Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@ankastevko
skoda, o vela prichadzas.
@janussss vsetko je o ľuďoch....oni maju slobodnu voľu...či už je to RKC ,alebo nejaka ina cirkev.
Iba osobna skusenost s Bohom človeka zmeni.
A ten od nás chce len jedno...miluj Boha...a bližneho ako seba sameho.....aj toho čo ohovara....zije ako hyena , posudzuje inych....a to je najťažšie
Ja v Boha verim. Nedokazem vysvetlit, preco sa deju zle veci, no keby boli len tie dobre, bolo by lahke v Neho verit. Mne viera dava hlavne pokoj do srdca a obcas odvahu, ked ma premaha strach. Tiez verim, ze nas ochranuje Panna Maria, celu rodinu. Chapem, ze je tazke verit, ked sa deje tolko zleho, no Boh dal ludom slobodnu volu, sami sa rozhnu pre dobro, ci zlo... Mne uz vela krat Pan Boh pomohol, ked som ho prosila.
@janussss nesúhlasím s Tebou, ľudia ohovárajú veľa bez ohľadu na to, akého sú náboženstva, nemyslím, že práve rímsko-katolici ohovárajú najviac, poznám iba rímsko, grécko, pravoslávných, evanjelikov, jehovistov a všetci ohovárajú. Ako vieš, že hneď, keď vyjdú z kostola, už ohovárajú ? asi ani nechodíš do kostola a keby aj chodíš, to tak hlasno rozprávajú, že až Ty počuješ? Keby aj prehodili pár slov, blízko kostola, to neznamená, že ohovárajú, môžu si povedať niečo o sebe. Napr. v Amerike idú ľudia po omši na agape, porozprávať sa, vypiť kávu, u nás to ešte nie je, tak prehodia nejaké slovo , ale neznamená, že už hneď ohovárajú. Upozornila si ich na to niekedy, nech nerozprávajú o iných, ak o tom vieš, to je Tvoja povinnosť
Čo je osobná skúsenosť s bohom? Ja tomu vôbec nerozumiem
@mijo53 prepac, ale to su ine dristy...ano, som neveriaca...ja nechapem preco clovek radsej neveri sam v seba ale veri niecomu, co neexistuje...
@mijo53 cisto hypoteticky. Predstav si, ze cely zivot cakas na lepsi posmrtny zivot, a ten po smrti nenastane. Cely zivot stravis cakanim na nieco co nenastane, a premarnis sance, prilezitosti a moznosti na skvely zivot ktory ti uteka pomedzi prsty
@mijo53 boh ti predsa dava slobodnu volu a tak isto vsetkym inym na svete...nemoze potom zasahovat do ich zivota, ved to predsa popiera tvoju slobodnu volu..alebo tu slobodnu volu nemas, lebo vsetko uz zariadil, tak ako sa ma stat?..si protirecite...
Mňa nikto neviedol-ateisticka rodina, sama som k Nemu prišla, teda On si ma k sebe postupne volal...pomaličky sa obracia aj moja rodina, mnoho uzdravení sa nám udialo, mnoho dôkazov,že Boh skutočne je...a iný život si už ani nedokážem predstaviť... Žijeme s manželom a deťmi živú vieru, sviatostnym životom a snáď najväčší dôkaz našej viery, je našich 5 pozehnanych deti. 🙏
@janussss ale do kostola nemá človek ísť preto,aby ho zarmútili ľudia, kňaz ....do kostola sa predsa chodí kvôli Bohu, sviatostiam, živému Ježišovi prítomné mu vo sviatosti oltárnej, kvôli pokoju,ktorý nachádzame v kostole...ľudia vždy boli aj budú rôzni a je jedno ,či sú to kresťania, rómovia, Japonci, jehovisti...všade sa nájdu aj tí, ktorí by sa mohli polepšil,no všade sa nájdu aj takí, ktorí skutočne žijú spravodlivo, charakterne...je mi ľúto,ak máš zlú skúsenosť s ľuďmi katolíkmi,ale ver, že nie všetci sú takí...aj kňazi sú rôzni, ale určite su aj správni,pokorní a skutočne oddaní Bohu, ktorí sa snažia ľudí viesť po ceste k Ježišovi.
@kittykat22 cisto hypoteticky... Ak by neexistoval posmrtny zivot, tak krestan umrie.. A.. NIC.
Ale si predstav, ked neveriaci po smrti zisti, ze ten posmrtny zivot fakt existuje!
