icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

slavkav
3. máj 2011

@dupinka no vsak to - preto sa pytam. vytery ja beriem ako samozrejmost.
a to v pripade choroby - ze na cas - ja potrebujem napr. aj preto - ze mi napr. ochorie starsia dcera - ktora nema prednost - ale ja tam budem musiet prist s malym - tak preto - aby zbytocne nebol medzi chorymi a tak. poplatok mi nevadi - pre info - nevies kolko to stoji? nejaku web stranku asi nema, vsak?

dupinka
3. máj 2011

@slavkav a preco Klokocina nie? Len preto, ze je kopcovity teren? Ja byvam na Klokocine a nemam pocit, ze je o nieco ina ako Chrenova. Iba ak pristup priamo do centra, z Chrenovej to je blizsie, a ten kopcovity teren. Aj tu su pekne ihriska, miesta, kam sa da s detmi ist von...
Vsetko je to vec osobneho postoja k miestu, kde byvas. Ak sa tam ty budes citit dobre, tak je to jedno.
Vela ludi uprednostnuje tzv. cermansku stranu Klokociny, kde je viac zelene...
Chrenova je prave pre vyssie uvedene skutocnosti cenovo drahsia, pokial ide o ceny bytov.

co sa tyka doktorky, neviem, nejako som sa o to ani nezaujimala. Ale oni ked vidia, ze je v cakarni babatko, tak volaju hned dopredu, aj ked ide mamicka so starsim dietatom...

slavkav
3. máj 2011

@dupinka preco nie? vraj kriminalita a vela panelakov a tak ... priznam sa, ja som na klokocine este nebola 😝
manzel je z Vrablov, tak on NR trosku pozna... a akurat na Klokocine su krasne 4izb. byty - teda velke a tak.
preto sa pytam aj na osobny nazor 😉

dupinka
3. máj 2011

@slavkav kriminalita je vsade... len sa o nej menej rozprava. 😉 To bude asi aj tym, ze tu je vela mladych, kdezto Chrenova prechadza generacnou obmenou. Vela starsich parov, alebo mlade rodiny.

slavkav
3. máj 2011

@dupinka super, dakujem 😉

zuzana76
3. máj 2011

no, my byvame na cermani, doktorka selecka je na klokocine, ak klokocinu nechcete, tak potom jedine chrenova, alebo cerman, alebo ak dom, tak zobor
@slavkav myslim,ze za poplatok ti da aj cislo sukromne na seba, aspon take nieco ma v ambulancii napisane.
ja nemam nic proti klokocine, sice hore na vrchu je to uz dost daleko a veziak na veziaku, ale dolu, pri tej poliklinike sa da najst slusne byvanie a je tam aj pekne ihrisko pre deti, ale na chrenovej je toho asi viac, ja by som uz tentoraz volila chrenovu asi na byvanie v panelaku, alebo klokocinu dolnu cast, hoci my se na cermani, ale ani tu nic nie je, ale byvanie je tiche, fajn. Ak hladate dom, tak mne sa paci lokalita Pramen, Sudol, alebo Cerman, alebo este Stara Chrenova

slavkav
3. máj 2011

@zuzana76 no praveze kvoli tym velkym bytom aj zaciname uvazovat. vsak popozerame a rozhodneme sa. ale dakujem vam velmi za infosky 😉

miroslava44
3. máj 2011

@any23 no včera sme mali pokroky, lebo grgol aj poobede aj večer, ale v noci nie a vlastne to som ho ani nedala. No dnes ešte negrgol, ale sa pogrckal raz. No tak už to asi smeruje k lepšiemu. Som mala aj ja zozačiatku problém, že sa mi prebral keď dopapal, tak som ho ani nedávala odgrgnúť, no včera sme skúsili a predsa. Ale sa mi zdá, že už sa aj skôr napapá ako doteraz a je aj sýtejší. 😵 V noci je to zatiaľ super, tak dúfam, že to aj tak ostane. Teraz sme od pol 12 nespinkali, snažil sa kakať 😀 , ale tak som mu dala teraz papať a už chrapká, tak som zvedavá dokedy. Tie vyrážky nám zmizli chvalabohu už včera 😅 Tak asi to mal z toho framykoinu, lebo to som mu už celú nedeľu nedávala a do pondelka obeda mu to úplne vymizlo. Pozerám, že teda sa nemáš najlepšie, tak sa rýchlo daj dokopy, aby sme mohli absolvovať prechádzky. Ja som bola včera, síce fúkalo ale bolo super teplo, tak som ho zobrala vonku. Bola nás pozrieť sesternica, tak sme vybehli trocha.
@dupinka no už ani neriešim, aj včera mal 6 hodinový spánok, tak som ho nechala. Mne je ho aj ľúto budiť...No nám dala doktorka mastičku framykoin, no sa mi z toho vyhádzal, teda si myslím, v nedeľu som mu už nenatierala (myslím, že ani nebolo potrebné) a do pondelka mu to vymizlo, čo sa vyhádzal.
@zuzana76 ďakujeme pekne, zatiaľ myslím, že papá pekne a aj spinká a aj priberá, aspoň čo ho tak sledujem.

