Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@tinkatinus takuto ludia vacsinou najdu vieru i Boha spontanne. 😉
@peter952 nemam dovod konvertovat. Viem, Komu som uverila. Ty vsak veris, ze po smrti z teba bude hnoj, prach, ropa...,
@peter952 takze este raz....ako komunisti kompenzovali vieru v tie bludy?
@peter952 reagujem na:
"tie tvoje motlitby nikdy nikomu nepomozu ani tebe ani druhym..to ti bude jasnejsie az modlenim stravis viac casu..."
Sila myšlienky je merateľná.
Vieš čo sa stalo v deň, keď si sa nezadusil tvojim rehotom, keď som spomenula "stolček prestri sa"? Známa mi volala, že mi prinesie hotový obed 🙂 Aká náhoda, však? A akurát, keď bola u nás, kamarátka mi prezvonila, že má pre mňa zeleninu zo zájradky. Vtedy som sa pousmiala ja. Neprosila som, a bolo mi dané 🙂 Mne sa deje kopec "náhod". Písal si, že neviem nič o tom, čomu verím... Miesto tvojho výsmechu, si mohol na ten stolček prestri sa odpísať: však ani vták nebeský nevie, čo bude zajtra jesť.... Jednoduhší je výsmech
Boh alebo viera to je len slovo človek to musí cítiť a keď človek začne cítiť tak spozná boha
Do svojich 36rokov života som nevedela čo je boh len tak rozumovo co sa hovorilo o viere a modlila som sa len keď bolo zle ani rodiča neboli veriaci aj keď pokrstena som a tie rituály co sa dnes robia. Ale boha som našla keď mi bolo zle 4roky niečo sa so mnou udialo začala som cítiť co som nikdy necítila ten pokoj a mier v sebe a poznala som ze som cely život žila mechanicky len rozumom a keď poznáte boha už cítite vnímate svet inak nie logickým uvažovaní logikou používate ju iba pri mechanických činnostiach kedy logiku treba použiť a vy už cítite ten pokoj v sebe o tom ježiš hovoril ze kráľovstvo nebeské je vo vás ten pokoj mier je vo vás a veci a situácie zvládate s pokojom aj keď sa vám dejú zle veci a to je viera, Boh nie je vonku je vo vás
@peter95 vypočutá modlitba nie je zázrak, ale dôsledok. Otčenáš asi poznáš: "Buď vôľa tvoja." Neviem, ktoré modlitby ostanú vyslyšané. Pripisujem to sile čistej myšlienky, nie spoločnému automatickému prípadne povinnému odriekaniu, pričom rozmýšľame napr. o programe na večer..... A taktiež akceptujem prírodné zákony. "Tvoja viera ťa uzdravila" Verím v p. Boha, aj p. Bohu 🙂
@eva8 "odpust nam nase viny, ako i my odpustame svojim vinnikom". Toto je cela prosba 😉
Klopte a otvoria Vám....a ešte nikdy nikomu neostalo zavreté pred nosom...kto s čistým srdcom klopal. Väčšinou však každému...kto minul hlavný vchod a trieska na zadné zhrdzavené vrátka.
@peter952 takze mi neodpovies?
@peter952 takze mi neodpovies?
@peter952 precitaj si vyssie...
@peter952 tak nepis sprostosti a nebudes potom musiet dlho hladat 😉
@ankastevko ja verím v boha a myslím boha nie ako hovoria v kostole ale ako všetko celý vesmir príroda Boh existuje pre mňa a modlím sa aj každý večer
@peter952 na hrubu latku hruba zaplata 😉.
Ver mi, ze som k tomu, co pises slusna az az.
@peter952 no dobre...cize ako komunisti eliminovali vieru,nabozenstvo?
@peter952 urazky? Byt tebou hanbim sa za to, co tu pises a to opakovane. Ak by som mala pristupit k urazkam tvojho typu, nerozdychal by si. Snazila som sa s tebou komunikovat len tvojou recou a lala, pankovi sa nepaci.

@katharines .....povaha