Košičanky na začiatku tehotenstva
ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂
@andrea0903 joj presne take iste mam pocity, nech uz je to za nami, som sa tak dnes potesila, lebo kamoska rano porodila dievcatko, tak ako jej zavidim, ze to uz ma za sebou, a ja? este sa budem gulat a cikat tiez chodim kazdu minutu, v noci ani nehovorim a mala sa pretaca zo strany na stranu, ale musime dobojovat, som povedala muzovi, ze toto je posledne moje tehotenstvo, viac uz ani pocut nechcem, tak sa zasmial, ze no urcite, no len to mi este treba
@fecova jeeeej tak to aj ja tej tvojej kamoske tisko zavidim a blahozelam zaroven.........no v noci prepisam aj zivot asi chodim po byte jak matoha lebo potom zaspat neviem a moja madam v bruchu jak zacne vecer kopat tak kope az do rana a puli mi rit vsetkymi smermi a boli to jak das hlavne ked sa vyduje na tu stranu kde mam tu nestastnu oblicku ☹ ja som sa tiez zaprisahala ze viacej nehrozi ta kde uz sak som viacej znicena z celeho tehu ako zo samotneho porodu kurnik a uz aj moj muz povedal ze toto je uz fakt o drzku tehu od zaciatku nejaky problem 😢
@andrea0903 presne tak, toto tehotenstvo je veru o drzku, som prve mala bezproblemove, no teraz je to presny opak, hroza, to asi dievcata su take, ze celu noc boxuju mamy do brucha
.....dnes som bola na USG a cakame dievčatkooo 😀
A ked tak čitam vase prispevky, tak ma asi tiez cakaju take kopance, lebo uz teraz sa obcas ako keby zaprie v brusku, su to take zvlastne tlaky 😖 Ale snad to vydržime 😅
@matulka616 gratulujem
@fecova Dakujeem 🙂 Dufam, že nie k tym kopancom, ktoré ma čakaju 😀 😀 😀
@andrea0903 no ako tu čítam tie vaše príspevky až bojím jak to bude keď budem v takom týždni ako vy...je to až také zlé?teraz chodím dosť často cikať...ešte to bude horšie...?
@matulka616 ....ved tie kopanceky je niečo úžasné........mna ked dlhsie nekope tak ju prosím nech sa prejaví.......potom som kludnejsia ,ze je vsetko o.k.
@mandy29 ,,,,bude.....ale neboj sa.
@cukor presne ako hovoris, ja som tiez radsej ked sa hybe aj ked kope ako ked nic nerobi... minule sa nehybala od rana az uplne do nejakej 22:00 a som bola skoro v panike...
@kvojtanikova na to kopkanie sa aj ja teším....raz v obchode som videla jednu kočku tehulku čo jej bábo v bruchu robilo riadne kopance...z diaľky to vyzeralo komicky 😉
@mandy29 v pohode to cikanie sa upravi ale potom to bude cista sranda 🙄 ja chodim vecer na zachod a celu noc stylom kazdych 20minut......do rana do druhej potom pospim do stvrtej a zaciname dalsie kolo cikania 😀 no a tie kopance ako kedy niekedy pohodicka ale potom ked spusti ty vole tak to hej brucho mi skace kade tade a dakedy taku urve ze au.......ale inak sranda je to zlatunke a neboj bude to v pohodicke
a ja chodim casto na wc.....v noci aj 2-3x......a najväčšia sranda na tom je,ze som na rizikovom uplne od zaciatku tehotenstva a ešte ani jednu noc som sa dobre nevyspala.proste pospim 2-3 hodinky a potom bdiem,rozmyslam,no neviem spat,nad ránom trosku zase pospím a 7,30 som uz hore.a uz ked teraz sa nevyspím ,co bude ked sa to narodi 😀
@cukor no toto ja mam uplne takisto len s tym ze o siedmej som svieza ako zdechla rybicka 🙄 😀 moj mm je uz zo mna hotovy a aj sa uz pytal ci sa mienim este do porodu vyspat tak som mu povedala ze ak bude cisarsky a nahodou by ma supli znova do celkovej tak vtedy sa vyspim aspon urcite 😀 😀 😀 a rizikovku mam aj ja a teraz mi herecka uz tak tlaci ze staci rychlejsi krok alebo nejaky pohyb a ..........beziiiim na WC ci chcem ci nechcem 🙂
@mandy29 nemas sa coho bat, je to krasne obdobie v zivote zeny
ja som chodila na wcko tak casto ze som musela ist za dr. 😉 ci sme obaja v poriadku, ja som bola na wcku cele tehotenstvo a v Ke poznam asi vsetky wcka 😀 a k tym kopancekom, nas maly bol veeeelmi aktivny a moj mechur bol jeho prva hracka 😅
dievata ako vam to len leti, zachvilocku mate drobcov pri sebe, drzim vam palceky 😉
ahojte...skuste mi poradit...uz 4 dni ma strasne tlačí na močový mechur,aj mam taky silnejsí tlak v podbrusku a idem za den asi 10 krát močit.je to normálne ?
