icon

Som tehotná, jem v posteli a manžel sa hnevá, že ho budím

ruthike
18. mar 2015

Ahojte baby,

poprosila by som vas o nazor. Neviem, ci som ja prilis sebecka, alebo manzel malo empaticky, ale dnes sme sa dost posekali lebo som o 6.20 zjedla keks v posteli a jeho to zobudilo.Normalne sa budi okolo po 7 mej a to uz ja sa staram o malu. On ma v noci budi chrapanim, ale s tym sa neda nic robit.
Jedine, co by ho snad nezobudilo je banan, ale z toho ma momentalne napina. Ak sa nenajem v momente, ked mi pride zle,tak vraciam. Muz mi vravi, aby som na tych 5 minut sla do kuchyne alebo obyvacky, ibaze tam je kosa a mne je pohodlnejsie v posteli.

Som dost tvrdohlava, ale nerada by som sa premenila na sebecku bestiu len preto, ze som tehotna.

ruthike
autor
18. mar 2015

@prasiatko30 😄 nechcem tu nikoho zavadzat, ale mam to tak odpozorovanez okolia.

imelia
18. mar 2015

mala som rovnaké problémy a nielen ráno ale nonstop - v noci, ráno, celý deň aj večer nevoľnosti. V noci som sa zobudila, že mi je zle a moj muž bol v tom momente hore a pomáhal mi aspoň tým, že mal o mňa starosť. Keď som po záchodoch behala, v noci pozeral na internete babské rady ako pomôcť. Vždy dohliadal na to, aby som sucháre a vodu mala na poličke pri posteli a keď to niekedy bolo neznesiteľné, v noci mi chodil variť čaj. Nikdy som to od neho nečakala ani nežiadala. Skôr naopak, nechcela som aby to robil, však nie som chorá, ale aj tak sa o mňa staral, vedel, že to je jediné, čím mi môže pomôcť zmierniť ten stav. Doteraz je taký a keď už tie problémy nemám, snažím sa mu to oplácať starostlivosťou o neho. Podľa mňa v manželstve to tak má byť. Tiež nerobím haló z toho, že mu o pol tretej v noci zvoní budík cez víkend a on musí ísť do práce. Navrhol, že tie noci bude spať v obývačke. Nedovolím mu to. Sme manželia a tak sa máme správať. Tolerovať sa a pomáhať si a stáť jeden pri druhom.

piacere
18. mar 2015

pre kristove rany....
Ja som môjho zlatého, milovaného a tolerantného manžela (bez irónie, prisahám, že je dokonalý, keď čítam úvodný príspevok), budila aj v noci aj ráno o tretej, štvrtej grcaním do lavóra. Bolo mi na umretie (pri prvom celých 40 týždňov, pri druhom 25 týždňov). Grcanie mi vyvolávalo v druhom tehotenstve aj ostré svetlo, príliš čerstvý a studený vzduch, neskôr jeho sprcháč a vlastne som grcala aj kvôli tomu, že som proste otvorila oči.... Minule mal črevnú virózu a hovorí mi: Preboha! To ti bolo takto 9 mesiacov? Nuž... áno.... Ani jeden jediný raz mi nepovedal pol slova.... v prvom tehu mi poctivo každé ráno natieral rožok s džemom, zatiaľ čo ja som ležala v posteli s hlavou pod perinou a modlila sa, aby som to do príchodu "rožka" rozdýchala.... a pri druhom toleroval moje ranné chrúmanie horalky....
Nabudúce, až bude mať črevnú virózu po ňom celé tri dni hulákaj, aby si už dal konečne pohov, lebo ťa ruší....