any23
4. máj 2011

ahojte 🙂 naša Emka dnes v noci trhla rekord - spala od 22hej do 6tej /o polnoci síce papala, ale to len scucla mlieko a spala ďalej/ a potom ešte podriemala do 7mej tak som sa celkom dobre vyspala 😎 práve sme vyprevadili alexíka do škôlky, dnes ho viezol tatinko, večer mal takú požiadavku - asi je lenivý keď sa mu nechce peši 😀 😝 ale poobede má smolu, ak nebude hnusne vonku, tak idem preňho ja, a pekne sa prejde potvora 😝
@miroslava44 no to je super že to zmizmlo 😵 😉 krásnučký je malinký, som pozerala fotky, taký na spapkanie 😵 ďakujem, už je mi dobre, už včera poobede mi bolo celkom fajn, aj som si dala z lasagní čo som navarila a nebolo mi zle, aj kafe som si poobede dala a fajn 😅 sestra sa mi smiala že či nebude tretie ked mi bolo zle /mne to až také vtipné nepripadalo 😝/ nooo keby nemám po mrche dva týždne tak by to aj mňa napadlo, bo pri emke som mala sem-tam podobné stavy, ale tak toto bolo isto z jedla, deň predtým som jedla plnené vajíčka u našich a teda "trochu" som to prehnala, bola som pažravá, tak čo už so mnou 😝
@slavkav my chodíme k dr. holecovej, je na klokočine, je super, my sme s ňou veľmi spokojný 😉 CRP v ambulancii má, atb predpisuje až keď je to veľmi nutné, prístup k detičkám úžasný, na poradne objednáva na určitý čas, väčšinou to býva po 12tej kedy už normálne neordinuje, takže nečakáme, prídeme do prázdnej čakárne, zaklopeme a berie nás 😉 raz sa nám stalo že sme 15min meškali /my bývame na chrenovej, v meste bola zápcha tak kým sme sa tam dostali 😝/ tak vtedy sme si tam museli samozrejme počkať, kým vybavila dve bábenká, ale tak bola to naša chyba 😅 keď je jeden alebo druhý chorý, zvyknem chodiť s nimi tak neskoršie, okolo 11tej zo skúseností som zistila že vtedy už nemáva toľko pacientov, ráno to tam máva teda natrieskané 😒 a k tej klokočine... ja som tam vyrastala, pred rokom sme sa presťahovali na chrenovú a teda chýba mi to tam 😕 s našimi sme bývali hneď nad kauflandom, tam to bolo úplne super, všetko sme mali blízko, aj polikliniku, aj obchody - kaufland, lidl, billu, sandokan, mne sa tam veľmi páčilo, však som tam vyrastala 😵 potom sme sa presťahovali hore na kopec na beethovenovu ulicu, tam už to bolo horšie, hlavne s obchodmi, pod nami síce bola jednota, ale to taká komunistická, nikdy tam nič nemali 😝 ale bolo tam ticho a klud, síce detičiek pomenej, v našom vchode bolo jediné malé dieťa náš alex 😕 ostatné samí dôchodci 😝 ale to sme mali len podnájom, potom sme odišli na chrenovú a nehovorím že je tu zle, ale ja mám radšej klokočinu 😉 a kriminalita je všade 😉

slavkav
4. máj 2011

@any23 dakujem za nazor 😉

miroslava44
4. máj 2011

@any23 Tak super, že ti je už lepšie. Ja som ináč tiež myslela na to, čo aj sestra 😀 My sme chceli ísť tiež dnes trocha vonku, ale môj malý chudáčik má voľajaké slzavé pravé očko, tak to nebude riskovať, keďže vonku fúka, ale je tam pekne ináč. Tak dúfam, že to nebude mať nič vážne. Uvidím do zajtra, ak mu to neprejde, tak pôjdeme k lekárke. Aj v noci mi kýchal asi 5x za sebou, a aj cez deň zvykne, ale to keď ho stále prebaľujem tak vtedy. A aj kaku má nejakú do zelena, tak dúfam, že nebude chorý. Moje malé zlatino. By ma to mrzelo, taký malinký... Ani nespinká teraz, len tak ležká, tak idem si ľahnúť k nemu, lebo v noci bol hore skoro 2 hodinky, čo ho trápilo kakanie...A pozerám, že už zavreté očká 😅 , tak super.
No nič, tak dúfam, že už sa čoskoro stretneme na tej prechádzke, pokočíkujeme 😀

