icon

Marcovky 2013

emily327
29. jún 2012

Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*

severankaa2
16. nov 2012

ahojte môžem sa k vám pridať aj ja mám termín v marci 2013.

annamary27
16. nov 2012

Ahojte,naša malá šušurka má 436g,podla poslednej ms aj utz sme 21tt+2dni,takže znova prvý termín pôrodu 27.3.2013.Všetko mala na morfologickom utz v poriadku 🙂)),máme aj 3D fotky tváričky a cd s pár fotkami z vyšetrenia,naše zlato 🙂. 😀 😀 😀

consuelle
16. nov 2012

@ivet_ivetka ahoj Ivetka,jeeeej už mas foto a ka fešandaaa🙂inak už som sa normal o teba bala,ked som ta tu nevidela ,či je všetko oki..som rada,že ste zdraví a spokojní..aj ja som bola min tyžden na morfolog.sone...sice snad prvykrat som prd videla(ale som sa nepriznala,no čo som to za matku,ked dieta nevidim 😀 ..a dr sa ma pyta,že či chcem vediet,čo čakam,tak mu hovorim ved povedzte,ale ja som presvedčena že je to chlapček...potom mi ukazal pipíka a hovorí..tak toto mu teda neupadne 😎 inak tu noc pred sono ma celu noc kopal,hadam tri razy ma zobudil..tak sa asi tešil ako sa ukaže na monitore🙂nastastie všetko dobre a tak sa tešim bruško mam teda velkeeeeee ,taky kufor mam pred sebou🙂ako si na tom s vahou Ty?teraz som sa objednala aj na 4D,dala som termin,ked tu bude aj muž,nech sa pokocha aj on🙂aj ked ten asi tužil ešte po dievčatku..ale takto to bude aspon vyrovnane🙂už ste premyslali nad menom?no kedže som mala citak že mam v brušku mužskeho potomka ani som dievčenske meno neriešila..obaja sme sa na prvy šup zhodli na Sebastiana...tak vyber bol rychly🙂juuj už sa tešim ked pride muž domov..zajednala som wellnes hotel v tatrach,potom to 4d sono,kupa darčekov a Vianočne kludne a spoločne svietky..ach jooo jak sa tešim..27decembra mi zase odide..budem aj fnukat už to vidim..a čo vy novinky?tešim tešim piš🙂a ozaj odkial si?papaaaaaaaa 😎

jaja102
16. nov 2012

@annamary27 tak supeeer,ze ste v poriadku,uz si len užívajte bez stresu.teším sa veľmi 🙂

annamary27
17. nov 2012

@jaja102 ďakujeme 😀 😀 😀

bique
17. nov 2012

@jaja102 myslim ze nie, aj my sa chystame poriesit kocik az v januari, dovtedy len budem sondovat a hadam nieco vyberiem 😀 vsak toto, nase mamy to mali jednoduchsie, co sa kocikov tyka 😀 😀 😀

bique
17. nov 2012

@annamary27 tesim sa s vami 😀 😀 😀 a krasne fotecky, my si na fotecky pockame do 30tt, lebo ten nas maly sibal sa zasa tak krutil a robil kusky, ze nebola sanca ho odfotit 😀 ale hlavne, ze je vsetko ok... a este necitis ziadne pohyby? podla mna uz ano, len ich nevies identifikovat 😀

annamary27
17. nov 2012

@bique ja to cítim ako keby nejakú ozvenu,že možno malá kopne do placenty a ja cítim ten odraz.,včera to robila aj večer,ked si mm dal ruku na bruško.Placenta je stále vpredu a pôrodné cesty sú priechodné,vravel včera pán doktor,malinká mala plné bruško,to znamená,že prehlta plod.vodu,mala plný aj mechúr,takže obličky fungujú 😀 😀 😀 ,šak cikám jak za dve,hlavne v noci 😵 😵 😵 .Včera pán doktor kúzlil s tým utz,pekne vymazal okolo tváričky placentu aj rúčku a zostal nám čistý profil. 😉
Boli sme aj u homeopata,na tie fľaky na rukách mi povedal,že je to niečo zo zažívaním,lebo to mám vyhodené akurát v trase tých akupunktúrnych bodov,pravdepodobne veľa pomoarančov a mandariniek,čo som pojedla,ked som ochorela a postreky,čo mohli byť na nich aj ked som ich postivo umyla.do týždna-dvoch by to malo zmiznúť,už večer mi to začalo pekne blednúť/klop-klop/
Kukala som si kalendár,že kedy asi ísť do nemocky na exkurziu,v TT,kde chcem rodiť ,ju robia prvý pondelok v mesiaci,asi to nechám na február,to budem 33tt,lebo neviem ako to bude po sviatkoch v januári.

