Zvažujem potrat
Ahojte, som na zaciatku tehotenstva a zvazujem potrat. Som v nelahkej situacii,zacnem asi od zaciatku. S priatelom som 2roky. Vsetko bolo donedavna okej, obaja sme pracovali, mali sme spolocne zaujmy, spolocne byvanie, naozaj som ho lubila a myslela, ze je ten pravy. Asi to bolo cele len krasne klamstvo. Zistila som, ze priatel ma dlhy o ktorych mi nepovedal, zatajil mi, ze sa liecil na prednej hore, ze ma problem s alkoholom. Myslela som, ze nepije kvoli tomu, ze vsade chodi autom a aky je zodpovedny. 🙄 asi 2 tyzdne dozadu vsak spadol naspat do svojho alko sveta, chytili ho policajti a nafukal 2,5 promile🤦🏻♀️ normalne ho nespoznavam, nedokazem tomu uverit, ani pochopit, ze ma vodil cely cas za nos.. ze mi o jeho problemoch nepovedali jeho kamarati, ani rodina. Pomaly ale isto sa mi zacal hnusit, neviem si predstavit mat dieta s takymto clovekom. Zobrala som si veci a odisla od neho. On samozrejme slubuje hory doly, ze sa kvoli mne zmeni. Ale vobec mu neverim. Neviem co s dietatom, prisla som na to len nedavno, je to cerstve, o dva tyzdne mam ist k lekarovi..on o tom zatial ani nevie a asi mu to ani nepoviem. Co by ste robili na mojom mieste? Byvam v byte po babke-je vsak stary, neprerobeny a asi ani nevhodny pre male dieta. Nechcem ist na potrat, ale asi nemam ine riesenie..a zit s clovekom co klame a pije tiez nechcem…a ze sa zmeni, neverim…
@ahhola ufffff no, podľa mňa si lepšie naštuduj, než ideš šíriť dezinformácie, je tvoja vec že nesúhlasíš, ale to čo píšeš a hlavne ten štýl je strašný, prečo by mala skončiť na psychiatrii žena . Sme v 21 satoročí pre boha, aj ja som kresťanka, ale na prvom mieste je u mňa slobodná vôľa, život a kvalita života dospelej ženy. Koľko deti na svete sa narodí a trpí, umierajú od hladu, prečo neriešia ľudia čo tak bojujú za život radšej toto? Prečo nezachraňujú už živé, než ako odsudzovať to, čo si každá žena musí rozhodnúť sama ?
Nechoď prosím ťa na potrat,to bábätko, čo nosiš pod srdcom ,za nič nemôže,akého ma otca ,on sa nemusí dozvedieť ,že si tehotná , môže sa stať, že keď pôjdeš na potrat ,tak deti nebudeš môcť mať,bude to zo začiatku ťažké ale bábätko ti vynahradí všetku lásku ,
@larra15 áno dieťa nemôže zato akého ma otca to je pravda a všetky babatka sú krásne a dávajú lásku ale to dieťatko bude rásť a začnú otázky kde mam ocinka kto je môj ocinko chcem s nim byť..a dieťa ti bude jeho otca vždy pripominat v istých veciach, dieťa je najšťastnejšie v kompletnej rodine.
lenže toto bude trocha inak ako to bolo u teba
pretože teraz ide o teba aj
ked sa nan pozrieš budeš v nom vidiet byvalého, bude mat aj jeho vlastnosti, povahu a sklony a niektoré veci vychovou neovplyvníš , jednou z nich je slabá vôla - zase chlastá, slaboštstvo - nepovedal ti pravdu neveril ti že to zváladnete spolu jeho minulost
aj ked mu to nepovieš otcovstvo sa dá vždy určit testami ,vieš určite že budeš mat od neho klud ?
ty musíš byt s týmto zrovnaná, nie my alebo ja ,ty sa rozhoduješ za seba iba a len
to že sa každá diskusia zvrhne na hádku pre a proti je tu pravidlom to nerieš ani
@mimi2018 Moja dcéra sa ma tiež pyta prečo niesom s jej ocinkom a pritom je rada na svete a ja tiež aj keď vyzerá po ocinkovi milujem ju, je to predsa moje dieta, ktoré mi veľmi pozitívne zmenilo život. Kamoška mala otca alkoholika čo hocikedy ležal na ulici a je z nej vrchna sestra a psychicky vyrovnana osoba. Svagrinej otec bol bezdomovec a ona skončila právo a pracuje na sude, tiež je uplne normálna. A ano obidve vyzeraju ako ich otcovia.