any23
4. máj 2011

@miroslava44 dúfam aj ja že už čoskoro, už sa vás nevieme dočkať 😉 my sme boli aj dneska, doobeda v obchode a potom sme sa chvílku pomotali, o 15tej sme boli pre alexíka v škôlke a zostali sme ešte hodinku hore, potom na nás prišiel straaašný hlad tak sme sa museli ísť napapať 😅 o 17tej mi zaspala a ešte hajá, už by mohla aj vstávať nech nestrašíme dlho do noci 😝 ona si lúbi takto navečer tak hodinku zdriemnuť, ešte jej dám nejakých 10min a potom ju tak jemne zobudím 🙂 ale vážne je tam hnusne dneska, síce nie je zima, ale ten otrasný vetrisko 😝 ema dnes vonku stratila dva cumlíky - ani neviem kedy ich vyhodila 😝 lúbi všetko zahadzovať a ešte na mňa pozrie s provokatívnym úsmevom a že baaa /asi bác to má byť 😝/
inak to kýchanie je asi normálne u bábeniek, aj emka to robila keď som ju rozbalila že ju idem prebaliť, skoro zakaždým dva-tri krát po sebe kýchla, aj teraz to sem-tam robí, ale nemyslím že by bola chorá - soplík nemá 😅 očičko vás trápi? vraj na to pomáha mater.mliečko, skús mu kvapnúť jednu-dve kvapky do očka 😉 my sme tiež mali problém s očkom, ale u nás to bolo vážnejšie - slzilo, hnisalo, pár dní bolo dobre a znova dokola, mali sme kvapky optalmo-septonex, potom aj mastičku optalmo-framykoin, nič nezabralo, tak nás poslala dokina na očné a tam jej dali atb kvapky do očka a až tie chvalabohu zabrali, ale dosť dlho sme sa trápili s tým, cez dva mesiace, to mala ešte z pôrodnice - dostala infekciu z plod. vody pri pôrode 😒 ale odvtedy máme klud 🙂

slavkav
5. máj 2011

a mozem sa este opytat - mate skusenost s MS L. Okanika? a tusim este mame na vyber MS Parovska. dakujem 🙂

domyyy
5. máj 2011

ahojte baby 🙂

@slavkav ahoj 🙂 ja som tam chodila a aj moji súrodenci / sme štyria/ a super 😵 sú tam fajn učiteľky, super prístup, aj @sasulec tam teraz dáva malú do škôlky 🙂 🙂 🙂 🙂 ja môžem len odporúčať 😉 a ešte som chcela k tej Chrenovej alebo Klokočine... ja bývam na Chrenovej, myslím si, že v tej najlepšej lokalite 😉 2min. od CEntro NItra, Max aj Mlyny sú tiež blízko 10min. cesty pešo 🙂 a do mesta na pešiu to mám tiež hneď na skok 😉 ja odporúčam 🙂 a Klokočina... s tou kriminalitou to je pravda, keďže ja sa pohybujem medzi "mladými" ale tak ako je to na Klokočine, tak to môže byť v každej časti NR

@miroslava44 ahoj Mirka 🙂 gratulujem k chrústikovi, je nádherný 😵 😵 😵

slavkav
5. máj 2011

@domyyy hovoris o MS L. Okanika?

domyyy
5. máj 2011

@slavkav myslím materskú škôlku hej? 😅 😉 áno tú myslím

slavkav
5. máj 2011

@domyyy super. dakujem. 🙂

miroslava44
6. máj 2011

@any23 ahoj, ahoj, tak čo, dáme dnes rande?Také prechádzkove?Vyzerá tam byť pekne ani tak nefúka, tak sa chystám dnes s malým vonku. Aj to očko mu už prechádza, tak poobede by som ho vzala vonku. 😀 Pozerám, že tvoja Emka už začína byť akčná vo vyhadzovaní vecí, to je akurát také obdobie, to aj sestriny malí toto robili 😀 Veď ju to prejde, keď si neskôr nájde inú zábavu. Tak sa teda ohlás, že čo a ako...Utekám, lebo sa už malý zobúdza... 😀