henikav
18. mar 2015

@ruthike trik je prave v tom ze ten keks musis zjest v posteli skor ako vstanes, inac sa pozvracias, vysvetli mu ze to nejes od hladu, ale na zastavenie vracania a ked to nepochopi tak je fakt sebec, potom ho teda kludne ovracaj, nech si aj on uzije tehotenstvo, ved to dieta je spolocne 😀 😀 😀

blabla195
18. mar 2015

@prasiatko30 ja som mala nevolnosti cele tehotenstvo a keby som nieco nezjedla hned po otvoreni oci v posteli, tak by som stravila doobedie grcanim na wc... a tak som kazde rano sustala sackami s pecivom a mm mi nic nepovedal, tak isto toleroval moje chodenie na wc a ku koncu mi o tretej masiroval trpnuce ruky ☺
tehotenstvo nie je choroba, ale niektore zeny maju fakt problemy akoby chore boli, tak netreba odsudzovat ☺ a bud rada, ak si ty tieto problemy nemala...☺(ja som spala cele tehu po sediacky a misu na grcanie som si pytala aj na porodnej sale)

katarinamarkova
18. mar 2015

@ruthike nikdy som v posteli nejedla....snad len ked som bola mooooc chora.....nikdy by ma to ani nenapadlo 🙂 a to mam tri deti, tri tehotenstva za sebou s riadnymi rannymi, obednymi, poobednymi aj vecernymi nevolnostami 🙂
zoberiem to z druhej strany: keby ma rano manzel z krasneho spanku zobudil chrumanim keksa - asi riadne zurim 🙂
k chrapaniu- nezniesla by som muza co chrape - snad ten moj nikdy nezacne 🙂 - ale aj tak je pre istotu uz od zaciatku vztahu upovedomeny o tom, ze ak nahodou hej, budu dve spalne a budeme sa chodit v noci navstevovat 🙂
ps: neviem preco mate v kuchyni zimu, asi systemom kurenia - v tomto pripade by som manzelovi dala jednoznacne ultimatum - vyries zimu v kuchyni a budem tam chodit jest aj o polnoci - inak sa zmier s tym, ze ako tehotna prechladnut nemienim....ani ogrckat rano postel - tak budu par tyzdnov kekse v posteli 🙂

ruthike
autor
18. mar 2015

@katarinamarkova dakujem za nazor. Zijeme v Anglicku a tu je iny system kurenia v bytoch, aj okna tu ficia kvoli pamiatkarom casto ine - take tie drevene vysuvacie s kopcom malych sklenenych obdlznikov, fakticky tie iste ako v 19tom storoci.V kuchyni nemavaju ani radiator a je tu aj zadny vchod, takze v marci je tam asi 6 stupnov nadranom. Mame prenosby radiator,ale kym sa to rozkuri, uz som dojedla/dogrcala🙂 spominam s laskou na centralne kurenie,izby bez prievanu a bezpecnostne dvere🙂
V tomto manzela velmi trapit nemozem, nic na tom nezmeni.

natalym
18. mar 2015

@ruthike Tak musí vydržať. A decko ho nebude budiť? Kvôli keksu takého nervy..........

stanulienkat
18. mar 2015

Toto je naozajstna tema dospelych ludi?😀 Podla mna sa len niekto nudi.:-P

moonlight1210
18. mar 2015

@prasiatko30 nerozumiem - ty beries tehotenstvo ako pausal? ako jedna, rovnako druha?

niekedy si myslim, ze ludi, ktori su takto chapavi ako ty, by mali posielat s tupym nozikom do dzungle.
vsak ked tam preziju domorodci, prezijes aj ty, nie?

majulino
18. mar 2015

@adkoalauri aj ja som bola tegotna 2x a poviem ti ze ked mi dr. Povedala ze rano v posteli kym lezim noeco zjest tiez som jej tvrdila ze noesom chora iba tehu. Po tyzdni som jedla rrano v posteli ak nie prezvracala som cely den. Ak si netrpela celodenbymi nevolnostami a zvracanim cca 10x denne mozes si gratulovat

ushuaia
18. mar 2015

@ruthike tak toto ti verim, tiez som bola v UK...a teda domy su fakt katastrofa a presne ako pises... 😒 , desna zima vsade, v tomto ozaj zlate SK...No ale spat, tak snad chape , ze si tehu a zial bez jedenia nez vstanes to asi nepojde, mna na toto upozornovala sesterka, ze ak nahodou, no nastastie ja som ziadne nevolnosti nemala...torsku empatie z jeho strany by nezaskodilo...

