icon

Výlev nekonečne tehotnej

19. máj 2022

Ahojte, idem sa sem vyliať. Nakoľko od malička túžim po dovolenke pri mori. S manželom sme si povedali ze pôjdeme už určite tento rok a ja som zas tehotná. Už tretí krát nám moje tehotenstvo prekazilo leto. Ano viem chodia na dovolenky aj tehotné lenze ja vraciam od rána do večera celé tehotenstvo. Týmto nechcem povedať aby ste si to niektoré nemysleli ze deti sme nechceli. Lenže toto bolo tak trocha neplánovane. A predsa ísť na dovolenku s tromi malinký mi deťmi ani dovolenka nieje. Je mi z toho smutno ale jednoducho vtedy sme na dovolenku peniaze nemali, teraz keď ich už máme tak nemáme normálnu možnosť ísť. Lebo akože neviem si to ani predstaviť ze si mam niekde oddýchnuť keď stále musím naháňať teraz len dve no zachviľu už 3 malinke deti. Už len doma na dvore je to o hubu. Ale snáď budúci rok sa nám to už podarí, aj keď už teraz viem ze prídem viac unavená ako oddýchnuta 😭😅

Strana
z2
lucka_ke
19. máj 2022

poniektoré ste riadne hnusné, kde inde si žena môže vyliať srdce keď jej je ťažko ako na MK... a vy ju hejtujete, trochu empatie by nezaškodilo

mircalla
19. máj 2022

A k teme, isla som tehotna k moru v 6. mesiaci, totalne neodporucam. Bolo mi teplo, bola som velka, palila ma zaha, a nemohla som sa poriadne kupat, len som sa cvachtala vo vode po kolena. Isla som tam ale kvoli synovi, nie kvoli sebe. Ak chces ist aj kvoli sebe, podla mna si to moc neuzijes.

hederamonstera
19. máj 2022

Neboj, este neumieras ;) more si uzijes este tolkokrat, aj bez deti, ked budu v puberte a budu sa tesit ako uz vypadnete z domu😝

asia83
19. máj 2022

A čo vám utečie keď pôjdete o dva-tri roky? Chýba vám trpezlivosť a pokora.

1angelika
19. máj 2022

@lucka_ke no napísať, že už tretí rok mi tehotenstvo prekazilo dovolenku je tiež riadne hnusné...určite to tak doslova nebolo myslené ale vyznie to fakt hnusne a keď to čítajú ženy čo nemôžu mať deti tak to ťažko padne...

cecilia29
19. máj 2022

A.co tak ísť v auguste -septembri ? Neviem , nečítala som komentáre. Ale nemáš.to tak že máš v druhom trimestri prílev energie ? Ak sa budeš cítiť dobre, narýchlo nejaký lastminute

bolarazjedna
19. máj 2022

"manžel chce ísť na dovolenku len s jeho kamarátom, žiadny rodičia. On si to predstavuje tak ze si po večeroch vypijú a ja sa mam starať.. "

V takom prípade by si neužila dovolenku, aj keby si tehotná nebola. Nie tehotenstvo ti kazí dovolenku, ale sebecký manžel, ktorý mysli len na seba. Deti sú spoločná starosť, nie ze on dovolenkujem s kamošom, a ty sa staraj o deti....

misinka0611
19. máj 2022

Ach a potom tu na ploche baba ktorá opäť potrat a snaží sa o bábätko dlhé ale naozaj dlhé roky.. nerozumiem 😏

mircalla
19. máj 2022

@bolarazjedna Dovolujem si oponovat, ako tehotna si dovolenku nikdy neuzijes ako netehotna najma vo vyssom stadiu, jednoducho ta to obmedzuje a necitis sa dobre v tych horucavach. S 2 malymi detmi uz vobec nie, je to narocne. Plus su tam samozrejme rizika. Ja som to dost pretrpela.

bolarazjedna
19. máj 2022

@mircalla myslím si, že je to vysoko individuálne. Niekto ani necíti, že je tehotná, niekto ledva prežíva, nie ze by ešte myslela na dovolenku.
Ale samozrejme, že s deťmi dovolenka už nikdy taka nebude, ako bez nich. S dieťaťom v brušku veľa žien chodí na dovolenku a užívajú si to.

