icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lenuska2604
21. okt 2011

@genialna prdsa len k tomu doktorovi pojdem este dnes doobeda.. cakala som ci to pojde aj dalej a stale tam to spinenie je.. dufam, ze to bude vsetko ok, bojim sa ☹

niktoska
21. okt 2011

Ahojte babenky, tak ja mám za sebou prvú ťažkú noc. Celú noc som prerevala, aj keď netuším kvôli čomu. Takéto výkyvy som nikdy nemala. Hmm už sa neviem dočkať pondelka, snáď ma doktorka upokojí ☹

z.vrablova
21. okt 2011

@lenuska2604 ... skus si radsej zavolat dr. Ja som jemne spinila asi v 5-6tyzdni, hned po zisteni, s dr. sme sa dohodli telefonicky, ze mam hned zobrat 2 tablety Duphaston a 2 tablety Ascorutin 3x denne 1. den a dalsie dni po jednej tablete 3x denne... Do 2-3 hod spinenie prestalo a odvtedy beriem Duphaston 3x denne az do 16tt. Spinenie nepodcenovat v ziadnom pripade. Takze urcite si zavolaj, ale podla vsetkeho ta dr. bude chciet hned vidiet....

lenuska2604
21. okt 2011

@z.vrablova ja tam predsa len pojdem.. beriem duphaston len preventivne (ani mi ho najprv nechcel dat), ale len 1 tbl. denne.. ale vcera vecer som si dala aj druhu duphaston pre istotu.. ale dnes tam idem uz o chvilu, tak uvidim co mi povie.. len dufam, ze ma tam nenechaju.. ale hlavne nech je vsetko ok..

lulu1988
21. okt 2011

@katey musis verit!!! hlavne nestresuj...ano priamo zo Šale a ty?

lulu1988
21. okt 2011

Dobre ranko babule...ako sa dnes citite? co mate nove? no mne ako bolo dnes rano zle...no hroza...sice aj teraz mi je od zaludka stale divne, tazko len co som sa zobudila uz som chcela znova spat...hm...som zvedava ako to do rana vydrzim v praci 🙄

petra93
21. okt 2011

Ahojte, mala by som byt 7 tyzden, stale cakam na to sono, ale len co rano oci otvorim tak uz ma napina a vraciam. Byva mi strasne zle a nechuti mi jest.

genialna
21. okt 2011

@lenuska2604 neboj, vsetko bude ok.. drz sa..

lara16
21. okt 2011

@lulu1988 dnes je asi taky den...mne doteraz zle nebolo, ale dnes od rana zaludok strajkuje a som strasne unavena...neviem sa k nicomu prinutit robit...ja mam trosku vyhodu pracujem z domu...ale aj tak dnes strasna unava...vacsinou som unavena az okolo 19 tej...no dnes od rana bojujem🙂))

labutka
21. okt 2011

Aj ja sa hlasim od dr, vsetko vyzera ok, v pondelok idem na krv.

lulu1988
21. okt 2011

@lara16 no tak ani mne nebyvalo nejak extra zle ale posledne dni mi kazde rano byva nevolno od zaludka..a dnes rano ked som sa chystala do prace som myslela ze to nevydrzim..aj som meskala...ale tak kolega si uz zvykol🙂) len neviem dokedy takto vydrzim....pracujem ako krupierka 24hodin potom dva dni volno...rozmyslala som aj nad pnkou, pretoze 24hodin na nohach v dyme nieje sranda...ale doma by som nevydrzala...rada by som robila aspon 12tky ale prijem by mi zase nevystacil...a na pnke by mi 100% pri mojom stasti prisla kontrola... 😖

mata1976
21. okt 2011

ahojte babenky; dnes som bola na odbery (som 6tt+2dni) a USG ma caka o 2 tyzdne; inac vsetko OK az na tie vecerne nevolnosti. Je to sice moje druhe tehotenstvo, ale mam take zvlastne pocity uzkosti-myslite ze je to normalne 😢 😢 😢 ???

