icon

Domáce žienky vo Švajčiarsku. Pridajte sa a diskutujme

marryaa
21. jan 2011

takze dievcata,ktore ste mi zostali,otvaram temu,kde sa aj nove dievcata dostanu,a mozu si precitat alebo sa nieco popytat. 😉aj ked sme neni az take mudre 😀 😀
@corinne,@kulinka29,@ciko85......

annabel4
30. sep 2013

@bubelko zda sa ze ty tu dost radis 🙂 my sa chystame v zime na dovolenku do Svajciarska, vedela by si poradit kde najlepsie kupit listky na vlak? Priamo po prichode na stanici alebo je nejaka web stranka kde sa daju kupit lacnejsie? Bolo by to zo Zenevy. Dakujem 🙂

bubelko
30. sep 2013

@annabel4 ahoj, daju sa kupit aj cez net - priamo na trasu aku potrebujete. www.sbb.ch alebo http://www.sbb.ch/abos-billette.html
ale ak chcete cestovat po svajciarsku, idete dvaja dospeli, tak je najlepsie skocit priamo na stanicu, kupit si tzv. swiss pass http://www.sbb.ch/freizeit-ferien/ferien-kurz-t...

annabel4
30. sep 2013

@bubelko dakujem!!! Bude to viac-menej len cesta na miesto a potom asi iba po okoli 🙂

bubelko
30. sep 2013

@annabel4 tak si to skus preratat a uvidis, co ma pre vas zmysel a co nie 😉 hlavne si to uzite 🙂

annabel4
30. sep 2013

@bubelko pokusime sa 😉 Vlastne som sa zaroven chcela spytat ci to vyjde lacnejsie ak sa kupia vopred cez internet alebo je cena rovnaka ako ked sa kupuje priamo na stanici 🙂

bubelko
1. okt 2013

@annabel4 cena cez internet je rovnaka ako cena v okienku 😉 je to uplne jedno.

millana
25. nov 2013

Ahojte dievcata, chcem Vas poprosit o pomoc z pracou vo Svajciarsku. Hladam si zamestnanie vo Svajciarsku, mam 24 rokou, po zavaznej dohode mozem nastupit ihned, som zodpovedna, komunikativna, pracovita. Hladam pracu v oblasti hotelierstva (chyzna, poprípade neake pomocne prace), alebo ako opatrovatelka najlepsie deti, ( odniest priniest zo skoly/skolky, navarit... poprípade aj starsieho cloveka. Prax v opatrovaní v nemecky hovoriacej krajine mam, vlastnim opatrovatelsky kurz + vodicky preukaz B. Najlepsie oblast Zurich no prijmem hocico. Za najdenie poprípade prace dam financnu proviziu. prosim posielat IP. Dakujem za kazdu radu, ponuku.

bubelko
25. nov 2013

@millana pozri si http://www.liliput.ch/ 😉 tam by sa nieco najst mohlo. alebo priamo na http://www.jobscout24.ch/de/jobs/?regidl=2&cati... 😉

millana
25. nov 2013

@bubelko dakujem idem to pozriet, to asi funguje dost zdlhavo, viacmenej ako u nas zivotopis, pohovor... preto som mala aj na mysli ak by niekto vedel o niecom z prvej ruky a pomohol poprípade ak by niektora potrebovala opatrovatelku k detom...alebo hociako pomoct.

anuss
10. dec 2013

zienky, potrebovala by som pomoc, brat pracuje vo švajci ako architekt a zhana si ubytko v okolí lausane, píše všade možne atd, ale zatial nic, nemate nejaky tip 😉 dakujem 😉

bubelko
10. dec 2013

@anuss skusal to cez homegate? alebo nech sa pozrie na fb, su tam rozne skupiny - slovaci a cesi vo svajciarsku...

