icon

Strach z tehotenstva v pokročilom veku

13. máj 2025

Zdravím..mam 37 rokov 8 ročnú dcérku a som tehotná.
Manžel je o 11 rokov starší a to je presne to prečo mám strach z tehotenstva. Pracuje na 2 týždňové smeny na lodi v Holandsku. Dcérka chodí do školy vzdialenej 17km takže ju nosíme do školy autom.
Zvládať 2 deti v podstate úplne sama keď bude Manžel preč je premňa nepredstaviteľné. Tu v meste nemáme rodinu ani blízkych všetci žijú na dedine.
Neviem čo mám robiť. Manžel dieťa chce.
Aký je váš názor?

Strana
z2
mamelka
14. máj 2025

37 nemáš pokročilý vek a podla mna to urcite zvladnes...Mala som mladšiu pred 36tkou, mám 4 a som na ne sama, taktiez bez akejkoľvek pomoci. Nebolo to samozrejme ľahké, fungovala som bez auta, už auto mám ja a muž chodi spojom.... tak je výhoda ze máš auto.urcite to zvládneš....

autor
14. máj 2025
@mamelka

37 nemáš pokročilý vek a podla mna to urcite zvladnes...Mala som mladšiu pred 36tkou, mám 4 a som na ne sama, taktiez bez akejkoľvek pomoci. Nebolo to samozrejme ľahké, fungovala som bez auta, už auto mám ja a muž chodi spojom.... tak je výhoda ze máš auto.urcite to zvládneš....

@mamelka ďakujem za tvoje povzbudivé slová, no ten strach vo mňa je obrovský. Mám super prácu, o mesiac mam skúšky na VŠ pri 2 deťoch to nebudem stíhať. Neviem čo budem robiť, proste som z toho mimo.

mamelka
14. máj 2025

Štúdium s detmi je náročné, úplne ti rozumiem, au tým som si prešla...ale uvidíš,že to zvládneš... tak bez tej pomoci je to vždy náročné a teda keď manzel byva preč. Tiež mi je lepšie keď je doma. Ale zas si poviem,že nie sme jediní kto takto funguje. No úprimne napíšem,že čas na seba nemám a jedine co si viem ukradnúť chvíľu je čas v záhrade a aj to s deťmi, keď niečo robím tak vždy s deťmi. Ono to pominie, deti vyrastú...
Ale ty musíš vedieť aká si, čo zvládneš/nezvládnes

autor
14. máj 2025
@mamelka

Štúdium s detmi je náročné, úplne ti rozumiem, au tým som si prešla...ale uvidíš,že to zvládneš... tak bez tej pomoci je to vždy náročné a teda keď manzel byva preč. Tiež mi je lepšie keď je doma. Ale zas si poviem,že nie sme jediní kto takto funguje. No úprimne napíšem,že čas na seba nemám a jedine co si viem ukradnúť chvíľu je čas v záhrade a aj to s deťmi, keď niečo robím tak vždy s deťmi. Ono to pominie, deti vyrastú...
Ale ty musíš vedieť aká si, čo zvládneš/nezvládnes

@mamelka práveže neviem či to všetko zvládnem sams s 2 deťmi k tomu robota a ešte aj štúdium.
Naraz je toho veľa. Pred 2 rokmi som bola na potrate práve kôli tomuto to už som nedávala že znovu budem tehotná a vtedy som ten potrat veru ľutoval
.vtedy chodil manžel na 3 týždne preč

zoja6913
14. máj 2025

Mam 37, 2deti, manzela 2tyzdne v zahranici a som tehu 😊 tento prvy trimester je masaker, tiez sa bojim ci je vsetko ok, zaplatim si radsej aj rozsirene testy ale nejak inak paniku z veku nerobim, prave mi robili testy na hematologii, vsetko od krvneho obrazu moc cukor stitna leukocyty cholesterol vsetko mi vyslo v norme takze nestresujem, akurat citim unavu ved uz nemam 20 🙂dali to ine, dame to aj my stare zeny 😁😁😁

januska2
14. máj 2025

Ahoj. Aj ja budem mat 37 a som v 5mesiaci a doma mám 2 rocneho syna. Muz o 12 rokov starší tiez kolinpraci 2-3dni v týždni doma. Ale nebojím sa ze nezvládnem 😉😊🍀🍀🍀❤️

autor
14. máj 2025
@zoja6913

Mam 37, 2deti, manzela 2tyzdne v zahranici a som tehu 😊 tento prvy trimester je masaker, tiez sa bojim ci je vsetko ok, zaplatim si radsej aj rozsirene testy ale nejak inak paniku z veku nerobim, prave mi robili testy na hematologii, vsetko od krvneho obrazu moc cukor stitna leukocyty cholesterol vsetko mi vyslo v norme takze nestresujem, akurat citim unavu ved uz nemam 20 🙂dali to ine, dame to aj my stare zeny 😁😁😁

@zoja6913 🙂 teší ma čítať tieto krásne slová ďakujem 🙂 môžem sa opýtať ako sa volajú tie testy ? Určite ich chcem tiež podstúpiť a v ktorom mesiaci sa už môžu urobiť?

