icon

Som tehotná, jem v posteli a manžel sa hnevá, že ho budím

ruthike
18. mar 2015

Ahojte baby,

poprosila by som vas o nazor. Neviem, ci som ja prilis sebecka, alebo manzel malo empaticky, ale dnes sme sa dost posekali lebo som o 6.20 zjedla keks v posteli a jeho to zobudilo.Normalne sa budi okolo po 7 mej a to uz ja sa staram o malu. On ma v noci budi chrapanim, ale s tym sa neda nic robit.
Jedine, co by ho snad nezobudilo je banan, ale z toho ma momentalne napina. Ak sa nenajem v momente, ked mi pride zle,tak vraciam. Muz mi vravi, aby som na tych 5 minut sla do kuchyne alebo obyvacky, ibaze tam je kosa a mne je pohodlnejsie v posteli.

Som dost tvrdohlava, ale nerada by som sa premenila na sebecku bestiu len preto, ze som tehotna.

ruthike
autor
18. mar 2015

@stanislavao ej mama ma dobre vychovala, zjem to z tanierika, pekne sposobne, aj usta si po dojedeni oprasim.

yanni
18. mar 2015

ja ozaj a este som zabudla. Aby som ostala pri teme. Moj muz proti mojmu ustavicnemu behaniu na "tron" nic nema. Tiez od ca. 3 v noci uz nemozem spat. A to od zaciatku tehu, cize uz takmer 23 tyzdnov. >Len sa prevalujem a kukam stale na hodiny. Potom "zlostim" muza, obchytkavam ho, tulim sa, hryziem mu osny lalocok a on pohodak. Jasne, ze sa zobudi. Ale trosku ma pomasiruje, postlaca, pohladka a spi dalej. Nieked o 5 uz so mnou klebeti, ja potom vstanem, odidem do prace a on si este pospi.
neviem, ja si myslim, ze aj taketo situacie patria do normalneho partnerskeho vztahu. Nie vzdy ide vsetko hladko.

ivasyc
18. mar 2015

No tak ja som musela jest v posteli aj suché rozky, manžel mi ich nosil do postele na tacke ked mam teraz počas tehu hrozne migreny aj s vracanim, nefrflal, ze jem v posteli bol rad, ze aspon nieco som zjedla, ale led chcem o polnoci po 3 dňoch zachvatov spat a on chudáčik žuje mrkvu v ústach tak sem tam aj frflem, ale rano mi je lepsie tak mu urobim raňajky, vsetko je to o komunikacii a trpezlivosť, mama bola rada, ked otec zjedol v posteli aspon piskoty s kompotom ked bol chorý, ja som obed nosila po operacii manzelovi tiez do postele na tacke, lebo nevladal ist k stolu

simca06022011
18. mar 2015

mna ked chlap budi chrapanim tak s nim aj pohrkam :P ale zase keby ma rano niekto budil keksom tak ho tiez asi pohrkám.... ale v tvojom pripade by som si to nevsimala, kazdy je nervozny ked ho dakto takto zobudi (ja som nervozna a je uuuplne jedno ako ma kto zobudi, alebo sa zobudim), ved to za par mesiacov prejde 🙂) potom ho bude budit iny clovek :P

liligreg
18. mar 2015

@prasiatko30 rovnako ten chlap moze byt trochu tolerantnejsi, ved 10 minut hore dole. Ked moze ona o 10 minut neskor je, on moze o 10 min skor vstavat. Ako som uz spminala, moj ma 10 min pohodovej cjodze robotu odomu, no napriek tomu ma budik 1,5 hodiny pred zacatim sluzby cize 4.30).lebo on potrebuje svoj klud a svoju rannu spomalenost. A aby ste si nemysleli, zea nejake kralovske ranajky, ze mu to tolko trva, jedlo mu vzdy vecer nachystam (jeden rozok so salamou, lebo viac rano nrdolaze zjest). No takze vzdy pocas jeho rannych zmien, budik pisti o 4.30, on ho nepocuje, ja som v sekunde hore a musim jeho budit. A samozrejme, mna ked raz zobudi hluk uz nezaspim... takze ked tu niekto zaklada temy o 10 minutach, ja s tou mojou hodinou a pol (stacilo by mi 6.00 mozno aj neskor vstavat), by som si to asi hodit mala 😀

natalienka12
18. mar 2015

@ruthike Neviem ci sa smiat alebo plakat. Ale jedno ti poviem, ak mas pocit, ze mas "problem" chod sa prejst po oddeleni detskej onkologie a zarucujem ti, ze ked sa odtial vratis, tak odpoved na svoju otazku najdes velmi rychlo. Neber to v zlom, ale riesit, ci je niekto empaticky alebo sebecky pri zuvani keksov, tak si mozes pogratulovat, ze mas taketo starosti.

