icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

nela258
7. feb 2012

ja som dostala odporucanie od viacerych na tmavu nivea - telovy krem ( len ze sa dlho vsiakava )

maryennn1
7. feb 2012

@nessy no hej, v podstate veľmi pravdivý názov 😀 😀 😀

nessy
7. feb 2012

@bobi3 no mne uz byva lepsie,len som stale nejaka unavena stale by som spala...

malamamka
7. feb 2012

@bodka70 Ja by som sa na Tvojom mieste rozhodla rovnako. 😉 A ked ta lekar uistil, ze vyhliadky su dobre, tak to je super. Velmi budem drzat palceky...! Inak u mna mala ta druha SC tiez lepsi, lahsi priebeh. Tak zeby ta tretia vratane tehu bola najlepsia??? 😀 Len ta prva jazva bola krajsia, tato uz nie je taka pekna a tiez sa mi zda, ze sa pomalsie hojila. Ja mam decula este male, tak u mna to prichadza do uvahy az neskor. Chcela by som sa spytat, ci ta pri druhej sekcii na nieco lekari upozornovali? Mne totiz pred druhym porodom (ani po nom) nevravel nikto nic o tom, ze by som uz nemohla mat babo (resp. ze by hrozilo vyssie riziko) a dokonca uz vobec nic o sterilizacii (to som tu uz tiez niekde na fore citala). Vraj to niektorym kockam navrhovali. U mna vobec nic. No ked som isla po sestonedeli na kontrolu, zastupovala ina dr.a ked som sa jej pytala na pripadne 3 dieta, tak sa na mna vyrutila, ze to v ziadnom pripade nedoporucuje, lebo vraj 2 SC a dost a ze vzhladom na moj vek (a to som vtedy mala 33... 🙄 ) uz vobec nie. Celu cestu domov som prerevala, este dalsie dni mi bolo z toho na nic... Ked som zacala patrat, nadabila som na tieto diskusne fora a hned mam lepsiu naladu ked citam, kolko kociek v pohodke tie 3 SC zvladlo...Diky za cas a rady...akekolvek 😉

nela258
7. feb 2012

@nessy tak ja mozno tiez nebudem moct cvicit, uvidim co cas prinesie, ale kila sa daju zhodit aj po porode. nie je to lahke pre vsetky baby ale dufam ze ked som pred rokom zhodila 10 kil z tych hormonov, tak s vacsou snahou to pojde. urcite si nebudem odopierat papat na co budem mat chut i ked s mierou 🙂

bodka70
7. feb 2012

@malamamka , no po druhej sekcii prišiel za mnou môj gynekológ, kt. ma mal celé tehotenstvo a aj ma odrodil resp. odoperoval a tváril sa vážne a povedal mi, že tretie mi už neodporúča, že som mala tenkú jazvu. No a teraz mi ten istý gynekológ tehotenstvo schválil. Tak asi buď za tie roky trochu zmenil názor na tieto veci, alebo si na môj prípad už nepamätá. Tak či tak každé tehotenstvo je iné - od tej druhej sekcii už prešlo vyše 8 rokov, takže rana mala dosť času sa zahojiť, a jednak som v inej situácii - vtedy som s bruchom behala okolo 2,5 ročnej živej babuľky, koľkokrát som ju chtiac nechtiac musela aj zdvihnúť na ruky či chvíľku ponosiť. To sa ľahko povie, že nenos ťažké veci, no nechaj ležať na zemi spadnuté dieťa, alebo keď ti zaspí na rukách v autobuse.... 😒 Plus som mala dosť veľké stresy v práci a navyše ma nechal tehotnú až do 40tt.
Teraz je to iné, dievčatá sú veľké, samostatné, v robote sa nemienim stresovať, nech by bolo čo bolo, to radšej pôjdem na nemocenskú a cisársky mi urobia o nejaký ten deň-týždeň skôr. Tak snáď všetko dobre dopadne. 3 sekcie nie sú až taká výnimka, i keď to ti potvrdí každý lekár, každou ďalšou sekciou sa riziko zväčšuje....

