Tretie dieťa v 41. rokoch. Išli by ste do toho?
Ahojte, zistila som ze cakam tretie babo, ktore som uz neplánovala. Mam uz dve deti starsia ma 6 a mladsia 2 roky. Uprimne neviem co robit. Jeden den si ho chcem nechat druhy den zvazujem prerušenie. Po dvoch detoch sa citim vycerpana. Nemam babky a muz byva vela mimo domu. Rodila by som ako 42 rocna. Uz som sa aj do prace tesila. Mladsia zacina byt uz samostatnejšia a zivot s detmi zacal byt prave ovela lahsi. Neviem si predstavit nastúpiť znova na ten kolotoc s novorodencom. Pravdepodobne pridem uz aj o pracu,ktoru som mala rada. Ale aj predstava, ze dat babo prec je strasna a placem ked na to myslim. Asi sa nedaju zosumarizovať vsetky pocity sem ale citim sa smutne, ze tuto dilemu riesim. Prosim nepíšte odsudzujúceho komentáre ak mate kresťanské zameranie. Citim sa dost zle aj bez toho. Mate podobnu skusenost? Ako ste sa rozhodli? Dakujem
@luccija to isté aj o utajení pôrode
@joesvk načo jej vyrábas výčitky????
@joesvk hej porodí a po 2 mesiacoch ide do práce. No stále bude mať sama na krku 3 deti 🤦🏼♀️ treba sa o ne postarať
@martinka13 nie každý muž je rodinný tip, by si sa čudovala koľkí nie sú
@catcatrin Neprecitala som si vsetky komentare, ale myslim, ze moj bude asi jediny “iny”. Ja by som si babo veru nenechala… sama mam dve deti a na 3 sa necitim a to mam 33 rokov… Mam to “doma” asi podobne ako ty preto si myslim, ze ta “chapem”…. a anonymny porod alebo adopciu by som urcite vylucila, lebo keby uz babo porodim chcela by som ho urcite vidiet… Cim skor na potrat, nech to mozes v sebe uzavriet a venovat sa naplno detom, lebo teraz ta to neskutocne zatazuje… A kazda ti tu moze napisat svoj nazor ako aj ja, ale ty sama aj tak nakoniec musis urobit rozhodnutie. Prajem ti nech sa rozhodnes spravne a si stastna 😘 Drz sa ✊
@sense je rozdiel mať prvé dieťa v 46 a brat to ako dar ako niekto kto už deti má (každé dieťa je dar)... Tie ženy čo rodia ako babičky, nie mamičky, sú rady lebo majú na staré kolená zábavu a užívali si život a kariéru a teraz na dôchodku si vychovaju vnúča. Splnili si čo mali. Preto sa tak tešia. V minulosti by sa im nepodarilo takto rodiť
@catcatrin Ahoj, si určite nie v ľahkej situácii, ale pri splodení potomka ste boli obaja a deti vedia neskutočne obohatiť život a hlavne rozdávať lásku. Ja mam 43,tiez som tretie dieťatko neplánovala a stalo sa, pred 2rokmi nám obohatila život ďalšia slečna, život bez nej si nevieme predstaviť. A rozdiel máme 10 a 5 rokov medzi ostatnými deťmi. Sama musíš zvážiť co je pre teba ako matku najlepšie riešenie, manžel by ta mal podporovať. Je pravda ze vekom už človek nemá toľko energie, síl, ale deti ti to časom všetko vrátia. Držím palce.
@floren je rozdiel v tvojom veku a v staršom veku mať prvé dieťa alebo tretie. Porovnávas neporovantelne. Ona je v úplne inej situácii. Ja mám dieťa 25 ročne a tiež by som prijala ešte jedno... Tešilo by ma a nie som vyčerpaná. To je ten rozdiel.
@kvetinka75 adopcia je podľa mňa blbosť tá posledná vec
@pribinak pani na domácnosť a opatrovateľka aj niečo stoja
@simsalabim to mi je luto tej rodiny,lebo problemy sa daju riesit.keby skor vyhladali pomoc,resp.mama tej rodiny,verim,ze problemy by vyriešila a rodina by bola pokope.vsetko sa da riesit,ale potrat je nezvratne rozhodnutie a velmi nevyspytatelne.na prvy pohlad to vyzera ako jednoduche rychle riesenie problemu,ale co pride po tom si vie malokto predstavit.viem o com hovorim.pracujem so zenami po potrate a boli ich uz stovky ...niekedy pride precitnutie rovno po prebudeni z narkozy,niekedy po 30-tich rokoch...
@gertrudaosem kde pisem, ze ma o potrate niekomu hovorit?nic take nespominam
Utajeny porod..ved okolie uvidi, ze ma brusko, kolegovia, deti doma...bude klamat, ze zomrelo pri porode dalsie klamstvo?
Ak nemaju financnu nudzu nechala by som si ho.
@kvetinka75 prečo jej vyrábas takéto výčitky? Zabila dieťa???? Embryo. Fazulka. Ešte to dieťa nie je. Koľko je takých čo to spravia a žijú normálne. Žiadne výčitky. To, že niekto je taký pobozny, ok ... Ale nakladať tu niekomu ešte viac a psychicky ho deptat a má toho veľa, to tiež je nekresťanské...
@luccija áno nedocitala som úplne moja chýba
@gertrudaosem iste. Píše že pán manžel je extra pracovne vyťažený, čiže za minimálnu nepracuje
Okrem toho študentky či dôchodkyne sú ochotne pracovať sa sumu ktoré zvládne sj priemerná domácnosť
Ty jej radíš čo?
