icon

Viera v Boha - áno či nie

ankastevko
22. nov 2017

Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.

silverrko
23. nov 2017

@ajka32 Ano urcite to bolo tak ze zhodil tabulku pravidiel na ludi a teraz prisne dodrziavat....bez lasky a s palicou. Nie nebolo to tak.To ludia spravili co spravili. Boh je laska. Katolici sa uz mnohokrat mylila dejiny pozname a ospravedlnila sa. Tu asi opacne pan Boh mienil clovek zmenil. Jezis kazal milosrdenstvo lasku medzi bliz.nie tabule sam prisiel a ....to kazdy pozna. Sv.pismo sa ma citat srdcom.

lucia_9
23. nov 2017

A este jedna vec ...existuje xy nabozenstiev.Ja som v kontakte s moslimkou a jej manzelom ...ziadny extra rozdiel v tom nie je.Nech existuje Boh alebo nie ...nieco vyssie je.My sme len male zrnko prachu.A verit tomu ,ze po smrti je NIC je podla mna take obmedzene zmyslanie ludi.Vsetko sa da vysvetlit vedou? Ta veda ani nevie na co sluzi vesmir a co by bolo bez neho a preco existuje zivot...veda nam len oznamuje co je to zivot co je to vesmir ... ziadna odpoved na otazku preco zivot vznikol 🙂) takze ... veda je len dalsia odpoved ludskeho mozgu.

silverrko
23. nov 2017

Jezis neprisiel zmenit ale vysvetlit....no lasky nenasiel. Vsak sa docitame. Takto sa ma citat sv.pismo

silverrko
23. nov 2017

Nech su blahoslaveni ti co maju ciste srdcia- ti uvidia boha ano sup sup ocistit sa boha nikto neoklame a ukaze sa ti. Popol na hlavu vysypat a .... Bez lasky nie sme nicim. 😘

dai
23. nov 2017

@ajka32 precitaj si cirkevne dejiny... trosku kritickeho myslenia by nezaskodilo... cirkev svatu spochybnovat v urcitych dobach bolo urcite dielo bozie - ak trosku poznas dejiny tak to hadam pochopis...apropo rady - tiez si nastuduj trosku aky je ktory rad - niektore su totiz naozaj ciste srdcom, ine dost fanaticke, ine zhrnaju majetky..
ja len hovorim - verme ale rozmyslajme... mali sme doby kedy vladla cirkev a veru zdaleka svata nebola a vela sviatosti ktore ty aj dnes svatis nevymyslel boh ani jezis ale ludia - a nie prave najcistejsi a nie prave s najcistejsim umyslom☹
nazvat dobreho cloveka ktory spochybni napr. bohatstvo cirkvi svatej pricom jezis jasne hlasal a zil nieco ine je trosku silne - nemyslis?☹

silverrko
23. nov 2017

Kdezeee boh nepozna humor je to fuzaty ujo sediaci na trone s palicou a kdeze by mal kazdy vlas na hlave zratany a kdeze by aj existoval bol....ano je a ano ma....ale je pred.laska miluje tak ....- ze tu tu lasku este nik neokusil. Fuza hadam nema ale aj moze😂

silverrko
23. nov 2017

Boze odpust ale tak ja som si o tebe tiez myslela skarede veci😂 a pritom si fajn😇🤒

bmuller
23. nov 2017

@malasandrika drviva vacsina uvedomelych veriacich vobec nepotrebuje spochybnovat vedecku teoriu vzniku sveta, fyzikalne zakony, molekularnu biologiu... preco aj. akurat, ze vidia za tym zamer Boha, a nie ciru nahodu.

ajka32
23. nov 2017

@dai pokiaľ viem sviatosti ustanovil Kristus, hovorím o 7.sviatostiach. Základy cirkvi taktiež položil Kristus. To, že dnes je toľkokrát zatracovaná, neznášaná a kritizovaná, za to môžu ľudia a ich zlé rozhodnutia, túžba po majetkoch. To že budeme na nich ukazovať prstom nič nevyrieši. Pri krste sme sa stali súčasťou Cirkvi a nie sme oprávnení niekoho súdiť. Jediné čo môžeme je modliť sa za tých ktorí stoja na jej čele.

malasandrika
23. nov 2017

@bmuller presne - veriaci si to myslia. Téma znie Viera Áno Nie, veriť nie je povinnosťou, z tejto diskusie je jasne cítiť, že tí veriaci si ostro presadzujú svoj názor, nútia vieru.
By ma napríklad zaujímalo či tí, ktorí toľko derú kostolné lavice majú sex iba za účelom plodenia detí a ženy neužívajú antikoncepciu alebo či naozaj žijú podľa prikázaní. A možno keď sa zavrú dvere domácnosti sú z nich pokrytci a iba si splnili povinnosť ukázať sa v kostole, aby ich neohovárali.

