre mna nebol prijemny. Vela, vela som plakala, dieta som si nechcela dat prec, ale zaroven som sa necitila na to, byt matkou. Rodim o mesiac a pol a este stale nelietam v oblakoch, ale uz to nie je ten strasny stres, ako na zaciatku. A to, ze tvoje pocity maju vplyv na dieta je sice pravda, ale citit stres este aj z tohto podla mna celu situaciu len zhorsi.

montemotherone
4. mar 2019

@kikaaa444 nikto ťa odsudzovať nemôže, pretože takto sa cíti 99% tehotných 😁 nič neboj. Sú to hormóny. A tie keď sa ustália, budeš za chvíľu žiariť šťastím. Jasné že si v šoku. Je to vážna vec. Nie je to hračka ktorú odložíš keď ťa nebaví. Prídu ešte pocity neistoty, či budeš dobrá mama, dobrí rodičia, či to budete vedieť.... Je to úplne normálne. Zhlboka dýchaj a nechaj veci v pokoji plynúť. Všetko sa utrasie 😉

skorpionka1987
4. mar 2019

Určite to rieš s gynekológom.. Aby sa to náhodou nevyvinulo po pôrode na poporodny depresiu. Možno je to naozaj len hormónmi, každopádne v tehotenstve netreba zanedbať nič a pocity môžeš mať naozaj rôzne 😉len treba o tom hovoriť..

mogaa
4. mar 2019

@kikaaa444 neboj keď sa malé narodí tak depka že nemôžeš ísť s drahým na večeru či flašu vína prejde....Miesto toho budeš chcieť vypadnúť z domu hocikam, len aby si mohla ísť sama bez malého🙂 Muž bude v robote a ty celé dni doma s dieťaťom alebo pre zmenu obchod či park opäť s dieťaťom🙂 No bude to ťažké, ty budeš tá ktorá bude s dieťaťom celé dni a najhoršie že babka pomôže možno 2x do roka......Inak si musíš pomôcť sama a zmieriť sa s tým🙂Necháp ma zle, deti sú dar, ale pokiaľ ti nebude mať kto pomôcť tak to bude ťažké,

nikuska0605
4. mar 2019

@kikaaa444 neboj sa, až to malinké uvidíš,tak sa tieto myšlienky rozplynú.Buď vďačná za to, že môžeš toto krásne obdobie zažiť,lebo žiaľ nie každá žena má túto možnosť.Ja som už šiesty rok na všetko sama a s partnerom tiež nevieme, aké to je ísť niekam bez detí....a ísť niekam večer von,len my dvaja?Tak to nehrozí, keďže môj partner je z detského domova a ja sa žiaľ s mojou mamou už druhý rok nebavím (mám na to svoje dôvody) a ona sa aj tak nikdy ako babka nespravala.Môj otec a rodina z jeho strany bývajú žiaľ na druhej strane republiky.Je to ťažšie ,ale zvládnuť sa to dá a neľutujem,že mám deti,lebo je to to, čo dáva môjmu životu zmysel.Krásne tehulkovanie želám 😊

jaghvali
4. mar 2019

Ahoj. Vela zien, hlavne prvorodiciek ma podobne pocity, obavy, pochybnosti, neboj sa. Je zbytocne si ich vycitat alebo sa nutit do nejakych inych, daj si proste cas. Prve sono, prve pohyby atd... Postupne si zacnes na tehotenstvo zvykat, mas pred sebou kooopec casu na to. Ved si uplne novej situacii, navyse brutal hormonalne zmeny... Mnohe sme si presli tym istym, len sa o tom asi malo hovori.

lenrietta
4. mar 2019

Držím ti palce, aby si to psychicky zvládla 🙂 Ja som otehotnela iba raz a o bábätko sme prišli ☹ Užívaj si, že ti bolo dopriate vôbec otehotnieť a to hneď na prvý šup 🙂

viky8
4. mar 2019

Neviem či sú tie pocity normálne, ale u mňa to je dosť podobné. S priateľom už sme mali naplánovanú svadbu, ja som ukončila výšku a že teda skúsme , veď niektorí sa snažia roky, tak už by sme mali začať skúšať. ... Podarilo sa na prvý šup. Ja som si to stále akosi nevedela uvedomiť že som vážne tehotena. Tesila som sa a zároveň som bola prekvapená že a to vážne podarilo. A keď už bábätko prisl, fuu... No, nieje to ľahké .. a to víno, to ti niekedy ani nenapadne 😁 a keď aj áno tak najprv zvážis, či je všetko ok, že treba myslieť na dieťa, keby sa niečo, stalo, skomplikovalo, zhoršilo a potom usudis že ho ani nechceš 😁😁 byť matkou je fakt sakra ťažké.. aj keď mi to všetci hovorili, neverila som... Teraz už viem 😂 no zároveň je to aj niečo tak krásne.. takže neboj, bude dobre ... A bude aj zle .. ale to je rodičovstvo.

