icon

Tretie dieťa v 41. rokoch. Išli by ste do toho?

catcatrin
29. júl 2022

Ahojte, zistila som ze cakam tretie babo, ktore som uz neplánovala. Mam uz dve deti starsia ma 6 a mladsia 2 roky. Uprimne neviem co robit. Jeden den si ho chcem nechat druhy den zvazujem prerušenie. Po dvoch detoch sa citim vycerpana. Nemam babky a muz byva vela mimo domu. Rodila by som ako 42 rocna. Uz som sa aj do prace tesila. Mladsia zacina byt uz samostatnejšia a zivot s detmi zacal byt prave ovela lahsi. Neviem si predstavit nastúpiť znova na ten kolotoc s novorodencom. Pravdepodobne pridem uz aj o pracu,ktoru som mala rada. Ale aj predstava, ze dat babo prec je strasna a placem ked na to myslim. Asi sa nedaju zosumarizovať vsetky pocity sem ale citim sa smutne, ze tuto dilemu riesim. Prosim nepíšte odsudzujúceho komentáre ak mate kresťanské zameranie. Citim sa dost zle aj bez toho. Mate podobnu skusenost? Ako ste sa rozhodli? Dakujem

kankam
29. júl 2022

@catcatrin ja mam len 1 dieta ale bolo velmi zive a malo vela zdr.problemov od mala.
Ale ukoncenie tehu je tazke rozhodnutie a vzdy ta to bude trapit ked ta to uz teraz velmi trapi.
Existuje aj moznost anonymneho porodu a pruama adopcia hned po narodeni.Nikde nebudes figurovat , len pod cislom ta budu evidovat.
Das mu sancu zit v rodine ktora mozno velmi po babatku tuzi ...

maciatkolulu
29. júl 2022

@derdia prečo do 47?

mell27
29. júl 2022

@cecilia29 pekne si to napísala 😊 pre mňa si veľmi inšpiratívna žena, držím palce pri pôrode 💪♥️

derdia
29. júl 2022

@maciatkolulu napr.... Do 47.ak ma zena este menzes a sexualne zije. Preto.

7lenka11
29. júl 2022

nechaj si ho, vychovaj ho, proste to tak malo byť... nemusíš byť na materskej do 45tky, ak máš možnosť, po roku ho daj do jaslí.. alebo si zaplať na pol dňa opatrovateľku a môžeš robiť na 4 hodiny

sabina_71
29. júl 2022

@spadnutaslivka ja som raz ležala v nemocnici kde bola baba, ktorá volala frajerovi že môže pre ňu prísť, lebo konečne nie je tehotná.
Ja som kedysi bola veľký zástanca toho, že ak príde dieťa skoro alebo naň nie je človek pripravený a zváži všetko nech ide na potrat. Teraz si to už neviem predstaviť. Myslím že by si to ľutovala viac ako to že ho manžel bude len akceptovať. A keď nie ke ochotný miest následky tak nech nemá sex nie? Čo si bola pritom len ty?

bambulka814
29. júl 2022

Autorka.
V stredu som porodila 5.dieta v 40tke, úplne neplánovane a je to láska ❤️. Ako som si nevedela predstaviť, aké to bude s ňou, dnes si neviem predstaviť, aké by to bolo bez nej. Dnes tu boli deti ju prvýkrát vidieť, boli veľmi šťastni, mala som slzy v očiach. A riešila som to, čo Ty, že si len pridám starosti, prídem o super prácu atď .

Daj mu/ jej šancu. Všetko sa utrasie.

anita6666
29. júl 2022

@cecilia29 idealne v pôrodnici...aj pani monetessori odkáž...nech si dorobiť chlievik,ten tam chyba

kvetinka75
29. júl 2022

@pinkgirl tretie sa samé vychová? to je riadna sprostosť a to nie som za potraty. Ale aj to dieťa bude potrebovať jesť, oblečenie, pomôcky do školy, peniaze na výlety, a všeličo iné ešte.

