Bábätká 2010, Prešov. Pridajte sa
ahojte maminky, hladam babatka narodene v roku 2010-ako moja februarova babika 😀
podte na debatku tuto 🙂
velmi sa na vas tesim..sup sup 😵 😀
@susanita555 hej hej, pomixujem zriedim tym vyvarom a papame..🙂
sme sa z nej vcera smiali, ze prvy, druhy den tak kukala na nas, ze co to s nou robime...ale na 4.den uz sama pusu otvarala ze chce 🙂 🙂 no a po 4 dnoch menime zeleninku, dnes zemiak, ktovie ci jej bude chytit, predsa to uz neje take sladke 🙂
no a vy ako? uz ovladas vsetko lavou zadnou ? 🙂 tak maly ma uz 2mesiace, to uz samo ide ze? 🙂
@tatiana1985 tani presne ako si hovorila 😀 vsetko postupne ovladam da sa povedat,ze uz presne viem co drobcek chce 😉
no ja uz sa tesim ked my budeme papat a to jej davas lyzickou normalne? (pytam sa jak tupa ,ale fakt netusim ako sa davaju prve príkrmy) tam som este v mojom citani nedosla 😒 a tym padom uz kojis menej?
@susanita555 tak to je super 😉
vobec sa nepytas ako tupa...prave minule aj ja som vravela kamaratke, ze prikrmy som vzdy v knihe, ci clanku preskocila a troskunas to zaskocilo nepripravenych 🙂 ale tak teraz rychlo studujem, co kde ako 🙂
ano tak radsej lyzickou ma papat, nez ju na flasku ucit... lebo niekto aj z flase dava prikrmy ale, to neni dobre 🙂
no, ono je to tak, ze na obed davam prikrm a za tym este moje mliecko... a este vypije aj z cici dost 🙂
😉
@tatiana1985 no hladoska jedna mala 😀 a to jej kazdy den davas inu zeleninku ci ako?
@susanita555 Ano ano..kazdy den na obed...zatial zaciname jednym prikrmom, potom sa to postupne pridava 🙂
a vy mate ake papnie,? kojis myslim? 🙂
@tatiana1985 no zatial kojim ale mam pocit,ze mam cim dalej tym menej mlieka zacala som aj dokrmovat,lebo maly revel ako pavian po kazdom kojeni a teraz je to super je kludny ,spinka a hlavne neplace 🙂
v noci cisto len kojim ale cez den aj flasa no co uz 😒
@susanita555 hmm..no ja som do 2mesiacoch len kojila, potom mala zacala byt po kojeniach nekludna, placliva, boli sme na poradni tam sme zistili ze aj malo pribrala, tak od 3mesiaca som kazdy vecer, po kojeni dala este flasu-nutrilon...
a mala bola ako vymenena tiez-kludnucka, spokojna...
a odvtedy tak fungujeme..aj terazeste ..kazdy vecer nutrilon 😒 🙂
mna to dost mrzelo a este stale mrzi ale kedze som dostala mikozu tak inak sa nedalo ☹
moja mama ma kojila tiez iba 3 mesiace no uvidime ako to bude
no caute kocky co dovolenkujete ,ze sem nikto nenakukne?
ahojte dnes som našla túto tému ja som tiež s PO ale mam už ročného fešáka 🙂 ak nevadí ja tiež rada pokecám a aj sa stretnem lebo na materskej je to jeden ten istí stereotyp 🙂
@jarimka ahooj jarimka 🙂 jasne mozes, ja som davnejsie zakladala temu, pozeram na posledne komenty..hmhm..mozno sa tu ozivi 🙂 🙂
a ktora cast po si???
ahoj ja bývam na sabinovskej no a mohlo by sa to tu rozbrhnúnt to by bolo super keby sme sa tu stretli partia mamičiek a detičiek 😉
@jarimka ahaa..sabinovska. 🙂 ..lebo ja som sekcov, poznam uz par mamiciek odtial, tak ci nahodou som aj teba uz niekde na prechadzke sekcovom nestretla 🙂 🙂
hm asi nie lebo ja tím smerom nechodím ale rada sa niekedy stretnem aj tam 🙂
ahojte mamicky, ja mam dve deticky: Lauru, ta sa narodila v maji 2008 a Alexa, ktory sa narodil vo february tohto roku...ja som zo sekcova a byvam pri opale...