reni1512
4. mar 2019

Ked zbadas toho cloviecika co v tebe vyrastol a uvedomis si ze si dala novy zivot roztopis sa od lasky ❤

lubiduch
4. mar 2019

@kikaaa444 pozri podla mna tebou zmietaju hormony a vobec by som sa tym nejak extra netrapila. Predpokladam ze viac ta trapi samotny fakt ako to ze mam taketo pocity ked som otehotnela planovane???ako mozme byt taka divna, vadna???
No proste to tak je, tehotne telo si s nami robi co chce,
😩 castokra uplme divoke nalady, chute, raz places od dojatia ked vidis detske boticky, inokedy vriedkas na chlapa lebo nahlas sa nadychol a pod...vitaj vo svete matiek a skoro matiek ,hormonami zmietanych stvoreni 😂
Just relax, nadych vydych, skus si nejaky blog ci casopis najst kde vidis ako bejby rastie, co uz vsetko v ktorom tyzdni dokaze a uvidis ako sa oned,ho tie hormony na druhu sttanu otocia a budes najtehotnejsia najdolezitejsia zena na svete 😍

evita91
4. mar 2019

Ahoj. striedali a aj striedaju obcas a to uz mam 2 deticky ❤ to asi hlavne vtedy ked nejde vsetko podla planov alebo sa nedari.

clllaudia
4. mar 2019

Nič sa neboj, život sa ti narodením bábätka nekončí. Bude to iné, prídu aj zlé dni, ale nakoniec budeš rada, že je to tak, ako je. Prajem všetko dobré.

dada96
4. mar 2019

Presne viem ako sa cítiš. Vždy som si myslela, že keď otehotniem, budem to brať normálne. A predsa ma moje tretie tehotenstvo poriadne zaskočilo. I keď bolo plánované. Presne tie isté pocity, všetko začať od začiatku Prvé 3 mesiace som dennodenne rozmýšľala, či mám ísť na interupciu(a to som dovtedy bola o sebe vždy presvedčená, že ak otehotniem, tak to zvládnem a inturupciu by som nikdy nepostúpila). S manželom sme sa takmer nebavili, len sme sa hádali. Dosť ma vtedy podržali moje deti. Už mali rozum, dcéra mala 18 a syn 11r.A tak ubiehali dni a mesiace, ja stále v rozpoložení, čo budeme robiť. Všetko sa postupne začalo meniť po 5 mesiaci, keď som začala cítiť to malé dieťatko ako sa hýbe, keď som ju videla na ultrazvuku a pravdepodobne svoje robili aj hormóny. Predstavovala som si, čo musí dcérka v brušku cítiť, keď som na ňu taká a postupne sa všetko menilo. Zo dňa na deň to bolo lepšie a lepšie. Všetky pochybnosti sa postupne vytracali a ja som sa na ňu začala neskutočne tešiť. Zrazu sa mi začali otvárať úplne iné možnosti..V dnešnej dobe už má dcérka 4 roky a nikdy by som toto rozhodnutie nezmenila. A kľudne by som do toho išla opäť. Asi je to úplne normálne, človek má určité plány a sny a v tej chvíli nevie čo bude ďalej. Ale postupne si zvyknete na novú situáciu a budete to zvládať. Nechajte telu aj mysli čas si zvyknúť. Je to úplne normálne. Držím palečky...

renimac
4. mar 2019

Ja som tieto pocity v tehu nemala, trapili sme sa 3 roky a ja som uz myslela, ze vlastne deti mat asi nebudem. Dala by som aj zivot za dietatko a velmi som sa z tehotenstva tesila. U mna prisiel takyto sok az po narodeni. Porod cista trauma, tusim som mala aj poporodnu depresiu, dlho som sa nevedela z maleho tesit, hoci som si ho vyplakala a vymodlila. Ked som citala srdcervuce statusy mojich kamaratok o materstve, laske, ktoru prezivaju, citila som sa ako odlud. Ja som citila len jedno velke prazdno. Psychologicka mi vysvetlila, ze som mala na seba nerealne ocakavania, ktore sa nedaju splnit a tym padom som mala pocit, ze som zlyhala. Ono sa to casom zlepsi 🙂. Podla mna podobne pocity ma vela zien, niekto v tehotenstve, niekto po porode, niekto o par rokov neskor. Dolezite je s tym vediet pracovat 😉.

radka2010
4. mar 2019

Nečítala komentáre... ale áno aj mna napadlo nie raz, ze na pivo ist s kamaratkami, ist na pizzu atd. sa nebude dat, ked budeme mať dieťa, ale nakoniec to tak neberiem, veď sme na neho dvaja, naučíme sa rezimu atd. a ked budem chcieť pojdem von ja, alebo muz s kamaratmi. Ked pojdeme na pivo mame blízko krcmu s pizzou tak pojdeme traja. Mam síce rodicov o poschodie nizsie, svokru 6km aj s jednou starkou, druha na druhej strane 3km, ale ja urcite nechcem pomoc a mudre rady, som nazoru spravili sme si ho my, aj ho vychovame. A hormony robia veľa, nevymyslaj, budes sa tesit ze pride a nebudes mat čas riešiť stary život

galioska
4. mar 2019

Hormóny ale skús to riesit S lekárom aby to neprešlo.na dieťa a do poporodnej Debky 🌄♥️