icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

miroslava44
14. jún 2011

@zuzanakarolinka
@any23
@bosacka ahojte baby, tak ja som bola týždeň bez pc a vôbec moc sa sem nedostanem, lebo malý ma nejako moc zamestnáva, doma sa mu moc nechce spinkať. No my chodievame vonku ako kedy. Niekedy stihnem aj tak pred obedom vybehnúť vonku, a keď nie, tak popoludní a keď sa podarí tak aj na večer. Lebo teraz náš zvykne trápiť troška bruško, tak to už ani pred večerom nespinká, len by sa nosil na rukách. 😀 Ale tak pomaly sa to začína vylepšovať, teda dúfam. No a už je hore, to spal asi tak pol hodinu a aj do obeeda tiež len toľko, tak utekám ja. Snáď sa vidíme čoskoro

bosacka
14. jún 2011

@miroslava44 - ked pises polhodinovy spanok... Lenka ma taky fajn zvyk teraz, ze ked sme cez obed vonku, potom este doma 1-2 hodiny spinka... vtedy byva celkom kludna aj ked sa zobudi... 🙂 a taketo fajne dni sa striedaju s dnami, ked doma spi sama tak do 10 minut (zaspi na mne a pri ukladani sa zobudi) a vonku do hodiny... a to je stale mrzuta a uplakana ☹ ... taky den sme mali aj dnes a som z neho znicena... a ked sme konecne chceli ist von, rozprsalo sa 🙄

any23
14. jún 2011

@miroslava44
@bosacka tak blbé dni mávame aj my, emka spinkáva už len dva krát za deň, ideálne je ak spí doobeda 1,5-2hodky a poobede tak hodku, dávam ju spať do kočíka na balkon, neviem prečo sa mi vonku na prechádzke nevie vyspať, to spí max. 45min nech už je hocijako unavená a potom je zlá a upišťaná 😒 ach ten jej nešťastný balkon 😝 aj na chalupe na dvore mi naprd spí, vážne neviem čo jej vadí, veď v podstate je to to isté - je vonku, leží v kočíku, na balkone ked je by som povedala že má ešte väčší hluk ako keď sme normálne na prechádzke, náš dom stojí pri križovatke, stále nejaká sanitka hučí, autá trubia, autobusy, dole na ihrisku decká kričia a to jej nevadí, opica jedna 😝
@miroslava44 mirka prepáč že som ti neodpísala, akosi som sa k tomu nedostala, tiež volako v poslednom čase nič nestíham 😝 dneska si emka konečne dala pozrieť do pusinky a okrem obidvoch spodných štvoriek sa jej tlačia aj obidve horné trojky, takže paráda, sa nečudujem že je taká ubolená, dneska navečer to už bolo neznesitelné, revala už úplne za všetko, aj že sa jej nepodarilo dudel vopchať do pusy, netrafila sa 😝 ale už vyše hodiny hajá, tak si konečne môžem vydýchnuť 😅 dúfam že vás bruško prestane trápiť 😉
@bosacka no na ten dážd som nadávala aj ja 🙄 kuknem von počasie ok, kým sme sa vychystali a zišli dole výťahom, rozpršalo sa, ale keďže som potrebovala ísť do obchodu tak sme teda išli, len sem do lipy, máme to ozaj kúsoček... ale teda nasralo ma to, chcela som sa ísť poprechádzať... a potom ked sa vyčasilo, vytočilo ma to ešte viac 😝 to už sa neoplatilo ísť niekam 😝

miroslava44
14. jún 2011

@bosacka no to mávame aj my takéto dni, jeden deň spinká úplne suprovo, no a ten ďalší, ako aj dnes skoro vôbec. Dnes ak to zrátam, tak spal asi tak 2 hodiny dokopy. Viac určite nie. No nevadí, aspoň, že v noci spinká parádne (teda klop,klop,klop) 😀
@any23 to je v pohode. Tak nech vás tie zúbky už čoskoro prestanú trápiť. No to bruško je už lepšie, myslím, že dnes ho ani nebolelo. Akurát keď sa chce vykakať, tak vtedy dosť nervačí, hádže rukami, nohami 😀 , ale tak čo už. Niekedy sa ale vykaká úplne v pohode, tak neviem. No nič, idem ja už veru spať, aby som bola zajtra fit 🙂