culia1
18. mar 2015

hm... ako sorry, ale za prve sa podla mna ma jest za stolom, alebo teda aspon v kuchyni, za druhe, neviem v ktorom tyzdni si,ale ak nie si tyzden pred porodom, tak nechapem co je to za veda sa postavit dat na seba mikinu alebo deku a presunut sa vedla.
Ale kiez by mali vsetci len taketo banalne problemy v manzelstve.

ruthike
autor
18. mar 2015

@jersey333 dakujem za nazor, v principe by som asi radsej povysavala, upratovanie ma bavi, vysavam aj dva krat do tyzdna,rozhodne ma to bavi viac nez jedenie na stojaka v mrazivej kuchyni🙂 ale nie som na tom az tak zle - mam maly tanierik na nocnom stoliku (bez odrobiniek) a pekne krasne sa z neho najem. Tak dobre mi to ide, ze si ani do postele nenatrusim. V tomto som sikulka, len tie bezne partnerske konflikty mi daju zabrat a preto mam tak rada mk;)

natalym
18. mar 2015

Bože baby, tak asi ju nasral, tým, že na ňu vyskočil, že ho budí a chcela sa uistiť, že je normálna a vy tu píšete také kraviny. Nebuďte zlé.

@natalienka12 Však aj jej muž sa môže prejsť po detskej onkológii a žiaden keks by mu nevadil.

Môj muž chrúme keksy v posteli, ale večer, ja som hluchá mi to nevadí, jedine každé ráno keď ustielam postele tak zbieram obaly, nejdem sa z toho posrať. Keď len to, bodaj by nemal inú chybu.

tappetty
18. mar 2015

@ruthike
Je to az nechutne aka si sebecka, ale mas stastie poradim ti , v prvom rade zajdi za odbornikom A zacni sa viac delit s ostatnymi, potom ti mozno pojde jednoduchsie pochopit city a potreby aj inych ludi ako seba.
Ked to zvladnes prichadza bod cislo dva, v noci ked ta chytia hlady, povedz si :NIE UZ TOHO MAM DOST, NEBUDEM JEST chudiak manzel tiez si potrebuje pospat ved ide do prace pre boha, a ta ho urcite vycerpa, potom sa aj navecerat musi, aj prezliect, aj na tehotnu zenu sa pozerat a ja tu po nociach robim ,,CHRUM,, co som to za hovado?.. Radsej sa zatni no booze tak sa mozno niekedy povracias, si si ho brala predsa v doborm aj zlom! Pekne mu naprav vankusik , nozky vymasiruj, a prekvap ho prijemnymi ranajkami do postele ukaz ze si zena ako ma byt a nezabudni na futbal! pripadne staci casopis.
Svaha ti? Jednu mu prdni cez ten rypak spinavy a este raz si otvori chrapu tak nech zmizne do pivnice a nech sa po ceste neopovazi otacat sa lebo ho tam zavesis o to co je mu najmilsie jeho spinavou fusaklou, hned po tom co vysuruje vsetky podlahy a okna a povie ze si ta najuzasnejsia zena na svete a ked sa pritom nebude usmievat tak mu povies take veci po ktorych sa v zivote do zrkadla nepozrie:DDDD

natalienka12
18. mar 2015

@natalym ano moze, ale on neriesi pi****ny na zenskom webe, no slepacaren je to tu poriadna.

natalym
18. mar 2015

@natalienka12 Však to už vysvetlila preboha. No a čo, však inak by MK nebol.........

piacere
18. mar 2015

@natalienka12 a že kotkodákaš s nami 🙂

ruthike
autor
18. mar 2015

@natalienka12 dakujem za nazor, ja poznam deti z onkologickymi ochoreniami, poznam aj taku rodinu, kde malo malicke take zle diabetes, ze rok stravilo v nemocnici.Pravidene dobrovolnicim v domove dochodcov, videla som vselico. Denne dakujem za to, ze sme zdravi. Prispevok reflektuje moj aktualny banalny problem a kazdu radu, nazor ak kriticky ocenim, mam to ako pomocku na ceste duchovneho rastu;) Nikde netvrdim, ze sa mi ruca svet a ani, ze sa idem rozvadzat. Mrzi ma, ak prezivas tazke chvile