ruthike
autor
18. mar 2015

@stanulienkat ale nie, nenudim sa,akurat idem vyprazat rezne pre 8, ale mk ma bavi viac🙂ale ked ja som v tomto taky polepetko, s mamou to riesit nechcem a dobre kamosky tym radsej nebudem zatazovat. Baby na mk su casovo dostupne, vsak inac by tu neboli a su velmi mile a podelia sa o nazor. Ja si to precitam, hlava mi vychladne a zaujmem k veci trocha nadhladu. Casto krat taketo prkotiny pokazia manzelstvo, ked sa to nahromadi, tak preco by som sa neporadila?🙂

decode
18. mar 2015

😀 To vážne? 😀 😀
A čo aj manžel je tehotný ?

bojovnicka
Autor odpoveď zmazal
liligreg
18. mar 2015

@ruthike najprv som sa zasmiala 😀 ja sa budim v noci, raz o druhej, inomedy o tretrj na pocit hladu. Moj chlap robi na zmeny; vikend nevikend, sviatok, nesviatok..cize nonstop je v praci, ale esye sa nestalo, aby ho nahnevalo moje jedenie. Ked je jedn tych dni, ze nie je na nocnej, tak mi prinesie jest, ak ma zobudi hlad. Lebo ja som nervozna, len sa prevraciam v posteli, co ho samozrejme zobudi. A nejdem si sama zobrat jest, lebo ak je ozaj situacia, ze sa zobudim na skrkanie v bruchu, ak by som sa postavila, v momente som na zemi..
my sa skor hasterime o pracu doma. Denne cestujem skrz pracu 100km, kdezto on ma pracu 10 minut chodze od bytu, cize ked ja pridem domov zmohnuta cestovanim, naozaj sa mi nic nechce. Som rada ked umyjem riad, podlahu. No proste zaklad. Lenze nakolko sme sa stahovali, velmi ho hneva, ze nevykladam krabice s oblecenim (pricom vacsina je jeho) a pre to, sa dokazeme hasterit aj kazdy den. Lebo ja mu podla neho "vycitam", ze nic nerobi, ked je doma (co sa domacich prac tyka) a on je silno pracujici clovek ( ano ma fyzicky narocnu pracu, nrpopieram) a ja nie som schopna krabice v spalni spratat. No ja som momentalne rada, ze mame cisto v izbach, kam chodia navstevy. Spalnu s jeho oblecenim mam u riti, ze to tak musim povedat! A ci som sebecka? No neviem, chodim do prace, staram sa o cistotu v byte, varim pre nas, nakupujem atd. Len to oblecenie nie a nie vylozit 😀 😀 ale chlap ma na to iny nazor

jersey333
18. mar 2015

@ruthike no mozno ma zato ukamenujete ale ja som na strane manzela..tehotenstvo nie je choroba a urcite jest v posteli by ma nenapadlo ,.. neviem kolko tych keksikov si pojedla ale myslim ze tych par minut v kuchyni by ta nezabilo ...

stanislavao
18. mar 2015

@jersey333 zastavam obdobny nazor. by som bola zvedava, co robi pani potom s tymi odrobinkami v posteli. v zivote by ma nenapadlo jest kekse v posteli.

laura1804
18. mar 2015

Aj moj sa hneva :D Ale to preto, lebo uz sa mu podarilo sadnut na banan a parkrat si v noci spod zadku vytiahol piskotu, alebo cerealie :D No uz pochopil, ze ma smolu a uz to neriesi...len hodi skaredy kuk a potom sa uz na tom aj smejeme...A chapem, ze sa ti nechce ist do kuchyne...ja som prve 4 mesiace tak brutal vracala, ze ked som nezjedla hned nieco po leziacky v posteli, nestihla som sa ani posadit a ovracala som aj postel...takze viem, o com hovoris...

liligreg
18. mar 2015

@stanislavao myslim si, ze odrobinky raz-dva vysaje.

stanislavao
18. mar 2015

@liligreg uz to vidim, ako rano o pol siednej zapina vysavac a vysava postel.

mima4
18. mar 2015

@ruthike
krasne... fakt prijemne na popoludnajsie citanie 😉
idealne, ked budu s vami robit rozhovor "manzelmi 50 rokov" 😀 ..toto urcite spomen...

