Tretie dieťa v 41. rokoch. Išli by ste do toho?
Ahojte, zistila som ze cakam tretie babo, ktore som uz neplánovala. Mam uz dve deti starsia ma 6 a mladsia 2 roky. Uprimne neviem co robit. Jeden den si ho chcem nechat druhy den zvazujem prerušenie. Po dvoch detoch sa citim vycerpana. Nemam babky a muz byva vela mimo domu. Rodila by som ako 42 rocna. Uz som sa aj do prace tesila. Mladsia zacina byt uz samostatnejšia a zivot s detmi zacal byt prave ovela lahsi. Neviem si predstavit nastúpiť znova na ten kolotoc s novorodencom. Pravdepodobne pridem uz aj o pracu,ktoru som mala rada. Ale aj predstava, ze dat babo prec je strasna a placem ked na to myslim. Asi sa nedaju zosumarizovať vsetky pocity sem ale citim sa smutne, ze tuto dilemu riesim. Prosim nepíšte odsudzujúceho komentáre ak mate kresťanské zameranie. Citim sa dost zle aj bez toho. Mate podobnu skusenost? Ako ste sa rozhodli? Dakujem
Ja som tretie dieťa rodila v 40 tke mám jednu teraz už dospelý potom 8ricneho a najmenšia 5 som sama s deťmi muž je mimo v dome bez auta a zvládam všetko 22 ročná už žije mimo...čo sa týka potratu jeden som absolvovala v 30 tme práve sme prišli robiť do zahraničia a ja som tam prvý mesiac otehotnela keďže som tam išla zarobiť na bývanie plus sme bývali na dome s inými ľuďmi ešte som tam nemala ani lekára rozhodla som sa tehotenstvo ukončiť tabletkiu dnu prešlo už 14 rokov a poviem pravdu nemám výčitky ani som nemala snáď ma tu neukamenuju...od vtedy sa mi narodili ďalšie 2 deti
@bluka2 a čo varila?
@catcatrin mala som rovnaku dilemu, a to uz mam 2 starsie dcery 13 a 11-rocnu, takze som sa konecne tesila na svoj “klud”, kedze uz su ako tak samostatne.. Otehotnela som uplne mimo plodnych dni, este som si dala preistotu aj tabletku po ale nezabrala, tak som to brala ako znamenie a teraz mam uzasneho mesacneho synceka, ktoreho by som nedala za nic na svete a spatne ked sa na to pozriem, bola by to moja najvacsia chyba v zivote keby tu s nami nebol. Nebudem ti klamat, je to narocne, tehu, porod, prebdene noci ale ked sa clovek pozrie na to nevinne stvorenie, tak to vsetko stoji za to. Nehovoriac, ze to je od teba ten najkrajsi a najvzacnejsi dar, dat niekomu novy zivot❤️
@pribinak kokos si prečítaj čo som na tvoju adresu napísala 🤦🏼♀️ však to vidia všetci. Z nás dvoch rypes jedine ty🤦🏼♀️ Bože. Kto ti čo urobil?
@catcatrin keby si mala uz odrastene deti, nepoviem ze by si tehotenstvo prerusila, ale mas este male deti takze z cviku nevyjdes.. bude to tazke ale potom sa spolu perfektne zabavia a ani o tom tretom vediet nebudes .. byt tebou urcite babo vynosim
@catcatrin ano
Je to ťažké rozhodnutie, ale musí to byť rozhodnutie vašej rodiny ... Ja by som do 3 tehotenstva zo zdravotného hľadiska nešla ..ale ty to môžeš mať úplne inak..
