icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

bosacka
23. máj 2011

@any23 - peknucky kocik mate 🙂 - budem tiez pokukovat...
mna sa nas moc nepacil (teda hlavne ine farby - bola som ochotna akceptovat iba bezovu a tmavo hnedu), ale zvy zvykla som si a je hlavne prakticky, co je pre mna dolezitejsie ako dizajn 🙂
@miroslava44 - budem kukat 😉

any23
23. máj 2011

@bosacka ďakujem 🙂 pôvodne som chcela úplne iný, ale tento mi v tej farbe skočil do oka a už som sa tej predstavy nezbavila, tak ho mám 😉 najskôr som si nevedela zvyknúť na športovú časť, vanička sa mi páčila viac, bola suprová, vydržala mi tam sedem mesiacov a to aj s fusakom, zmestila by sa aj dlhšie, ale už bola moc zvedavá, dala sa síce polohovať aj tá až do sedu, ale moc sa jej to nepáčilo 😝 teraz som sa už zžila aj so šporťákom a teda som spokojná, akurát že by mohol byť lahší, ale zase ja ho vláčiť nemusím po schodoch, a do auta ho viem hodiť aj sama, dneska som ju zniesla asi zo štyroch schodíkov a teda nemala som s tým problém 😝
dneska sme išli von až o pred 6tou, emka dlho spala 😅 a prišli sme pred 8mou, bola unavenááá, veľa vonku pochodila za ručičky 🙂 sme boli len kúsok od nás, pri krčme žalár /neviem či to poznáš/ je super ihrisko pre detičky, alexík sa tam vyjašil a emka objavovala, aj sa pohojdala, aj v piesku trošku pohrabala, a potom sme sa boli kúsok previezť a šup šup rýchlo domkov, okupkať sa, napapať a behom 10tich min spala 😅

slavkav
26. máj 2011

ahojte, viete mi poradit, kde v NR je nejaka vacsia predajna autosedaciek - kde by mali napr. aj Britax First Class? a otvorene cez vikend? dakujem.

miroslava44
26. máj 2011

ahojte baby, tak mi po dnešnej poradni vážime 4910 g a meriame 58 cm. Takže sme za 2 týždne pribrali 620 g, čo je fajnové 😀 , len opäť máme nejaké trampoty s papaním, akoby malému bolo málo. Nevie sa dobre napapať, ale keď stlačím prso, tak mi strieka mliečko... ☹ No uvidíme, čo bude v noci a zajtra. Dnes som mu musela dať, čo som mala odsaté z fľašky, lebo robil cirkus. Chudáčik môj. Včera sa nevedel napapať, akoby mu bolo málo, za celý deň spal možno tak hodinku, dve...No nič, idem ja hajať, nech sa troška vyspím 🙂

bosacka
27. máj 2011

@miroslava44 @any23 - som rada, ze som vas stretla 😉 my sme mali v stredu nestandardny program a vcera sme sa nejak nevedeli dostat von a ked sme konecne vysli, Lenka sa rozplakala a ani za ten svet sa nechcela utisit ☹ uvidime ako to bude dnes, lebo doobeda sme boli v meste (bola som na kontrole po sestonedeli) a tiez sa nechcela ukludnit... konecne zaspala
Mirka - pekne miery veru mate 🙂 mne sa zvykne strasne jedovat, aj ked mlieko este je... a vacsinou to skonci kakanim 😎

any23
29. máj 2011

@miroslava44 no paradne ti pribral😵s tym papkanim je to,dufam ze uz lepsie,hlavne za mliecko je,asi je pohodlny,potvorka mala🙂
@bosacka no aj ja som rada,snad na seba aj nabuduce narazime🙂my sme teraz na chalupe,mali sme ist vecer domov,ale nechce sa nam,ostaneme do zajtra,mato ide az na nocnu zajtra,tak mozme😉emka spinka uz cez dve hodiny,zato vcera toho moc nenaspala cez den,doobeda necelu hodku a poobede len chabych 30min tak navecer to s nou bolo zaujiiimave,a na to ze bola unavena ako psica,vecer nie a nie zaspat...ale tak prezili sme😝
inak ked som tak minule videla tie vase babatenka,ako si krasne spinkali v kociku,az mi smutno prislo za tym obdobim,kedy aj nase vychadzky tak vyzerali😉ona vzdy vonku super hajala,doma byvala sem-tam mrzuta,ale ako sme vysli von,hned spala🙂a dlho dlho to tak bolo,este koncom zimy sme chodili von spavat a potom jak keby utalo,vcil ma problem vonku zaspat a ked aj,tak len na pol hodinu😝

miroslava44
30. máj 2011

@any23 no už je to lepšie, neviem, čo mu zas bolo, či si vyžadoval viacej...Ale už dnes je to úplne ok. Pekne sa napapá, len sa mu nejako nechce spinkať cez deň. Doobeda skoro vôbec a poobede len keď sme vonku. Teda v nutených prípadoch zaspí aj vo vnútri.

