Som tehotná, jem v posteli a manžel sa hnevá, že ho budím
Ahojte baby,
poprosila by som vas o nazor. Neviem, ci som ja prilis sebecka, alebo manzel malo empaticky, ale dnes sme sa dost posekali lebo som o 6.20 zjedla keks v posteli a jeho to zobudilo.Normalne sa budi okolo po 7 mej a to uz ja sa staram o malu. On ma v noci budi chrapanim, ale s tym sa neda nic robit.
Jedine, co by ho snad nezobudilo je banan, ale z toho ma momentalne napina. Ak sa nenajem v momente, ked mi pride zle,tak vraciam. Muz mi vravi, aby som na tych 5 minut sla do kuchyne alebo obyvacky, ibaze tam je kosa a mne je pohodlnejsie v posteli.
Som dost tvrdohlava, ale nerada by som sa premenila na sebecku bestiu len preto, ze som tehotna.
@piacere @natalym @ruthike...presne tak, naco sa ozyvaju tie kvocne co musia vecne rypat a zosmiesnovat...tiez nechapem co je zle na tomto prispevku - teda otzazke...ved kazda jedna co bola tehu a nemala nevolnosti moze byt len rada...a tu pohrdavo , ze jset v posteli a co...ved je rada, ze je rada...fakt sa mi rozum zastavuje a este aj spominat onkologiu...je vidno naozaj ake su niektore zeny plne zlosti a nestastne...
@janickacrazy Milé od teba 🙂 Všetky tu píšu o tolerancii a to ti nebolo ľúto, že napríklad o pár hodín vstáva do roboty a ty na neho takto....Nemohla si si napríklad ísť zobrať jedlo sama?
Jejda🙂 🙂 🙂 fakt niekto riesi taketo s prepacenim hovadiiiiiny????určitě,je to vtip,kedze sa blíží april
@petra7777 Bolo mi tak zle, že som sa potrebovala najesť v posteli, ak som vstala, mohla som hned bežať na wcko a grcať, čo je ozaj veľmi nepríjemné, ked to máš pomaly každý deň. Moj manžel je super a robil to pre mna rád a s láskou a vôbec sa nesťažoval, ved aj ja pre neho robím veľa vecí, je to vzájomné, no ale tak každý má na to svoj názor ako na všetko. 😀
@janickacrazy Prepáč, len som bola zvedavá....lebo mňa by možno aj šlahlo, ak by ma niekto zobudil v noci, že choď mi urobiť jesť 😖
hmm... uz zacinam chapat takych, co si vymyslia sprostost a zavesia to tu, niektore odpovede su fakt perly... ale na druhej strane, so zakladatelkou asi dobre aj hormony tehotenske mavaju, ked da do verejnej diskusie taku banalitu z manzelskeho zivota.... 🙂
Tu sa riesia same banality na tomto fore, teda vela 😀
Ale k teme. Mas sebeckeho manzela, ked sa nevie a ocividne ani nesnazi vzit do tvojej situacie. Jasne ze tehotenske nevolnosti mu nic nehovoria. ja som mala podobne stavy, nastastie moj manzel mi sam nosil do postele toasty hned rano a aj popoludni ked mi byvalo zle. Proste staral sa o mna pekne.
@petra7777 nehnevaj sa, ale ty mas skoro v kazdej teme take arogantne a vlastne zbytocne prispevky, mne to vychadza tak ze sa musis velmi nudit ked ta toto stale bavi 😀
@janickacrazy inak tieto stavy netrvaju vecne, mne to preslo okolo 12. tyzdna takze jednoducho to tvoj manzel musi vydrzat. boze, ved ty tiez musis vela toho vydrzat a pretrpiet kvoli vytuzenemu babatku, nie? 😉
@petra7777 No ale ona tie sušienky neje preto, že jej chutia, ale preto, že inak má nevolnosti a nemohla by sa napr. postarať o prvorodené dieťa. Myslím, že tých pár týždňov by mohol manžel zniesť sušienky v posteli, alebo nech si zoberie OČR na neustále vracajúcu manželku a popritom nech sa stará aj o malé dieťa. Môj manžel napr. nešiel po nočnej spať, ale staral sa o dve choré deti a vracajúcu manželku a jedinú starosť mal o to ako a kto ma dopraví na pohotovosť.
Iné by bolo ak by to robila len pre nejaký rozmar - vtedy by to bolo nielen vrcholne netolerantné, ale na mieste jej manžela ju dorazím 😀
tak ja by som to teda urcite sla zjest niekam prec (v teplom zupane, ako to niekto doporucoval), partner ma nesmierne narocnu pracu a nechcela by som mu rusit spanok. Ale je sranda riesit tu take veci😀DD
zeny, mne ked bolo rano zle,pomohlo mi len to, ked som este v posteli pred tym ako som vstala zjedla aspon daco male. dve.tri piskoty ... ale ozaj este pred tym ako som sa postavila, inac som mala zaludok na vode a po postaveni mu uz bolo na grclajdu. pred ani potom som v posteli nejedavala. ... takze ako sorry,ale beriem to ak objektivnu pricinu. nevyziera v posteli vepro knedlo zelo.
