icon

Decembrovčiatka 2012

karinka2105
25. mar 2012

ahojtee...
nas druhy pokladik ocakavame v polke decembraa... 🙂 prida sa niekto k nam? 🙂

lili007
3. dec 2012

@kadan
Trpnutie poznam. Ved sa niet co cudovat, ked uz peknych par mesiacov spime len na jednom alebo druhom boku🙂)) Mna bolia aj boky aj ruky, bolim sa cela, hehehe🙂)) Po prvom porode som sice spala tak 4-5 hodin cez noc ale spala som tak silno a vydatne, ze mi to stacilo🙂))
S mojou jazvou nemam robit nic, v podstate ma boli len pri namahe ale drzi sa pevne, tak zatial ok.
Uvidime neskor🙂

kadan
4. dec 2012

@lili007 tak to je dobre že drží
pýtala si sa ma na krčok tak ten je 1,5, postupne sa skracuje
akurát myslím na to krásne počasie, keď ma to chytí a bude pol metra snehu tak to bude zaujímavá cesta na príjem
😅

lili007
4. dec 2012

@kadan
...tak na tu zimnu cestu som zvedava aj ja🙂

lucenecchata
5. dec 2012

Baby mate skusenost s ricinovym koktejlom?Prenašam babatko a už ma viac ako 4kg...Pomožte mi,mam obavy či jej neblížim stym ?Dakujem! ☹

domeli
5. dec 2012

@lucenecchata osobnú skúsenosť nemám, ale skús napísať maminke s nickom petja - je zakladateľkou témy EPINO tu na MK a od nej mám tento "recept" na urýchlenie pôrodu na prírodnej báze: Hlt čiré kořalky smícháme s půl panákem ricin.oleje a dolejeme do 0,33 meruňkovým džusem.

aninocka4
5. dec 2012

@lili007 ahoj,ja sa chystam na antolsku,buduci tyzden cisarsky...

kadan
5. dec 2012

@aninocka4
držím palce

kadan
7. dec 2012

lili007
dnešný odber krvi stál za to, zaúčala sa budúca sestrička tak som čakala čo bude
nevedela mi nájsť žilu, tak sa toho vzdala
no žiadna výhra.. napichla ma pani sestrička a nič, ani kvapka, po chvíľke ihlu vytiahla a šup ho vedľa a tiež nič
asi po 2 minútach stláčania sa to konečne rozbehlo 🙄
tlak som mala zvýšený takže magnesium zvýšiť pritom som ho už nemala brať a 2x denne merať tlak

ešte som aj všetky maminky predbehla 😔 doktorka prišla a už ma aj pozrela aj keď som bola až 4 v poradí a po mne boli na odber ešte 3 kočky, mali zo mňa radosť

a tebe sa ako darí? si v poriadku? kedy ideš na kontrolu?

zarphix
12. dec 2012

@19bambulka88
mne termin stale prehadzuju 🙂 najskor 28.12., potom 23.12. a po pondelnajsej poradni v nemocnici vraj 30.12.2012 🙂))

mirka117
14. dec 2012

@zarphix hmmm vitaj v klube 🙂 ,mne tak nejak podobne! Najprv to bolo 28.12. Potom uz bol maly velmi velky tak to presunuli na 21.12. No a po poradni co som bola teraz v stredu tak to je az 30.12. 🙂 takze sa stretneme 🙂 len nech to neni v januari 2013

bumbulko
14. dec 2012

Posledná remíza 11dní 😉

wilinkaa
14. dec 2012

@zarphix @mirka117 toto menenie termínu inak nechápem, ja mám od začiatku tehu stále ten istý 😀

bumbulko
16. dec 2012

Od dnes sme len jednociferný. Už len 9 dní 😉

denisafono
16. dec 2012

@lucenecchata ja som 23.6.2012 umyla vsetky okna a poupratovala cely dom, a vecer sa to zacalo. Babula sa narodila 24.6.2012 tesne poobede v 39tt. A to som sa jej cely den prihovarala ze uz moze prist lebo cely dom je upratany, ze tato moze ostat tyzden sam. 😀

lili007
17. dec 2012

@kadan
Ahoj, az teraz som nasla tvoj prispevok...neukazalo mi ho...