liligreg
18. mar 2015

@natalym konecne rozumny prispevok

monhla
18. mar 2015

Pri prvom tehu som musela zjesť niečo suché pred vstávaním z postele, lebo ak som sa zvihla z postele s prázdnym žalúdkom, tak som si mohla vybrať z max. 2 možností - odpadnˇuť alebo vracať 😝
Nie som zástancom jedenia v posteli no tie necelé 3 mesiace som to v poho prežila a drahý dokoncy večer kontroloval, či sú keksíky alebo sucháre nachystané 😀
Pri druhom tehu to bolo oveľa lepšie a v posteli som nejedla nikdy.
Teraz som 3x tehu a boli dokoncy dni, ked som sa 2 dni z postele nepostavila ak nerátam návštevy WC, za účelom vracania 😝 Po hrozbe hospitalizácie som sa konečne s pomocou liekov dokázala najesť aj niečoho iného ako suchár či banán. Manžel mi bol veľkou oporou. Teraz mi je lepšie a ako-tak fungujem.

Ako písali viaceré baby, tehotenstvo nie je choroba. No časté tehu vracanie už áno a môžete skončit aj v nemocnici na infúziách. Takže tolerantný by v tomto prípade mal byt manžel minimálne do konca nevolností. Myslím, že potom mamička s najväčšou radosťou vymení sucháre v posteli za prestretý švédsky stôl v kuchyni 😀 😀 😀

piacere
18. mar 2015

@ruthike neospravedlňuj sa a nevysvetľuj, každého je do toho šum a fuk, čo robíš, v akej situácii žiješ a kam prispievaš. Sama môžeš byť bývalá onkologická pacientka napr., to z tvojho úvodného príspevku neprečítame, nikto nemá právo na teba útočiť, pretože netuší, čím iným si si v živote prešla a prechádzaš. Aj deti v Afrike umierajú na smäd a nám tečie voda z kohútikov prúdom. To neznamená, že ma nebolí srdce, keď si to predstavím a že niečo charitatívne vo svojom živote nerobím, len to nerotrubujem do celého sveta. Každý máme svoje problémy, pre niekoho banálne, pre niekoho vážne....

ruthike
autor
18. mar 2015

@natalienka12 no ale vulgarizmy, to snad nie, z tych sa robia vyrazky. Odporucam presunut sa na inu pre teba prijatelnejsiu temu/stranku, kde budu respondenti primeranejsi tvojim ocakavaniam. Nik si nezela, aby sme ti tu kazili den.

ivca88
18. mar 2015

Necitala som ostatne rady ...takze prepacte ak nie som v obraze 🙂
podla mna mal mm iba debilny den 😀 😀 😀 kazdy ho ma niekedy 😀 😀
neries .... poľúbte sa a bude dobre 😉

mirkaandrej
18. mar 2015

Ach tí chlapi...oni nevedia, čím si zena tehotenstvom prechádza, ale nerieš to..nech sa hnevá, a to ze Ta to trápi, zato asi môzu hormony. Teraz Ta to trápi, ale zajtra sa nad tým ani nepozastavíš, uzívaj si tehotenstvo a nezaoberaj sa nepodstatnými vecami. 😉 ozaj, ked niečo môjmu vadí, tak ja sa ohradím tým, ze teraz som tehotná a on to musí rešpektovat a vychádzat mi v ústrety - a zaberá to :P

jankatt1
18. mar 2015

Nečítala som všetk príspevky..ale... akože poslať ho do kelu?! Ja by som ti na jeho mieste povedala pár fakt "teplých" slov.. jest v posteli? HUMUS! A ked dobre vies, ze tým budis manzela no naco ho provokujes.. to je tak vela ostat v kuchyni pripadne inde a tam dojest to co mas? Každa normálna tolerantna zena by takýmito blbostami manzela nebudila... to ze si tehotna nie je ziadne ospravedlnenie. Už len tento problem je podla mna jedna velka hlupost, no ked ti to pride ako fakt problem, jedz inde.. ...a to ze jedenie v posteli je aspon pre mna ciastocne nepripustne, to je druha vec...

mirkaandrej
18. mar 2015

Ja síce v posteli jem málo, ale na začiatku tehotenstva, ked mi bývalo hlavne ráno zle, vzdy som si predtým, nez som vstala, čosi v posteli schrumla, nech nevstávam na prázdny zaludok, lebo potom som mala závraty..a inak, je to kazdeho osobná vec, či je vo svojej posteli alebo nie...