@ruthike tak to musis aj vysvetlit mangelvi ... a zajtra zamen keksik radcejza pernik (co si vecer odbalis) alebo kusrozka aebo lupacku ... hlavne - ked ti to pomaha - v pohode to zblajzni este v perinach. ale ak by mu vadilo aj to, tak by som sa ohanala jeho chrapanim. alebo sa na cas odstahovala z postele ...
Namáčať do čaju?????????
Baby, dakujem vsetkym co prispeli dobre mienenim nazorom a samozrejme aj tym, co prisli s konstruktivnou kritikou. Tie z vas, co prispeli len aby si rypli,pijem horucu cokoladu na vase zdravie, lebo vas asi pali zaha od nejakych emocnych pretlakov. Mk je siroko spektralne forum, ak sa vam nepaci, sup na inu temu, a mna o moje hormony nechajte pre inych😜
@ruthike zlatinko moje 🙂 Pod tlakom @peneloppe Cruz "opravujem" môj príspevok .....mala by si svojho manžela celú noc trieskať po hlave kladivom, mágať mu gule, oblievať ho studenou vodou a neustále ho preháňať hore-dole, raz po jedlo....raz po pitie.....aby ani "omylom" nezabudol, že si tehotná a že je vlastne povinný stáť v pozore 🙂
@petra7777 či by mi to vadilo? nie. Ja som v tomto skôr taká, že sama by som mu ju podala, ak by mu to malo pomôcť. Vadilo by mi to len v tom prípade, že by to zneužíval. Ale ja mám manžela, s ktorým sa obidvala tolerujeme a zároveň navzájom o seba staráme. Keď je mne zle, je stále pri mne a pomáha mi. Keď to potrebuje on, som tu zas ja 🙂. To je ako s čímkoľvek iným. Vždy mi vadilo chrápanie, ale keď môj chlap občas chrápe, až sa pousmejem ako mi to pri ňom nevadí. Som rada, že je pri mne.
Ved o tom je manzelstvo, partnerstvo, ze sa navzajom podporujeme a pomahame si ked to ten druhy potrebuje. 🙂
@petra7777 ja by som bola zvedavá, čo by robila zakladateľka témy, keby do 7. mes. musela chodiť do práce+ robiť pri páse...A zároveň aj odpoviem: NIČ! bola by taká unavená, že by celú noc prespala a nemala by chuť na jedlo!
Nechcem sa nikoho dotknúť, ale najprv ľutujme ženy, lebo nevedia otehotnieť, potom preto, lebo sú tehotné a muži ich nechápu, keď si ich "kone" nájdu milenky -to, že sa ani vyspať doma nemôže, to nie je naša chyba!!! - potom sa v noci nezobúdzajú k deťom - to sú ale netolerantní muži!!!, nepomáhajú s nimi, keď prídu z práce, ale ani ten vysávač nevedia chytiť....atď. ešte k tomu všetky chceme byť aj dobre zabezpečené!!! a keď sme vyčerpali témy, tak príde na rad svokra..... akože nič v zlom, ale je to kolo-kolo-mlynské ☹ netreba sa čudovať, že pomaly každé druhé manželstvo končí rozvodom ☹ Len aby som sa ja mala dobre a nikto viac ma nezaujíma! Trošku je to choré!
@33katuska super si to napisala.
Ja som ten pripad. Akurat, ze nerobim za pasom. Ale taha mi to na 7. mesiac a stale robim. Plny pracovny uväzok. Kazdy den vstava o 5, cestujem do prace vlakom hodinu ta a hodinu naspät, jazdim na sluzobkyatd.
Podotykam este, som po IVF, co tiez nie je sranda, vsetky tie hormony a procedury. Ale nebola som na PN jeden jediny den. Tiez mi bolo na umretie, len co som nasadla do vlaku ma zacalo natahovat, len som preglgala, cmulala cukriky a od jednej stanice k druhej ratala minuty, co minuty sekundy, ze ak, tak co, musim vystupit. Podotykam, v primestskych vlacikoch nie je WC. Prisla som domov okolo 6-7 vecer, viac krat cez tyzden som este, a robim to doteraz, sportovala, lebo mi to pomahalo prezit tie nevolnosti a potom uz len osprchovat a medzi 8-9 som bola mrtva. Jedno ci sa v posteli so mnou krutil svet, ze mi bolo na grc, bola som taka vycerpana, ze na vstavanie a jedenie v noci som nemala ani pomyslenie. Po case tie najväcsie nevolnosti presli ale prislo neustale nocne cikanie. Sa ja nabeham. Kolkokrat mam aj chut si dat o 2 v noci nieco pod zub ale nedam si. Vzdy si poviem, vecera bola normalna, teraz uz musim vydrzat do ranajok. Ziadne vynimky, ze jest za dvoch atd., si nepovolujem.