zuziq
30. jan 2014

@bubelko ahojky. Nevies mi poradit ci budem mat narok na rodinne pridavky ak budem robit len na 50%? Je nejaky minimalny uvazok stanoveny aby vyplacali rodinne pridavky? Nepodarilo sa mi to nikde najst ☹

bubelko
30. jan 2014

@zuziq http://www.svasg.ch/de/produkte/fam/leistungen/...
podla toho sa to odvija od mesacneho prijmu. co si myslim, ze pri 50% by si mala urcite dosiahnut a tym padom by si mala mat narok aj na pridavky. 😉

zuziq
30. jan 2014

@bubelko velmi pekne dakujem

zuziq
30. jan 2014

@bubelko este mam jednu otazocku. Pri podani ziadosti o prac.povolenie a povolenie na pobyt budu stacit sudne overene preklady listin alebo budu vyzadovat apostil?? Chcem tu prihlasit seba aj deti tak snad nebude problem ak mam prac.zmluvu...

bubelko
30. jan 2014

@zuziq mali by stacit notarsky overene kopie. aspon mne vzdy stacili na prihlasenie. jedine pri vybavovani rl som potrebovala apostily 😉

lubi
21. feb 2014

Ahojte. Prepacte ze sa vam tu vtieram, no chcem sa opytat ci by nemal niekto zaujem o nabytok. (Zadarmo ) Mamina zije v dietikone,stahuje sa a potrebuje sa zbavit nabytku.

bubelko
21. feb 2014

@lubi nech ho skusi brockenhaus, pripadne ricardo.ch 😉

lubi
22. feb 2014

@bubelko hej to uz skusala, ale potrebuje to dat prec co naskor. oni si to chcu prist pozriet ked budu mat cas-proste zdlhave. ale dakujem.

bubelko
22. feb 2014

@lubi tak nech este skusi vyvesnu tabulu gratis inzeratov v migros a coop 😉 pripadne na facebooku cez slovakov vo sui, alebo na www.slovaci.ch 😉

lubi
23. feb 2014

@bubelko dakujem, zlata si. aj to som jej vravela. snad to nejako poriesi. myslim ze sa uz niektorych veci zbavila. pekny den prajem.

zuza24
24. mar 2014

ahojte ženy, tak ja som tu nová v tejto diskusii. Vo švajčiarsku žijem s priateľom, už pomaly rok. Konečne som si našla aj prácu, ale teda ľahké to nebolo. Pozdravujem vás, som rada, že som na túto diskusiu natrafila

bubelko
25. mar 2014

@zuza24 ahoj, a kde pracujes? ak to nie je tajne 😉 paci sa ti vo sui?

zuza24
25. mar 2014

@bubelko tajné to nie je 😀, začínam 1.apríla v nemocnici ako výpomoc v kuchyni. Tak ja si zatiaľ ešte stále zvykám, dúfam, že príde aj deň, že si zvyknem 😉

bubelko
25. mar 2014

@zuza24 a v ktorom ste kantone? a ci si zvyknes, to zalezi od teba. nakolko sa dokazes prisposobit a ci si najdes priatelov, okruh ludi, na ktorych sa budes moct spolahnut, ak by sa nieco stalo. pretoze rodina je dost daleko 😉
ja som si zvykla az ked sa narodil starsi a sme sa prestahovali na vidiek 😉 nie je to take anonymne ako to bolo v meste, ludia sa viac pytaju a zaujimaju, a kedze maju menej cudzincov tak mam pocit, ze maju aj menej predsudkov 😉

zuza24
25. mar 2014

my sme kanton thurgau

bubelko
25. mar 2014

@zuza24 tak vela stastia v novej praci 😉 a nech si rychlo zvyknes 😉

lululka555
23. apr 2014

@bubelko ahoj ty si mi aj davnejsie poradila 🙂 chcem sa spytat ci v ch kupim slahacku v prasku? moc dakujem

bubelko
23. apr 2014
jarkabiba
16. aug 2014

Dobrý den žienky, ja mam na vás všeobecnú otázku, ako sa vam žije o Švajčiarsku s detičkami??? Uvažujeme velmi važne s manželom, že sa tam odstahujeme za mojou sesternicou a, že manžel by začal pracovat a ja by som ostala ešte doma, nakolko mame dve male detičky. Aky mate na to názor vy čo tam žijete???