dalyla
23. nov 2017

@ajka32
presne ako si napísala plne súhlasím

silverrko
23. nov 2017

@ajka32 prosim ta na kt.strane vo sv.pisme najdem 7 sviatosti kt ustanovil dakujem. Nechcem rypat iba si to overit

bmuller
23. nov 2017

@malasandrika pozri, sme vo virtualnom svete, a to, co tu hocikto napise, mozeme mat vsetci na haku 😉 tak preco sa rozculovat nad nazormi inych, alebo ze ich vnucuju inym. kazdy nech si napise, co uzna za vhodne - a kazdy nech si z toho zoberie, co uzna za vhodne - vsetko, nieco, alebo nic...
dalsia kapitola, kto co robi... no veru nesluzi nam veriacim k dobremu menu, ked sa nespravame tak, ako by sme podla viery mali 😔 ale kazdy veriaci je v prvom rade clovek, s chybami... to nie je ospravedlnenie, ale vysvetlenie. cest tym, ktori sa snazia zit spravne, ale urcite je aj vela pokrytcov, ci uz vedomych, alebo z lahostajnosti... ale kazdy nech si hladi svoje, a ospravedlnovat svoj postoj tym, ako ziju ini, je alibizmus. kazdy ma svoj rozum a zije svoj zivot...
a po dalsie, mam dojem, ze ako je mnoho fanatickych veriacich, tak je aj mnoho fanatickych neveriacich, ktori rovnako pretlacaju svoje nazory 😀

malasandrika
23. nov 2017

@bmuller ja sa nerozčulujem, úprimne fanatičky v akejkoľvek téme sú mi ukradnuté. Každý nech si hľadí svoje. Presne. Preto netreba vnucovať vieru tým, ktorí na to nie sú zvedaví.

dalyla
23. nov 2017

Každý jeden človek či už verí v Boha alebo nie pácha hriech. Pretože sme len ľudia slabí a omylní. Boh to vie a preto nám podáva pomocnú ruku toľko a toľkokrát. Ale súdiť druhých ako žijú a hlásia o sebe , že sú veriaci a predsa možno na vonok páchajú hriech nám ľuďom neprináleží. Súdiť nás bude raz všetkých Boh. Iba on vidí do hľbky každého jedného srdca , ako kto zmýšla , rozpráva , koná a ako miluje.

mijo53
23. nov 2017

nech už by sme činili akékoľvek dobro a mysleli sme, že my sme dobrí, nerobíme chyby, nie je to pravda, nikto nie je bez hriechu a ak si to myslí, tak plodí ďalší hriech a to je pýcha, hriech urobíme myšlienkami, skutkami a zanedbávaním dobrého, každý sa rodí hriešny, zdedil dedičný hriech, ktorý sa zmije krstom, ostatné kresťan vyzná pri sviatosti pokánia

dalyla
23. nov 2017

Môžeme sa snažiť žiť tak ako nás učí Boh hlavne sa modliť a prosiť o vytrvalisť vo viere , o silu a pokoru , poslušnosť. Prosiť o odpustenie za naše hriechy. A dúfať v Božie Milosrdenstvo nie to brať ako samozrejmosť pevne v to dúfať. Bez toho večný život s Bohom nedosiahneme.

moni73
24. nov 2017

"...vnucuju vieru.."
Ja si myslim, ze keby som verila, "vnucujem" tiez. Je celkom pochopitelne, ked objavis nieco dokonale, uzasne, ze to chces spristupnit aj inym. Bezne to robime so vsetkym: nova sladkost, cistiaci prostriedok, exo ovocie. Ked najdem nieco pre mna super, sirim to do okolia - naposledy prave cistiaci prostriedok😎

triciachloebrody
24. nov 2017

veriaci len recituju naucene vety - nic nevedia vysvetlit....je mi to vyslovene protivne ! Ja dokazem zit slusne a nikomu neskodit aj bez kolenackovania v kostole .