any23
31. máj 2011

@miroslava44 no tak to som rada že sa to upravilo 😉 snáď sa vám čoskoro upraví aj to spinkanie doobeda 😉 ja som také nepoznala, emka bola spachtoško, prvé tri mesiace spala skoro non-stop keď bola hore dve hodiny denne aj to bolo veľa 😝 bolo jej jedno či je vnútri, či vonku, ale pravda je, že vonku spala o niečo lepšie 😅 vtedy aj v noci super spinkala, pokazila sa až v štvrtom mesiaci, 7my až 9ty mesiac bol katastrofálny, čo sa nocí týka, to jej išli zuby, budila sa každú chvílu s plačom, teraz sme mali dva mesiace klud, síce sa budila dvakrát za noc, ale to len vypila mlieko a spalo sa ďalej ale mám pocit že nám to začalo znova 😝 posledné dve noci otrasnééé 😝 prvýkrát bola hore od polnoci do 1nej, potom sa zobudila o 4tej, zaspala až o pol 6tej a o pol 7mej už bola definitívne akože vyspatá 😒 a teraz dospáva 😝 aj cez deň je mrzutá, chvílu je dobre, potom začne z ničoho nič plakať, strašne slintá a všetko hryzie, tak asi nejaký nový zub na obzore, má aj soplík trochu a častejšie kaká na svoje pomery 😒 nechce si dať pozrieť do pusinky, skúšala som s prstom ale taaaak ma pokúsala s tými svojimi ihličkami že to už druhýkrát radšej skúšať nebudem 😝 😀 ale niečo sa jej deje v pusinke - na dvoch miestach to má zdurené a tvrdé 😒

blazka24
2. jún 2011

zdravím ve spolek, ako vidím rozrastáte sa tu riadne.........ja nejak nestíham, len sem-tam stretnem niekoho v centro nitra ked na obed idem alebo ked sa v rýchlosti dohodnem s niekým.........ako minule s beruškou že koooooooooonečne sa dovalíme a malý dostal zápal dutín, takže sme šli kde ? no do prdele, teraz kvasíme doma a už som na prášky, asi budem trčať zavesená na opasku cez šnúry na prádlo...........ešte aj to počasie mi nepridáva..........
dnes ma malý chcel potešiť, tak mi čisté plienky z balíka ponosil do smeťáka a tlieskal si, učíme ho totižto že kako - teda pocikané plienky patria do smeťáka a malý to pochopil po svojom 😠

zuzanakarolinka
7. jún 2011

@miroslava44 čo je s vami?

radlinka
7. jún 2011

Ahojte, neviete prosim kde je teraz prestahovane Pasove oddelnie v NR z Piaristickej ? Nikto mi nezdviha telefon....vobec sa neda dovolat na uvedene cislo...Je to spat pod Kalvariou, ako kedysi alebo zevraj niekde pri kruhovom objazde pri HyperTescu ? vdaka za info 🙂

bodka13
7. jún 2011

@radlinka a to kedy sa tam sťahovali 😕 minulý týždeň boli stále na Piaristickej....práveže všetko má byť pod jednou strechou- išli tam aj vodičáky z chrenovej ,aj evidencia áut tam bude-preto tam prerábajú a prestavujú

bodka13
7. jún 2011

@radlinka našla som aj článok,je z januára ale o sťahovaní pasového oddelenia žiadna zmienka 😉
http://www.patriot.sk/2011/01/rekonstrukcia-bud...

radlinka
7. jún 2011

@bodka13 vazne ? tak z toho som paff...ja som isla okolo a vsetko na Piaristickej rozburane, tak neviem kde mam vlastne ist, na stranke sa uvadza Kalvarska 2, inde Piaristicka a ludia hovoria zase ine veci ... hmmm

radlinka
7. jún 2011

@bodka13 diky moc, ked som si dala vyhladat pasove odd. v NR ...tak ma hodi na stranku vsetko v meste a tam sa uvadza Kalvarska ul. No neviem ako stare su tie info...zajtra zistim.
http://www.vsetkovmeste.sk/firmy-nr/urady-a-inf...

bodka13
7. jún 2011

@radlinka ničoho sa neboj 😉 smelo vkroč na stavenisko 😀 😀 😀 my sme tam boli so synom minulý týždeň,sú tam bojové podmienky ale pracujú ako včielky 😀 😀 😀

radlinka
7. jún 2011

@bodka13 panecku, ako tam prejdem s kocikom ? to si tiez vybrali prerabat....nic ten budove nechybalo, pekna komunisticko-policajna
😀

bodka13
7. jún 2011

@bodka13 adresa Kalvárska patrí ku Krajskému riaditeľstvu a im patrí stránka 😉

radlinka
7. jún 2011

@bodka13 vy ste tiez vybavovali ste pas pre syna ? zohnali ste tam aj kolky ? kolko stal doklad ?