sylvia225
18. mar 2015

haha, pohroz mu, že ti ten zvyk môže ostať už navždy ako to jeho chrápanie 😀 😀 😀

ivkadracova
18. mar 2015

@moonlight1210
Mam poobedny mikrooddych .. pozrela som na MK, nejake fora, nech viem co ludi trapi, ze ci nepomozem :D a Ty si ma milo prekvapila. Som rada, ze su na svete stale taki empaticki ludia ako Ty, ked mnohi iba odsudzuju, no Ty sa vies kompletne vzit do situacie druheho, a dalej si riesit pokojne svoje. Mne je to sympaticke, kiez by nas takych bolo v realnom zivote viac, o MK ani nehovorim.
.
A aby som nebola celkom mimo temy.. Pozrela som tu temu preto, lebo pri prvom tehotenstve som presviedcala manzela ze je normalne, ked som hladna, je mi zle, a on mi pojde aj o 4 rano rozok kupit.. A dnes ku dcerke v noci vstane vacsinou on. Ale chvalabohu nevstava casto..
@ruthike trochu konstruktivnej hadky a vychovy manzela nezaskodi, dalsie dieta ste chceli hadam obaja, a aj on si ta vychovava, tak nech sa stara tiez - v dobrom

liligreg
18. mar 2015

@jankatt1 ved nikto nechce nikoho do kelu poslat. Cela tema je o tom, ci on je malo empaticky alebo ona prilis sebecka! Apropo, mne ked je velmi zle, chlap mi musi priniest jest chlieb s maslom ( keksiky nezaberaju a ani ovocie).. ked mi je len zle, tak sa vykotulam z postele a idem si sama spravit, no zobudi sa na otvaranie dveri takci tak! Cize nemam nahodou pockat, kym nebude zvonit budik a nepojde do prace? aby som ho nahodou o jeho spanok neobrala?!

andreasiskova3
18. mar 2015

Mne tiež bývalo zle a to dvojnásobne, keď som bola tehotná a bola som hladná , chodila som v noci jesť do kuchyne. Ani ma doteraz nenapadlo že jesť v posteli ?? A to mám spálňu na poschodí a kuchyňu na prízemí, zobrala som deku ak mi bolo zima, zjedla niečo a išla spať. Mne by to tiež vadilo, keby mm jedáva pri mne kým spím a vyrušilo by ma to.

henikav
18. mar 2015

@andreasiskova3 lenze treba rozlisovat jedenie v posteli a zjest jeden keksik preto aby nemusela vsetko vyvratit. Mnohym maminam to pomaha nieco zjest skor ako vstane, nie od hladu, ale zabrani to zvracaniu, ak uz sa postavi, je neskoro, zacne zvracat. Tu sa nejedna o vyzierani od hladu, zakladatelka temy zjedla jeden keks, preto aby jej nebolo zle, aby mohla normalne fungovat
To ze niektorym nebyvalo zle, alebo ze im to nepomahalo, ok chapem nejedzte v posteli, ale ked to niekomu pomoze, preco to ma tomu chlapovi vadit, ci len preto aby on sa nahodou nezobudil na chrumanie, ma byt jeho polovicka polku dna chora?

horana
18. mar 2015

To je taka tema, kazdy ma svoju pravdu aj tehotna zena aj muz....ako to uz chodi, mudrejsi bude musiet ustupit 😎

mata90
18. mar 2015

aj ja som jedla v posteli ked som bola tehu, čo mi prišlo pod ruku, samozrejme som sa snažila nešušťať, ale moj by sa nato aj tak asi nezobudil, a ja som si vždy už večer nachystala banány ku posteli, alebo rožok, croisant, lebo som vedela že budem hladná 😀 a manžel sa z toho smial že ráno vidí len samé šupky a prázdne obaly

moonlight1210
18. mar 2015

ruthike zjedla v posteli keks. pravdepodobne JEDEN MALY keks. a predpokladam, ze bol tak na tri hryzy dokopy.

a tu su niektore komentáre akoby si naservirovala do postele kompletny obed aj s polievkou a dezert k tomu.
alebo akoby bezne spavala medzi omrvinkami a zvyskami jedla.

ved si skuste tu situaciu predstavit.
ved je to len jedna z tych "ked musis, tak musis".
vsak to nerobi z pasie. dala by prednost tomu, keby jej rano zle nebolo vôbec.