Este si doma alebo ta uz nestiham? 🙂
My sme si zaplatili doktorku a odvtedy su vysetrenia v celku ok, necakame 3 a viac hodin. Minule sme totiz boli v nemocnici okolo 4 hodin a to s nasim 2 rocnym krpcom, no nic moc...pre neho...
Ja sa zatial drzim a na nejake tie bolesti (menstruacne aj celkove - krize atd) sa nic nedeje. Uz by sa mohlo.
Dufala som totiz, ze do sviatkov by sme mohli byt z porodnice doma. Kedze vsak mam velky predpoklad cisaraku, neviem neviem ci to stihneme. Muselo by TO prist do cca 2 dni.

kadan
17. dec 2012

@lili007 ahoj aj mne sa to pár x stalo, neviem prečo nie vždy ukáže upozornenie

už som si myslela že si v nemocnici, som rada že si v pohode
nič moc 2 hodiny čakať s dieťaťom
myslela som si že pred pôrodom sa ide na ultrazvuk ale vraj stačí v 36tt, tebe ešte budú robiť?

ja som ešte 2 v 1 a tiež by som chcela byť na sviatky doma no začínam pochybovať

v piatok kontrola dopadla dobre, všetko ok
už som myslela že prišli poslíčkovia, troška ma tam dole pichalo ale už nič
malý sa posledné dni moc nehýbal ale dnes si to vynahradzuje 😀
asi si to krpec s príchodom rozmyslel, som chorá mám hlieny a zle sa mi dýcha
takže dobre že to ešte neprišlo lebo by som to asi nezvládla

lili007
17. dec 2012

@kadan
No teda choroby nas v peknom termine zastihli. My sme boli chori cela rodina, najprv maly, potom ja a este dobieha manzel. Pomohol mi inak zazvorovy caj, pritahuje aj kontrakcie, takze pre nas ucinok 2v1🙂
Ochorela nam aj nasa ,,babysiterka,, svokra, takze neviem ako pojdeme v stredu na vysetrenie, asi opat s malym. Ide o vysetrenie v 39.tyzdni a robia mi pre istotu aj ultrazvuk.
Poslickov som uz mala aj ja a v posledne dni ma vsetko pobolieva, no som zvedava ako dopadneme🙂
...aj peciem, aj upratujem, aj sa kupem v horucej vode aj sa prechadzam a furt nic.
Ono to pride kedy ma...

kadan
18. dec 2012

@lili007
zázvor mi radila sestra ale iba kvôli chorobe, asi ani nevie ten zbytok
ja moc nemusím bylinky napína ma z toho....
včera som nebola schopná ničoho ale dnes idem na prechádzku

veď aj ja to hovorím, príde to v ten správny čas
snáď budeme zdravé aby sme to v pohode zvládli 😉

zuzkafipakova
19. dec 2012

TAK MI UZ MAME MALICKEHO NICOLASKA NARODIL SA NAM 12.12.2012 O 22:32 🙂 3230 A 48 CM 🙂 🙂 🙂
TAKZE UZ TO MAME ZA SEBOU .DRZIM VSETKYM BUDUCIM MAMICKAM PRSTY CO TO MAJU ESTE PRED SEBOU ABY TO ZVLADLI TEN POCIT PO PORODE JE UZASNY VYDIET TOHO MALICKEHO DROBCEKA VON Z BRUSKA 🙂

bumbulko
19. dec 2012

@zuzkafipakova
Prajem tebe aj malému Nicolasovi krásne prvé spoločné vianoce 😉 Náš malý je ešte v brušku a tešíme sa na neho 🙂

kadan
20. dec 2012

@lili007
ahoj tak ako si včera dopadla? boli ste dlho?
ja idem zajtra tak uvidíme koľko tam stvrdnem
zajtra mám termín podľa PM ale myslím že z toho určite nič nebude, skôr až 24 tak ako hovoril doktor v posledných mesiacoch
dúfam že choroba už ustupuje a ste zdraví, mňa hlieny ešte stále držia 🙄

kadan
21. dec 2012

@zuzkafipakova
Gratulujem, prajem malému aj tebe veľa zdravíčka 😉

lili007
26. dec 2012

@kadan
Ahoj Katka,
takze moja posledna navsteva Dr. skoncila hospitalizaciou. Rana po prvom cisarskom sa nahle velmi stensila, takze ma opat rezali a dna 20.12.2012 sa nam narodila krasna dcerka Viki🙂
Cely cas mojho pobytu v nemocnici som pozerala na menovky, ci ta nahodou neprijali, no zrejme sme sa tesne obisli.
My sme prisli domkov pekne na Stedry vecer rovno pod stromcek🙂