@catcatrin ja som bola doma vkuse 8 rokov (prve a druhe tehotenstvo za dva roky...o tri roky neplanovane tretie...a to som uz mohla pracovat...po psychickom vstrebani tohto faktu...buuuum neplanovane a necakane strvte tehotenstvo..to som prerevala a tajila v zaciatkoch...tisic pocitov som mala a znasobenych vedomim,ze padam na hubu...a co povie OKOLIE...ked som sa odvazila to oznamit,prva veta mojej mamybola: Kto ta uz kedy zamestna so 4 detmi...takze velmi prakticka gratulacia k tomu...vzapati mi vyskocili zle krvne testy....mama plakala,ze CI MI TO BOLO TREBA...napokon bolo babatko uplne zdrave a ked mal maly rok,z cista jasna mi volala riaditelka z nasej skolky,ci by som hned nenastupila..ani by sa mi to neprisnilo....takze uz som v praci....a ano...padame casto na hubu...ale najmensi je milacik....moj krasny...aj mamin
@gertrudaosem 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@catcatrin úprimne ťa chápem a teda za seba musím povedať, že tretie v tomto veku by som už nedala či už mentálne, fyzicky. Plus som už úplne nastavená pri väčších deťoch, konečne si môžeme všetci ako tak užívať a život je taký akoby jednoduchší na plány, cestovanie atď. Je to ťažké rozhodnutie a asi ty sama musíš vedieť či ešte jedno zvládneš alebo skôr nie
@catcatrin prvorodička v 33 a druhé v 39 a poviem ti mam toho dosť je to velikánsky rozdiel zase som chcela aj druhe koli malej lebo ta veľmi chcela súrodenca. Ale mam za sebou aj jeden potret tak dobrovoľne na silu kôli zdravotný problémom ale tym že som už mala malú tak som to prekonala, horšie by to bolo keby si ešte nemala dieťa. Ale viem sa vžiť do tvojej koži a poviem pravdu že by som isla na potrat, keď už teraz nestíhaš tak potom to bude horšie ja vidím veľký rozdiel medzi jedným a dvoma deťmi a viem že 3 už v žiadnom prípade.
@catcatrin nasi znami vo veku 44 rokov cakaju stvrte...on pracuje na zeleznici..prace ma dost...casto je prec...ona zapraxovana stredoskolska ucitelka s odrastenymi tromi detmi...dohodli sme sa,ze jej dam veci po nasom malom....tazku hlavu s vecami si nerobi...najviac tuzi porodit...a na male sa.tesia...planovane nebolo...ale je prijate...a to hovori za vsetko
Nie. Mám 29 a 2 deti. Keby prišlo tretie, tak by neprišlo 🤷♀️ Stále som vravela že v 30 chcem mat dve “samostatne” deti. A tak to v podstate aj bude. V 40 už budem na stužkovej tancovať. Nie rodiť.
@kacenair 👍👍👍🌷🌷🌷
@elizita 👍👍👍
@catcatrin
ja som veriaca, niekolkoraz som potratila pre zdravotne problemy, kym som sa dockala vytuzenych deti...planovali sme isto 3 - mozno aj 4. Po troch som bola unavena, vyhorena, vycerpana....stvrte som si ani velmi uz nepripustala v duchu hesla : ved ledva stiham vychovavat a starat sa o 3. Ked som zistila, ze cakame to stvrte, asi 2 mesiace som z toho bola v depresii...ze preco, ze ved nevladzem, co ak zase potratim, tiez som uz planovala navrat do prace pomaly, tesila som sa, ze nebudem cely zivot len na materskej a tak. Mne neslo ani tak o to vstavanie, plienky, ci budem sama alebo mi ma/nema kto pomoct. Mna najviac stvalo na tom celom prave to, ze som NEplanovala, ze takto som to JA nechcela - ale uvedomila som si, ze toto je MOJ problem, a moj stvrty syn za to fakt nemoze...on k nam proste chcel, dnes ma 6 rokov, pojde do skoly a poviem Ti, s tymto dietatom som mala najmenej starosti, problemov, chodenia po lekaroch alebo cokolvek, je najpohodovejsi a najsamostatnejsi z nasich deti, asi aj preto, ze je najmladsi, strasne vela sa uci od surodencov a je s nim hrozna sranda, taky nas rodinny sasko je to...nedokazem si ani pripustit myslienku, ze on by nebol, ze by som ho nemala...len to potrebovalo cas sa zmierit s tym, ze Zivot je to, co sa Ti prihodi, kym si ty robis ine plany 🙂)
drzim palce, aby si sa rozhodla najlepsie pre vsetkych.