any23
6. máj 2011

@miroslava44 ahoj 🙂 no môžme 😉 teda ak sa nejako zosúladíme 😝 malinká mi teraz spinká, asi tak pol hodinku, ja dováram guláš, tak keď sa vyspí, napapáme sa a môžme vyraziť, no ale neviem kedy to presne bude 😝 ved ak by sme sa chystali, tak ti napíšem sms /volať radšej nebudem, čo ak by ti malinký práve hajuškal, a ja by som ho zobudila 😝/ a dohodneme sa 😉

miroslava44
6. máj 2011

@any23 no super, môj malý ešte tiež spí, ale už sa asi aj pomaly zobudí na papanie...tak počítam, že do hodinky by sme sa mohli dostať vonku. Môžeš kľudne aj volať, môjmu vôbec nič zatiaľ nevadí...ani telefón, ani telka a keď som s ním bola naposledy vonku, tak kosili trávu a ani tá hlučná kosačka mu nevadila 😀 No veď mi budeme určite sa pohybovať niekde vonku. Teším sa 😅

any23
6. máj 2011

@miroslava44 super aj my sa tešíme 🙂 ja myslím že tak o 2hej sa zobudí, dáme mliečko a môžme vyraziť 😅 ozvem sa 😉 mojej autá, sanitky ani psy nevadia ale na hlasy je citlivá 😝 spáva v kočíku na balkone, a dosť tu všetko počuť, aj keď sme na 11tom, ale teda autá tu riadne hulákajú a to jej nevadí, ale akonáhle niekto príde do kuchyne a začne rozprávať, tak je v momente hore, aj keď balk.dvere sú zavreté, ona to potvora počuje 😝 😀 a na alexa je zvlášť citlivá 😝

zuzanakarolinka
6. máj 2011

@any23
@miroslava44 no dnes ste boli čistý fešáci a fešáčky, teda mirka, boli ste to vy, že?

miroslava44
6. máj 2011

@zuzanakarolinka ano, ano, boli sme to my a ďakujeme 😀 No malá Karolinka je tiež poadarená a zlatunká. No musím utekať, lebo sa malý jeduje 😀

any23
6. máj 2011

@zuzanakarolinka radi sme vás videli 🙂 karolínka je strašne zlatá, také malé živé striebro 😀
@miroslava44 a tvoj chrústik je úúúžasný, malinkatý, na spapanie 😉

my sme potom boli ešte v tom centre, s maminou sme doma dali kafe, emka sa napapala a frčali sme, chúďa moje unavené, zaspala hneď pred vchodom, skoro celú prechádzku prespala 🙂 bola som v banke, v dmke, v hypernove a keďže ešte spala, tak som behla aj do maxu, do lekárne, malej mlieko som chcela ale oni ho tam samozrejme nemali 😠 zbytočne som sa tam prehnala 😝 musím ráno vyslať maťa na klokočinu do kauflandu, tam ho ešte mávajú, alebo potom pri nemocnici, inak už nikde 😕 o pol ôsmej sme došli domov, nohy ma bolia jak koňa 😝 malá spala asi tak do 7mej tak teraz ešte buntoší 😝 ale už je okúpaná, napapaná, tak snáď zachvílu zalomí 🙂

any23
7. máj 2011

babyyyy kde ste všetky? 😕

any23
7. máj 2011

inak dobré ránko 🙂 my dnes strašíme od 6tej 😕 budúci týždeň volám bývalému kolegovi, nech mi príde zamerať vonkajšiu roletu, žalúzie nestačia, už ma to prestalo baviť, však ona vstáva skôr a skôr 😕 na chalupe to fungovalo, to vyspávala do 8-9tej 😅 teraz si herečka spinká od 8mej 😝
včera sa alexovi na výlete moooc páčilo, krsný ho zobral do bojníc na strašidlá, boli aj v zoo 🙂 len krsný asi moc nebol nadšený - hneď z príchodu do bojníc mu alex ogrcal celé auto 😕 😝 neviem či tak divoko parkoval či čo, ale prišlo mu zle 😝 tak ja som večer ešte prala poťah do jeho autosedačky, a v noci o druhej som si zmyslela že je ešte v práčke, tak som utekala povešať to, veď čo ak ju dnes budem potrebovať 😅
ale bol zničený z výletu, cestou naspäť im zaspal 😕 čo už sa nestalo ani nepamätám, snáď ako 4ročný spal v aute naposledy 😝 a večer mi normálne odkväcol kým som ukladala emu, ani sa neprezliekol do pyžama, zaspal na gauči 😕 moje "malé" unavené 😵