jersey333
18. mar 2015

@stanislavao no ked sa jej nechce ist jest jedlo do kuchyne/ co je pre mna samozrejmost tak vysavac asi tazko bude zapinat :D

piacere
18. mar 2015

@jersey333
@stanislavao
už to tu bolo spomínané v čom je pointa... nie v tom, že pani sa neráči odísť do inej izby, či kuchyne, ale v tom, že ak sa práve ešte v posteli pred postavením nenaje, tak bude zvracať a zvracať a zvracať a potom už môže aj celú skrinku keksíkov vyjesť....
Áno, tehotenstvo nie je choroba, ale pre niektorých je to doslova boj o prežitie... kto nezažil, nechopí a kto zažil a aj tak nechápe, tak by mu nezaškodilo viac tolerancie voči ostatným, pretože každá máme prah prežívania určitých vecí inde. Niektorá hučí na pôrodnej sále, že ju počuť až na vonku, niektorá možno pri rovnakých bolesiach nevydá ani slovko.... ale o tom je život, že nie všetko je čierne a biele, ale väčšina vecí je "farebných".

rubinka
18. mar 2015

@ruthike - schovaj sa pod perinu a zjedz ho tak, nebude počuť ako chrumeš alebo si fakt najdi niečo čo nechrumká 😀

liligreg
18. mar 2015

@stanislavao ja mam v spalni rucny vysavac a kazde rano vysavam vlasy. Cize v niektorych domacnostiach to nie je az tak nemozne

prasiatko30
18. mar 2015

@piacere hej ale ak muz sa budi o 6,30 a ona zacne jest ten keks o 6,20 - to uz nemoze trosku pockat kym sa ten jej zobudi - trosku tolerancie z oboch stran.

yanni
18. mar 2015

cafte baby. Tak ja sa smejem na tejto teme. Ja som tiez teraz tehu, na zaciatku mi bolo zle. A nie len rano. Nonstop cely den a celu noc. A mna ani nenapadlo jest v posteli. Akurat tak len v nemocke 😝
U mna jedenie do posteli nepatri. aj ked je to len keks. Vdaka bohu, ze som tak vela neguglila. Ani som nevedela, ze sa ma pred vstanim jest a ani doc mi to nepovedal.
Inak si myslim, ze je to hlupost. Ja som od zaciatku tehu behala aj 5 x v noci na vecko, teraz to nie je o nic lepsie a ku koncu to bude este horsie. To by som si mala dat pred kazdym vstanim nieco do ust? No tak to by som ale vyzerala na konci tehu.
A nemyslite si, ze sa mam vynikajuco. Nevolnosti sice uz nie ale ine neduhy. Palenie zahy je hrozne.
a nocne najazdy na chladnicku som tiez nikdy nemala.
Inak vela robi aj psychika. Vela sa da vsugerovat. 😕

naoi
Odpoveď bola odstránená
piacere
18. mar 2015

@prasiatko30 odpoviem ti podľa mojich grcajúcich skúseností: nie 🙂 Ja som otvorila oči a v tej chvíli som šmatrala po horalke, pretože stačilo 1-2 min. na posteli v bdelom stave a už sa to tlačilo von a ja som predýchavala ako na pôrodnej sále. Ale ako vravím, kto nezažil, nepochopí. Pri druhom tehotenstve som dokonca zvracala ráno až do druhého-tretieho jedla... a išlo to každé 2-3 min. Kým sa to cez deň ako-tak ustálilo, tak som narátala aj 12 zvracaní.... u mňa to bol skutočne boj o prežitie... a k tomu ešte s 2,5 ročným dieťaťom v byte...

Ináč som zvedavá, kde bude tolerancia nastavená, ak sa nebodaj žena dostane do choroby, v starobe do postele, či len také aktuálne o pár mesiacov vstávanie k plačúcemu dieťaťu, ktoré sa trápi kolikou, či zubami.... to sú veci, na ktoré v manželstve musia byť dvaja, ináč je to iba spolubývanie....

Ale hádam aj stačí k danej téme 🙂