Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@19vierka84 vraj v DS je super pôrodnica, známa mi chválila 🙂
Otvoreny list Dr. Cupanikovi o bolestiach po nastrihu, prosim sirte dalej:
Vážený pán doktor,
v relácii Medicína, ktorá bola odvysielaná dňa 26.3.2012, ste ohľadom bolestí po nástrihu povedali: "...Tie bolesti v priebehu pár mesiacov ustúpia. A nepoznám žiadnu rodičku, alebo ženu, ktorá by si sťažovala, že pred piatimi rokmi bola šitá a v dôsledku toho má nejakú poruchu. Pokiaľ samozrejme... tam nebol iný dôvod...." Táto téma je pre nás veľmi intímna a nie je pre nás jednoduché o nej hovoriť a zdá sa, že je tomu tak pre väčšinu žien, keďže ani Vy ako gynekológ ste sa s takouto ženou nestretli. Preto sme sa rozhodli, ze je načase túto tému odtabuizovať a týmto listom sa Vám verejne zdôverujeme, že hoci od nástrihu ubehli roky a iný dôvod ako nástrih tam nebol, neustále nám jazva po nástrihu spôsobuje problémy (nielen) v intímnom živote.
Dovoľujeme si Vám taktiež zaslať knižku, ktorú vydala SKSAPA "Je rutinný, profylaktický nástrih hrádze opodstatnený?". Veľmi by nás zaujímal Váš názor na túto publikáciu.
S pozdravom,
Ing. Zuzana Krišková, PhD. (2009, Bratislava)
Mgr. Miroslava Kotríková Rašmanová (2009, ČR)
Ing. Ivana Antalová (2000, ČR Zlín)
.....
.....
Ak sa chcete aj Vy pod uvedené vyhlásenie podpísať, napíšte nám na zenskekruhy.oz@gmail.com, do predmetu uveďte prosím "Nastrih" a uveďte prosím, ako sa chcete podpísať. Napríklad len Zuzana z Bratislavy (ideálne však celým menom). A taktiež rok pôrodu a mesto, kedy a kde Vás nastrihli (prípadne ak ste boli nastrihnutá viackrát, tak aj tie ďalšie roky). List zašleme Dr. Cupaníkovi poštou spolu s publikáciou http://www.sksapa.sk/2009031159/Publikácie/nova.... List zverejníme na www.zenskekruhy.sk
@vevuska1 tieto pizove som aj ja robila, len najviac mi chutili take teple este z truby a tak sme ich skoro hned vsetky spapali 🙂 vianocne pecivo mam aj ja v mrazaku, lebo toho robim vela, nakolko aj priatelovej mame davam kazdy rok nieco, takmi potom vela toho zostane 🙂
@bobi3
som našla celkom lacnú, ale bez tyčiek
http://www.babybabo.sk/babybabo/eshop/0/0/5/800...
@porinka no ja mam az -4,75 co je dost vysoke a preto nosim kontaktne sosovky bo na operaciu sa bojim ist..
@saranata no ona mi povedala ze mam velmi vysoke dioptrie, ale ze necha to na vyjadrenie doktora tak uvidime teda.. co sa tyka pohlavia tak sa ma opytala ze co si myslim ze co to bude a ja ze chlapec... a ona nato ze "no bodaj by bol" tak jako hruuuza... vobec neviem co si mam myslet.. ale tak uz tie 2 tyzdne vydrzim... neviem preco mi to urobila... mozno sama nic nevidela a nechcela sa priznat... 😀
@bobi3 no ale vlastne ked ma postielka spustaciu bocnicu, tak nemusi dietatko vyberat z postielky, spusti sa bocnica a male vylezie. akurat, ze spustit ju musis aj tak ty, ale nemusis babo dvihat.
inak ja chcem aj s rostom polohovatelnym, aj so spustacou bocnicou a idealne aj s uloznym priestorom, taku ste nenasli? 🙂
@19vierka84 mne tiez najviac teplucke chutili uz na druhy den neboli bohvie ake, ale spapali sme ich hned 🙂
a ja sa uz tiez neviem dockat kedy sa dozviem co cakame, aj ked uz sa zdalo dr, ze vidi dievcatko, tak uvidime o dva tyzdne.