danuskap19
21. okt 2011

kazdy tu pise ze chodite skoro kazdy tyzden ku gynekologovi a ja som bola prvy krat ked my meskala menstruacia a ked test bol pozitivny.kazal mi prist az o mesiac a to vychadza na 10novembra.teraz som v 6tyzdni a 5den.vobec nijake odbery mi nerobili.len dufam ze vsetko bude v poriatku kym tam pojdem.

lulu1988
21. okt 2011

@mata1976 ahojcek, ja som bola u doktora v pondelok to som bola 6tt+0 urobil mi aj USG, potvrdil tehotenstvo ale srdiecko sme nepoculi este...tak som bola sklamana..a hlavne o to viac ked vidim ze baby v 6tt uz krasne vidia srdiecka...tak som mozno mala pockat..ja mam ist 31.10 na kontrolu. ja mavam tiez evolnosti co som ale este tyzden dozadu nemavala,...a s tymi pocitami..neviem presne ake mas na mysli ale kolkorat sa pristihnem na tom, ze citam v novinach nejaky clanok a vzlykam o sto sest.....
Tesim sa z babatka, chcem aby uz bolo minimalne 5mesiacov za nami, potom pride na mna strach, ci to zvaldneme vsetko a ci babatko vobec vydrzi...ak hovoris o nejakych takychto pocitoch tak asi je to normalne..🙂) aj ked si velakrat pripdadam ako vysinuta...

evuliki
21. okt 2011

Ahoj baby, ja som bola vcera na pohotovosti,lebo som zacala spinit a mala som bolesti,tak mi urobili sono a videla som babatko 😵 😵 😵 Velkostou presne zodpoveda,srdiecko bilo ako hrom. Mam kludovy rezim,nesmiem sa namahat,par dni som PN a v pondelok kontrola. Krvne testy mam vsetky super,vysledky boli ukazkove 😉

lienocka23
21. okt 2011

@danuskap19 ahoj, aj ja idem na kontrolu az 10.11 a naposledy som bola u lekarky 4.10.

dnes som bola aj u svojej obvodnej lekarky, lebo vcera mi teplota stupla az na 38,4. tak som sa zlakla, a zavolala si na pohotovost, ako tu teplotu stiahnut. Povedali, ze vela tekutin, skusit paralen, acylpirin alebo aspirin, a ked to velmi nezaberie, tak vlaznu sprchu. Dala som si ten acylpirin a celkom to preslo. Dnes som sla pre istotu k obvodnej ze co ona na to. Celkom sa cudovala tomu acylpirinu, ale nakoniec aj ona uznala, ze v malych davkach je to asi lepsie ako ta teplota. Ale ze ked bude moznost, tak radsej tie sprchy, vela tekutin, tepla postel, vela ovocia a tie lieky len v nevyhnutnej forme. Za posledne dva tyzdne uz moja druha viroza. Len sa modlim aby skutocne Drobcovi nic nebolo. Drzte sa tehulky, idem sa liecit 😉

katus193
21. okt 2011

@lara16 a nespinila si pri nom???

maxii
21. okt 2011

@lenuska2604
ahoj ja som spinila ked som bola priblizne v 4-5tt, lekarkami nasadila duphaston 3x denne spinenie hned preslo, duphaston stale beriem...drzim palce aby to preslo, pa

silvia0201
autor
21. okt 2011

@slavka1212 ahoj a vítam ťa medzi nemi. ja na tvojom mieste by som si ešte zo tri urobila, samozrejme s odstupom niekoľko dní, aby som mala istotu, že mi hladina hcg stúpa a je to aspoň v relatívnom poriadku. kukla som a ty si teiž ideš spestriť život drobizgom 😵 tak ako ja a ešte jedna kočka, čo má už odrastené deti 😅 že,, do tretice to víde?? 😀 " myslím dievčatko 😵