mircalla
19. máj 2022

@bolarazjedna Mne to teda vadilo, pomerne velke vlny, netrufala som si ani plavat s tym bruchom. Ako vies, ze si to uzivaju? Bola si? Ja teda vela zien s velkym bruchom na dovolenkach nevidam. Plus sa musis skutocne chranit pred slnkom.

mircalla
19. máj 2022

@bolarazjedna A ked som uz daku videla, do mora nesla plavat ani jedna. Pre mna to potom nejako straca zmysel.

bolarazjedna
19. máj 2022

@mircalla viackrát som čítala príspevky od žien vo fórach ohľadne dovolenky pri mori v 2.trimestri, že boli, a užívali si to. Alebo mam kamarátku, ona minule spomínala, že keď čakala prvé dieťa, žili na Cypre a veľmi rada plávala ako tehotná v mori.

Ja som tehotná pri mori nebola, keďže čakáme na začiatok júla. Ale keby v lete som v 2.trimestri, určite by sme chceli ísť.

kapanek1
19. máj 2022

Nebojte sa, vsetko si vas pocka. Ja mam tiez aktualne 5 mesacne babatko a stale sme len doma, vylet ziadny, v aute nam nespi tak sa bojim s nou ist aj do obchodu. 😆 Okolo nas vsetci vylety, dovolenky, no o nervy. Ale buduci rok ked bude mat moja babika 1,5 roka a chlapcek uz 3,5 tak budem ja frajerka kade tade chodit a okolie bude mat male uplakane babatka. Vsetko si nas pocka.

monika185243
19. máj 2022

Nechcem rýpať, ale čo by niekto dal za to aby mohol mať len jedno dieťa. Ja som bola jediný raz pri mori s manželom, potom svadba, dom, deti, teraz zase dom a pod...takže dovolenka nám nehrozí niekoľko ďalších rokov. Neviem ale sú podľa mňa dôležitejšie veci ako napr. zdravie, rodina...ale každý to máme inak 😀

danielahamar
19. máj 2022

uplne ta chápem, tretie tehu najhoršie aké bolo😂 a určite by som v takom stave ani bez detí nešla

autor
19. máj 2022

Baby určite som to nemyslela tak ze "hrozne deti nemôžem si kvôli nim užívať" ja svoje deti ľúbim a teším sa aj na toto tretie. Len mi prišlo tak ľúto ze fakt od malička túžim ísť na dovolenku k moru lebo som nikdy nebola. A budem si ešte musieť počkať. Samozrejme nebudem riskovať ze by sa malo niečo babu stať. Prvé sa mi narodilo v 26tt preto už riskovať nič nechcem. Dneska mam celkom taky deň o držku. Na kričala som aj na deti aj na chlapa aj na každého kto sa na mňa škaredo pozrel. Termín mam až v decembri čiže dovtedy je ešte poriadne ďaleko. Ale tak verím ze budúci rok si to už ako 5 členná rodina užijeme. 🙂

mircalla
19. máj 2022

Pockaj, je to zdravotne riziko a skutocne je to obmedzujuce. Ja som sa bala napriklad aj upalu, urazu, nejakej infekcie....predcasny porod ani nehovorim. Uz by som ti to nezopakovala veru.

elizabet173
19. máj 2022

tehotenstvo nie je tvoj najväčší problém, kľudne by si dovolenku zvládla, ak by ste išli s mužom, deťmi a starými rodičmi. Len to by muž musel pochopiť, že aj ty si potrebuješ oddýchnuť, takže nebude on piť s kamarátmi, ale bude behať za deťmi, lebo ty máš čo robiť sama so sebou. Inak ťa obdivujem, mne bolo počas tehotenstva veľmi zle, no ja som mala jedinú túžbu a to prežiť aspoň jeden deň bez toho, aby som objímala WC misu, dovolenka ma ani nenapadla.