any23
15. jún 2011

ahojte 🙂 dnes strašíme od pol 7mej, noc bola dosť zaujímavá, od 23tej do 3tej sa len prehadzovala a fňukala zo sna 😔 ale keď sa ráno zobudila, mala dobrú náladičku tak dúfam že jej taká ostane až do večera 😅 už máme za sebou aj rannú prechádzku, strašne bola podarená, na všetko že "jeeeeeeeeeeej" 🙂 a už asi pol hodinku spinkáme 😅 idem sa ja pustiť do obeda, ale teda nechce sa mi 😝

bosacka
15. jún 2011

@any23 - zaujimave, ze lepsie spi na balkone... asi je to iny typ ruchu, ako ked je vonku. ja by som take brala, aspon mozes doma robit co potrebujes 🙂
a s tymi zubkami nezavidim... chudatka deti, hrozim sa toho, ked pojdu zubky Lenke. teraz uz zacina byt taka fajn komunikativna a spokojnejsia, aj ju tusim menej brusko trapi.drzim palce, aby to skoro preslo
@miroslava44 - som tu moju kocku vcera ohovarala (ale ved to bola pravda, uplne ma znicila) a potom potvorka uplne krasne v noci spala. mali sme rekord - cez 6,5 hodiny a potom dala este 2,5, 😵 co sa teda nestava, nadranom sa budieva aj po hodinke.

any23
15. jún 2011

@bosacka no veď ja som aj rada že tak spinkáva 🙂 ako hovoríš, môžem si aspoň niečo porobiť a ak sa velmi posnažím, tak aj oddýchnuť 😝 ale zase na druhej strane, ak chcem ísť niekam na celé poobedie, napríklad do parku, tak riskujem to, že ak sa poriadne nevyspí /už dááávno vonku nespala viac ako 45min/ tak bude mrchavááá 😝 no ale čo už, raz za čas sa to dá zmáknuť 😉 fúúúú super, že 6,5h nech jej to aj tak zostane, to emka tuším ešte tolko ani nenaspala vkuse, ona tak po 4-5h v noci pýta jesť, ale zase oproti niekdajším 2,5h je aj toto pokrok 😝 🙂 musí byť zlatunkavá, už sa aj smejká? 😅 😵 my sme dneska neboli vonku poobede, boli sme u našich v jelenci 🙂

bosacka
18. jún 2011

@any23 - no uz sa riadne skeri, v podstate na kohokolvek, ked je v pohode 🙂 posledne dni sme mali take divne casovo, snad sa uz unormalnime... cez obed aj spala, ale poobede sme sa s muzom vytrepali prejst a po pol hodke velke kriky 😠 no a potom neviem, co s nou a kracam vedla kociara ako zmoknuty pes ☹
vo stvrtok aj piatok som nahodou stretla Mirku 🙂

any23
19. jún 2011

@bosacka tak ste sa spolu poprechadzali 😉 my sme mali tiez taky uponahlany tyzden,furt bolo volaco,rano sme chodili kazdy den ale poobede volako nevydalo😝stredu jelenec,stvrtok sa ohlasila kamoska ze pride na navstevu,piatok sme naobed isli do benadiku,este stale sme tu...az vecer pojdeme do nr...jaaaj co sa mi stalo...piatok este isiel mato na nocnu,ostala som tu s krpatymi sama,on odisiel a v celej dedine elektrika vypadla...tak si vies predstavit tu paniku co ma chytila,ja sa bojim uplnej tmy a este sama,v dome...tak som volake sviecky splasila,nastastie po polhodke naskocila😝😀
mne moja tak v kociku vyvadzala ked jej teplo bolo...ona celkovo znesie skor chladnejsie ako ked je horuco,niekedy namna pozeraju jak na krkavciu mamu ze ju nalahko obliekam,chudiatku je urcite zima si myslia,ale ja viem ze keby jej dam o vrstvu navyse tak sa spoti,uz si ju poznam...
Dufam ze tento tyzden na seba budeme mat stastie a hlavne ze bude pekne🙂

miroslava44
19. jún 2011

@bosacka
@any23 Ahojte baby, tak ja som zas nemala pár dní pc, ale už je aspoň konečne preinštalovaný, čo sa nesmierne teším, lebo to vážne potreboval. No môj malý prespí každú noc tých 6-7 hodín a to hovorím, že len prespí, lebo to mu po papaní večer trvá ešte aj pol hodku-hodku kým zaspí. No ale nech nazarieknem, klop,klop,klop. 😀
Myslím, že už aj máme taký stálejší režim, tak snáď to už aj takto ostane. A začína my už aj doma pekne spávať doobeda, tak si môžem konečne aj niečo robiť, ak potrebujem 😵 No proste je to naše slniečko.
Náš sa tiež už vyškeruje, no zatiaľ hlavne na maminku a tatinka, ostatní ešte majú čas 😀 Aj hlavičku začína pomaličky dvíhať, keď je na brušku. No a na brušku mi aj spinká, teda cez deň väčšinou len tak zaspí, tak ho musím doma občas sledovať, no v noci spinká v pohode aj na chrbte. 😅

