Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
a ešte tam boli tri mladé baby čo sa učia za pôrodné asistentky na praxi a ked sa ich doktorka opýtala ktorá z nich to chce skúsiť odrodiť, všetky štyri /vrátane mňa/ sme len vyvalili oči 😀 😀 😀
@beruska113 foto zo sona stoji 2 €, niekedy vytlaci aj viac za jednu sumu. 😉
Ahojte
tesim sa,ze @beruska211 je vsetko oki a babatko rastie
a ja som dievcence asi nejaka ina, mne je Mlyncek sympaticky velmi, ja som sa pri prvom porode velmi bala, lebo mal akurat sluzbu, ale bol uplne ok, mily, aj robil sekciu a urobil to velmi dobre.
mne za 2€ vytlacil dve snimky 😉
@beruska113 som sa nasmiala na tvojom manzelovi 😀 ze babsky zadok 😀
caute holky co nove? zachytila som nieco okolo lindera,ktory je taky nesympatak a cudujem sa mu ze to roobi...ved ked ho to nebavi nech sedi doma na riti 😀
@beruska113 čo máš na Mlynčeka? chceš piestí 😀 , síce sa nespráva ako kamarát z detstva, ale bol super, mňa teda rodil, rodil SC robil, ale bol fajn, celý deň chodil za mnou a staral sa, ako sa mám, a večer, že ide zavolať anesteziológa, tak som mu povedala, že som to tak aj predpokladala, usmial sa a išiel, aj potom, bol milý, chodil a kontroloval ma
baby ja si zas myslím, že gynekológ by mal byť veľmi milý a zhovievavý 🙂 predsa budúce mamičky sa moc tešia zo svojho tehu a keď môžu vidieť dieťatko na sone, a nie aby im to niekto znepríjemňoval 😝 😝 😝
@domyyy no jasné, že tak to má byť 😉
bohužial je to tak 😝 s tým istým doktorom mám rozdielne skúsenosti - keď som ho mala vybaveného pri pôrode, tak bol super, milý, dokonca sa usmieval, vtipkoval, no ale keď som k nemu po vyše piatich rokoch došla na sono, tak bol taký akého ho opisujete - otrasný 😝 😒 moc ma vtedy vystrašil keď sucho zahlásil že je to dáke malé - to som bola v 20tt na ten morfo.utz, tvrdil že o dva týždne a mne to furt vrtalo v hlave ale keď som si na nete našla také tabulky kolko by malo mať bábo v tom ktorom týždni tak mi vyšlo že malá je úplne v norme, dáke odchýlky tam môžu byť, však každé bábenko si rastie svojim tempom, a o tri týždne som bola na sono u môjho dokiho a tam už mala ideálne rozmery, zaujímavé 😝 aj predtým, aj potom, bola úplne v norme, nadával naňho ako to môže také niečo povedať, asi sa nemajú príliš v láske 😝 teraz by som ho už brala s rezervou, no ale vtedy mi nebolo všetko jedno 😒 😔
ahojte!
koľko ľudí, toľko chutí, mne prednosta na vizitách bohate stačil. Odrodiť ma mal Kozár, ten si niekam odbehol, vraj to ide pomaly a nakoniec ledva stihol dobehnúť Mesároš, ktorého narýchlo zavolali z rizikovej poradne.
A to som mala kontrakcie od 2h. ráno (dva dni predtým som bola prijatá na šestonedelie, lebo mi po príchode do pôrodnice prestali kontrakcie), sestrička - ok, urobíme CTGčko, a do vizity nikto nič, ja stále rovnako. Až na vizite, keď sa profesor pýtal, že ako sa cítim, tak som mu povedala, že asi rodím a to ma hneď brali na sálu, čo som bola na 5cm otvorená. Do dvoch hodín bol Adamko na svete.
Môj gynekológ robí v nemocke, ale nerodil ma. Dohadovala by som ho, ak by som mala SC. Ten sa ku mne zakaždým správa profesionálne a príjemne.