Nečítam predošlé odpovede, tak prepáč, ak sa budem opakovať. Ale za mňa, máš obrovské plus, že máš vlastné bývanie. Aké je bábenku šum a prd. Ja som bola so synom dlho na neprerobenej garsónke a bolo nám spolu super. Ja nie som vo všeobecnosti proti potratom, ale v tvojom prípade nevidím dôvod, práve naopak, cítim, že to bábätko by si aj prijala, len máš obavy. Čo je jasné, ale ono sa to utrasie a budeš šťastná a určite aj dobrá mamina.
@ysseba ty co za bludy splietaš.? Nie si normálna.....ty by si s kludom anglicana poslala svoju dceru na potrat,lebo co ked bude komplikovany porod....a vlastne ta aj ľutujem,netušíš co je to vychovať dcéru,ktorá prijme nový život s dôverou v Boha a porodí úplne ľahko a bez komplikácií nádherné dieťa...tak si láskavo moje vnúča neber do huby a porozprávame sa až budeš mat môj vek a moje životné skúsenosti...máj sa
Povedz: „Poďte, prednesiem vám, čo vám váš Pán zakázal: Aby ste pridružovali k Nemu čokoľvek a aby ste zle zaobchádzali s rodičmi a aby ste zabíjali svoje deti z obavy pred chudobou, my obživu vám aj im dáme.. (Korán, 6:151)
Čo sa týka hľadiska peňažného, podľa toho, čo píšeš, by ste to mali zvládnuť. Ak by si niečo potrebovala kľudne napíš. Tiež som z východu.
pekne to tu vidieť, určitej časti vôbec nejde o ženu ale o krestanské prikázanie to je gro a vybavené
Ja nie som krestanka, takze ani nereagujem na tieto bozske odporucania. A potrat je na zvazeni kazdej zeny, rovnako aj to ci sa chce stat matkou. Nesudte, nikdy neviete v akej budete situacii. Dakujem vsetkym,uvidim ako dopadne sono. Zacinam sa pomaly tesit a pri babatku aspon zabudnem na vsetko zle🍀
A niektore ste pisali, ze mi ho bude dieta pripominat, to mi vobec nevadi. Necitim k nemu nenavist, ale sklamanie a snazim sa mysliet len na to pekne, co sme spolu zazili 🙂 mozno, ked vytriezve dam mu priestor, aby mi to este vysvetlil. Vsetko je na zvazeni.
A dievcata je normalne, ze mam bolesti v podbrusku ako ked mam dostat menstruaciu? Len trochu silnejsia bolest. Nie je cely den, najcastejsie ma to pobolieva vecer. Dakujem🙃
@sara07 genetika je jedna vec, druha je vychova. Moja mama bola nezodpovedna, narobila dlhy, nechala nas ocovi na krku a odisla za frajermi. Po case sa chcela vratit, ale uz nedostala priestor. Nakoniec zostala sama a zomrela, ked som bola este skolacka. Neznamena to, ze ked som mala takuto matku, budem aj ja taka. Ani to male nemusi byt po nom, ak dostane spravnu vychovu a lasku.
Ja nechcem dietatu upierat otca, mozno to sploditelovi casom poviem a necham to na nom, ci bude chciet byt v nasich zivotoch a vidiet svoje dieta rast- ale len za triezva. Vratit sa k nemu nechcem, ale asi nie je ani fer to zatajit.