@stevvvka 😎 ale to predsa nenastane. zomries = koniec
@mijo53 mne je jedno ci so mnou niekto suhlasi alebo nie,... ja som napisala SVOJ nazor... a to ze ludia ohovaraju.. ano viem to, ako bol kto obleceny, tehotna je kazda ktorej pride v kostole nevolno,... atd.. vacsina mojich znamych su RKC takze viem ako sa spravaju.. ich zivot vobec nie je o viere v Boha ale len aby ludia nepovedali/neohovorili ...
ty kokos, tu je ale drístov. Keby ste podla tych omacok zili, inak by to tu vyzeralo. Veriaci su vsetci len podla papule ale nie podla skutkov. A to poznam veeela veriacich.
Môj názor. Viera v niečo vyššie nerovná sa chodenie do kostola, prijímanie sviatosti a pod. To všetko bolo vymyslené ľuďmi. Kto sa kedy zaujímal o históriu (a ja som niekedy bola doslova posadnutá vznikom kresťanstva) tak vie, ako vzniklo, ako vznikla Biblia, ako sa hlasovalo kto je smrteľný a kto nesmrteľný..... Proste stačí žiť tak, aby sa človek na konci za seba nemusel hanbiť...., veď Boh je všade.... Prihovarať sa mu môžeme všade... Ani len kresťanstvo nieje podstatné.... Je to len zrnko ľudí oproti zvyšku.... To by inak všetci hindu, budhistický, islamisticky, ateisti cky a milión inak zameraných ľudí muselo ísť do "pekla". A to nehovorím o miliónoch ľudí, ktorí žili dávno pred vznikom kresťanstva.
@francuzka17 posLesná veta sa mi moc páči, i keď v tom ostatnom mám iný názor...Sviatosť oltarnu ustanovil sám Ježiš...úprimnú svätú spoveď si treba zažiť a následne tu úľavu a pokoj...ide tam o duchovno, keď skutočne pôsobí Boh a k človeku prichádza požehnanie , pokoj, úľava, ... A zavŕšiť to následne sv.prijimanim, myslím,kto toto zažíva, nepochybuje o Bohu... A možno práve tvoja posadnutosť ťa priviedla k tomu, že si sa odvrátila od týchto veci...vieru je lepšie žiť srdcom, než rozumom...nemusíme mať naštudované teologické veci, históriu...stačí mať srdce a žiť Boha a samy pocítime, že fakt niečo je...
@francuzka17 opravujem: tou krásnou vetou- nie poslednou, od teba , som myslela: ZIT TAK, ABY SA CLOVEK NA KONCI ZA SEBA NEMUSEL HANBIT...
@francuzka17 a to s tým peklom...peklo pre tých, ktorí vedome hresia a hresia bez zábran...Boh zhliada na tých, ktori nemali možnosť Ho poznať a možno aj konali nesprávne, takí to majú zrejme jednoduchšie, než my kresťania, ktorí veríme a hresime a sme si vedomí následkov... Čiže- neveriaci môžu byť v pohode, nič im nehrozí...horšie sme na tom my, kresťania 😜🤣
@franika ešte raz, verím v niečo vyššie... Ale nepotrebujem k tomu sviatosti, ani spoveď.... Napr. rozvedený človek nemá šancu na takú sviatosť, lebo ľudia vymysleli..... Všetke omáčky okolo toho si vymysleli ľudia....
@stanulienkat ja nemam slov, co to tu pletu...normalne by som povedala...psychiatria
@erikavesela Boh je, či myslídš, že sme z opice?
@stanulienkat si drzá, ľudia nemajú papule

Neprispievam do takychto diskusii... pretoze tieto otazky "viery" vyvolavaju dost hadky, nakolko kazdy mame iny nazor... ja som bola tiez vychovana v rimokatolickej cirkvi (co je podla mojho nazoru jedna velka spina... JE TO MOJ NAZOR, nekomentujte ho prosim! ) Viera v rimokatolicizme ani nie je viera... (ludia vyjdu z kostola a uz ohovaraju, ziju ako hyeny, posudzuju inych, a nestaraju sa sami o seba a mnoho inych veci ktore urcite nie su viera!) cest vynimkam samozejme, ale mne to nedavalo nic, pila som fajcila, chodila po disco.... az teraz v dospelosti som spoznala Boha naozaj.... teraz naozaj verim 🙂 ale to je na dlhy pribeh 😀