pinkgirl
29. júl 2022

@kvetinka75 je to myslené v tom, že už má starších súrodencov u ktorých dieťa vidí vzor správania - skôr sa naučí zručnosti opakovaním po nich, prehrá sa so súrodencami - nie ako keď je to prvé dieťa že nemá pri sebe detský vzor😉

halci
29. júl 2022

Sama castokrat nad tym uvazujem, co by som urobila, keby som otehotnela. Mam 40, dve deti a cele druhe tehotenstvo bolo tazke kvoli zdrav. tazkostiam. Som sice proti potratom, na druhej strane, ked je sam clovek v takej situacii, neviem ako by som sa rozhodla.

letfenixa
29. júl 2022

@floren autorka predsa mala prve dieta v 35, ako ty, potom druhe v 39 a teraz bude mat tretie v 42, to je odlisna situácia od tvojej.

maciatkolulu
29. júl 2022

@derdia ale aj 48,49,50nrocna ma ešte aj menzes a pohlavné žije. Tak ako 35 ročná nemusí mať nic z toho.

liliana8
29. júl 2022

@lusyc Mas to narocne...ale nemas nahodou aj poporodnu depresiu? V dobrom.Mozno by stalo za to ist sa o tom s niekym porozpravat.Drzim palce.

kvetinka75
29. júl 2022

@pinkgirl lenže tu nejde o to, či sa prehrá alebo nie. Ale o to, že autorka je unavená , všetko bude na nej a finančne to bude tiež ťažšie. Keby to bolo iba o tom že kto sa s kým prehrá, tak by ľudia mali aj 6 detí. V noci k nemu deti nebudú vstávať

lenkadenisa
29. júl 2022

@anita6666 šibe? aj mne moja 7 ročná pomáha, sama chce! podá plienky, nachystá veci von, odloží, zahrá sa s menšou... nie je na tom nič zlé, čo vyskakuješ?

lilope
29. júl 2022

@lenkadenisa bohužiaľ, myslím si, že trošku šibe. Tie názory na mužov, že sú všetci ku*evníci, pritom sa priznala, že spáva so ženáčmi, názory na životné situácie, to je mimo akúkoľvek misu, škoda sa ňou zapodievať.

petkavka
29. júl 2022

@catcatrin Ja mam takuto oplakanu sestru - 4dievca. Mama tehotenstvo dlho oplakavala. Nastastie to vedela ustat. Nikdy by som ziadny komfort (a to sme teda stradali dost) nevymenila za zivot surodenca. Statisticky ta caka 1 narocny rok a potom kopec dalsich rokov radosti. Ak sa jej vzdas, tak ta caka jeden kludny rok a potom dozivotna otazka - ake by to dieta bolo a vycitky SU svina. Ale mne sa zda, ze uz si vnutorne rozhodnuta a my ta Tu Len podporime 🙂. Uzivaj si tehotenstvo. Bude to super 🙂

maryetta
29. júl 2022

No asi tu velmi chce byt to babatko ked sa podarilo.
Vek nemas enormne vysoky. Ako casto pouzivam aj tu napisem-co by ine za to dali. Poznam dnes uz vela zien ktorym sa nedari ani len jedno mat ☹

kvetinka75
29. júl 2022

@lenkadenisa a toto je má akože pomôcť? Gro starostlivosti bude na nej a to sa nedá s pomocou porovnať. Ak sa niekto na to necíti, prečo by sa mala riadiť niekým kto si myslí, že je to jednoduché.

bluka2
29. júl 2022

Mne moja 7 ročná minula aj obed spravila 🤣
Každopádne držím palce s ťažkými rozhodnutim

lusyc
Autor odpoveď zmazal
dzejsik
29. júl 2022

@catcatrin Ked mas vycitky uz len z tych uvah, tak sa hecni a radsej ho dajte skoro do jasli alebo zohnat opatrovatelku a ty pojdes do prace. Ale nebudes si vycitat, ze si si ho zabila.

bobco13
29. júl 2022

@catcatr
@catcatrin ahoj,mne sa stalo to isté,dvaja pubertiaci,uz skoro odrasten,í42rokov,manzel stále na služobke,ja podľa lekárov už neplodná a zrazu bum,,,. Náš poklad má teraz 5 rokov a veru nemenila by som