malamamka
7. feb 2012

HEJ, HEJ, uz aj ja si vsimam, ze tych kociek je cim dalej tym viac...Ja som mala prvu v 2007 a tiez tam bola kocka co mala tretiu, behala akoby nic a ja som sa po tej prvej vlacila ako mech... 😀 Robili nas pritom kratko po sebe...Po druhej som bola hrdinka, dokonca sa mi zdalo, ze to takmer nebolelo...Uz som vedela do coho idem a psychika fakt robi svoje...Na druhy den som sa pytala domov... 😀 Ze pozrite ako beham... 😉 Na vizite mi potom jeden dr.vravel: klud, klud, len vcera ste boli este rozparana... 😀 😀
Pocas 2 gravidity mi moja doktorka nevravela nic, jej muz (primar), co ma rodil, respektoval, ze chcem druhe odrodit prirodzenou cestou, tak som dokonca prenasala, no nakoniec opat SC...Videla som, ze pocas 2 SC s niecim mali problem, no nerozumela som s cim (ja som totiz zvracala aj pri porode ... ). Potom prisiel za mnou na izbu a vravel (ak si to dobre pamatam) o zrastoch...Len vtedy som nevedela kde je sever...teraz by som na neho vyvalila strelbu otazok... Nevravel vsak vobec nic o tom, ze uz nemozem byt tehu...To by som si urcite pamatala.
Potom som isla na kontrolu po sestonedeli (po tej 2 SC) a tam ma ta zastupujuca dr.vystrasila, ze 2 a koniec... Tak som sa stiahla, poplakala si a uverila...No nedalo mi to...Ale teraz keby som sa aj isla pytat porodnika druhej sekcie (po dvoch rokoch), ako to vlastne vyzeralo, tak si "uuurcite" spomenie... Inak ja som mala ten isty vekovy rozdiel, tiez no problem... vsetko pohodka, len prvy trimester som u oboch prevracala a schudla po 10 kg, namiesto toho, aby som priberala... Cele 3-4 mes.som prelezala na infuzkach, ktore mi aj tak nepomahali...Az nadomnou krutili hlavami... Som fakt pripad... 😀 No nakoniec som to dohnala u oboch...Narodili sa bezmala 4 kg... A tiez som si na gynde odtrpela svoje...Prve tehu dopadlo spont.potr. a nasledne cist. To ale bolo uz davnejsie som mala 24.

malamamka
7. feb 2012

@bodka70 Jeej som to pokaslala, napisala som ti, ale nie cez ikonku odpovedz, tak sa prosim mrkni na dalsi prispevok za Tvojim... ☹ Diky. Som novacik. Len sa tu ucim fungovat. 😉 Dik za pochop.

bodka70
7. feb 2012

@malamamka , ja som si to aj tak všimla, len už som sa chystala vypnuť pc a isť spať, napíšem ráno, dobre? dobrú noc prajem všetkým tehuľkám, žiadne strašidelné sny 😉

malamamka
7. feb 2012

@bodka70 Jasan, aj ja uz koncim...Dobru noc vsetkym augustovym mamickam...

bobi3
8. feb 2012

@miskachrumka čo tažké myslíš? ten potrat či tie nevoľnosti?

obycko
8. feb 2012

@miskachrumka Aj ja idem prvy krat do poradne 13.2. a ja tak trinastku neznasam 😖 . Este aj trinasty tyzden uz budem zacinat. Takze 2x13. Bleeee. Dufam, ze to bude vsetko dobre.
Baby posledne dni ma strasne svrbia dlane. Citala som ze to nieje dobre, lebo to moze znamenat nejaku cholestazu. Nemate aj vy take pocity? Musim to povedat v pondelok doktorke. 😒

bodka70
8. feb 2012

@malamamka a ostatní, dobré ráno prajem. Len to som chcela povedať, že som si to všimla u viacerých báb, že to už je taký kolorit lekárov, že každej rodičke po 2. sekcii vážnym hlasom nakážu, že tretie niééé, že to už by bolo veľké riziko. A nakoniec keď príde na lámanie chleba a prídeš s tretím tehotenstvom k lekárovi, tak je zrazu všetko OK a dá sa 😉 .
A čo sa toho týka, ako ženu nútia pri 2.sekcii, aby hneď podpísala papier na sterilizáciu, tak neviem, ako to bolo v minulosti, ale teraz je to už len taká povedačka, čo sa nezakladá na pravde. Viem o tom, lebo ja chcem ísť v rámci tretej sekcii na sterilizácii a sú s tým samé opletačky, vôbec to nie je taká jednoduchá záležitosť. Musíš najprv vypísať žiadosť, vypýtať ju u svojho lekára a keď chceš aby ti to urobili v rámci sekcie (je to jednoduchšie a bezpečnejšie, lebo to urobia v rámci 1 narkózy a otvorenia brucha) , tak musíš o to požiadať minimálne mesiac pred sekciou. Potom musíš za to zaplatiť a potom dodatočne žiadať poisťovňu o preplatenie zo zdr.dôvodov. A ešte tá sekcia musí byť zdravotne indikovaná, nie že chceš sterilizáciu, tak si len tak požiadaš o sekciu namiesto normálneho pôrodu.
Jedna baba tak mala sekciu urobenú o trochu skôr (rizikové tehotenstvo) a už sa nevošla do toho termínu jedného mesiaca a mala smolu, sterilizáciu jej v rámci sekcie neurobili, aj keby tam prosila na kolenách. Skrátka taký je zákon, nikto si to nezoberie na zodpovednosť, lebo keby sa obrátila na súd, že jej to spravili pod časovým nátlakom, tak vyhrá.