@zuzinabila vies, oni to riesili. Rodina mala peniaze, aby vedeli dost zasadne pomoct. Mama chodila na terapie, aj sukromne, nejaku dobu bola aj hospitalizovana na psychiatrii. Doma mala pomocnicku - pani, co jej s detmi pomahala, normalne bola u nich zamestnana, a aj zdravotnicku, co chodila s dietatkom manipulovat (lebo ved vsetky hadicky cistit a nasadit...) a cvicit. Jeden den v tyzdni mala uplne len pre seba a v tu noc chodila spat do hotela. Vsetci okolo mali pocit, ze to nejako zvladnu. Bohuzial, nezvladla to. Je to hrozna tragedia a vsetci sme si hovorili, ci im toto bolo treba, v takom veku este tehotenstvo...
@catcatrin baby, ktoré jej radíte, berte to konkrétne pre tento prípad. Ja keď som si prečítala prvú vetu, už som išla písať "jasne nechaj si ho" no keď som to všetko prečítala, môj názor je skôr nie. Zbytočne tu uvádzate príklady xy 50 ročných prvorodičiek a neviem aké príklady čo sa nedajú porovnať s týmto... Skúste čítať čo tu táto mamička napísala a reagovať podľa tohto. Nepíšem o všetkých ale niektoré máte úplne neporovnateľnu túto situaciu s inými, co s týmto nemajú takmer nič spolocne, iba dieťa v bruchu. Však sa trošku zamyslite a berte to ako konkrétny prípad. Každý je iný.
@pribinak nevieš aké má financie. A za ďalšie je dosť ťažké nájsť fajn človeka do domácnosti alebo k deťom a byt s ním spokojný. Študentky? Dôchodkyne? No, nevravím že všetky sú rovnaké, ale ... A dnes ti už nikto nepríde za 4 šupky niečo robiť. Takže tak vďačne by neboli, tomu ver.
@catcatrin Podľa mňa by si si to nemala nechať.
Z veľa dôvodov. Muž nepomáha, ciltiš sa unavene, vieš aké starosti ťa čakajú, nemáš žiadnu výpomoc, konečne sa začneš sebarealizovať v prácu namiesto vyhorenia doma s tretím dieťaťom a domácnosti, konečne môžeš trochu dýchať.
Napíš si pre a proti a rozhodni sa.
Neodkladá to na zajtra.
Nenechaj sa zdeptať, a nepodávajú sa myšlienkam, “idem si zabiť dieťa”, to ti nepomôže, mysli pragmaticky a racionálne, ohľadom detí ktoré už máš.
Veľa šťastia 🍀♥️
No veru tiež neviem ako by som to riešila... Ja mám po 35ke, dvoch synov a istý čas som rozmýšľala či neskúsiť tretie "dievčatko". Som rada že ma táto myšlienka obišla! Užívame si teraz s odrastenými chlapcami život, výlety, super víkendy, dovolenky. Idem kam chceme a kedy chceme.. Takže príchod tretieho síce v istom smere rozveselí život, ale na druhú stranu, sú to ďalšie roky obmedzovania nielen mňa ako matky (aj zo zdravotného hľadiska), ale v podstate celej rodiny. Menej času na manžela a oboch synov, menej financií, nové auto (väčšie)... skrátka tak to je. Ak šetrím dvom synom istú sumu, tak budem aj tomu potencionálnemu tretiemu dieťaťu a rovnako je to vo všetkom... A nech si hovorí kto chce čo chce, ale tak to je a ja rozmýšľam racionálne. Lebo je jednoduché mať tretie a to všetko čo je za tým sa z počiatku nevidí.. a ja radšej sebe a dvom deťom doprajem viac.. ako to rozdeliť medzi 3 detičky
Ja som rodila po 40tke tretie a nelutujem vobec, zvladam lepsie ako predosle dve. Potrat budes lutovat.
@gertrudaosem ja mam dobre skúsenosti
Neviem aká je jej finančná situácia ale ak muž súhlasí s 3tim dieťaťom asi žalostná nebude a tiež jeho praca
Okrem toho, ja som dala návrh, nie rozkaz že to musí spraviť
Tak nerýp
@simsalabim hm,rozumiem.kazdopadne,tazko povedat co by bolo keby..keby neotehotnela alebo keby sla na potrat...ona totiz otehotnela,dieta uz bolo realne,a keby sla na potrat,dnes to mohlo byt vsetko este horsie.
@catcatrin v takom veku by som nechcela určite ale keby nechcene otehotniem určite by som nešla a potrat.Takze by som sa pripravovala na tretie dieťa.Hlavne psychicky.
@nevenka dievčatá, vôbec to nie je otázka na rypanie... Len si všímam, že čím ďalej tým viac je rodín, čo máte viac detí 3-4-5... Čo vás k tomu vedie?? Ja sa len nad tým zamýšľam... Nie v zlom, fakt to tak neberte, len ja by som na to nemala ani gule, ani prachy to je pravda .. len tak zo zvedavosti. Lebo bol taký utlm v rodení a teraz akoby sa vrece roztrhlo s viac deťmi v rodine... Takmer ako volakedy mi to začína pripadať. Či to je fakt také, že zadarilo sa, alebo to máte plánované....
@gertrudaosem kto jej vyrába výčitky. Mne je úplne jedno čo spraví. Iba som sa spýtala, či nie je lepšia adopcia ako potrat. Podľa mňa je.

@mirka17 wau... tak ako toto klobúk dole žena 😀🥰