miroslava44
8. máj 2011

@any23 ďakujeme pekne, ja sa neviem na neho vynadívať 😀 Ja som sa včera voľajako vôbec nedostala na net...ráno ma zamestnával malý, keďže bol chudáčik nervózny z kakania 🙂 , tak som s ním doobeda spala. Včera mal nejaké dlhé prestávky medzi papaním a potom sa nevedel najesť 😀 Jedol cca. asi každých 5-6 hodín, čo už som aj ho musela prebúdzať nech sa napapá. 😀 A v noci to isté. V noci aj ráno som mu trocha ťahala soplíky z nosa a veru tam aj voľačo mal. Veď sa mi aj zdalo, že sa mu nejako zlé dýcha. Dúfam, že nebude chorý ☹ A dnes ráno sa zobudil o 4, no bol hore ani neviem dokedy, lebo ja som už nevládala, o 5:45 mu totižto začali klipkať oči, ale on nie a nie zaspať, tak ja som ho tak nechala v postieľke a zaľahla. Tak ani neviem, kto skôr zaspal 😀 No ale spinkal až do 9-tej a teraz tiež spinká.
Ináč včera keby viem, že je tá míľa pre mamu v parku, tak by som iste došla, no nič. Ja som ako sa malý napapal bola tiež narýchlo v centre, trebalo mi ísť na poštu, tiež som bola v DM-ku a narýchlo do hypernovy, nechcela som s ním veľmi behať po obchoďáku, veď s takým malinkým....No čo už, keď mi to nemal kto vybaviť. Drahý to nijako nestíhal. No a tak som s ním bola vonku od 13:15 až do pol 4, a snáď by som bola aj dlhšie, ale chcela som variť (keďže sme dlho spali), tak som ho zobrala dnu a dala k oknu, no a on spal až do pol 6. A tak...
Ako čítam, tak Alex sa mal super v tých bojniciach. Aspoň je vidieť, že si to plne užil, keď bol taký unavený 😀
Ozaj, všetko dobre k dnešnému sviatku, nech je plný úsmevu 😀

zuzana76
8. máj 2011

ahojte

@any23 any to som, len nejako nemam cas, obcas nakuknem, ale nestiham sa rozpisovat.
aj patko raz vracal cestou z Bojnic, ked bol este malinky, ked bol maly, tak mu nerobilo dobre cestovanie autom, uz sa to lepsi, do Bojnic by sme mali niekedy skocit na vylet, neviem ci sme tam neboli naposledy, ked bol tych 11 mesiacov. Ale fakt teraz uz naozaj nie je kedy, aj vcera sme makali v zahradke, Peto opravoval studnu, teda menil tesnenia na tej pumpe, ja som okopavala a polievala zeleninku, Samko spinkal v kociku hadam aj 2 hodky, na vzduchu sa mu velmi dobre spi. Patko chcel ist k babine a dedkovi, tak ten nebol s nami a dnes je zase pocasie na figu, som sa tesila, ze ked je porobene, tak si tam vybehneme a budeme len tak vegetit. No a kosa je. Ale aj tak tam pojdeme, vcera som nakupila v Jysku kopec veci do zahrady, tak to tam musime odniest, buduci tyzden uz hadam aj pieskovisko bude pre deti hotove, este gril musime kupit a mozeme zacat s opekackami.

@miroslava44 jej, malinky uz ma 2 tyzdne, a sopliky maval aj samko, hadam aj 4 mesiace nam to trvalo, on si z nemocnice priniesol zlateho stafilokoka, mu robili vyter, ale uz je lepsie, lebo tie prve 4 mesiace mal sopliky nonstop, a az take,ze zlte, zelene, tak aj ty sleduj, ked je to len biele, tak to je nic, sem-tam odsaj, ale neodsavaj vela, lebzase cim viac sa odsava, tym viac sa sopliky tvoria, teda neodsavaj preventivne hocikedy a pred kazdym odsavanim kvapni do nosteka Mar plus, albo Vincentku, alebo iny taky dezinfekcny roztok, to kupis v lekarni.

tadotami
8. máj 2011

dievcata potrebovala by som pomoct.nemozem sa dopatrat cisla na kocku m.a.r.t.i.n.a .vie mi niektora pomoct?

jarus1
8. máj 2011

ahojte, hľadám mamičku, ktorá plánuje sama dovolenku s dieťaťom/deťmi niekde pri mori. Sú tu také?