miskachrumka
8. feb 2012

@bobi3 ten potrat ☹ ☹

miskachrumka
8. feb 2012

@obycko no ja už idem 3 krát do poradni 13teho a teraz si ma vystrašila vobec som nebrala do uvahy tu 13tku ale ja na nu nespomínam zle zatial chvalabohu 🙂 a verím že tie vysledky budu dobre ☹ ☹ kedže idem 13teho 😔 😔 teraz mám hačik v hlave 😒 😒

bobi3
8. feb 2012

@miskachrumka no musela som 😢 horšie bolo, že ja som vôbec nekrvácala, ani nemala žiadne bolesti, šla som klasicky do poradne na objednaný termín po 2 týždňoch, odovzdala som moč, sestrička mi ešte zapísala výsledky krvi do knižky a potom som šla k doktorovi. No a šok bol, keď povedal, že srdiečko nebije a vyzerá to tak, že prestalo pred nejakými 10 dňami 😢 Takže hneď ma brali do nemocnice, kde ma ešte prezreli dvaja doktori, všetci to potvrdili a 11.3.2011 sme o naš pokladík prišli. A to ani nehovorím o tom, že mám za sebou dve neúspešné IVF, to tiež nebolo ľahké. Ale dosť negatívnej energie, v žiadnom prípade nechcem niekoho vyplašiť alebo stresovať, my teraz potrebujeme myslieť optimisticky, že všetko už bude dobre a všetky sa v auguste budeme tešiť z malých krikľúnikov 😉 🙂 Ja verím, že to tak bude 😉

loralo
8. feb 2012

zienky, vsetkym nam zelam, aby sme tehotenstvo dotiahli do uspesneho konca bez vacsich problemov, aby boli nase deticky zdrave a aby z nas boli stastne a spokojne maminky 🙂

miskachrumka
8. feb 2012

@bobi3 bože a nejaký dovod ?prečo sa to stalo ? ☹
bože ja sa tiež cítim už tyžden uplne super nič necítim ako by som ani tehu nebola mám sa báť preboha ? 😢

miskachrumka
8. feb 2012

@bobi3 toto som ešte nepočula že z ničoho nič sa toto može stat bez akehokolvek znamenia preboha vy ma tu babi dobre plašíte už a nebudem nič pytat !

miskachrumka
8. feb 2012

baby ináč s hrdostou vám oznamujem že som si dnes zakúpila elektonickú cigaretu 🙂 🙂 🙂

nela258
8. feb 2012

@miskachrumka to je super, len tak dalej 🙂 a vobec sa nestresuj, proste niekedy sa stavaju aj zle veci, niekedy nie, ci babatku v brusku alebo dospelym ludom. treba mysliet len a len pozitivne 🙂

miskachrumka
8. feb 2012

@nela258 dakujem ale teraz sa mi toho vela v hlave premieta ☹

bobi3
8. feb 2012

@miskachrumka jéj, to som v žiadnom prípade nechcela spôsobiť, ten tvoj stres, samozrejme si stále tehotná a všetko bude ok 😉 A prečo sa to stalo? Neviem, lekár nevedel, ani výsledky z histológie nič nepovedali, proste som bola tehotná a asi tam bola nejaká vývojová vada na srdiečku a proste prestalo biť. Ale už nebudeme o tom hovoriť, je to za nami. A pred nami krásne tehuľkovanie!!! 🙂

miskachrumka
8. feb 2012

@bobi3 a v kolkom týždni to bolo ? moja mamína tiež potratila prvé mala by som staršiu sestru ale neskončilo to dobre ☹ ja som Dadka vynosila ani neviem ako bolo to tehu bez problémov až na opuchy na konci tehu !

