icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

henka76
21. feb 2011

@klba -aj my ideme na piaristickú,ale školský rok začneme neskôr, ale hádam sa tam stretneme v jednej triede 🙂 a snaž sa viac oddychovať,aj ked viem,že je to ťažké 😉 ja som bola pri prvom tehu hospitalizovaná a veru nič moc,stále len ležať,žiadny pohyb..držkaj sa,aby ste čo najdlhšie vydržali ako kinderko 🙂

sasulec
21. feb 2011

Klaudi som ti pisala aj na fb,ked budes potrebovat rada budem napomocna,hlavne oddychuj..cmuk na Jasminkin domcek 😲
@jajka968 mne je jedno😉
@zuzanakarolinka tak ako Kajka ?

beruska113
21. feb 2011

@helenkasabinka díky Heli

@klba drž sa, aj ked to určite teraz nebud lahké pri malom, aby si sa šetrila. A neboj. Viem, že sa to može zvrtnut lahko a u každého je to iné, ale ja som tiež pri malom mala krčok od 18tt na 1,5cm a na špic prsta otvorená a nakoniec som aj prenášala. Tak uvidíme, čo ma ešte teraz čaká. Ale šetri sa ako sa dá.

any23
21. feb 2011

@blazka24 no tak to hej, plutie jej veru ide 😝 😀 a ako sa tomu bude tešiť 😵 😉

@zuzanakarolinka no tak tfuj tfuj tfuj nech sa zadarí 😅 😵 držím palce 😉
@klba jaaaj moja, ono sa to ľahko hovorí, ale vážne sa treba šetriť 😉 ale neboj, potiahnete to do zdarného konca, aj mne sa skracoval krčok, pri oboch tehu, pri alexovi v piatom mesiaci, pri emke začiatkom siedmeho, aj brucho mi veľa tvrdlo a vidíš všetko dobre dopadlo 😉 s alexom som si aj poležala v nemocke týždeň, nakoniec som týždeň prenášala, jasne netreba to brať na ľahkú váhu, ale treba aj myslieť pozitívne 😉
@helenkasabinka no super teším sa že vám to so škôlkou vyšlo 😵 😵 😵

any23
21. feb 2011

@beruska113 kráááásne bruško 😵 😵 😵

zuzanakarolinka
21. feb 2011

@henka76 tak z Vás budú veľký škôlkári, no toto,

@any23 dakujem, dúfam, že to bude pozitívne

@sasulec celkom fajn, len tá stolica nie je ešte dostatočne hustá, kúpila som Biogaje, zobrali sme vzorku zo stolice zajtra idem zaniesť, moc jesť nechce, všetko čo jej dám, vypľúva, no neteší ma to, ale hádam sa to napraví a dobehne to

domyyy
22. feb 2011

ahojte 🙂

@jajka968 tak ako bolo Sárinke u Ivky? 🙂 poslúchala? 😀 😉 a ja som tento týždeň tiež mala ísť do BA, ale čo môžem 😒 jak krýpel 😅 ale možno si urobím výlet s mami 😉 veď ideme len vybavovať 🙂 🙂

@beruska113 nádherné bruško moja 😵 😵 😵 dosť Ti vybehlo 😵 🙂 ale nepribrala si až tak veľa 🙂

@klba jáj Klaudi, dávaj pozor na seba aj na bambulku 😒 treba veriť, že bude dobre 😵 ešteže už máte celú výbavičku 🙂

beruska113
22. feb 2011

@domyyy
@any23 díky baby. Veru už je velké. A kilá ma zatial tešia, vzhladom na 30plus pri malom.

any23
22. feb 2011

pekné ránko 🙂 my sme hore od siedmej, drobča o deviatej znova zalomilo, tak mám chvílu klud 😝 😅 dneska nevarím, zostalo odvčera, nemusím každý deň pri hrncoch stáť 😝

any23
22. feb 2011

@beruska113 veď si už v 17tt 🙂 tak musíš byť gulatučká 😵 je pravda, že ho máš väčšie ako ja v tvojom tt, ale tak hlavne že mimču sa darí 😵 😵 😉

klba
22. feb 2011

diky kocky za povzbudenie, ste zlate, 🙂 jasne ze sa uz budem snazit trochu setrit, aj ked pri malom sa mi to moc nedari a stale mam dost roboty na to, aby som si mohla povedat ze uz mam vsetko nachystane, 😅 ale uz to budem robit dietne a medzi tym budem oddychovat. 😉

no u mna je to trochu komplikovanejsie, mala som operaciu krcka, tak mi z neho cast vzali, aj preto je kratsi a este sa skracuje, ale vraj oproti poslednej poradni sa skratil o o dost a preto musim byt sledovana v rizik. ambulancii.

a veru baby ja som to uz citila dlhsie, babo citim uplne dolu, ked kopne je snad 2 cm od tadial kadial vyjde, 😅 aj ked sedim citim babo velmi dolu a nemozem dobre sediet co ma tlaci., resp. ma potom tlaci brucho hore pod prsiami, lebo sedim nasiroko. 😅
ale pozitivum je ze nemam tvrdnutie bruska, tak snad to tak zostane. 😉
Sem tam budem nakukat, ale citat asi nebudem stihat, ale budem sa snazit. 😉

blazka24
22. feb 2011

@beruska113 človeče ale už máš fakt brušisko 😀 a tie kilá, no počula som že pri druhom sa tak nepriberá ako pri prvom.............svekra je rada že dojdeš neeeeeeeeeeeee?

