Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
aj ja chcem ist na dobu ladovu,teda s malou chi chi..😉
@sasulec
no moj vazil tusim 4250pri narodení a má skoro 14mesiacov a tych kil ma asi 10. ale bojujeme pri kazdom jedle okrem jogurtov a ovocia.
beruska teda si mala co robit pri porode 😀 ci si mala cisarsky?
čafte,
no ja som nejaká skapatá soplím jak naozaj 😖 😖 😖 😖
ale dnes som bola na jarmoku a dala som si cigánsku a trdelník 😉 to aj nádcha išla bokom 😝
a čo sa tej váhy týka, moji krpci mali obidvaja pôrodnú váhu 4 kg. Kubčo má teraz 19 skoro 20 mesiacov a nejakých 11 kg.
Líčka má bacuľaté a stále papá, ale nejak to vylieta.
No a Fifo čistý prúser čo sa týka jedenia, keď sa ho opýtam či ide papať, tak mi povie veď som jedol včera.... 😝 😝 😝 😝
A inak kde je domča???Bola dnes v TT na jarmoku, či???? 😲 😲 som ju hľadala a nevidela...
@icerna
nie, klasicky. Porod uplne v pohode, ale sitie stalo za to. Tak ale aspon v bruchu jedol, ked teraz mu to uz nechýba.
@marianca
inak ja sa tiež niekedy čudujem ,z čoho ten malý žije. S Fifom su jedna krvna skupina. Ale Kubko co som ho videla, tak veru za jedlo by život dal, podarený bol vtedy ako stale jedol. A skore uzdravenie
no veru tie deti su asi len z lasky živene 😵
lili zatial chuti,ale vaness je na tom podobne ako vasi krpci 😨 🙂
@beruska113 juuuj to sitie ani nepripominaj 🤐 😕
@marianca rychlo sa vyzdrav 😉
@beruska113
@icerna dík babule 😉
no fakt ja neviem z čoho fifo žije. V škôlke je zásadne len suchý chlieb a to platím stravu 😝 😒
keď bol malý jedol pekne všetko rad radom a polievky miloval a teraz zje len vývar a pizzu 😝 😝 😝 😝
no kubčo beruš papá stále ako vtedy, on pokiaľ žužle má na háku celý svet aj keď nechápem kde mu to ide, lebo podľa toho čo zje by mal mať už asi 30 kg. Napr on zje za ten čas čo fifo pol taniera polievky celý tanier, má za sebou rožok a žužle nejaké jablko..... Fifovi bežne polievku ohrievam trikrát na jedno jedenie, čo mu to toľko trvá....
smrad krpatý, dobre ma s tým vytáča.....
jáj baby aspoň tomu šitiu somsa vyhla 😝
@icerna
jej tak mozno u Lukiho sa to raz obráti. 🙂 Bruuu
boooze skoro som infarkt dostala,taky buchot 😕 a vanesska spadla s postele 😖 som dobehla a ona si ani nevsimla 😀
@icerna no mal 3420g..rodila by som aj zajtra, to bolo super, ale potom to hojenie..brrrrr....pri dalsom mimi neviem neviem 😝
a hadam sa vanesske nic nestalo pri tom pade..
baby a ako vam detičky spinkavali - spinkavaju ?? lebo ako tak citam, tak to papanie sa vseliako otaca..tak ci sa mozem tesit aj na ten spanok? 😀 😀 😀
@sasulec sasu striedavo oblacno 😝 viac sa jej nexce ako xce...pocuj a kde sa daju take thermo pancusky zohnat,mas daky link? 😕
@beruska113 odkazem mamine,ono pred zimou vzdy jazierko vypustame,pochytame rybky dame bratovi na prezimovanie,vycistime,lekno osklbeme a znovu napustime 😀 😀 😀 😀 ale na jar sa ohlas 😵
@natalianr natali a kde v maxe si robila? 😕
@icerna
no moj maly je neskutocny cestovatel po posteli, tak tych padov sa bojim uz teraz. tak ale Vaneska ked si to ani nevsimla, tak hadam OK. Ja mozno kupim tu zabranu na postel, som minule nasla jednu tusim len 23E stala.
@majulcek
no tak u nas to jazierko potrva kym budeme mat. ale ozvat sa nezabudnem, nemaj boja.
@natalianr
maly od narodenia )resp.ako som uz nekojila, co bolo asi 2tyzdne', jedaval 2krat, ale pospiaci sa najedol a spal dalej, nikdy som ho neprebalovala, lebo by sa prebral. Potom okolo roka jedol len raz a asi 2tyzdne nejedava. Ale potom rano stane skor, okolo 7 je hore, ked jedaval nadranom, vydrzal dlhsie spat, tak ja by som radsej jest dala a dlhsie pospala. Ale rano ako sa zobudi, zide z postele a chodi, hra sa, kradne mobily z nocnych stolikov, tak si este polezim, vydrzi nikidy aj hodinu v pohode sa hrat a ani potom nechce poriadne ranajkovat.