mikadooo
29. júl 2022

@catcatrin chápem... Fuu, ťažké. Občas rozmýšľam nad tým, ako by som sa zariadila, keby som zrazu otehotnela, lebo ja už určite žiadne dieťa nechcem. Ja by som na interrupciu nešla, neviem, akosi mám pocit, že by som tomu malému mala dať šancu na život. Ale nadšená by som nebola, ja som sa veru s radosťou vrátila do práce a bol by to pre mňa veľký škrt cez moje plány. Jediné, čo ma napadá, moja mama to kedysi dávno vyriešila tak, že mala opatrovateľku pre brata od malého miminka, aby mohla aspoň na 4h pracovať. Tým, že môj brat tú opatrovateľku poznal fakt od mimina, bol na ňu zvyknutý a absolútne nemal s ňou problém. Finančne jasné, že to čo zarobíš, vrazíš do opatrovateľky, no na druhej strane, neprišla by si o prácu. Ideálne, keby sa dalo sčasti aj na nejaký home office robiť... A ešte pre všetkých, čo moju mamu označia za krkavčiu matku, môj brat má momentálne vyše 30, vyrástol z neho normálny sebavedomý muž, ktorý si aktuálne zakladá vlastnú rodinu a na žiadnu opatrovateľku si absolútne nespomína 🙂. Ja by som to asi riešila takto. Alebo trebárs prvého pol roka byť doma na materskej, to by sa mohlo dať dohodnúť v robote snáď, nájsť vhodnú opatrovateľku medzitým, očekovať ju a navykať malého na ňu a potom šup do roboty... Ja by som ináč možno zvažovala aj utajený pôrod, ak by manžel súhlasil a jednoducho rodinné by som povedala, že bábätko sa narodilo mŕtve. Možno pre niekoho je to kruté, ja by som žila ďalej s myšlienkou, že moje dieťa je niekde pri milujúcich adoptívnych rodičoch, ktorí na neho čakalo niekde v poradovníku kto vie koľko rokov. Ale fakt neviem, ako by som sa rozhodla, keby sa mi toto stalo.

luccija
29. júl 2022

@mikadooo to nie je len rodina to su aj deti, susedia, kamaratky to by som nesprvila klamat o utajenom porode radsej, ak som presvedcena, ze to nezvladnem znie to hrozne, ale radsej by som isla na potrat ako porodit dieta niekomu inemu a rozmyslat ako sa ma.Mozno sebecke, ale nevedela by som sa ho vzdat , ked uz zilo vo mne.My sme ho splodili ja rozhodnem co dalej ci zatneme zuby, alebo interupcia.

cecilia29
29. júl 2022

@lusyc ťažko sa to číta . Prajem ti veľa síl. Skús sa viac usmievať, ver mi , všetko je v hlave. Jedine tvoje rozhodnutie môže zmeniť tvoj život. Stačí že sa rozhodneš tešiť z každej maličkosti, pokroku deti, ich úsmevu, objatia . Každý má raz za čas zle obdobie. Ale ty si žena, ženy sú silnejšie ako chlapi , silnejšie v hlave. Skus možno nejaké prírodné antidepresíva. Maca peruánska má podobné účinky, horčík , nemaj vysoké nároky na seba. A čo sa týka najmenšieho. Aj naša prvá bola dosť nepohybliva - veľmi pomohlo cvičenie . Držím prsty

mikadooo
29. júl 2022

@luccija no vidíš. Ja radšej porodím dieťa niekomu inému ako potrat. Sme rôzni 🤷. Netvrdím, že tvoj či môj názor je "ten správny". Skôr som napísala autorke, čo by som robila ja. Ale aj tak neviem, kým sa mi to reálne nestane, netrúfam si moc súdiť, nech už sa autorka rozhodne akokoľvek.

gertrudaosem
1. aug 2022

@catcatrin ja cítim z teba že si ho nemáš nechať. A ja som taký človek, že ak to tak necítim, tak si ho nenecham a môže si o mne myslieť kto chce čo chce. Je to môj život, moje rozhodnutie a o to dieťa by som sa ja starala a nie tí ktorí by ma odsudzovali. Takze ja viem, aké mám možnosti a kapacity. To je už druhá vec že ste si mali dávať pozor... Určite sa rozhodni sa seba. Ide tu hlavne o teba. Muž býva preč, všetko mas ty na krku... Ok spýtaj sa muža, ale i tak bude všetko na tebe. On bude mať svoj život.

gertrudaosem
1. aug 2022

@luccija prečo by vravela niekomu že išla na potrat??? 🤦🏼‍♀️ Nemusí každý vedieť všetko.