annamary27
17. nov 2012

@jaja102
@bique ja už som bola na glukozovom teste dvakrát v živote,ked mi brala krv moja gyn z ruky vždy som mala cukor vyšší a poslala ma na testy,tam to bolo potom v poho,lebo presnejšie výsledky sú z prstu,takže už viem do čoho pôjdem 😀 😀 asi na dalšej poradni mi povie,aby som šla.Kedy idete do poradní?Ja už mám u gyn termíny na 28.11,12.12 a dokonca aj ráno na moje narodky 27.12.-to bude asi najkrajší darček v ten deň 😀 😀 😀

annamary27
17. nov 2012

@jaja102
@bique kočky,v dnešnej dobe je už taký výber všetkého,že keby sme pred pôrodom ani nič nemali kúpené,tak by naši chlapi zmákli nákup všetkého potrebného aj za čas,ktorý by sme strávili v nemocke po pôrode....jasné,že je to len sci-fi,lebo my ženy to musíme mať pod kontrolou,aby bolo všetko tip-top a ako to my chceme 😀 😀 😀

bique
17. nov 2012

@annamary27 haha, no neviem,lebo ked som mojmu ukazovala, ze nam treba aj hlboky aj sportovy kocik, tak mi hovori: vsak my tu mame taky teren, ze aj sportovy staci, na co ti hlboky? 😀 😀 😀 😀 to by sme dopadli, xixixixi

bique
17. nov 2012

@annamary27 ja idem k svojmu gyn. tiez 28.11., potom mam termin na rizikovej poradni 15.12., dalsi termin koncom decembra zasa u svojho gyn. a v polovicke januara by mohlo byt utz v 30tt 🙂 ale nam to zbehne, ani sa nenazdame 😀 .... ja som na glukozovom este nebola, tak som zvedava, co ma caka...za sladkym sa idem momentalne zblaznit, takze to bude asi fajne pitie, hoci doteraz som sladke vobec nemusela 🙂

annamary27
17. nov 2012

@bique na tom teste ma ráno pichli do prsta,potom som vypila cukrovú vodu o hodinu zas pichli a potom som vypila kyslý čaj a zas ma o hodinu pichli.

jaja102
19. nov 2012

@annamary27
@bique baby,je velmi dôležité,aby sa na kočíku dala nasadiť sportová časť aj v smere,aj proti smeru jazdy?co myslite?lebo som si jeden vyhliadla,le tuto moznost nema ☹ .a je cierno bezovy,vanicka ma ciernu striesku,tak sa bojim,aby na to v lete neprazilo moc slnko....inak je super,sa mi aj paci,len tieto dve veci ma štvú.... 😠

annamary27
19. nov 2012

@jaja102 ten smer je podla mna jedno a aj ja mám vyhliadnutý skoro celý čierny s mustang koníkom,v prípade,že by vybledol sa dá použiť na to nejaký sprej na látky.

jaja102
19. nov 2012

@annamary27 nebude im v lete teplo v ciernej vanicke? ☹ ☹ ☹ toto ma kus hneva...... 🙂

bique
19. nov 2012

@jaja102 kamoska si to chvalila, ze ked chcela malicke vidiet, otocila ho ku sebe ak spinkalo a ked bolo hore a chcelo kukat po okoli, otocila ho v smere jazdy...ak budes vyuzivat iba hlboku vanicku a potom iny sportovy, tak nevadi...ak kupujes kombinovany, ze budes vyuzivat aj sportovy, tak je otazka, ci ti to nebude vadit...mne osobne by to asi nevadilo 😉 ale tiez pozeram taky, aby sa dala rucka otacat aj v smere aj v protismere jazdy...no a ja mam vyhliadnuty ciernobiely 😀 ono teplo ku babu neprepusti, nahrievat sa bude iba latka na vrchu, pritahovat slnko bude iba povrch, ja mam skor obavy, ci nevybledne za mesiac tak, ako keby mal uz rok 😒 casu este dost, treba pozerat dalej 😀 😀 😀

bique
19. nov 2012

@annamary27 ja som tiez uz videla ten mustang, supovy je 😉

annamary27
20. nov 2012

@bique že,a je aj v iných farbách. 😉
@jaja102 ked bude hic,tak teplo bude aj v bielom kočáriku.