slavka1212
21. okt 2011

@silvia0201 ahoj a dakujem za uvitanie ....tak uz som si kupila dalsi a ciarka je silnejsia ...takze este dve si dokupim podla toho co mi radis .....super ze si napisala aspon som kludnejsia ...a dievcatko jujjj to by bolo teda 😀

silvia0201
autor
21. okt 2011

@slavka1212 ja som si tiež urobila sai 5 a doteraz tomu neverím a to dneska som bola na kontrole a videla som a počula ako mu krásne bije srdiečko 😀

slavka1212
21. okt 2011

@silvia0201 tak to je super dobre sa to cita ....ja sa nemozem dockat kedy ja pojdem ....tak len sa pekne opatrujte 🙂

gwenni
21. okt 2011

Ahojki keďže mám termín 1.6 tak sa tu ku vám pridám maminky, každej jednej z vás chcem hneď na začiatok zablahoželať k tehotenstvu a dúfam že to spolu dotiahneme do úspešného konca 🙂

cleo55
21. okt 2011

ahojte baby tak ja som sa vcera vratila z nemocnice bola som tam na pozorovani od nedele lebo som spinila a potom aj trosku krvacala 😢 ale dufam ze uz bude dobre a najblizsie sa tam ukazem az ked budem rodit.babo je vporiadku tak sa tesim.drzim vam vsetkym prsteky a vitam nove tehylky 😀

silvia0201
autor
21. okt 2011

@slavka1212 veď áno. dr. mi povedala, aby som si dávala pozor, lebo placenta dolieha na krčok, tak nemám sa bicyklovať a neskákať, aby som nezačala krvácať.

lara16
21. okt 2011

@katus193 no ja som spinila od zaciatku a skoncila som 5tt +5 .. 🙂 ale z utrogestanu by si spinit nemala ...pretoze ja som ho dostala prave kvoli spineniu...

gwenni
21. okt 2011

@katus193 kamarátka špinila z utrogestanu a musela ho potom užívať ústami a nie si ho vkladať dole. Ja užívam utrogestan teraz aj pri prvom tehu som ho mala až do 14tt

katti77
21. okt 2011

ahojte tak ja vam napisem co ja teraz prezivam v nedelu som zacala krvacat, isla som do nemocky HCG 12280 podla doktora som bola 5tt+4 v pondelok HCG stupalo strasne pomalicky bolo len okolo 14000 vraj ma uz vidiet aj srdiecko ale to este nevidel, len plodovy vak v stredu ma poslali domov, ze plod ochadza a do tyzdna bude vsetko ukoncene...tak zase som nestastna, vraj srdiecko uz musi byt vidiet a u mna ho nevidia mala by som byt dnes 6tt+0... a hcg 17000 a vcera som bola zase u doktora na kontrolu, zrazu uvidel aj srdiecko ale vraj bije velmi pomalicky,vraj to nie je dobre, ale este som stale tehu, mam cakat do utorka kedy ma zase vysetri, no na nervy, hcg som vcera mala 21000 ale vraj stale rastie menej akoby malo... tak teraz neviem ako to do utorka vydrzim a co sa s mimi deje

gwenni
21. okt 2011

@katti77 je mi to veľmi ľúto čo práve prežívaš aj ja som si takouto bolesťou už prešla tak sa to hádam ešte nejáko polepší ...prajem strašne veľa síl

lenuska2604
21. okt 2011

tak žienky.. s tým špinením som išla teda do nemocky a aj si ma tu nechali ☹ veľmi som bojovala či zostať, alebo to podpíšem a pustia ma domov.. ešte som nikdy nebola v nemocnici, takže je to pre mňa dosť ťažké.. ale nakoniec som sa rozzhodla, že ostanem, dúfam, že to bude len na pár dní a hlavne, že to pomôže bábu.. tak sa bojím aby všetko dobre dopadlo.. som zvedavá čo so mnou idú robiť, liekov mám ako starý chlap, tak dúfam, že to zaberie.. tak držte nám palčeky nech to máme čím skôr úspešne za sebou ☹