icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

aknedz
29. dec 2011

@babatenko ja som tiez v 7tt ako @asemilkaa hlavne poobede mi vyskakuje brusko, tiez som si myslela, ze je to este skoro ale ked pisete, tak asi nie som sama 😀

chirabell
29. dec 2011

@babatenko ono zalezi od toho, kde mas drobatko ulozene...v minulom tehu som hned naberala na objeme, aj vahovo aj do sirky, brusko hned trcalo, v case ako som teraz som uz mala kg navyse a nosila tehu veci, teraz mam navyse pol kila a este stale obleciem svoje rifle (aj ked ma uz tlacia, tak ich nezapinam, len na opasok a dlhy sveter) a tehu gate sa len chystam kupit...jednoducho, babatko je teraz inde ulozene...aj u teba to bude isto tym...ak nemas problem s vetrami, este moze byt nafuknute brusko z toho...a problem so stitnou zlazou (to priberanie) lebo ono zas v prvom trimestri by zena az tak vela priberat nemala...ale vsetko je individualne...takze tazko aj ked ti ine baby napisu, sa porovnavat nie je moc dobre 🙂

chirabell
29. dec 2011

@mojalili ten zoznam vybavicky pre drobca do sukromky je super napad 🙂

maryennn1
29. dec 2011

@mojalili joooj tak to ja ešte nejdem nič nakupovať, to sa mi ešte ozaj zdá priveľmi skoro, začnem tak v šiestom mesiaci, ale neodolám sa na to aspoň pozerať 😀 robí mi to radosť a teším sa 🙂
@asemilka, @babatenko no tak ja som začala 7tt a už mám bruško tiež trochu nafúknuté, ale prikladám to šalátu a kapustnici a všetkým tým vianočným dobrotám 🙂

mojalili
29. dec 2011

@chirabell Veru mas pravdu, tazko porovnavat. Ale čo na tom, že je to u @babenko vidiet, nie? Ved sa na to teší, nič neskrýva, tak nech sa vytešuje, že pekne rastú...

Ja musím skrývať ešte do 14.2. tehotenstvo, tak sa snažím to maskovať, len ma sere svokra, ktora mi každý deň volá, kde si mám aké šaty kúpiť na svadbu jej dcéry, ktorá je 14.4. Ved to budem v 21.tt, a budem ako sud, čo si ja možem kupovať 38smičky saty 😕

maryennn1
29. dec 2011

@mojalili a prečo musíš skrývať tehotenstvo do 14. 2. ? teda ak sa môžem opýtať 🙂 od prírody som zvedavá 😀

mojalili
29. dec 2011

@maryennn1 Kludne sa pýtaj. 😉 No 14.2. budem mať po 12.tt,snad potom sa už nič nestane. Prvé tehotenstvo som potratila v 9.tt, a obe dalsie som bola s problemami do 12:tt.
No a už doteraz som počúvala, ze sa nedokažem poriadne postarať sama o 2 deti a mať tretie? Vieš, ako to dokažu povedať....Vy už ani tretie nemajte....No budem sa ja kvoli nim stresovat? Ani za nič 😉 😉 😉 A ze nedokazem? blbosť...

Práve mi 1,5 rocny syn doniesol 1kg cukru, 2 sirupy do obyvacky, to bol sprint,aby nieco nevylial 😀 Mam doma veselo

maryennn1
29. dec 2011

@mojalili aha, no tak teda držím silno palčeky, aby ti všetko dobre dopadlo, teda nám všetkým 🙂 a na reči nič nedaj, sú to len reči, i keď občas vedia riadne ublížiť.
... ja sa už tiež teším na také veselo 😀 ... dúfam, že bude všetko OK 🙂

zuan
29. dec 2011

ahojte, dievcata, tak sa k vam pridavam i ja. po dnesnom sone vsetko ok. dufam, ze vsetky to dotiahneme do stastneho konca. diskusiu mate pekne rozbehnutu, budem pomaly docitavat, aj ked velmi nestiham uz na kona chodit, budem sa snazit 🙂

majca55
29. dec 2011

@babatenko ja ho mám presne tak isto veľké aj keby som to chcela utajiť neutajím 😀

monickapd
29. dec 2011

@zuan ahoj, blahoželám k bábätku 🙂 a ak môžem trochu osobnejsiu otázku, najmladsie bábätko kojíš? Ak áno, ako to budeš riešit neskôr? Ďakujem za odpoveď, ja mam v tomto hroznu dilemu a hľadám info kde sa dá🙂

diamand
30. dec 2011

ahojte babizne, takze sa k vam pridavam aj ja, my uz budeme mat #4 a velmi sa tesime, zijeme v UK takze teho bude potvrdene az v 12 tyzdni kedze tu sa tym skor nezaoberaju

zuan
30. dec 2011

@monickapd prave veru riesim, co s kojenim. pomaly som chcela malu uz aj tak odstavovat, lebo v noci sa budi aj kazdu hodinu a pyta si cucnut a nic sa nevyspim. a navyse som mala aj trochu take spinenie a doktorka mi povedala, ze to moze byt kojenim, lebo pri kojeni sa stahuje maternica, ze by som mala skoncit. a do tretice, budem asi uzivat lieky na zvyseny tlak a tie by sa nemali brat pri kojeni. tak som kupila malej flasu, umele mlieko a budem sa snazit nejako to zvladnut. zatial dnes doobeda nic moc, trochu z flase pocuckala, ale pred spanim chcela zase moje mliecko, ona je taka moja prisavka 🙂 starsieho syna som napocudovanie lahko odstavila za tri dni, rano dostal UM, sice chvilu odmietal, ale potom vypil, a to bol tiez poriadny zavislaaak 🙂