Keď si na začiatku tak si skus našetriť co najviac peňazí a nevzdávaj to je veľa žien co mali dieťa a z nejakého dôvodu ho vychovávali sami
@danusa63 ja to rešpektujem , len vy vkuse dobete kde sa len dá
ja chápem že niečo také napíšem si na papier za a proti aj ked niektoré sú cez čiaru sa vam nepači , je lepšie upozornit a ona si to zváži a bud to bude fajn alebo za to "zaplatí"
je mi jasné že otázka tohto typu sa zvrhne na dve strany .sorry ale fakt mi vadí vaše farizejstvo
táto posledná poznámka to hádam si nemyslíš že pôjdem osobne za nou len, uprimne nevyhral ani jeden tábor, jedna bitka nie je vyhraná vojna a tú si sama autorka bude vyhrávať ,nejde o to či vy máte ..alebo ja mám .. ide o autorku je to človek nie maternica len
@2006_1211 mam nasetrenych par tisic+ chcem si este odkladat to tehotenske a aspon polku vyplaty. Ja toho vela nepotrebujem- zaplatim byt, obedy mam v skole, do prace chodim autom- skladame sa na benzin. Nakupim vybavicku na modrom konikovi, videla som tu vela pouzitelnych veci za par eur. Povedala som to dnes otcovi aj jeho priatelke-ona ma tiez nieco pred 50tkou a nemoze mat deti, tak sa veeeeelmi potesila a sama od seba mi navrhla, ze mi rada pomoze. Otec to zobral sportovo, k nemu sa ani nevyjadril.
@autorka, si na začiatku tehu, takže budeš mať bábo na jar/leto. Mne veľmi veľa letných veci pozostávalo po dcérke, takže až by si mala dievčatko, kľudne sa obráť na mňa. Zabalím do krabice a pošlem poštou (pyžamka, overaly, dupačky, kraťasy, šaty a body, všelijaké čačky do vlaskov a tak podobne 🙂).
@sara07 v čom ti vadí farizejstvo?nerozumiem
Ahoj. Z praktického hľadiska - nie je napríklad byt v takej lokalite, že hoci starý, ale dal by sa predať tak, že by si za to kúsok inde kúpila novší? My sme tak urobili s bytom po babičke... Alebo nemáš voľnú izbu? Že by si ju prenajala nejakej študentke... Aj peniaze by to boli, aj by si nebola úplne sama...
A veľmi sa mi páči, ako vnímaš to s genetikou a výchovou a otcovstvom... My máme aj jedného syna v pestúnskej starostlivosti. Keď mi raz jedna doktorka začala, že radšej na umelé oplodnenie ako dieťa z domova, že genetika - tak som jej vymenovala moju a manželovu dokonalú genetiku (od alkoholu cez depresie až po vážne psychické choroby v blízkom príbuzenstve) a že proste to nie je o tom. Veď koľkokrát rodičia nad svojimi deťmi hovoria že po kom to majú, nikto od nás taký nebol...
@sara07
sara07
•
Včera o 22:14
@ahhola aspon nezavadzaj , najskôr vyšetri mudr , zvaži či je vhodná, po podaní ostava na pozorovanie min 2- 4 hod, prípadne je hospitalizovaná 24 -48 hod podla okolnosti ako kedy
doma sa trápia len ženy čo si ju kupia cez internet a niekedy tažko povedat čo si vlastne aj kupia ale k tomu ste ich vy dohnali , dufam že ste spokojné a štastne😛🙃😃
Iste, ja mam vplyv na to, co ty hltas.... Aj za opiovu krízu v USA môžem ja🤣
ja na tvojom mieste babo by som si nechala, jemu nepovedala nic.. on sa nezmeni ...nemas ziadnu hypo, co je super, byt je len tvoj, pracu kde mas dost prazdnin v lete kedy to deti "najviac" potrebuju a dost vhodny vek na dieta ...podla mna to zvladnes a vsetko bude ok..
@evelyn246246 dakujem😘 mozno som len potrebovala pocut nazor inych, ze sa to da zvladnut.
@any_soj citala som este na vyske nieco o vyvoji,uz neviem presne ako to bolo..nieco v zmysle, ze to aki sme je z 33% genetika, 33% vychova,vzory doma, 33% prostredie a 1% dalsie okolnosti. Dava to zmysel: ucim deti, ktore maju slabe socialne zazemie, genetiku po rodicoch a nulovu vychovu… urcite by aj tie romske deti boli ine,ak by u nich nebolo vsetko zanedbavane. Takze sa nebojim, ze by bude po tatkovi a ak aj ano, mozno to vychovou aspon trochu zmenim.
Držím palce 🍀🍀

@sara07 ja som vyrastala bez matky a otec nam dal vsetko co sme potrebovali.. niekedy staci jeden plnohodnotny rodic. Nikdy mi nic nechybalo a ak som chcela radu zeny-bola tu babka.