ahoj konečne niekto v tejto téme tak čo rozhýbeme to tu? 😉
no mohli by sme...pozeram,ze mas fesaka doma...a ako si uzivas matersku?ja som sa od tehotenstva s laurou poriadne nevyspala...hehe...takze teraz s dvoma drobcami mam co robit...zatial to zvladam v pohode,ale su obcas aj tazke dni...
ale celkom sa da je to teraz dost akčne lebo začína chodit takže behanie stále teraz akurát spí tak mam trošku kludu
ale na materskej čo sa robí behá za dietatom no nie?
inak na to aká som akčná sa dost doma aj nudím proste preto tu chcem to rozhýbat lebo my tu na sabinovskej chýba mamička na pokec
to že som rodila v KE tak všetky kámošky s pôrodnice su tam a nemôžem neustále behat do KE 🙂
no ved to,ze na materskej sa beha za detickami...moj drobec ma zajtra sedem mesiacov a tiez uz nanho musim riadne striehnut...ja mu poctivo robim kutik na hranie...dam mu na zem matrac a deky,aby sa na tom hral a neudrel sa,no a on samozrejme z toho zlezie a lozi po zemi...teda sa este viacmenej plazi...hehe...a takisto musim davat pozor ,aby mu laura nieco neurobila,lebo ona ho chce stale mojkat a pusinkovat a hrat sa s nim ako s babikou...takze mame doma veselo...a preco si rodila v ke,ked sa mozem opytat?
no veru máme veselo
rodila som v šaci mala som tam vybaveného doktora chodila som tam aj na ultrazvuk lebo mi vyšli blbe triple testy
ale porod bol super nad očakávania bez nástrihu a malí je zdravý ako buk 🙂 takže sme všetci radi 🙂
waw,tak to si mala celkom spoko porod...mna museli nastrihnut aj pri jednom aj pri druhom babätku...dokonca druhy porod bol tazsi,aspon pre mna...aj ma lekar viac sil...asi preto ze maly bol skoro o 800 gramov tazsi a bol aj prenasany...ale uz som nato aj zabudla...je zaujimave ako rychlo pominie bolest,ked ti daju babo do ruk...najkrajsi pocit na svete...
no tak to je pravda ked už máš babo v náručí už je bolest zabudnutá je to nádherný pocit 🙂
a ty si kde rodila v starej či novej pôrodnici ?
a malí ti ako rastie rychlo však ten čas nesmierne beží kolko ma 6mm?
čitala som že ho dávaš na zem aj ja som radka tak nechávala super to bolo valal sa po zemi mala som tie penové pazzle kocky na zem super su 🙂
ja som rodila v starej a som velmi spokojna...sice niektore sestricky boli ako zo zleho filmu,ale inac spoko...no presne,ja mam tiez to penove puzzle,a je to vynikajuca vec...len laura mi uz zopar kuskov rozkusala,hehe...strasne rychlo leti ten cas...nedavno som este len bola tehotna,a dnes uz ma drobcek sedem mesiacov...
no s tím rozkusaním mam skúsenosti a radkovi začalo chutit 😀 takže už sedem mesiacov a už sedíte ??? ale ešte nelozíte však ??? prihod aspoň jedno foto detičiek 🙂
Ahojte,tak aj ja sa pridam do tejto temy. Nie sme sice r.2010 ale sme novembrovi z r.2009 a 2006 😀
nie jarimka drobec este nesedi, len ked ho mam na kolenach a drzim ho,tak sedi,ale inac este nevie sam sediet...lozit este nelozi,len sa plazi...pritahuje sa s ruckami...ale uz sa zacina staviat na styri...dam nejake fotecky len musim prist nato akosa to robi...
ahoj andrea...nevadi,ved az tak od nas neodbiehas...hehehe...je tazke najst tu na fore temu,ktora by kazdemu vyhovovala...a odkial si?
andrea ahoj super vitam ta v téme jej už sa to tu trošku začína hýbat normálne sa teším 😀
baby kde ste?
sewaste baby... 🙂 😀 😀

@tatiana1985 jej tani a to ako jej davas tu mrkvicku pomixovanu? a chuti jej?
no konecne sa mi veru podarilo dat sem nejake foto 😒