ale co som hladala info, tak pokial mas zdrave tehotenstvo, dobru stravu, tak kludne mozes v kojeni pokracovat. mliecko sa casom zmeni na kolostrum a vraj ho moze byt menej a niektore deti sa odstavia same. a niektore baby kojili az do porodu a potom pokracovali tandemovo. takze ak nemas problemy, nejako by som to nesilila, nechaj to a uvidis, co mala sama urobi 🙂

zuan
30. dec 2011

@diamand @monickapd @majca55 pozeram, ze sa nas tu zislo zopar "zasluzilych matiek" 😀 😀 v dobrom myslim. este som ostatne strany necitala, mozno je tam este niekto s 2+ 😀

diamand
30. dec 2011

@zuan no veru je nas tu tusim viac, som zvedava ako to budem zvladat so styrmi, ale kedze synator je uz dost samostatni a prostredna dcerka uz v septembri nastupuje do skoly, tak by to malo byt ok

zuan
30. dec 2011

@diamand no jo, klobuk dolu, styri detusiky 🙂 ale o to viac srandy, no nie? 😀

diamand
30. dec 2011

@zuan to teda ano, o zabavu budeme mat postarane

lucyferia
30. dec 2011

@diamand 🙂 moj manzel chce tiez 4 🙂 stale sa nechce dat odhovorit 🙂 sak co, jemu je potesenie deti robit, uvidime ako sa bude tvarit ked mu jedno zacne kricat pri usiach 🙂))))))

majca55
30. dec 2011

@zuan ako si to pekne napísala 😵 len až nám všetko dobre dopadne 😵

martinam79
30. dec 2011

Ahojte 🙂 tak sa pridavam k augostovkam ,my mame termin 2.augusta 🙂 zatial vsetko ok, az na nevolnosti a problemy so zaludkom uz celodenne 😢 tak dufam nam vsetko dobre dopadne 😉 a budeme sa v lete vytesovat 😀

vevuska1
30. dec 2011

Ahojte 😉 tiez sa k vam idem pripojit, tehu este nemam potvrdene doktorkou, ale uz tyzden mi meska mrcha a testik nam potvrdil tehu 🙂 Tiez som velmi ospala, unavena, bolesti v podbrusku a bolestive prsia, Nic z tohto som inak pri prvom tehu nemala, tak uvidime 🙂 Obavam sa trosku tehulkovania v lete, pri prvom tehu mi bolo zle do 7 mesiaca a strasne na odpadnutie mi bolo do konca tehu, malicka sa mi narodila v marci, takze sa obavam, ze v lete to bude este tahsie 😢

monickapd
30. dec 2011

@zuan no problémy zatiaľ nie su, ale mala zaspava len na mne, cez deň aj v noci. A s bábätkom spolu si to neviem vôbec predstaviť..

zuan
30. dec 2011

@monickapd my tiez tak. mala zaspava pricucnuta na mne. dnes z flasky trochu pocuckala mlieko, inak som ju este kojila. ona ma tu flasu s mliekom ako ohromnu srandu, nosi ju v zuboch a hra sa s nou. neviem, ako dostanem do nej plnu flasu mlieka tak trikrat denne 😕

monickapd
30. dec 2011

@zuan ja uz neplanujem davat Simi umele mliecko ak ju prestanem kojit....tak som zatial rozhodnuta, ze pockam asi do mája.....a uvidim co sa bude diat..ak bude stale papat, pomaly ju zacnem odstavovat...a bude sa musiet naucit spinkat v postielke.. 🙂 ona, alebo bábo...ale skor ona 😀

simik22
31. dec 2011

Ahojte baby tak ako sa mate? dlho som tu nebola a ako vidim, je tu vela novych tehuliek. 🙂 takze ja zachvilu zacinam 9 tt, zatial je vsetko ok, 12.1. mam ist na kontrolu, tam mi upresni presne , v ktorom som tyzdni, aj termin porodu a dostanem uz aj tehu knizku, velmi sa tesime... ako sa mate? byva vam zle? lebo mne ano, ale nie moc, len ma natahuje...

medlin31
31. dec 2011

@doory ahoj cica, no pravdepodobne, počkám čo mi povie gynekológ, ale cisársky sa väčšinou robí skôr cca o 4 dni, pred termínom pôrodu. Cisársky preto lebo prvú dcérku som mala cisárskym, a hrozilo by mi, že mi jazva praskne - nastalo by krvácanie, pri prirodzenom pôrode, ale uvidím.
Každopádne sa moc teším, na bábo 🙂 na tú bolesť, juuj... no ani nie

majca55
31. dec 2011

Babulky všetkým prajem krásneho silvestra a úspešný tehotenský a augustovo porodnický rok 2012 😵 😵 😵

lucyferia
31. dec 2011

@majca55 Aj Tebe zelame krasny silvester a vela zdravia a energie do noveho roka 🙂)))) vsetko dobre aj ocakavanym prirastkom 🙂))

mercymay
1. jan 2012

@martinam79 ahojky, mame rovnaky termin 🙂)) my tiez 2.8.2012. Tak ti teda gratulujem a zelam pohodove tehulkovanie.

maximo
1. jan 2012

Všetkým augustovkám 2012 prajem Šťastný Nový rok,aby sme mali krásne tehuľkovanie s úspešným koncom 😉