A este, v prvom trimestri mi bolo v robote permanetne zle. Vsetko mi vadilo, este aj zapnuty pocitac. Kolkokrat som bezala na wc vracat. Ale vsetko sa dalo prezit aby sa o tom niekto vobec nieco dozvedel. ked som v 17.tt oznamila, ze som tehu, tak ludia skoro odpadli. Ze kde som tehu, ci na ocnych vieckach 😀 😀 😀 😀 😀 Ze nic nespozorovali. Keby vedeli ako som ja kolkokrat prehltala, stala pri minut 10 pri otvorenom okne a predychavala....
@bambulka2015 Ja som tiež chodila do práce, ked som bola tehu a predstav si vstávala som o 4 ráno a cestovala som vyše 2 hodiny autobusom tam a po práci zase vyše 2 hodín naspať a prichádzala som domov o 10 večer úplne zničená. Ale to sa vôbec nevylučuje s tým, že som sa v noci zobudila a bolo mi zle, tak som zobudila manžela a doniesol mi niečo na jedenie, zjedla som to za 2 minútky a spalo sa dalej. Ja som šťastná, že moj manžel ma miluje a je obetavý a ked to podaktoré nechápu, ich problém.
@janickacrazy podla mna to nie je o ,,nechápaní,, aj ja mám milujuceho manžela, ktorí sa o nás stará tak ako málo kto na okolí, ale aj ja milujem jeho a chcem aby si aj on oddýchol ved ide do práce, často cestuje mimo mesto a musí šoférovať čo je tiež unavné. Jasne ak by mi bolo tak zle, že nedojdem ani meter tak asi ho budím, ale robiť to často tak to je skor sebecké. Ved on ma miluje tak nech aj on lieta. Dám si ku posteli sušienky tak aby som nešušťala s papierom neviem v servítke zabalené a kýbel pre istotu a hotovo. Uplne chapem chlapa, že mu to vadí a ja by som tiež nebola nadšená keby ma často budil lebo ,,bufet,,. Tolerancia by mala byť na oboch stranách.
@janickacrazy aj ja mam super obetaveho manzela. Ale ja som si jednoducho povedala, ze jest v noci nebudem. Vsetko je aj sila vole a da sa vselico vsugerovat. Jedine co som mala pri posteli bola flasa s vodou. Ked som sa zobudila na nevolnost, napila som sa, chvilu preglgala, otocila, pritulila k muzikovi a cakala na spanok. Ako to tu uz niekto pisal, mne jedenie ani na um nezislo.
zeny neskutocne ako sa dokazete napadat a byt najmudrejsie.... ano su medzi nami take, ktore nevedia co su nevolnosti a vracanie, su tu aj take, ktore rano nemozu vstat bez niecohov v zaludku....
Su take, ktore chodili cele tehu do takzej prace a su take, ktore museli cele tehu prelezat.
Su tu manzelia, ktori ochotne vstanu o tretej v noci aby manzelke doniesli jedlo a su aj taki, ktori maju jedinu tuzbu vyspat sa.....
Zakladatelke temy - na tychto styroch stranach si uz dostala kopu rad aj hodnoteni tvojej ci manzelovej osoby.... nejdem pridavat dalse.
Prajem aby nevolnosti coskoro pominuli a aby si manzel rychlo napravil svoj spanok - ked sa babo narodi, budu ho budit mozno aj ine zvuky ako chrumkanie keksika 🙂
@gretocka pekne si to napisala
vyzera to tak ze tu vznikli dve skupiny, jedna je za to aby sa chudacik manzel vyspinkal ako baby a bol fit do prace a druha zase chape aj tu buducu mamicku
inak tie nevolnosti ja si myslim ze su jednak rozdielne u kazdej zeny a jednak kazda to inak preziva, kazdy clovek ma iny prah bolesti takze to co jedna zvladne hravo a dokaze vstat a ist makat k pasu, tak druha preziva velmi zle a skonci na PN, dokonca aj v nemocnici. mam kamaratku ktorej bolo tak zle ze musela chodit na infuzie a skoncila hospitalizovana.
@peneloppe o tom prave hovorim, ze tazko sa vieme vcitit.... kto ohodnoti ze ake silne su autorkine nevolnosti?
Ono toto si musia vyriesit oni dvaja. Je jasne, ze chlap sa potrebuje do roboty vyspat a teda ani mne by nenapadlo budit ho pokial to nebude vazne..... ale zas ak ju miluje manzel, tak ked ona povie, ze jej je naozaj zle, tak jej veri a podpori ju....

@henikav tak potom si myslím že to je jasné a celkom nerozumiem načo sa zakladateľka vlastne pýta, lebo si myslím že ak by to bolo také vážne ako to popisuje, tak sa jej určite musela taká nehoda už stať , v tom prípade sa jej manžel asi lepšie cíti v ovracanej posteli ako zobudeny na sustanie. Iné mi z toho nevychádza, jedine že by to nebolo také vážne a nestalo sa tak. Aj neviem aký veľmi netolerantny muž by toto chtiac nechtiac toleroval, ak by bol svedkom takejto nehody ( myslím tým to vracanie) .