@klba človeče ty máš hyperaktivitu tak aj bábätino je také akčné 😀

klba
22. feb 2011

@blazka24 no ja hyperaktivna veru som, mne oddych vela nehovori, 😅 zato toto babo je dost kludne oproti malemu, o dost menej ho citim
a vcera mi dlho dr hladala srdiecko, tak velmi mi stlacala brucho ze som nemohla dychat a vraj preto citim slabsie pohyby lebo mam jednak placentu v predu a vraj mam hrubu brusnu stenu, to vydedukovala asi z toho ze nevedela babiku najst a veru sa riadne zapotila kym sme nasli tlkot srdca. 😅

blazka24
22. feb 2011

@any23 ved sa teší že jej niečo ide 😀

blazka24
22. feb 2011

@klba ale to možno aj preto že si drobunká, ja som bola také hebedo roztečené že našli vždy a všetko 😀

marianca
22. feb 2011

Avojte,
tak hlásim, že žijeme a už mám plné zuby tej zimy. Teším sa na teplo, lebo toto je na prd... 😝
@klba no moja je mi ľúto, že si na tom takto, ale myslím na teba a držím palčáky....ja som pri Kubčovi skončila v 30 tt v nemocke, začala som krvácať a taktiež som mala naordinované ležať, nič nerobiť, oddychovať, ale to sa ľahko tým doktorom hovorí keď už je jeden krpec doma.....Ale zvládli sme to chvalabohu v pohodke a bábo som udržala až do konca, teda keby to bolo na Kubčovi asi ho mám v bruchu ešte teraz, lebo mi nakoniec brucho absolútne nekleslo a rodiť som išla sekciu s tým, že som bola otvorená na cenťák a doktori ma strašili.....Takže neboj, len nič nesil a bude to dobré 😉
A inak ani mne nikdy nevedeli nájsť malému srdiečko, čo ma vždy strašne vystrašilo a to podotýkam, že ja som malá 159 cm, mala som pred pôrodom nejakých 64 kg a malý mal 4 kg a za boha ho nikdy nevedeli nájsť.....
@domyyy moja ty sa tiež držkaj, ty to máš tuším tiež priebežne s tým zdravím nahnuté.....
@zuzanakarolinka taktiež malinkej pošli božtek, drobček aj mne takto Kubčo hnačkoval asi tak pred rokom a dávala som mu kulíška a čo sa týka probiotík ja dávam deckám takých medvedíkov čo chutia ako biela čokoláda, nič iné mi nechceli jesť a toto im dávam priebežne hocikedy na imunitu 😉
@any23 pozerala som foto na FB, malá je kráááásna na zožratie, tie líčka a kukadlá, bambulka 😵
Inak ja ešte Kubča neprihlásim do škôlky, dumala som nad tým, ale ee. Dám ho až na budúci rok to bude mať 3,5 roka a to bude akurát. Keby som si aj našla robotu, Stano robí v pohode, ja by som musela vykryť len jeden deň a to je aj oco už na dôchodku, tak by sme to nejak vykryli. On je taký tichší v spoločnosti jak bol Fifo, ten mi pripadal taký vyzretejší, spoločenský, ale Jakubko je bojazlivý, tak ho nechám ešte trochen vyzrieť, veď mu nič neutečie 😉
@beruska113 krásne bruško, ja som mala také veľké pri filipkovi a to si pamatám, bola som v 7. mesiaci a všetci jééééj ty už prenášaš a čakáš dvojičky?????Tááááák mi to liezlo na nervy a táááák som sa tešila, keď malý vyliezol von 😝
@sasulec nazďo vosobo 😉 😉 😉 😉
Musím pádiť, lebo Kubčo mi tu asistuje.....

majulcek
23. feb 2011

nazdar holky,citat nestiham,ale..
ako robite plnennu papriku,teda hlavne tie gulky s omackou? 😕

zuzana76
23. feb 2011

ahojte

@majulcek maju, zomeliem maso - ja davam bravcove, plus predvarenu ryzu, ale nie uplne namakkko uvarenu, ale ani nie surovu , taku stredne uvarenu, osolim, okorenim, dam jedno vajce , vykrojim par paprik, tie naplnim a z ostatneho urobim gulky a dam varit do rajcinovej omacky, asi takto ako je tento recept