Ahojte. 🙂
No ja mam desy ze idem 14.3. na sono do nemocnice, 😝 vraj v 30 tt posielaju tehulky do nemocky a nie do medicinskeho centra, uz sa na to psychicky pripravujem, 🙄 na ten dlhy rad ludi a vraj sa tam ani neda vytlacit foto, (aspon co si pamatam z prveho tehu 😅 ) a ten pristup je tam ako v pasovej vyrobe, vojdes a vyjdes bez blizsieho info, 😒 ak sa mylim dajte ma do obrazu. 😉
A najviac ma stve ze dovtedy nemam vobec sono, ☹ moj dr sice sono ma ale slabunke a na poradni ho nerobi, len ked je to nutne, inak ma vzdy posle do medicinskeho, aj zajtra mam poradnu, ale neverim ze ma kukne na sone.
Chystam sa sice aj na 3D, ale este nie som objednana, musim cakat do bud. pondelku, sestricka ma dovolenku a na termin si pockam aj 2-3 tt. 😒
A dnes som bola na sprave materskych skol, (kamoska co nie je z NR si uz bola pre tlacivo), ale povedali mi ze to tlacivo sa v NR dopredu nedava, vypisuje sa s riaditelkou danej skolky v termin zapisu, len treba pred tym behnut k detskej dr pre potvrdenie o zdrav. stave, asi by to tlacivo mala mat detska doktorka. 😕
A baby neviete ako skoro mozem ist o to potvrdenie o zdrav. stave, ci mozem ist aj cca 1-2 tt pred zapisom a nebudu robit problemy ze nie je aktualne? 😕
@bystricanka pytala som sa aj na to ci mozem dat drobca do skolky aj napr. na cely den pokial budem na MD a vraj bez problemov, ze je rozdiel ked je zena na predlzenej materskej, v tom pripade je to mozne len na tie 4 hodiny, tak asi dam drobca aj na obedny spanok a po vyspinkani pojdem pre neho. 😉
ahojte 🙂 my máme druhý zúbok 😵 ale pekne sme si ho odtrpeli - túto noc sme sa vôôôbec nevyspali čo bola každú chvílku hore a keď aj spinkala, tak aj zo sna vzdychala 😒 ale nenarástla nám druhá spodná jednotka, ale dvojka 😝 tak je ako polovičné upírča 😝 😀
@klba nooo tak asi to zase zmenili 😝 bo ja som ešte aj v tom 30tt bola v medicinskom centre... a ešte aj v 35tt... to mi robili aj prietoky... ja som bambulku videla skoro na každej poradni - doki na ňu zakaždým kukol, ako sa má 🙂 a to potvrdenie o zdr.stave sme my určite dávali až keď sme išli zaniesť tú prihlášku našej riaditeľke - si to pamätám lebo samozrejme my všetko na poslednú chvílu, rovno od doktorky sme išli do škôlky zaniesť to 😝 ale myslím že týždeň-dva predtým by to nemalo vadiť, ale asi by to nemalo byť staršie ako mesiac si myslím 😉
@klba klbi ja ked som bola na sone na spitalskej,tak naopak uplne v pohode,jedna zena predo mnou,ziadne dlhe cakacky a vo vnutri bola lekarka,venovala sa mi,vysvetlila mi,takze asi aj zalezi od stastia ale nevidela by som to az tak tragicky... 😉 co sa tyka tlaciva,ak myslis ziadost tak nam ju dala riaditelka tusim ne dod,ale neviem nastopro...a v ten den sme behli aj dokine a tot vsio...
@sasulec sasu ani nehovor,kurna jak to rychlo ide 😝
@klba no dobre, že si sa na to spýtala. Ja to veľmi takéto veci neviem. 😅 A ja ho dávam len na tie 4 hodky, lebo som na predlženej.
@sasulec ozaj sasi. A ty kde dávaš malú do školky?