katkabalon
24. nov 2017

@libawet keď si všimneš v Biblii sa píše že život pred potopou bolúplne iný ako je teraz, platili úplne iné pravidlá. ľudia sa dožívali aj cez 1000 rokov, nepoznali choroby dokonca nepoznali ani smrť prvý človek ktorý sa spomína že zomrel bol Abel. Takže zrejme si zobral za ženu niektorú so svojich sestier zober si fakt že niekedy mali aj dvadsať deti s rôznymi ženami a ľudia sa doživali aj 800-1000 rokov keby žena rodila len každý druhý rok tak za pár stoviek rokov máš na svete miliardu ľudí. Boh nám dal úlohu zaľudniť zem .Biblia je preto kniha kníh, lebo súv nej napísane veci mimo nášho času. Vlastne všetko čo sa stalo v starom zákone je predzvesť toho čo sa stalo a stane sa po narodeni a spasení Krista. Treba rozlišovať vieru v Krista - Boha a rímsko katolícku cirkev. 🙂 Ja verím v Boha aj v Krista

terezka1947
24. nov 2017

naco sa tato tema rozduchava?

ako sa da viera vysvetlit?

a preco by mal niekto vysvetlovat preco a v com veri?

kazdy pride raz do situacie,kedy aj tuto temy prehodnodti a vazne sa zamysli,teraz je IN verit roznym novym veciam a hladat hmatatelne dokazy
toto o viere nie je

cize....pockajme si...a uvidime,co nas caka
tato tema nas raz dobehne,niekoho v 25,niekoho v 80....

ale prispejem aj ja niecim konkretnym
vazim si ludi,kt.na rovinu povedia-neverim.....nie vyzobavaju comu veria a comu nie,no a potom tahaju boha z neba za nohu,ked chcu nejaky sen splnit,ci tak trosku bojacne sa snazia krstit deti,lebo,co ak???
a pacia sa mi ludia,kt.povedia,verim....a snazia sa byt najlepsimi,akymi vedia byt

cirkev nie je hotel svatych,ale nemocnica hriesnikov....nikto o sebe nemoze povedat,ze je naj...ak to hovori,taaak je to minimalne na zamyslenie a dost to vypoveda o jeho zivote,nevyvysujme sa,ale ani neponizujme druhych

a ano,ja verim

silverrko
24. nov 2017

@kim12345 nehnevaj sa pytala som sa kde sa to uvadza v sv pisme nie na rkc stranke no nic majte sa kocky

silverrko
24. nov 2017

@kim12345 vlastne ano rkc ma patent na krista a ostatni idu do pekla......kurna😲

silverrko
24. nov 2017

ty vole za toto by ma upalili na hranici kedysi este ze je taaaaaaa demokracia😝 na svk😅

silverrko
24. nov 2017

by ma fakt zaujimalo ci otcenas recitujete ako basnicky alebo ozaj pytate chlieb a papate iba omrvinky a ci ste uz pili zivu vodu-priamo z pramena od jedneho nemenneho.Lebo ten kto klope tomu otvoria treba fakt trieskat. Po vodicke budete mat cistucke ocicka nie zakalene.Nejdem fakt zneuzivat tu demokraciu😀 PS-nepatrim do ziadnej sekty

terezka1947
24. nov 2017

@silverrko aaale,kluuuud😀😀😀

naco komentare s takymto obsahom?
to,ze ty neveris je ok....
ale neries inych
nevies,ci o rak,dva,30r.nebudes mat iny "nazor"....a potom sa iba zasmejes nad takou diskusiou
nie vsetci veriaci su automaticky hlupi
a nie vsetci "neveriaci"su automaticky mudri...a opacne
zi a nechaj zit
myslim,ze aj v otakze viery to plati
clovek ako dospieva,aj dozrieva....a kazdy podla svojich skusensoti a zazitkov aj meni priority,pohlad na svet,svoj zivot....
ale vysmech z inych?nooo....
nikto ta k nicomu nenuti...ale ani sa ti neposmieva,preco to robis ty?
trosku ucty...k inym
a trosku ucty k teme...nechcem pisat schvalne k Bohu,ci k bohu...ci napisem...k nepoznanemu,niecomu,co sice mozno neviem definovat,ale niekde to mozno riesime,ci energii...ci uz to volajme kazdy ako chceme

silverrko
24. nov 2017

@terezka1947 nazor nezmenim no respekt mam k myslenim inych ze su veriaci😝neviem kde si sa docitala ze som neveriaca ja to mam lahke ja uz viem.Podla teba ti co nepatria do rkc alebo niekde inde su automaticky neveriaci? dobre teda.

terezka1947
24. nov 2017

@silverrko necitala som celu diskusiu,ani tvoje prispevky..iba na tejto strane
a som katolicka,ale nie,nemyslim,ze nebo patri katolikom....ale nepaci sa mi,ked sa zosmiesuje ktokolvek a cokolvek

silverrko
24. nov 2017

@terezka1947 no oficialne je to iba papier kde patris na tomto svete....potom duchovne kam patris je uz ine ak ku kristovi tak mier🙏 si moja sestra tak neblazni😇