@cukor no ja to mam aj v noci ale teraz ked mi vysetrili moc tak zistili ze mam zapal oblicky ale pokial ta pri cikani nestipe neboli a nepali tak je to ok bude to tym zze babo tlaci na mechur keby si mala take problemy alebo horucku tak navstiv lekara inak to je ok
jeeej, cukor 😵
jasne, a bude aj horsie 😀
ja som chodievala v noci minimalne raz za hodinu.
cez den ako kedy, niekedy castejsie, vzdy som vytlacila len par kvapiek, aj to som si musela drzat brucho 😀
a pri chodzi sa mi niekedy asi tak oprel o mocak, ze mi ho pritlacil o nejaku kost (tak som si to vysvetlila) a isla som sa zlaznit od bolesti... akokeby som mala 10 zapalov mocaka naraz 😀
a ako pise ivka, vzdy pred odchodom z domu som si urobila plan wc, kde sa mozem/musim zastavit a bola to velmi dobra pomocka, lebo inak by som asi explodovala. a este som aj nosila vlozku, ze keby som uz nevydrzala, tak co - prinajhorsom pustim, nie? 😀 😀
@shaarka
@ivkafu
@andrea0903
tak vam dakujem babenky za odpovede......strasne sa bojím o to malé.....roky som sa pokusala otehotniet a aj ked som otehotnela skončilo to potratom,takze toto je moja posledná šanca a preto ten prehnaný strach.
@cukor je to prirozdene ze sa bojis ten strach ja poznam doverne a myslim ze kazda maminka sa boji tiez kedy k comu dojde 😀 bude dobre neboj nic uz si dosla velmi daleko a pekne ste v kopke bude vsetko ok................inak zenule mna dnes caka UTZ kontrolne co jak mala jak rastie alebo co ja uz som mala poslickov 😖 jaj no dost som mala brucho mi kleslo som zvedava aj na poradni co mi povie normalne sa bojim ci co drzte palceky papapa
halo, kocka.
chapem, ze si presla dlhou a skaredou cestou.
ale nezahod svoju sancu teraz tym, ze budes tristvrte roka v strese! teda mozes sa obavat, jasne, ale nesmies to prehanat. dietatko si to nezasluzi. psychika je svina a musis si uvedomit, ze tehotenstvo prebiehajuce v spokojnosti je urcite zdravsie a priaznivejsie pre vyvoj dietata ako tehotenstvo v neustalom strese, krci a prehnanom sledovani.
skus tie svoje (opodstatnene) obavy vykompenzovat niecim inym - skus sa tesit, skus si nieco uzit, nejak sa potes, nejak sa uvolni. ty urcite vies, co na teba a teda aj na dietatko plati.
prajem skvele tehotenstvo a lahky porod.
a PS: vsetko je tak, ako ma byt. ak sa ma nieco zle stat, ty tomu nezabranis, ale skazis si cely ten cas, ktory si mohla byt v pohode, usmiata a stastna... a mozno tym aj zvratit neprijemne veci 😔
drzim palce!! 😵
Ahojte baby z Ke.Pridávam sa k vám, možno mi budete vedieť poradiť - navštevujete alebo ste navštevovali niektorá cvičenia pre tehotné alebo predpôrodnú prípravu v KE? Akú máte skúsenosť? Som v 5.mesiaci a začínam o tom uvažovať...
@mmarcelat
ahoj,si sa pytala na cvicenie pre tehotne, ja som chodila do metropolu: http://www.ahafit.sk/node/17najdi si tam cvicenia pre tehotne a este som chodila do geriatrickeho centra, ich stranku neviem, ale cvicila tam Jana Ivanecká, tel. 0905 541 167, janadula@gmail.com... to druhe cvicenie sa mi pozdavalo viac, rozpravala tam cvicitelka aj o porode a priprave...
na preporodnu pripravu som chodila do mc stonozka - http://www.mcstonozka.sk/predporodna-priprava-n...
caute babule tak ja sa lucim od zajtra sme v nemocke mala nerastie tak uvidime o tyzden bud rodime alebo ideme domov tak nam drzte palce

@fecova vies co ja som z nich uz uplne zmagorena kazdy daco ine rozprava a ja si mam vybrat asi 😖 mne brucho zatial nekleslo aspon som si nevsimla jedine co je tak to ze chodim cikat kazdu pol hodinu alebo 15minut a dokina ze to preto bo mi mala tlaci...urolog zas ze to z liekov ta ja uz sama neviem ja ti poviem pravdu ze ja uz len cakam doma kedy to na mna dolahne a nakoniec ma tam uz len donesu