autor
14. máj 2025
@januska2

Ahoj. Aj ja budem mat 37 a som v 5mesiaci a doma mám 2 rocneho syna. Muz o 12 rokov starší tiez kolinpraci 2-3dni v týždni doma. Ale nebojím sa ze nezvládnem 😉😊🍀🍀🍀❤️

@januska2 ahoj 🙂 super,že niesom sama v takom veku s manželom starším a ešte aj mimo domu ;) 😉 veľmi dúfam, že bude všetko ôk.
Len mňa tak čudne pobolieva v podbrušku ako menštruačné bolesti a kríže tiež katastrofa.
Je to normálne keď som ešte len na úplnom začiatku tehotenstva?

januska2
14. máj 2025

Ano. Kedy ideš na poradnu ja akurát teraz 😱 davala som si akurát fetalis testy ci je malé ok tak hned nám z krvy povedali aj pohlavie. A v ktorom si?

zoja6913
14. máj 2025
@januska2

Ano. Kedy ideš na poradnu ja akurát teraz 😱 davala som si akurát fetalis testy ci je malé ok tak hned nám z krvy povedali aj pohlavie. A v ktorom si?

@januska2 fetalis? To su ake?

Anonym ja tie rozsirene trisomy ale zaujali ma aj tieto ani na googli som mejak nenasla 🙈

autor
14. máj 2025
@januska2

@januska2 ja úplne na začiatku 3 týždeň az 5.juna idem k lekatovi

autor
14. máj 2025

V pondelok ideme na dovolenku do Egypta snáď tam niečo nechytím

januska2
14. máj 2025

No co som citala tak hlavne nepijem vodu.

margotka17
15. máj 2025

Neboj sa, veď dcérka už má 8, už z nej bude veľká sestra, hoci len chvíľkami drobca postráži, budete si to užívať. Kľudne aj s vajíčkom vezmeš malé ráno do auta, kým staršie odvezies do skoly. Dáte to, ver si 👍

mantilka
15. máj 2025

To čo teraz vidíš ako komplikáciu sa ti môže po dlhšom čase ukázať ako najlepšia kombinácia v živote.
Netrap sa budúcnostou, lebo budúcnosť nikto nepozna. Ži v prítomnosti, ono sa to všetko pekne vyskladá. Nie si taká stará. Poznám aj staršie mamičky od teba.

autor
15. máj 2025
@januska2

@januska2 Ahoj, koľko stojí tento test a od ktorého týždňa by som ho mohla podstúpiť?

netoppierka
16. máj 2025

Prečo robiť stres tomu dieťatku v brušku. Myslí naňho ❤️

autor
16. máj 2025
@netoppierka

Prečo robiť stres tomu dieťatku v brušku. Myslí naňho ❤️

@netoppierka možno to znie hlúposť,ale ja myslím hlavne na svoju dcérku. Nechcem aby sa cítila zanedbávajú,nechcem jej venovať menej času kôli bábätku. S dcérou mám veľmi silný vzťah,ona ešte spinká somnou všetko robíme spoločne. A nechcem aby sa v tomto našom vzťahu niečo zmenilo.

anjelicek26
16. máj 2025

Autorka 8 rocne dieta fakt nemusi "spinkat" s tebou a nijako mu to neublizi, mozno to prave umozni dcere trosku strihnut pupocnu snuru a viacej dychat. A vas vztah tym aj tak neutrpi, tie kroky su uplne prirodzene. Ty len hladas argumenty, preco na ten potrat ist...vek, auto, muz, starsie dieta, ani jedno nie je neriesitelny ci zavazny problem.. ani jeden nie je logicky, ale my sme tu nie na to rozhodovat za teba...

kiki68
16. máj 2025

Nas syn tiez spava s nami, ale nevidim dovod co by sa mu malo stat, ked pride babo, ako pozornost mat bude, ale nechcem byt roky koncentrovana na neho a potom ked raz dupne nohou budem ja pomaly v depke. Podla mna Ti to dieta treba, lebo z toho prveho si robis osobny projekt. Si prilis zamerana na to prve dieta, co ked sa nieco stane, co ked v puberte to dieta uz nebude take stotoznene s tou pozornostou. Ja som to tak mala a od 12 rokov som to neznasala., zaroven som bola taky manazer vsetkeho, lebo ako jedinacik dupes sama za seba a nie si ochotna menit ten pristup. Aj preto som rada, ze syn nebude ten jedinacik. Sice tam bude 5 rokov medzi nimi, stale lepsie ako ja. Ked chces ist na potrat, tak chod, my to za Teba doma mat nebudeme. Len ci to nebudes v nejakom momente lutovat

januska2
16. máj 2025

Tu v de to preplaca poisťovňa. Na Slovensku tuším 500e ja som mala ten do 11tt

autor
17. máj 2025
@januska2

Tu v de to preplaca poisťovňa. Na Slovensku tuším 500e ja som mala ten do 11tt

@januska2 určite podstúpim toto vysetrenie

Strana
z2