jeeeej, inak baby som sa vam zabudla pochvalit 🙂 vcra som uz aj ja konecne kupila prce dupinky pre drobceka nasho, som sa tak tesila, aj ked este nevieme co cakame, ale uz som neodolala, pridam aj foto ked sa mi podari 🙂
@bobi3 aj ja som pocula a som tam raz dva, ked bude treba. aj detku doktorku si tam asi dam, lebo je velmi dobra 🙂
Ahojte kočky 🙂
tak máme doma tatku oddychuje po ceste :_)
zas sa nám tu nejak marčí asi bude pršať 😠
@vevuska1 ja ani len netusim co by to mohlo byt 🙂 aj ja uz budem musiet pofotit co mam doma a potom to sem hodit 🙂
inak baby mna strasne bolia stehna a zadok, asi som to prehnala predvcerom v zahradke 😒
@miskachrumka my tu mame krasne slniecko a dneska ma byt az cca 22°c, ale tak zajtra by sa uz malo ochladit, tak sa vobec netesim a dufam cez vikend nebude prsat, lebo chceme ist so psami na pasenie 🙂
@loralo hej, len rozmýšľam, v akej nádobe ju budem triasť, aby mi nevytiekla 😠 🙂
@porinka tá je pekná, len ja potrebujem tmavý orech... aby sa hodila do spálne 😖
@loralo no ja asi ostanem pri tej s roštami a tyčkami... bočnicu asi riešiť nebudem, neviem, ale akurát mi kolega vravel, že v Kike majú krásne a kvalitné postieľky, made in Germany, neboli ste niekto pokukať?
@19vierka84 a co by ste si priali viac aj ked samozrejme najviac to aby bolo babatko zdrave, to kazda maminka chce. My by sme privitali chlapceka lebo babiznu uz mame doma, ale vyzera ze pribudne dalsia aj ked este dakde v kutiku duse dufam, ze to bude chlapcek 🙂
my by sme tiez mali trosku na zahrade porobit, treba popalit este jednu velku kopu, a potom preoraz zem nech sa travicka nasadi, nech mame kde v lete lenosit aj s malou, dame jej von bazenik a ja sa budem vyalovat vedla nej 🙂
@vevuska1 tak priatel by chcel chlapca, lebo ma doma chudak 5 bab, nakokko mame doma styri feny, tak si robi stale srandu, ze dufa, ze to bude chlapec, leb inak aj on dostane nabuduce kramy 😀 ja a aj jeho mama by sme chceli dievcatko. mojim rodicom to je jedno, moj mama akurat hovorila, ze ona v mojom veku mala uz tri deti, strasne sa na krpca tesia 🙂 asi dva roky dozadu sme nic ine nepocuvali, len ze kedy uz z nich urobime babky 🙂
@19vierka84 mne je jedno co budeme mat, len trolinku viac by som chcela chlapceka, koli muzovi a aj koli jeho rodicom, by sa tesili keby mali menovca, lebo ja dako k dalsiemu babtku sa uz nepriklanam, dve deticky mi budu uplne stacit 🙂
tak to je u vas vazne prevaha bab 😀 a co ze mate tolko feniek? mate chovnu stanicu alebo nieco take?
@19vierka84 tak či tak by malo byt natrete ja som pouzívala Biodermu , ked bola malinka
@vevuska1 nemame chovnu stanicu zatial, len pred piatimi rokmi sme si adoptovali z utulku nemecku ovciacku a priatel s nou zacal robit agiility. neskor chcel na agility ineho psa, tak si kupil beardie colliu na to a ja som chcela po nemeckej ovciacke steniatko, ale tak nechceli sme mnozit bezpapierovych psov, tak sme si zobrali dve sestry a stvrta k nam prisla tak zvlastne, lebo nikto ju nechcel a priatel, ved si ju zoberme a ja tak dobre, ale ja chcem uz dieta a nie dalsieho psa, tak sme sa zacali snazit o babo a po cca roku sa zadarilo 🙂 zboznujeme psov, tak mame nase prve babo - nemecku ovciacku a tri bradate kolie 😀
@19vierka84 no tak to wuaauu 🙂 to musi byt tiez celkom narocne starat sa o tolkych hafanov a este k tomu ked potrebuju aj dost pohybu. ja som mala este u nasich tiez, ale takeho maleho kedze sme boli v byte, od malicka som tuzila po psikovi a nasi mi ho nikdy nechceli dovolit, ale ako 18 rocna som sa ich nepytala a dotrepala domov krizenca jazvecika 😀 a teraz ked som sa vydala a odstahovala mi ho uz otec nehce dat ani za svet, tak si ho strasne oblubil 🙂 a nez som otehotnela som chcela psa tiez, konecne mame velky dom so zahradou a som vzdy tuzila, ze raz budem mat dom a v nom velkeho psa, no teraz sa to nehodi, ale ake male bude mat tak rok urcite dakeho chcem, tiez milujem psov a cim vacsi tym lepsi 😀 teraz ma kamarat 6 steniatok rotweilera, ale manzel mi ani za svet nechce dovolit psa teraz ked je mimi na ceste, ze nebude cas sa mu venovat

@porinka hej, hej, takú robievam aj ja 🙂 už som skúšala miesto smotany aj tvaroh vymiešať s jogurtom a tiež bola mňamková, a hlavne menej kalorická 😉