@majulcek v solarku🙂)
@beruska113 ..aha tak preto si napisala ze ti vstavanie v noci nevadilo🙂...mne malinky spaval asi len prvy mesiac tak ze sa budil 2,3x ...byvali sme aj 6x v noci hore...a to ratam noc od 10 🙄 .....odkedy ma ale aj UM tak je to lepsie..
Ozaj a pochvalim sa kamosovi (resp. jeho partnerke)sa dnes narodil syncek Leo a mali sme tu cest sa to dozvediet 3 minuty po narodeni..😉 teskame teskame..😉
ahojte, hlasim sa po dlhsej dome, mam tu sestru so svagrom aj s Nataliou, tak som zaneprazdnena.
Inak pekne rastieme, priberame a tesime sa,ze sme vsetci spolu.
Mozete pozriet album, pridala som nove fotky.
Ja sa realizujem pri vareni pre vsetkych , Saminko je pokladik a patko mi velmi pomaha, vcera som si dokonca mohla vychutnat aj kavu, Samko sa budil v kociku, spinkal v nom a Patko pribehol ku kociku a este ho povzil chvilku, kym som dopila kavu a potom sa islo dojcit 😀 . Takze mam pomocnika, dost sa venujem aj Patkovi, napr. ked dojcim Samka, tak zaroven citam Patkovi knizku o Mc Queenovi, alebo V krajine zlateho runa - ako chlapcek palko isiel k moru a co vsetko tam zazil. Tieto dve su jeho oblubene. Som velmi stastna,ze ich mam a baby asi sa zblaznim, ale ja by som brala aj tretie babo 😀 .
@sasulec dik za tip,pokukam 😉 bo mame miliooon sukien a nechcem jej davat s obycajnymi aby neprechladla..a tie fest hrube su super,tie na zimu kupujem aj ja 😀
@zuzana76 jejdaaa zuzi ty jaka optimisticka....super 😵 ale aj tak urcite sa mas co obracat,dieta zarucena 😀 😀 😀 patka mas doma pri sebe,nechodi do skolky? 😕
@majulcek majul, patko enchodi do skolky, odhlasila som ho, nech nenosi domov choroby a mne Patko neprekaza, on sa v pohode zahra aj cely den, ale mam sa co obracat veru, ale to skor zato, ze ja som puntickar a niekdy si vymyslam zbytocne roboty 😀
so skolkou som zhodnotila pre a proti a vyslo mi, ze este nech je doma, basnicky a riekanky a podobne veci sa nauci od babiny-ucitelky, je tam kazdy vikend, tak aj ja si oddychnem, kolektiv mu asi bude chybat, ale preto ho chceme prihlasit do jazyk skoly, kde robi dedo v hvezdarni na chrenovej, tam je jazykovka, to ale cisto kvoli kolektivu deti a nech sa na neho nalepi nejaka riekanka a tak. Som si povedala,ze radsej doma 2 zdrave deti. Mna to nezatazuje,ze je doma, takze tak, buduci rok ho uz asi dame, to aj Samko uz bude mat rok., tak bude mat lepsiiu obranyschpnost.
dobre ranko a krasnu nedelu 😉
lili ma sopliky 😢 asi zo zubkov,lebo sa jej uz konecne prerezava prvy 😵
@majulcek neviem presne sama co bude dnes v mlynoch,ale pojdeme kuknut aspon nachvilu,je to od 15hod 😉
@natalianr ja som este pred tehu chodila do toho solarka,len potom bolo jeden cas aj zatvorene,nie?sa asi prerabalo? 😕 a s tim spankom...mala mi krasne spinkavala,zobudila sa len na papanie a posledne 2 mesiace je caaasto hore a pomrnkava 🙄 zaspavala sama v postielke,no ak sa naucila vstavat na nozkytak aj to skoncilo,ale v noci zaspi sama,len ked je svetlo,tak vymysla 😠 🙂
@zuzana76 krasne pokladiky mas 😵 aj mne sa dalo pri kojeni rozpravat a citat z malou,no ak uz lili rastla,tak vymyslala a bola na vsetko zvedava,tak teraz kojime v spalni a same,inak by sa nenajedla. a s tou skolkou veru radsej pockaj,vanesska chodi tyzden a uz mala v piatok sople,len uz je ok a lili teraz neviem presne ci su to zubky,alebo to od vanessky chytila 😖
@sasulec tie pancusky mala vanes ako babatko,no pre vacsie som este nevidela,teda asi preto,ze som nehladala 😝

ahojte baby 😉
natalianr krasny je krpcek 😵 a ta vaha super,mi sme boli v stredu na poradni a lili ma presne 7 kil 😀 a to ma 9,5 mesiaca 😅
ake mate plany na vikend?
mi budeme asi doma 🙄 ale v nedelu som videla,ze je doba ladova v mlynoch,tak mozno pojdem s babami kuk,inak sa asi unudiiiiiiim