@catcatrin nechala by som si. Ja mám síce "len"37. Na tretie dieťa sa ani jeden už necítime. Nebolo by ani plánované, ani chcene,tak ako tie dve predtým. ALE keby už k tomu došlo, museli by sme sa nejak popasovať a dali by sme to. Chápem ako sa cítiš a určite sa rozhodneš správne 😘
@catcatrin je to zázrak a verím, ze ta to zaskočilo, trosku nerozumiem manželovmu postoju, ale tak sme odlisni... Neviem ti poradiť čo máš robiť a zase podľa seba nechcem písať. Len chcem povedať, ze mam 44,5 roka a 3 a 5 ročne deti a je to skvelé a vcelku pohodove, ale je potrebný manažment. Odkojila som 4 roky a ide to, my by sme zase veľmi chceli 3 a to už pracujem a študujem VS, manžel pomôže cez víkend, ale ináč sme len my 3. Držím palce, nech sa rozhodneš spravne
@catcatrin co ja by som dala za dieťa aj zivot svoj vlastný🙂 žiaľ ho mat nemôžem nakoľko aj po ifv neúspešne:(
Ak uz babatko cakas, nemas co zvazovat. To je fakt. Cakas babatko a sprav vsetko preto, aby Ste boli spolu stastni. Zvazovat mozu ti, ktori sa rozhoduju pred pocatim.
dieta je dar nech je to akokolvek, a co ze je tretie? a co ze mas 41? ja mam skoro 40 a planujem druhe. Vek je len cislo. Ja by som si ho nechala, ked sa narodi uvidite obaja ze to bude milacik a snad aj manzel zist ze je aspon trocha rodinny typ 🙂 drzim palce.
Je jedno, či tu píše žena s kresťanským zameraním alebo nie...maminky sme všetky,bez ohľadu viery, farby, atď...vieš čo? Ja ti to závidím, v dobrom❤ .. toto bol môj sen...chcela som vždy 5 deti s vekovým rozdielom a vždy som túžila po tom,že práve okolo 40-43 rokov si urobím radosť bábätkom., že to bude to piate...ale keď pozrieš môj blok, uvidíš, že mám 5 detičiek,to vyšlo,😉 ale úplne po sebe...v podstate za 9 rokov sme ich stihli ... a teraz riešim dilemu vo svojich ešte ani nie 40tich, či teda budem po 40tke riešiť ešte bábätko, alebo si už počkám na vnúčatka... ja sa veľmi teším s tebou, pretože cítim z tvojich slov, že e ste krásna rodina a určite si dieťatko môžte dovoliť. Že si vyčerpaná-no ktorá z náš nie a nie je to počtom deti...niekoho viac vyčerpáva krachujúci vzťah, nedostatok peňazí, žitie u svokry, atď., len sa to vždy akosi zvaľuje na tie deti...a pritom sú to milované stvorenia, ktoré nás práveže držia v náročnych situáciách, aby sme boli šťastní a nevzdávali sa... koľko radosti k vám príde, budeš mať tri dietky v podstate s odstupom, čo sa dá zvládnuť...budú to úžasné veľké sestry, ktoré si nedajú drobčeka... budú mať živú bábiku s tou najväčšou zamilovanosťou do bábätka, ty budeš naplnená ešte väčšou láskou a áno...nik ti nesľúbi, že nebudeš vyčerpaná, uplakaná, nervna...ale jedno ti sľúbi každá - budete veľmi veľmi šťastní, možno to šťastie vnímať teraz nebudeš, lebo budeš príliš v jednom kole okolo detičiek, domácnosti,atď., ale o pár rokov, keď spomenieš na myšlienky, že si zvažovala potrat, len ťa zamrazí a pri pohľade na to krásne vaše dieťatko budeš rýchlo potláčať a odháňať preč tú otrasnú myšlienku, aby ani nebola, nie že by sa ešte uskutočnila. Ja ti prajem, aby si sa v láske k dvom detičkam a manželovi rozhodla pre lásku a život...
@zuzinabila ako cez kopirák 😁😁😁👍👍👍
@zuzinabila vyzeráš skvelé
Nie, už si žite vy svoj život . Svokra mala môjho muža v 48 a majú príšerný vzťah. Ona už na neho nemala energiu, starali sa o neho súrodenci. Ona už chcela svoje podnikanie, svoj klud ale nachala si ho lebo “čo povedia susedia”. Ten chlap nepozná nehu, lásku, zdravé fungovanie vzťahu a rodiny… úplne zle 🙂

@pribinak rypem?? 🤣 Čím? Si sa zle vyspala? 👍 Je mi ťa ľúto. Tu sa debati ak si si nevšimla tak to neber tak citlivo a osobne. Moje nervy 🤦🏼♀️ nezosyp sa z nejakej vety