Postup pri príprave: Ryžu 6 min. predvaríme v slanej vode. Aby sa ryža dobre spojila s mäsom mala by sa pred varením prepláchnuť. Predvarenú ryžu zmiešame s pomletým mäsom. Pridáme vajce, polovicu čajovej lyžičky soli, čajovú lyžičku červenej papriky a štipku čierneho korenia. Vzniknutou zmesou naplníme odjadrené zelené papriky. V 5 l hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej pridáme paradajkový pretlak a naplnené papriky Polievku dochutíme cukrom a soľou. Varíme 2 hod na miernom ohni. Pred dokončením polievky z oleja a múky spravíme zápražku a pridáme ju do polievky. Miešame kým polievky nezhustne do krémova.
Prílohy: Chlieb (môže byť opečený).

ja dnes robim osuchy plnene restovanou pecienkou na cesnaku a sosovicovu polievku - osuchy mam kupovane, aby sa nepovedalo 😀

no a dooobeda pridu nasi a musim ist do zlatnictva, teda nie,ze musim 😀 , ale vcera ma prekvapili a kupili mi zlaty prsten s bielym ockom, ale je mi velky, tak ho bud dam zmensit, alebo si mozem este aj nieco ine vybrat, tak popozeram co maju, ci nemaju nieco z bieleho zlata - lebo ja aj tak vacsinou nosim striebro, tak biele zlato sa k tomu bude hodit

zuzana76
23. feb 2011

@beruska113 krasne brusko

@klba opatrujte sa

majulcek
23. feb 2011

@zuzana76 zuzi dakujeeeem...len neni to vela dve hod varit? teda len sa pre istotu opytam 😵 my sme mali vcera pecienku..a v zlatnictve si nieco pekne vyber,treba vyuzit kym je prilezitost 😀

zuzana76
23. feb 2011

@majulcek nie, nie je to vela, aj ja som to tak varila, samozrejme nie enchat tak silno vriet, ale tak normalne

veru veru, ked davaju, tak ber 😀

majulcek
23. feb 2011

@zuzana76 oki ohen stiseny 😀

beruska113
23. feb 2011

@zuzana76 díky Zuzi.a kto Ti kupil prsten? Ja som včera dostala notebook, že vraj za Terezku. Sice trochu predčasne, ale potešilo

zuzana76
23. feb 2011
majulcek
23. feb 2011

@beruska113 jeeeeeeeeeeejda berus ty musis moc posluchat!!!!!

any23
23. feb 2011

ahojte 🙂 my sme si dnes spravili výletík - boli sme v kozmálovciach /kúsok od levíc/ u kamošky Lucii - to je naša rodinná kaderníčka 😅 boli sme sa dať všetci ostrihať a mne capla melír, strávili sme tam u nej asi štyri hodiny a odišli stade ohučanýýý - bola doma aj jej Klaudika, alexova vraj frajerka a ku koncu sa už taaaaaaaaak jašili no mala som dosť 😝 emka bola ukážkové dieťa dnes - len málo hajala na svoje pomery, tak k večeru už bola taká všelijaká no ale prežili sme a teraz už sladkučko buvenká 🙂 ja som sama, alex samozrejme domov ani za svet, celou cestou nám pišťal za ušami že chce ísť babinke do jelenca tak sme ho tam museli zaviezť 😒 😀 maťo išiel na nočnú tak slamienkujem 😒
@klba maminka také vytuší že niečo nie je v poriadku, ja som to, že je malá nízko cítila hlavne pri chôdzi a státí - hrozné tlaky odspodu som mávala a pichalo ma tam dolu au au 😖 niekedy som až mala pocit že už-už vypadne 😝 a ked som ležala na boku, až pri slabinách dolu som ju cítila kopkať...
@marianca ďakujeeem za babulu 😵 inak nikto mi nechce veriť že vie byť aj jedovatááá /a to dosť často/ keď na fotkách sa tvári vždy ako anjelik 😝 tie rožky tam nikto nevidí 😀 😝

@majulcek no aká bola paprika? 😅 ja gulky robím tak isto ako zuzka, len omáčku trošku inak - urobím si zápražku, do toho dám pretlak a potom dám vodu, a dochutím tak ako písala 😉

majulcek
24. feb 2011

@any23 no nebola jak od maminky,ale dala sa 😵

beruska113
24. feb 2011

@zuzana76 a čo si mala. či len tak, z rodičovskej lásky? zlatí sú.
@majulcek asi nie, len sa bojí, že ked som na PC mimo izby, kde je on, nebodaj si tu s nejkou láskou tajnou dopisujem.

majulcek
24. feb 2011

@beruska113 😀 😀 😀

majulcek
26. feb 2011

@any23 alexovi secko naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj zelame a oslavujeme s vamiiiiiiii 😀 cmuk 😵 😵 😵