icon

Som tehotná. Ako to zvládnem?

30. nov 2022

Krasny den. Vcera som zistila ze som tehotna. Na tom by nic nebolo keby nemam doma 15 mesacneho chlapceka. Nedokazem sa ani tesit od rana placem. Ako ste to zvladni s takym vekovym rozdielom?

Strana
z2
lubina
30. nov 2022

Zvladnes neboj sa. Moja svagrina otehotnela ked mali doma polrocneho chlapceka, tiez sa bala a zvladli to vsetko. Dnes uz su z oboch deti dospeli ludia. Ked sa chce vsetko sa da. Drzim palce

mamutka
30. nov 2022

Moja mama porodila brata, keď som ja mala 11 mesiacov. Prala v rukách, záchod mali vonku a nepomohol jej nikto. Skoro ju to zdravotne položilo. Ty budeš mať krásny vekový rozdiel u detí a určite lepšie podmienky, takže to zvládneš

sejbipi
30. nov 2022

Vlastnú skúsenosť nemám, píšem len zo skúseností kamošiek. Kým porodíš, synček bude rozumný, treba s ním veľa komunikovať a pripraviť ho na súrodenca a uvidíš, bude len dobre. Bude ti pomáhať, súrodenca ochraňovať. Dokonca vraj je lepšie mať takto dvoch po sebe, ako po xy rokoch. Teraz si zabehnutá, skoro všetko máš doma. Určite to krásne zvládneš,bude to jednoznačne náročnejšie ako s prvým, ale v úplne iných veciach. Netreba sa báť požiadať o pomoc s deťmi, domácnosťou muža, mamu, sestru, svokru a pod. 🙂) držím palce. Detičky sú krásny dar❤️

nesvadbovo
30. nov 2022

Mam (planovane) rozdiel rok a devat mesiacov a nemenila by som! Urcite neplac, bude to dobre. Tak, ako si si nasla system pri jednom dietati, najdes si ich aj pri dvoch, budu mat spolocne zaujmy co sa veku tyka (nebudes im musiet vymyslat ani do buducna osobitny program), casom sa spolu pekne zahraju. Samozrejme, treba byt realistami a su aj narocnejsie dni, ale tie ma predsa kazdy rodic bez ohladu na rozdiel medzi surodencami! Hlavu hore, je sa ozaj na co tesit ❤️

domka222
30. nov 2022

Ja som tiež plakala asi týždeň. Rozdiel presne dva roky. Je to niekedy na palicu, ale dá sa to zvládnuť

maminkadeticiek
30. nov 2022

Nerozumiem v com je problem?Bude mat 2 ked sa babo narodi a to nie je nic nezvycajne.Budes dieta skratka viest uz odteraz viest ku co najvacsej miere samostatnosti.Ucit drzat lyzicku,poharik,zahrat sa,trenovat ukladanie hraciek,obutie papuciek,lebo bude velkac a bude ti pomahat s babatkom😊Proste pripravovat na prichod surodenca.Odporucam vsetkymi desiatimi knihu Samostatne dieta alebo ako sa stat lenivou mamou.A zacat uz teraz ucit dieta tiez vediet rravit cas aj s inymi ludmi-babky,tety...Extremne ti pomoze,ked ti ho niekto povaruje potom,ale na to treba dieta tiez naucit,pomaly zacat trenovat,moji s tym nemali v tomto veku problem uz ani jeden.

evica8370
30. nov 2022

Keď sa mi narodila dcéra syn mal 2r a 2m. A zvladli sme to. Pekne pomahal, nebol nejaký žiarlivý 🙂 nájde sa systém a bude to všetko oki 🙂 teraz majú 6 a skoro 4 a sú nerozlucni. A máme ešte tretie a akurát včera mala rok 🙂 neboj zvládneš to ♥️ a iný vekový rozdiel by som ani nechcela, je taký akurát 😊

mamulik10
30. nov 2022

Moja mama to kedysi zvládla tiež. Sestra narodená 10.3. 1989 Ja 10.2. 1990 Nejsi prvá ani posledná. A pravdepodobne hormóny... tak sa drz si silna to das

