icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

petuska123
8. okt 2011

@firstbaby no ja tiez chodim k fruhwaldovi ale momentalne este patrim do caru. naposledy bola 6.9.

firstbaby
8. okt 2011

no ja som mala poslednu ms 1.9, tak to si uz zacala 5.tyzden a ja vcera 6., drzim nam palce, aby bolo vsetko ok.Pekny den zatial, idem ja k povinnostiam - zehlenie, varenie a pod. 😎

z.vrablova
8. okt 2011

Dobre ranko... aj ja mam take jemne pichanie v podbrusku, akoby som kazdu chvilu mala dostat ms... Aj vo vajecnikoch ma obcas pichne. Nafucana som vsak ako lokomotiva, cokolvek zjem pocit plnosti neskutocny... Citlivost v prsiach skoro ziadna speci... pri prvom tehu to bolo ovela horsie. Uz ma par krat naplo z pachov, tak snad ma ranne nevolnosti budu zdaleka obchadzat... 😉

lucy125
8. okt 2011

Baby poraďte mi, ja som z tých tt, nejaká dopletená. Naposledy som MS mala 29.8.tak neviete mi povedať v koľkom tt som? Lebo podla tehu kalkulačky mi to vychádza vyše 6 tt, podla otehotnenia vyše 5 tt 😉 , ja som otehotnela umelým oplodnením, preto mi v tehu kalkulačke nesedí pravdepodobný deń otehotnenia, tak neviem čoho sa mám držať 😉 na sono idem 18.10. ďakujem 😀 😀

cleo55
8. okt 2011

@dariarobi ja mam 6.6 termi 😀 neboj hned sa do toho dostanes.teraz je to nove a vzrusujuce ale kazdym tyzdnom to pojde samo.ja som si stale na zaciatku tyzdna precitala ze co sa praje deje s drobcom a inak som tomu velku pripravu nerobila 😀
inak baby aj mna pobolieva v podbrusku a dost aj picha a prsia ma neskutocne bolia.

lienocka23
8. okt 2011

@cleo55 dakujem za radu, vyskusam snad to pomoze, teplota presla, len mi to preslo na hrdlo. Budem musiet zbehnut do lekarne na to oscilo.

cleo55
8. okt 2011

@lienocka23 urcite si ho kup ja ho budem tiez teraz v zime brat aspon preventivne.

silvia0201
autor
8. okt 2011

@katti77 ahoj. všimla som si, že sme jeden ročník. odkiaľ si?

klobucik
8. okt 2011

Ahojte 🙂 Tak rada by som sa aj ja pridala 😉 Doma mame zatial 6 rocnu kocku a dufame , ze v juni k nam pribudne bracek 🙂

labutka
8. okt 2011

@lucy125 tie tehu tyzdne sa pocitaju od prveho dna poslednej menstruacie. Takze gestacny vek babatka je vzdy o 2t menej, nez v ktorom tyzdni si. 😉

justonka
8. okt 2011

Ahojte mamičky a budúce mamičky.... pravdepodobne patrím medzi Vás. Dva testy mi vyšli. Strašne sa bojím, len prednedávnom som o bábo prišla v 8tt. Takže mám neskutočný strach. Dúfam, že tento krát to bude všetko tak ako to má byť. K lekárovi sa chystám až o 2 týždne ale budem mu asi mailovať už skôr. Taktiež endorkinologičke musím dať vedieť, či si nemám zvýšiť dávku lieky kt. užívam.

Ináč je mi zle, stále mám pocit, že mám žalúdok hore, stále som smädná. To isté som mala aj pri prvom synovi. Pri tom druhom tehu mi nič nebolo, len mi vyšiel test, ale nemala som žiadne nevolnosti, ani pocit plnosti nič akurat som nemala chuť na sladké... a teraz mi je zle, tak si vravím nech mi je zle aj viac... a hádam to dobre dopadne...

lucy125
8. okt 2011

@justonka Ahoj, tak ti gratulujem a držím palce, aby to už teraz vyšlo 🙂 No ja ešte nemám žiadne príznaky, okrem bolenia pŕ, podbruška a vaječníkov,len chodím stále na wc 😒 a niekedy mám tiež plnosť v žalúdku, keď niečo zjem.Dúfam, že všetko dobre dopadne,toto je moje prvé bábo, na sono idem o 10 dní. Držím ti palce, aby to dobre dopadlo. 😉 😉

justonka
8. okt 2011

@lucy125 bolesti podbruška mám aj ja, ale to si pamatám aj pri synovi, len už to tak presne neviem. Len to že ma bolelo podbruško akoby som mala dostať mrchu. Ale potom to prešlo. Pri tom druhom to bolo cele také divné, žiadne príznaky, Len jedno ráno strašna bolesť podbruška vlhký pocit a zrazu krvácanie...a už to šlo.