@any23 ja tiež môjho Mateja obliekam radšej ľahšie, lebo myslím, že tiež nemá rad moc teplo
No nič, idem ja odtiaľto do ríše snov, lebo som sa nejako rozpísala, tak dúfam, že sa čoskoro vidíme 😵

any23
21. jún 2011

ahojte 🙂
@miroslava44 no super že už ste si našli nejakéý systém, to moja bola v tomto potvorka, keď už som si myslela že máme konečne nejaký režím tak mi to zmenila a zase som bola tam kde predtým 😝 😀 tiež sme mali také obdobie že sa jej dobre hajalo na brušku, keď aj spinkala na chrbte, po pol hodine sa zobudila, šupla som ju na bruško, pohladkala po chrbátiku, pocapkala po riťuške a spalo sa ďalej 🙂 potom zase také obdobie že na bruchu ani za svet a teraz ju čoraz častejšie v noci prichytím že hajá na brušku, vždy ju pretočím naspať na chrbátik a zachvílu je znova na brušku, ale tak snáď je to v pohode, neviem ako by som jej v tom mohla zabrániť 😕 asi sa jej tak dobre spí a už je velká, snáď sa jej nič neporobí 😕 😔
včera sme museli s alexom na pohotovosť, išli sme navečer že do obchodu a potom ostaneme vonku, ale pri lidli capol na ruku, do večera mu to napuchlo a strašne ho to bolelo, nemohol s tým pohnúť, sme si mysleli že to má zlomené... ale našťastie to má len narazené, ale stále ho to bolí... dneska ani v škôlke nebol... mám to ja šikovného syna 😒 raz sa dorazí...

bosacka
23. jún 2011

@any23 - s tou elektrinou nezavidim... ked je clovek sam v dome, je to niekedy desive 😅 ako Alex s rukou? uz to ma lepsie?
myslim, ze ked sa uz vie dietatko otocit same, uz to tak nevadi ked spi na brusku (okrem toho, ze tomu nezabranis) 🙂
ja si ani neviem predstavit, ze by Lenka na brusku zaspala... ona sa snazi dvihat hlavicku a ked uz nevladze, jeduje sa, ale nepolozi si ju v klude

miroslava44
23. jún 2011

@any23 no teda, čo to tam vonku za blesky....Tak teda je šikovný ten tvoj Alex 😉 Nech sa mu teda ta ruka čím skôr zahojí. Už ťa chodím normálne vyzerať k vašej bytovke, keďže sa nie a nie stretnúť.
@bosacka
@any23 tak si predstavte baby, my po dnešnej poradni. Tak dnes máme 2 mesiace a 2 dni a náš malý anjelik má 5950g a 62 cm, tak je to riadny chlapisko.

slavkav
23. jún 2011

ahojte, viete mi este poradit nejakeho dobreho gyndosa/zubara - dakujem 😉
ma niekto skusenosti s plavanim a cvicenim v www.hviezdica.sk? ako ste spokojni?

dupinka
24. jún 2011

@slavkav gyndos: MUDr. Ravinger - Medicentrum na Klokocine, tam sa plati 70Eur rocne, ale ma kvalitne vybavenie, perfektne sono, super pristup.
zubarka: MUDr. Sadecka, poliklinika Klokocina

pokial ide o plavanie, my chodime na plavanie na Chrenovu, do relax centra, tam plava instruktorka p. bednarikova.
Z Hviezdicou osobne skusenosti nemam, ale vela mamiciek preslo k nam, lebo tam vraj nebola prave najlepsia kvalita vody, niektore deticky mali problemy, a neucia sa nejako extra plavat, skor hry vo vode a tak.
Treba sa ist pozriet a urobit si vlastny dojem.

slavkav
24. jún 2011

@dupinka dakujem. uz sme sa nahlasili k dr. Jakubickovej - som zvedava 🙂
a to relax centrum -tam je kvalita vody dobra? do kolkych rokov je to?