jane89
Odpoveď bola odstránená
majka99999
30. nov 2022

Jemine, ja ze 2-mesacne babatko mas... Zvladnes to ako miliony zien pred tebou. Chceli ste len 1 dieta, preto places? Myslim, ze 2-rocny rozdiel je fayn, my mame 2r.4m, poznam viacero parov, co maju rozdiel 2-3 roky planovane a zvladaju to v pohode. Praveze je fayn si to odbit naraz v ramci materskej s retazovym porodom. Na jar mozes skusat odplienkovanie a, ked sa babatko narodi, tak uz mozes mat velkeho samostatneho chlapceka. Nikdy nie je idealny cas na druhe, maly rozdiel vycerpava, velky rozdiel zase to je ako 2 jedinacikovia. Ak budes mat zase chlapca, ponosi po bracekovi veci, u nas velka vyhra, ze len vybalim pre mladsieho a nieco dokupim. Chlapci chodia spolu von, aj ked maju odlisne povahy, aj sa pobiju, aj sa lubia. Nikdy nevies, ako to dopadne. 🙂

h2
30. nov 2022

Zvládneš. Sú ženy, čo majú doma 15 mesačné a novorodenca.

dadka128
30. nov 2022

Zlvadneš budeš musieť, inak ste si mali dávať väčší pozor, keď si sa bála.. už teraz je neskoro plakať nad rozliatym mliekom... Ale zvládneš... Si matka, možno budeš zo začiatku pod vplyvom hormónov frustrovaná, smutná, lebo čas ktorí ma tvoje dieťa teraz sa bude deliť už aj s druhým dietatom..

darkswan
30. nov 2022

urcite to zvladnes🙂 myslim, ze si asi s tym musela ratat, inak by si tehotna neostala

deti95060810
30. nov 2022

však to budeš mať rozdiel medzi deťmi takmer 24 m... to je úplne OK

barus26
30. nov 2022

keď som otehotnela tak moja prvorodena mala 11 mesiacov. A zvládneš všetko, tiež som sa bála ale je to pohoda 🙂sú horšie a lepsie dni, ale nie je to niečo nezvládnutelné alebo niečo prečo by si mala plakať a trápiť sa. Tie male poklady ti všetko vrátia 🥰 a nebudú navždy mali, keď vyrastú bude to super 😂

sonnenshein
30. nov 2022

Otehotnela som ked mal super akcny syn 9 mesiacov, rozdiel medzi sebou maju presne 18 mesiacov. Aktualne skoro 16 a 14,5 roka astale tvrdim, ze to bol skvely vekovy rozdiel! Starsi tahal mladsiu, zahrali sa, mladsia vedela zabavit starsieho.
Neplac, bude to super!

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
alexnina777
30. nov 2022

Hlavu hore, bude dobre, to zvládneš..keď mála moja dcérka 15 mesiacov , mala už doma mesačného brata..a najvačsí parťáci sú teraz 6 a 7..to sú hormóny, neboj ešte budeš šťastná s vďačná🍀🍀

jankalukasova
30. nov 2022

Hmmmm... Normálne 😁 ja mám dvojročný rozdiel a hneď 2x a planovane 🤣🤣🤣 a nemenila by som, niekedy je to zaujímavé ale zas tie tri maličké deti doma sú úžasné.

nique
30. nov 2022

Zaciatok bude tazky. ale ked budu mat 3 a 4, budes stastna, aku mas partiu. Moji su "samoudrziavaci". Spolu sa hraju, spolu sa kupu, spolu jedia, spolu spia, spolu maju kruzky, bavia ich rovnake vylety, rovnaky program. Ked boli mali, spavali obaja v kociku. Normalne som tahala 2 kociky naraz. Potom 3 hod kludu len pre mna. Pri velkom vekovom rozdiele musis neustale riesit, podla ktoreho dietata sa zariadis.

newmoomy
30. nov 2022

Ahojky, ja som zistila že som tehotná keď mal syn 14 mesiacov teraz som už v 6mes a je to v pohode.. muž pomáha nemame na vyber no tiež som bola zo začiatku neistá ale teraz je to už fajn tešíme sa 🙂 a ja obzvlášť lebo to budem mat za sebou a krásne dve deti ktoré budú vyrastať skoro ako dvojicky 💞

newmoomy
30. nov 2022

Ešte taký dodatok sesternica otehotnela 3 mes po pôrode čiže si ešte na tom veeeeelmi dobre😂🫶🏻🙂

cecilia29
30. nov 2022

Mas v celku fajn vekovy rozdiel. Ja som planovane otehotnela ked mala prvorodena 13 mesiacov. A uz mam tretie. Cize mam deti 4,5r , 2,5r. a 3 mesiace

ivangeline
30. nov 2022

Dalo sa. Zavisi od baba. A partnera. 🙂 Mam rozdiely 13m a 18m a coskoro 19m.

