Tehotenstvo okolo 40tky
Maminky tie ktore mate deticky okolo 40tky, ako na Vas pozera okolie ? Ja mam 39, cakam druhe dieta po dlhsich rokoch lebo sa nam nedarilo a ludia pozeraju ci to myslim vazne. Praveze som bola v tom ze teraz je väcsina rodiciek okolo mojho veku
@vevesh zase si povedzme pravdu, ze kedysi (pred svetovymi vojnami) z tych 6-12 deti obvykle vsetky neprezili, bola extremne vysoka detska umrtnost. hlavne po druhej svetovej a obrovskom pokroku v medicine zacala nekontrolatelne rast populacia zeme. takze ja si myslim, ze ta politika je spravna, len skoda, ze to nerobi dnes aj india a ine mimoeu staty
Krásne, užívajte si toto obdobie a majte radosť. 😁 Okolie je asi také, s tým nespravíme nič. 😊 Napadla mi celkom čerstvá skúsenosť, vcera som hovorila s kamoškou, ktorá stretla našu bývalú kolegyňu, ona je uz na dôchodku. 😁 A každého kto jej v tej chvíli napadol, komentovala. 😁😁 Samozrejme aj mňa. A položila rečnícku otázku o mne "a počuj, načo jej je to tretie decko?" 🙈😂😂 Aj by som jej vysvetlila. Aby za pár rokov mal kto robiť možno ešte aj na jej zadok 😂🙋♀️
Dnes je taká móda starať sa do iných a kecať im do života. Bábätko ste chceli, prichádza k vám, užívaj si ten pocit šťastia a iných nerieš. Podporili ťa, keď si sa trápila? teraz by sa mali s tebou radovať. U mňa prvé v 27 a druhé v 38. A nik nevie, že som medzitým o dve prišla. A že aj to druhé šidlo v brušku vystrájalo a sme radi, že je vôbec tu. Sú to intímne záležitosti partnerov - je to iba tvoja a manželova vec ♥️ ľúbte sa a buďte šťastní ♥️
@kiwi3 , India má priemernu pôrodnosť v súčasnosti 2 deti na jednu ženu. Klesá pôrodnosť všade, dokonca aj v Afrike, kde je 4-5 detí priemer, ale kedysi bol cca 6-7 detí. Počet ľudí rastie, ale len preto, že pokles pôrodnosti sa prejavuje s určitým oneskorením a rast ľudí má klesajuci trend. Ešte takých 50-70 rokov a pocet ľudí začne klesať. India je teraz tam , kde sme my boli tak pred 30 rokmi, Afrika má pôrodnosť ako Európa zaciatkom a v polovici 20. storočia.
@kiwi3 , sú to oficialne statistiky svetovej zdravotnickej organizácie. Sú to fakty. Stačí si pohľadať. Proste my máme zafixovane, že v takej Indii či Pakistane sa ľudia množia hlava nehlava, ale svet sa mení, je ich tam kopu, ale už ich tolko nepribuda. Pre porovnanie, porovnanie fertility rate v rokoch 2000, 2010, 2020. India: 3, 48; 2,80; 2, 24. Pakistan: 5, 37; 4,17; 3,55. Turecko: 2,65; 2,20; 2,08. Etiopia: 6,83; 5,45; 4,30.
Ahoj, v dnesnom dobe vek neznamena nic. Ja mam 38 a cakame 2 babo, manzel 47. Mame 7 rocneho syna, chceli sme skorsie babo, ale najprv umely potrat v roku 2019 down syndrom, horko tazko som otehotnela v roku 2021 co skoncilo s MA. A minuly rok v oktobri som nasla 2 ciarky na teste ani som neuverila. Takze ta pochopim, za to nikto nemoze,ze sa nedarilo skorej . Vykasli na ludi, kt z odpadavaju 🙂 a drzste sa, prajem vam vsetko dobre 🙂
Starých mamičiek pribúda no, o par rokov bude trend že 50 ročné majú deti a o ďalších x rokov že 60 ročné rodia ,ale kľudne ak sa nebojis že sa nedozijes vnucat lebo uz ty sama budes babička pre vlastné dieťa tak dobre
velmi nas odhovarali
@kiwi3 preludnenia sa netreba bat- zemegula si to "sama poriesi" -staci jeden vybuch sopky a polka ludi tu zrazu nebude (ci nejaky blby virus a pod.). Cina ma sice obmedzenu politiku, ale na 1 zenu pripada 6 chlapov a cim viac testosteronu v populacii, tym krvilacnejsia a nasilnejsia bude (to je dokazana historia). Takze toto tiez nie je cesta...
Tiez sa cudujem tymto nazorom. Dnes je bezne rodit vo vyssom veku,ale stale sa z toho okolie cuduje. Neviem kedy to uz ludia prijmu. Nie kazdy ma podmienky na to,aby mohol v 25 zakladat rodinu. Ak teda nechce byt na krku rodicom a byvat s nimi.

Ja som včera mala 41😁 a som v 26tt💗. Ďalšie bábo sme chceli, ostatných neriešim ☺️