diewcatqoo
19. máj 2022

Neboj, nie si na tom az tak zle. U nas teda poslednych 5 rokov vzdy v lete pri mori grckacka alebo hnacka. Bud ja alebo syn. A to ani nie som tehotna. Takze kazdy rok vyhodene peniaze do lufu, ktore preserieme a preblijeme v hoteli :D
Takze klud, uzi si dovolenku doma, vyloz nohy a odpocivaj ;)

autor
19. máj 2022

@diewcatqoo fakt jedno šťastie ze mame veľkú travnatu záhradu, deckám a pustím aspoň bazén a ja budem a deke vyvalovať kila navyše 😅😂

zelenakobyla123
19. máj 2022

Tieto príbehy ma stále viac a viac ujisťujú v tom že nechcem deti😀

mircalla
19. máj 2022

@zelenakobyla123 Deti su super, len nemozes byt sebec a musis aj daco obetovat. Ked uprednostnujes seba a komfort, radsej ich nemaj

zelenakobyla123
19. máj 2022

@mircalla veď ich ani mať nebudem, čo nevieš čítať?😂

mircalla
19. máj 2022

@zelenakobyla123 To som pochopila, ale koho to zaujima? Uplne mimo temu....

zelenakobyla123
19. máj 2022

@mircalla očividne to zaujíma teba keď mi odpovedáš stále😀

andreatytler
19. máj 2022

Nechapem ta. Dovolenka pri mori nie je vobec na oddych. Ak je to len koli tomu aby si si oddychla, tak to mozes kdekolvek a kedykolvek. Mne to pride ako davovy osial. Kazdy ide na dovolenku k moru a ked ty nejdes, tak sa citis ako outsider.
Pride mi to cudne. Plakat ze nemozes mat dovolenku koli dietatu. Ved budes mat dieta miesto tej dovolenky. To je viac a lepsie. Chapem ze cloveka sklame ze sa mu zmenili plany, ale toto je dobra zmena. Nezda sa mi to dovod na takyto vylev. Nepoviem keby ti nechceli dat dovolenku, ktoru ti slubili, alebo nieco take.
No neviem, asi takto vravim preto ze som cakala na dieta velmi dlho a bol to velmi tazky proces. Ak by dieta prislo bez problemov, asi by som mala viac pochopenia.

bolarazjedna
19. máj 2022

S anamnezou pôrodu v 26tt by som teda ani ja nešla k moru, aj keby som tam naozaj mohla stopercentne oddychovať a manžel by maximálne pomáhal s deťmi.
Ako hovoríš, dnes máš zlý deň, asi to na teba doľahlo, dnes vidíš všetko na čierno. Raz - dva ten rok ubehne, a pôjdete budúce leto. Zajtra to možno budeš vidieť v lepšom svetle. Držím palčeky, nech tentokrát dotiahnete tehotenstvo do decembra a bez komplikácií 😉

enoula
19. máj 2022

Choďte na SK aspoň, Salamandra alebo iny hotel co mysli na deti. Nebude to sice more, ale uz len zmena prostredia a program pre deti urobí veľmi veľa. Nebudes variť ani upravovať. Ak mate na to, určite choďte. O rok to bude mozno ťažšie. A nemusite ani v lete len. Ked ti bude lepšie, objednaj cosi

any_soj
19. máj 2022

Zoberte niekoho so sebou... My sme mali v 2019 naplánovanú dovolenku. Nakoniec sme 2 týždne predtým prijali syna do pestúnskej starostlivosti. Priznám sa, že mi odvtedy viackrát napadlo, že nervy, mali sme tam ešte ísť a prijatie odložiť o mesiac. Vo februári 2020 nám ho súd oficiálne zveril a mohli sme teda vycestovať (dovtedy sme nemohli s ním za hranice), ale to som bola tehotná, a ďalšie leto tiež. Takže úplne chápem... A teda pointa - my plánujeme ísť ak Boh dá tento rok cez airbnb - 8 miestny byt pri mori, super cena. Ideme my 4, kamoška s dcérou (parťáčkou pre staršieho) a hlavne dve slobodne kamarátky, mladé baby, ktoré nám veľmi rady dajú kus pozor na deti. Vyzerá to byť idylka. Uvidíme... 🙂 Takže prajem čo najpohodlnejšie tehotenstvo a potom nech nájdete niekoho, kto s vami pôjde na dovču ;)

Strana
z2