andrejka1978
20. nov 2012

ahojte,my mame tiez termin v marci 19.3. mam uz 6 rocneho syna a teraz tiez cakame chlapceka. co sa tyka kocika, neviem ake su teraz najnovise ale ja mam doma peg-perego 3 kombinaciu, kolieska nerotuju okolo vlastnej osi ale sa len natacaju (ako ked sa jazdi na bicykli alebo aute) a su siroke a dost velke. to bolo asi to najlepsie co som oceniala pocas celej doby pouzivania (inak kocik je celkovo super). dostala som sa s nim hocikam po hocakom terene. pri jazde po nasich hroznych chodnikoch a cestach som to fakt ocenila. a sme taka sportova rodinka, takze sme s nim chodili bez problemov aj po polnych cestach a strku. uz sa naho tesim,aspon budeme s malym 😵 stihat dake vylety s tymi mojimi sportovcami co mam doma

lussy83
20. nov 2012

@andrejka1978 ahoj maminka..ja mam ten isty termin ako ty tak to vyzera tak ze si polezime spolu... 😉 teda skor v rovnakom case.. 🙂

jaja102
20. nov 2012

@andrejka1978 ved aj ja vyberam sportovejsi a taky do rozneho terenu...len fakt neviem,jeden sa mi paci:Jane pro formula strata h61,je to starsi typ,a neda sa dat sportova cast v protismere jazdy...len v smere..tak neviem,inak je podla mojich predstav,ma aj rucnu brzdu,vhodny aj pri behani,ci korculovani...ty uz mas dietatko,myslis,ze je to zle,ked sa ta sportova cast da dat len do jedneho smeru? 😖

jaja102
20. nov 2012

@annamary27 ten s mustangom je fakt peknucky 😉

andrejka1978
20. nov 2012

@jaja102 Ahoj, my sme mali len v smere jazdy.nikdy som to nepovazovala za nejaky nedostatok. malemu to nevadilo a mne tiez. vidiet na dieta sa da cez to okienko na strieske. ale urcite je fajn, ked sa to da dat do oboch smerov, ale nejako by som tomu asi nedavala prioritu. podla mna je najdolezitejsia ovladatelnost,kolieska,kosik dole. no hlavne co viem, tak mnohe tie kociky, co sa daju dat do oboch smerov tak v jednom smere vzdy ten kocik zatahuje resp.ubieha po case jazdy do jednej strany. tak mozno by som si dala na to pozor. to sa len tazko da odsledovat v predajni. skorej skusenosti mamiciek s tym ktorym typom.

andrejka1978
20. nov 2012

@lussy83 Ahoj, ja dufam,ze to dovtedy dako vydrzim, lebo prvy syn bol o 4tyzdne skorej a teraz som na rizikovom koli tvrdnutiu bruska. ale snad to dopadne tentokrat lepsie. a kde budes rodit?

lussy83
21. nov 2012

@andrejka1978 no tak snad teraz to bude lepsie..musis verit a nenamahat sa vobec,oddychovat strasne vela co sa len da pri dietatku ktore uz mas...no ja som povodne zo stred.slovenska tak by som rodila najskor v bojniciach,alebo ziari nad hronom ale tento rok som sa prestahovala na vychod.slovensko tak najskor v kosiciach..teda urcite... 🙂 a ty?

bique
21. nov 2012

ahojte vsetky 🙂 taka otazocka...farbite si s kludnym svedomim vlasy? lebo ja som si kupila farbu, klasicku, ziadnu so snizenym amoniakom, lebo to nafarbim a o tyzden som tam kde predtym 😝 docitala som sa, ze skodliva nie je samotna farba, ale tie vypary, v kupelni mam velke okno, tak budem farbit pri nom 😕 doteraz som fkvoli babu arbila s tonovacim samponom, ale to nema vyznam 😝 zaujima ma vas nazor...farba zatial pekne caka na policke....

andrejka1978
21. nov 2012

@lussy83 Ahoj, ja budem rodit v Blave. tak sme kazda na uplne inom konci 🙂

andrejka1978
21. nov 2012

@bique ja si sice vlasy nefarbim, ale myslim, ze to s tym farbenim nebude az take hrozne. Ja si zase lakujem nehty. tiez som pocula ze sa to nema. podla mna viac skodlivych latok dostavame do tela denne v jedle a vzduchu co dychame.... je sice pravda, ze si netreba zbytocne pridavat, ale ked to povazujes za dolezite, tak by som v tom nevidela nejaky zasadny problem.

bique
21. nov 2012

@andrejka1978 dakujem za odpoved, ja si tiez lakujem nechty 😀 no, je to dolezite, hoci su aj dolezitejsie veci 😀 lebo mam dost striebornych vlasov a to este presne na cesticke, ktoru mi stale vidiet a ked to dlhsie necham tak, no, vies si predstavit...a to mam len 30, ale je to genetika, lebo aj rodicia boli skoro sivi 😝 a mas pravdu, to co prijimame v strave, je asi o dost horsie...no a nase mamy chodili aj na trvale a farby boli inak chemicne, takze.... 😀