Ahojte Nitrancanky, ja som sa zabudla prist spytat na ten obchod s plienkami a vecami z UK, co som vam sem minule hodila ako tip... Boli ste sa tam niektora pozriet? Stoji to za to? Oplatia sa tam veci? Mna zaujimali Pampersky. A neviete, ci tam fakt maju aj Sudocrem? Vdaka za info 😉
takže hlásim sa, prvé dva dni pohoda, richard v jasliach bez plaču a dokonca nechcel ani ísť preč, muž ho vozí a dnes mal ísť už na pol dňa, ale ako to býva, dostali sme horúčku, tak ho zobral k dokine a uvidia čo bude..............
ja som v robote a keďže doma nestíhačky tak len rýchlo píšem ako sme na tom, ak sa to utrasie, riško sa naučí chodiť do jasličiek a ja s ním tak sa ozvem držte sa pusinky..............
ahojte baby, poradite mi prosim dobreho pediatra v Nitre? termin mame v polke maja, tak uz zacinam rozmyslat...najlepsie niekto ku komu sa da objednat na presnu hodinu, aby som tam s malym nemusela dlho cakat...niekto kto pomoze aj s kojenim...komu mozem v pripade paniky 😀 zavolat na mobil ci je vsetko OK
avojte babulky,kde ste????
@bystricanka na nabrezie,preco?To mam 2 minuty od domu,podla bydliska sem patrime a som aj spokojna s touto skolkou,sem som chodila este aj ja 😀
@pami2 tento spominany obchod je na kmetkovej a je to ulicka medzi mostom - lavkou a mostnou,ak by si nebola priamo z Nr 😅 je tam aj metrovy textil..podla toho to mozno spoznas.. 😕
@blazka24 jej tak gratulujem k uspesnemu skolkarkovani,nech si rychlo Risko zvykne aj na bacilky skolkarske 😅
Normalne sa tu na koniku citim uz ako senior,predavame stafetu snazilkam,tehulkam a detickam ktore sa narodia len teraz, uz nemame tolko casu a bude ho len menej a menej... 🙄 🙄 🙄
@gagarinka neuveríš, včera som tam bola. Pampersky momentálne nemajú, majú niekedy prist. stoja č.4 - 18E a je tam 120ks, tak to máš tuším 4,50skk za kus, tak isto som kupila v metre, ked mali akciu a este som k tomu deku dostala. A maju aj sudocreme tuším za 4,50a 6,50E, ale gramáž si už nepamatám.A ja krava som leták zahodila. No zabi ma. A www stránku vraj by mali mat, nevedia ale kedy. A ostatné veci ceny sa mi zdali ako inde, tak podla mna nic moc.
@blazka24 som na Teby už myslela, že ako. a na kolko bol Risko zatial? Tak super, že bez plaču. A chorob bude asi viac, snáď nič vážne. Kto s ním bude doma?
@sasulec Zdravím teta seniorka. Paličku už nosíš? veru čas mi nespomínaj, mne sa už teraz zdá, že je ho málo a to by som si chcela na MD štátnicu z AJ dokončit, ale to robím už 100rokov, už aj ročník nižšie minimálne by som si musela zopakovat.
@pami2 fúha, tak moja MUDR si myslim, že je fajn, ale teda všetky kritériá neviem, kto by splnil.
@gagarinka a všetky pammpersky všetky čísla stoja 18E, len odlišne počty su v balíku
@gagarinka a mi to nedalo, že som vinucha a zahrabla som do smeti, tak sudocreme 125g 4,50, 250g 6,50 a 400g 9,50- ten nemali a ja som zan v lekárni zaplatila 12,10 a je taký velky, ani som ho este neotvorila a asi si aj ja budem rit kremovat, aby sme ho do 2012stihli minut.
Pampers č. 3 144ks 18E, obrusky Pampers, Johnsons Huggies 2E. a ine tu nemaju pisane, len vymenovane, čo tam maju.
@beruska113 ako nám pekne info podávať 😉
@beruska113 a ako sa vola? da sa k nej objednavat aj na hodinu? kde ma ordinaciu? dikes

@any23 Uharčeka mala segra ns SC. A nestažovala sa. Mne nevadil. Mna rodil Matejka. Taký normál