bodka13
7. jún 2011

@radlinka no to ti neporadím 😒 jedine že by s tebou išiel nejaký doprovod - kamoška ,mamina, babina ...

bodka13
7. jún 2011

@radlinka kolky si musíš kúpiť na pošte ...my sme vybavovali staršiemu a kolok stál 13€ ,brali sme so sebou starý pas a rodný list...okrem 13€ sme nič viac neplatili

radlinka
7. jún 2011

@bodka13 potrebujem aj na zapis dietata do pasu 3eur kolok ? no skusim vybavit zajtra a popripade neskor donesiem maleho na odfotenie.
Ako dlho sa caka na vydanie pasu, mesiac ? lebo ak nemaju az tak vela prace, tak sa to da stihnut aj skor...a vydaju ho napr. do 3 tyzdnov. Inak zevraj doklad stoji az 32 euro do24 hodin.

bodka13
7. jún 2011

@radlinka to neviem 😕 tu sú poplatky http://www.pasy.sk/ziadost-o-vydanie-cestovneho... a tu je všetko o pase pre dieťa http://www.pasy.sk/ziadost-o-vydanie-cestovneho...
...ak nie nemajú veľa roboty,urobia pas aj skôr ale spoliehať sa na to nemôžeš a aj tak platíš poplatok ako keby ti ho robili mesiac.

bodka13
7. jún 2011

@radlinka v tých poplatkoch je zápis do pasu za 3€ a ty máš asi dieťa do 5 rokov 😕 tam je poplatok za pas 8€/mesiac a 32€/do 48hodín

bodka13
7. jún 2011

@radlinka dnes nám poslali smsku,že pas je hotový 🙂 takže asi nemajú tak veľa roboty 😉

beruska113
8. jún 2011

@blazka24 ešte ste ani v NR neboli a už spal, do 10min.

radlinka
8. jún 2011

@bodka13 ahooj, dnes som tam bola, ludia cakali az na schody, bolo nas okolo 50 pri kazde dvere, plno stresu lebo od rana im nesli pocitace a kazdy chcel nejaky doklad lebo zacinaju prazdniny a dovolenky.
Isla som na postu kupit kolky, ale v celej NR ani jeden, zevraj vypredane...tak to som estre veru nepocula, aby boli aj kolky nedostupne. To je co za byrokraciu ? panecku, mam si ich kupit mimo NR alebo niekde na dedine, kde este nejake mozno zostali 🙄 🙄 🙄 🙄 Zevraj uz cely tyzden su nedostupne, povedala pani pri okienku na poste, kt. tiez synovi este min. tyzden vsetko stihla vybavit, ale dnes sa na vydanie nedockala, vzdala to. 😖
Takze som si nepodala ani ziadost a musim tam ist opat v piatok, lebo im to slo ako v lete na saniach. To uz aj kolky na SK su ako na pridel alebo co ? marnost, to je system a este cakaj az na prvom poschodi. Ak mi budu chciet fotit maleho do biometrickeho pasu, tak neviem ako to tam v tom bordeli chudatko vydrzi...uplne otrasny system. 😠

bosacka
14. jún 2011

@any23 @miroslava44 - ahojte, my teraz chodime von "doobeda" - v skutocnosti je to cez obed - takze sa len hodinu prechadzam hore/dole za nejakym barakom v tieni. potom este chodim poobede, vacsinou sa prida muz. vy chodite ako?

any23
14. jún 2011

@bosacka ahoooj 🙂 my zvykneme hneď ráno chvílu pobudnúť vonku, na ôsmu nosíme alexíka do škôlky a potom tak do deviatej sme vonku, emka ide potom hajať, zvykne tak dve hodinky, ja sa zatial snažím navariť obed a poupratovať, aby sme mohli ísť von keď vstane, niekedy sa nám nechce, tak sa zostaneme hrať doma, teraz máme také ubolené obdobie, tlačia sa nám ďaľšie dva zúbky, už sú skoro vonku, už len čakám kedy konečne vylezú 😔 tak je umrnčaná a v kuse na mne nalepená, chudiatko moje 😔 okolo 14tej ju dávam druhýkrát spať, tiež doma, na balkone na chládočku mi lepšie spinká ako vonku 🙂 na 16tu chodíme pre alexíka do škôlky, zostaneme vonku podľa toho, akú má drobec náladu 😝 minulý týždeň sme mali taký hektický, vrcholili prípravy na svadbu, maťov brat sa ženil, tak v sobotu sme svadbovali 🙂 tak sme behali hore-dolu, stále bolo čo dolaďovať ešte, tak nebolo moc času po vonku labzovať 😝

any23
14. jún 2011

@blazka24 no čo, už ste zdravučký? 🙂 ema bola tiež dáka soplavá, ale myslím že to skôr zo zubov mala, už je dobre, len dnes ráno trošku zvýšená teplota a asi trikrát už kakala od ôsmej a je protivná, len piští, hryzie, slintá, ach tie zuby 😒