kadan
26. dec 2012

@lili007
ahoj
myslela som že si ťa tam nechali, som rada že je všetko v poriadku
veľmi sa teším, a malinkej prajem iba to najlepšie 😉
to bol krásny darček, tíško ti závidím 😎

ja som doma, nič sa nedeje ani poslíčkovia nechodia, zajtra idem na kontrolu no ešte neviem komu
buď do amb. 23 alebo 25, Hammerová má dovolenku

kadan
27. dec 2012

@lili007
tak som stále 2 in 1
dnes som bola v poradni, ešteže som išla už na 7:00 lebo je tam strašne plno, invázia
dnes boli iba 2 ambulancie a to o 9:00 prišiel Rozemberg a povedal že pôjde iba 1....
od min. týždňa sa nič nezmenilo a to som myslela že si ma tam už nechajú tak som sa pobalila
o 3 ráno mi bolo dosť zle, zvýšil sa mi tlak a bolo mi zle aj od žalúdka
poslal ma na monitor a hovoril že keď cez víkend nič tak v pondelok nastupujem na rizikové
pevne verím že sa to do vtedy pustí samo

a tebe a krpčekovi sa ako darí?

lili007
29. dec 2012

@kadan
Tak sme ta nakoniec predbehli🙂))
Neboj, za chvilu to budes mat aj ty za sebou.
Cakacky v prenatalnych poradniach mi veru uz isli poriadne na nervy a my sme este k tomu museli absolvovat ARO vysetrenie, interne vysetrenie, EKG, hematologicke vysetrenie....vsade sa objednat, cakat atd...
Aj na cisarak sme v den D cakali od 7.30 do 13.15, lebo boli samozrejme urgentne rozbehnute porody.
Momentalne sa uz zabiehame doma. Rana po operacii este pobolieva, horsie to je s prsnikmi, ktore mam dost dohryzene, zvedava som do kedy toto vydrzim a neprejdem na odsavanie.

Uzi si teda este vsetko co mozes robit a jest ako tehulka. Po porode je par obmedzeni kvoli alegiam, nafukovaniu a zapekaniu babatka. Nemala by si napr. orechy, cokoladu, brokolicu, strukoviny, citrusy...tak si to uzi kym este mozes🙂
Zelam ti vela sil na porod a vela energie a elanu po nom🙂 Babatko si co najviac prikladaj ak budes chciet dojcit. Neboj sa, ze nebudes mat prve dni mliecko, babo zije este zo zasob.

Na rozbehnutie porodu mi inak Dr. odporucala hodinovu prechadzku rychlochodzou, horuci kupel, chodenie po schodoch ... ale to asi uz vsetko poznas🙂

kadan
29. dec 2012

@lili007
ahoj

chcela som pozrieť či si dala nejakú fotku malinkej ale nevidím tvoje albumy asi preto že ťa nemám ako priateľa ?
som rada že sa pomaly zohrávate a ty sa zotavuješ
na dojčenie som aj ja zvedavá, s obmedzením strukovín bude asi najv.problém tie mám rada 😖

od štvrtku čo som bola na kontrole a bolo mi zle som nejaká unavená a dosť som spala, takže žiadna prechádzka ani schody
ale zajtra budú aspoň 3 a ešte nejaké domáce práce
no a v nemocnici... tam asi len tie schody
budem končiť, príde švagor 1.1. má narodeniny tak sa teraz ohlásil že aby sme stihli oslavu.....
tak sa maj krásne, zotav sa
a ďakujem 😉

kadan
30. dec 2012

@lili007
ahoj
tak zajtra nastupujem už sa "teším"
malý sa stále nechystá von
ozaj nevieš kde je prijímacia ambulancia 83 ?

kočky prajem vám všetko dobré v roku 2013

bumbulko
30. dec 2012

@kadan držím ti palce nech to dobre dopadne a tiež všetko dobré v roku 2013 😉

lili007
30. dec 2012

@kadan
Ahoj, tak sa drz a nech to mas rychlo a bezbolestne za sebou🙂
Prijimacia ambulancia by mala byt pod nemocnicou (teda nie pod poliklinikou kde su prenatalne poradne) na -1 poschodi.
Fotky musim pridat, zatial nestiham🙂