Nuž uvidíme. Nejako sa ešte nedokážem ani nejako vytešovať. Mám skor strach a ešte si to ani nepripúšťam. Uvidim keď pojdem na sono k lekárovi. Síce budem mať srdce v hrdle, čo mi povie, či tam je srdiečko ( pri tom druhom tehu nebolo :( ).
takže tak... všetko sa uvidí cca o 2 - 3 týždne. Term. mám podla poslednej ms 11.6.

A neboj sa dobre to dopadne aj tebe... tie pobolievania sú OK, aj to pichanie pokiaľ to nie je spojene s krvácanim alebo nejakým pálením a svrbením.

lucy125
8. okt 2011

@justonka No tak to mi je ľúto, vdy keď niečo takéto počujem , strašne sa bojím a len čo zacítim nejakú bolesť, alebo vlhko vnútri, tak utekám na wc a to našťastie len utrogestan vyteká.18.10. by už malo byť aj srdiečko, alebo srdiečká, ale asi bude len jedno, neva, hlavne nech je zdravé a je všetko ok 😉 😉 .Ty si brala aj nejaké lieky pri tom prvom potrate?Ja som otehotnela na tretí pokus pri prvom IVF cykle, tak dieťatko, je vymodlené, vykúpené a vytúžene 😀 😀 tak snáď mu je u mńa ok a ešte 7 mesiacov tam hádam v zdraví pobudne 😉 😉 😉 .Ja užívam Prednison, Utrogestan, estrofen a kys.listovú vo vysokých dávkach.Držím ti palčeky, nech ti to dobre dopadne. 🙂 🙂 🙂

justonka
8. okt 2011

@lucy125 nie lucy neužívala som nič nebol dôvod keďže prve tehu som mala bezproblémové. Ani v pate by ma nenapadlo, že mne sa take niečo môže stať. Bol to pre mňa šok. Potom však zistili že mám niečo so štitnou žľazou hned som dostala lieky a 3,5 mesiaca po potrate som opäť tehu. Zatiaľ beriem len lieky čo mam na štitku, nič iné. Uvidím čo mi povie lekár, keď prídem na sono. Ak bude všetko OK tak ako má byť. tak potom mi možno predpíše nejaké lieky. Ja beriem teda ešte vitamíny a kys. listovú ale to z vlastnej iniciatívy.
Ja sa neviem dočkať, nech už prejdu 3 týždne a lekár mi povie, že je všetko OK.

No je to hrozné... ked sa niečo také stane. neželám to nikomu.

lucy125
8. okt 2011

@justonka No viem si to predstaviť 😖 😖 muselo to byť ťažké. My sme mali umelé a tam nám robili aj hematolog. aj genetické testy, hematolog. ok a genetika by mala byť v pondelok teda výsledky, ale cez telef, nám povedali, že by to malo byť všetko ok.No ja beriem tie leiky čo som t napísala, dali mi ich v centre, ja zase mám vysokú imunitu maternice, takže mi embryjká doteraz vyhadzovala preto som nemohla ani umelo otehotnieť, tak mi Dr. dala Prednison a bola som tehu 😉 😉 18.10. idem na prvé sono a modlím sa aby bolo všetko ok a bude tam aj srdiečko, lebo to by som mala byť 7 alebo 8 tt už 🙂 Inak vitamíny pre tehulky čo mám doma neužívam, lebo tam je kys. listová a ja ju beriem vo vysokých dávkach na recept, hádam po 12 tt keď bude všetko ok a prestanem brať lieky, potom nasadím Calibrum mami, čo mám doma 🙂 🙂

silvia0201
autor
8. okt 2011

pekne sa to tu rozrastá. vítam všetky nové tehuľky 😅

cajova_lienka
9. okt 2011

Ahojte baby, mozno patrim medzi Vas 🙂 pocity ako pri prvom tehu 🙂 test pred tyzdnom neukazal nic ☹ a kedze kojim tak mrchu som mala hned po 600nedeli a potom nic..... sexik pred 3 tyzdnami a pocity divne tak 10 dni..... niekedy v strede tyzdna vyskusam testnut znova - ale prsia trocha bolia, v podbrusku pobolieva ale hlavne tak mravci ci co a uz mi nejak nevonia jedlo par dni, + husty biely vytok (ale bez svrbenia, palenia a pod. - takze myslim ze infekciu nemam) tak drzte palec 😉 straasne dufam v dievcatko 😀