miskachrumka
8. feb 2012

a ja nestresujem ja len je dobré aby človek v živote rátal aj so zlými vecami tím pádom je vraj ten život lahší 😒 čo pochybujem ale každý máme na to iný nazor !

bobi3
8. feb 2012

@miskachrumka v 11tt mi na to prišli, srdiečko prestalo biť vraj niekedy na konci 9tt.... no my sme všetky už za prvým trimestrom, tak snáď už bude len dobre 🙂

malamamka
8. feb 2012

@bodka70 Diky moc za vycerpavajucu odpoved. Si ma dost ukludnila. Zhrnula si a potvrdila mi, co som si aj myslela. Sesternica rodila teraz aj 2 babo SC ale v Nemecku, tak som sa jej pytala a tam je uplne ok aj 3, len jej povedali, ze uz nie prirodzenou cestou. Vraj teoreticky aj viac, ale mozne riziko narasta. Najcerstvejsia info... 🙂 Tak ti velmi drzim palceky aj vsetkym ostatnym buducim maminkam, speci týmto augustovým, ku ktorým som sa priplietla... 😉 Bodka 70 drzte sa a nech ti vsetko rychlo, bezproblemovo a krasne ubieha...Budem sa tesit, ked sa potom ozves, tesim sa na cerstve info 😉 Urcite potom povzbud baby v niektorej z tem k 3 SC, ak sa ti bude chciet a hlavne dat pri troch deturencoch... 😀
PS: Steril. ja urcite nechcem, aj keby nukali...Radsej sa potom budeme chranit, ako sa len da. Nikdy nevies...

kristinah
8. feb 2012

@miskachrumka Ahoj! K tej škôlke držím palce. Môj malý chodí od septembra, ale je viac doma ako tam. Keď sa na jeseň pokazilo počasie, tak začal byť chorľavý, ale len tak jemne. Nič vážne, ale keďže som doma (dostala som po materskej výpoveď kvôli fin.kríze), tak ho do škôlky pri náznakoch choroby nedávam. Teraz ho mám zdravého doma (klop-klop), pretože v škôlke je veľa chorých detí a zakaždým z tej škôlky niečo dovliekol - takže to vyzeralo tak, že bol dva dni v škôlke, týždeň a pol doma. No a nerada by som bola, keby sme teraz v tehotenstve všetci ochoreli. Ale poznám aj detičky, ktoré keď začali chodiť do škôlky, tak nie sú skoro vôbec choré, len raz za uhorský rok. Tak snáď aj vám to dopadne dobre. A to s tou nešťastnou trinástkou prežívam obdobne. A to nehovorím o piatkoch trinásteho, vtedy sa snažím byť doma a nič neriešiť.

kristinah
8. feb 2012

@bonninka Ahoj bonninka! Tak to si si minulý pôrod oskákala teda poriadne! Snáď to bude teraz bez komplikácií. Treba myslieť pozitívne. A doma ti mal kto pomáhať s novnarodeným bábätkom? Ja mám šťastie, že moja mamina pracuje v tej nemocnici, kde som rodila už vyše 40 rokov ako RTG laborantka a pozná tam tých doktorov a dôverujeme im. Oba razy, keď som bola hospitalizovaná, tak mi veľmi pomohlo to, že som tam mala každý deň pri sebe mamu, ktorá hocikedy za mnou mohla v nemocničnom oblečení prísť priamo na izbu. Vždy mi niečo dobré navarila a všetko konzultovala s lekármi a snažila sa pre mňa spraviť len to najlepšie. Keď som bola v pôrodnici a prišla za mnou návšteva, tak som s tou návštevou mohla ísť do súkromia - na mamine RTG oddelenie a nemuseli sme sa s bábätkom tlačiť v návštevnej miestnosti medzi kopcom ľudí. To bolo tiež perfektné. Len keby nebolo tých komplikácií! Ale čo už, nemôže byť všetko asi dokonalé. Zatiaľ sa musím priznať, že na druhý pôrod sa teším a predstavujem si ho stále v dobrom svetle. Tak snáď mi ten optimizmus zostane až do dňa D. Maj sa.

nessy
8. feb 2012

Baby ja uz chcem teplooo.dva tyzdne ma hrdlo bolelo a konecne to preslo a zacinam kaslat.ja sa z toho zblaznim
😖