dupinka
24. jún 2011

@slavkav tam je cista vodicka, majitelovi tam moc nechodia plavat ini klienti, a aj sa dba na zvysenu hygienu vody, chloruje sa tak, aby vyhovovala detickam.
Plavaju tam aj skolkari, co ja viem, tak pokial nezacne dieta chodit plavat do nejakeho klubu, tak moze chodit k nej. My mame 2 roky a su tam este aj ovela vacsie deti, je to zadelene podla veku a tiez schopnosti deti.
Ona ma aj svoju web stranku, neviem ale, nakolko je aktualna.

any23
24. jún 2011

@bosacka @miroslava44 ďakujeme baby, už je lepšie, už skoro vôbec nebolí tá ruka, odpuchla, už ani modré to nemá 🙂
mirka no teeeda, riadneho chlapíka máš doma 🙂 len tak ďalej, hlavne že mu chutííí 🙂
ja vás tiež obidve vyzerám a furt nič 😅 my teraz chodíme tak všelijako von, včera sme boli ráno a potom až po 18tej, strašne teplo bolo, lepšie nám bolo vnútri 😝 emka práve spinká, asi hodinku, normálne zaspala vnútri na gauči, nechápem 😕 pôjdem uvariť cestovinky ale asi až keď sa zobudí, ešte sa mi nechce 😝 a potom sa pôjdeme prejsť 😉 jaaaj baby naučila sa mi vyliezť na posteľ, aj na gauč sa vyštverá a skúša potvora malá aj na stoličku vyliezť, no to keď sa jej podarí, tak koniec 😝 nič iné nerobím len behám za ňou a zachraňujem ju 😝
@bosacka inak emka tiež nechcela byť moc na brušku keď bola taká malinká ako tvoja Lenka, trochu potrenovala a už aj ryla noštek do podložky a jedovala sa 😝 až keď sa naučila pretáčať, až potom sa jej to zapáčilo, asi teda hlavne to, že bola na brušku vtedy, kedy ona sama chcela 😅

slavkav
24. jún 2011

@dupinka velmi aktualna veru nie je 😉
no my zase asi teda skoncime v TT

dadulajda
24. jún 2011

Ahojte mamicky, mozme sa pridat do vasej temy? 🙂 Tiez som z nitry a termin mam v auguste, ale pocas tehu sme uz mali vselico a tak si myslim ze to bude uz v juli. Mam mat promocie 13. jula a uz padali aj nejake stavky ze to isto nebudem 2v1. 😝 Na maleho drobca sa uz tesime a vsetko je prichystane, tak uz len dni ratam a vysedavam na konikovi. Som rada ze som nasla niekoho z NR, su tu aj nejake tehulky??? 🙂 ak nie tak sa rada necham aspon inspirovat zazitkami a akciami pre mamicky, kedze zachvilu vstupim do roly matky. 😀 😀 😉

zuzanakarolinka
24. jún 2011

@dadulajda vitaj

zuzanakarolinka
24. jún 2011

@bosacka som ťa videla dnes ako si kočíkovala pod našimi oknami, máte Brio, že?

bosacka
24. jún 2011

@zuzanakarolinka - ano, mame brio 🙂 a dnes som toho teda nakocikovala riadne... doobeda 2hodiny a poobede este 1:45hod. - bez zastavenia 😎
...ale neviem, ktory barak je ten s vasimi oknami, chodila som vselikade 😉

miroslava44
24. jún 2011

@zuzanakarolinka vy už doma?

zuzanakarolinka
25. jún 2011

@bosacka oproti cirkevej školy, nízky

zuzanakarolinka
25. jún 2011

@miroslava44 jasnačka, včera okolo 14,00

bosacka
25. jún 2011

@zuzanakarolinka - to je ten, kde som presla po popadanych ceresniach a mala od nich cele kolesa? 😀

beruska113
25. jún 2011

Ahojte, vítam nove tváre. Ja nejak nestiham,Luki je stále vonku, už sa citim ako bezdomovec, lebo dnu len spat chodíme. Inak všetko OK, mimčo kope neskutočne a vraj to bude zase velkáč. Tak uvidíme.

zuzanakarolinka
25. jún 2011

@bosacka no skoro, ale tá čerešňa nie je pred barakom 😒

bosacka
25. jún 2011

@zuzanakarolinka - tak za barakom? ak nie, tak potom nevie, ktory je nizky... ale omrknem to nabuduce 😉
a to tak dobre poznas brio? sa mi zda, ze v nr ho skoro nikto nepozna... ze tu ficia skor ine kociky 🙂