0laracroft0
30. nov 2022

No, ma to aj pozitíva ale rozhodne to nemusí byt ľahké. Mám doma 14 mesačnú a 28 mesačného. Starší trochu žiarli, tak ju strka búcha, mladšia je veľmi hlučná a náročná na pozornosť. Sťahovali sme sa do malého mesta že nám pomôže mužova rodina, ale nepomáha, len keď občas vyslovene požiadam s konkrétnym dôvodom. Svokra nezáujem. Ak ti môžem poradiť, staršieho daj do škôlky keď sa bude dať. Zariad si tak, aby si cele doobedia nestala pri hrncoch. Zožeň si čo najviac mechanických pomocníkov (najmä roboticky vysávač, možno sušička…). Ale hlavne, keď ti budú obaja spať, venuj sa sebe. Najdi si niečo zmysluplne na tie chvíle (čítanie a hackovanie je super, ale ja pri tom nemám pocit že sa realizujem. Preto sa venujem umeniu, s ktorým sa umiestňujem v súťažiach a mám s ním ďalšie plány, študujem, napredujem. Napríklad). Žiadne upratovanie, varenie v tej dobe a podobne. Budeš potrebovať zbierať chvíľky pre seba. Čo najviac zapajaj muža. Nic sa nestane ak občas nebudú mať doma dokonalú stravu a top domácnosť. Zariad si, aby aspoň 2x mesačne si mohla vypadnúť z domu aspoň na pár hodín. SAMA, t.j. bez ktoréhokoľvek príslušníka domácnosti. Cvič, keď aj len 10 min. na diastazu. Ak to pôjde, snaž sa nezanedbávat a tým myslím také základne veci, umyté vlasy, upravené (nie nevyhnutne namaľované) nechty, dobrá zubná hygiena a spol. Mysli pozitívne a zbieraj energiu z tých pekných situácii, aby si zvládla tie horšie.
Ani my sme to takto neplánovali, ale sme tu a dávame to. Popravde čakáme stále, kedy sa to doma trochu “ukľudní”, “zlepší”, pravda ale je, že už teraz je to o niečo jednoduchšie ako keď sa narodila dcéra.
Držím ti palce.

macikovaiveta
30. nov 2022

Nebojte idelalny rozdiel medzi súrodencami , neskôr budete rada, že je to tak. Vlastne skúsenosti ✊🍀

0laracroft0
30. nov 2022

@macikovaiveta čo znamená neskôr? 🙂

lenkike
30. nov 2022

My sme plánovali druhé bábo, keď mala dcérka 10m a zadarilo sa hneď, takže mám doma rozdiel 19m a vôbec to neľutujem. Aspoň nebude synček žiarliť, mladšie deti si rýchlejšie na súrodenca zvyknú, neskôr si budú lepšie rozumieť, ako keby medzi nimi boli 3-4roky rozdiel. Zameraj sa na pozitíva a neboj sa, každá mama toho dokáže oveľa viac, než ako si myslela, kým nemala deti 😅Mám kamarátku, čo má 4 deti, najstaršie 5r a vo februári bude mať ďalšie, nie sú sociálny prípad, tento rok sa presťahovali do nového domu a ich deti sú super, chápavé, rozumné, samostatné 😊 určite to zvládnete aj vy, ber to ako možnosť zlepšiť svoje schopnosti a naučiť sa milovať ešte viac ❤️

jaskolka
30. nov 2022

Ja som mala druhé, keď syn nemal ani dva roky. Áno, je to občas, hlavne na začiatku o drzku, kým si nájdeš systém, ale dá sa to. Tetaz je to pre teba možno šok, ale reálne máš takých 8 mesiacov, aby si si zvykla a potom jednoducho ber všetko, ako príde.
Nie, nebude možno vyluxovana domácnosť, možno budú dní, keď budete mat na obed praženicu a deti budú revat na striedačku. Ale budú aj dní, keď sa budú mojkat a ľúbiť a ver mi, že prave tie chvíle stoja za to.
Hlavne sa neboj požiadať o pomoc, manžel, babky, tety, kľudne môžu pokocikovat, uvariť, postrazit deti, prioadne v domácnosti dačo ti pomôcť.
A hlavne všetko je Len e obdobie. O pár rokov deti podrastu, nebudú stále to malé bábätka, akým musíš meniť plienky a dávať mlieko 12x denne

daniela2202
30. nov 2022

Zvládneš, a bude veselo 😊👍

Strana
z2