maxii
9. okt 2011

Ahojte, asi aj ja patrim sem 🙂 vcera pozitivny test, dnes skusim este jeden, ale meska mi menzes uz 5 dni, a test pzoitivny, nie je o com 🙂 v pondelok zbehnem k lekarke po duphaston, lebo mam jemne spinenie... 😖 a dost ma pobolieva podbrusko

genialna
9. okt 2011

Ahojte baby.. ja sa pomaly buduci tyzden uz chystam zavolat Dr., ze kedy sa mozem prist ukazat.. Zatial som nebola, kedze chcem aby uz aj bilo srdiecko.. 😉
Ako tak citam ako mate vsetky priznaky a taaak.. No ja zatial nic.. resp. nemam ten pocit.. Prsia uplne normalne, na vracanie mi nebyva.. Len obcas ked nieco zjem, tak mam pocit akoby som si kamene do seba dala.. Pritom nejem vela a ani nic tazke... Nie, ze by mi za tymi nevolnostami bolo luto.. to nie.. Len pri prvom tehu som si presla vsetkym, tak teraz je mi to az divne.. Ale tak mozno to vsetko este len pride..

Vitam nove tehulky.. 😉

lucy125
9. okt 2011

@cajova_lienka
@maxii Ahojte baby, tak vás tu vítam 🙂 🙂 a gratulujem vám. 😀 😀

petuska123
9. okt 2011

@lucy125 ahoj v 5 tt si uz mala srdiecko na sone??

adulka165
9. okt 2011

@dariarobi
jéj aj mne vychádza ten istý dátum 😅

silvia0201
autor
9. okt 2011

@petuska123 ahoj. ja som bola u dr, keď som bola podľa kalkulačky 5+3tt. na sone bola vidieť len prázdna bublinka 😉 podla sona som bola presne 5+0tt.bez akcie srdiečka kukni album.

katti77
10. okt 2011

dobre ranko tehulky
@silvia0201 ahoj ja som zo Ziaru

silvia0201
autor
10. okt 2011

@katti77 to je škoda. ja som so šale, ale v žiari mám rodinu.

meatfly24
10. okt 2011

dobre ranko dievcata ... tak ja stale pozitivne testy... dnes som bola u dokiho samozrejme ze nic nevidel iba zvacsenu sliznicu... bola som trochu sklamana...:( a krv vysledky bude az zajtra ale dufam ze ani jeden z tych milion testov ktroe som si spravila neklamali... a dufam ze fazulka sa ma vo mne dobre... stale tomu nemozem uverit ...a uz teraz viem co je to materinska laska chodz som len na zaciatku lebo ten streach ci je vsetko ok mam uz teeraz... prajem vam pekny dnik...

patomaja
10. okt 2011

Dobre rano baby, tak sa k vam pridavam aj ja, PM som mala 31.8., podla kalkulačky 6tt a termin 6.6., bola som aj u dr., ale tiež ešte nč nevidel, tiež len zväčšenu sliznicu a tiež som išla odtial sklamana ☹
idem k nemu až 26.10., tak budem dufat, že už sa to isto potvrdi 😵 inak, pred pol rokom som porodila svoje prve babo, planovali sme až o rok druhe, ale človek mieni, Pan Boh mení 😀 /ale nie že by sme boli nejakí silno moc veriaci, len nam to tak akosi vyšlo/....
Dúfam, že toto tehotenstvo prebehne v poriadku, pretože to prve bolo strašne, cele som si ho preležala, lebo som stale krvacala 😒 v podstate sa ani nezistila pričina, maly je v poriadku, myslim, že to bola v podstate menštruácia, lebo ani placente nič nebolo, tak nvm 🙂
Tak sa tešim s vami, ale aj bojim...ale strach ma asi každa z nas 😕

cleo55
10. okt 2011

@patomaja ahoj a gratulujem ti a vitaj medzi nami 😀 ja mam presne taky isty termin ako ty a eset som u dr nebola chystam sa na bud.tyzden tak dufam ze tam uz bude vidiet aj srdiecko 😀

evuliki
10. okt 2011

Jeeej baby,kolko nas je tu vela s rovnakym terminom 😵 😉 Ja som dnes bola opat na krv-brali mi 4 ampulky+moc a zajtra opat,lebo vraj viac ako 4 mi zobrat nemozu a Dr.mi dala vysetrit vsetko mozne,tak si dam zajtra repete 😕 A inak sranda,ze este nemam ani prve sono za sebou,ale krv mi beru pomaly kazdy den 😖 A rozhodla som sa,ze budem cele tehu sledovana v nemocnici,predsa len tam maju lepsie pristroje a nech si tam zvykam 😀 A moja prva dcerka ma dnes 4 roky,no tak sa vytesujem 😵