Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@tatianka7 ja dám vtedy laurike iba dudel a spinká ďalej. vyskúšaj, držím palce nech zaberie 😉
@gabriellka dakujem za radu..niekedy to zaberie,niekedy zaberie kolotoc,inokedy uplne ticho,inokedy to,ze sa rozpravame a niekedy ku tomu muzicek prida pohladenie po hlavke,..Fakt mi uz pomaly zlyhava fantazia..A chcela by som vediet,preco tak zrazu...Ach jaj 😖
@tatianka7 aj my sa teraz castejsie budime. mne spal misko od narodenia velmi pekne, vzdy od vecera do tej 5-6, nakojil sa s a spal dalej, niekedy az do deviatej, zvycajne do tej cca pol osmej. tearz sa budi okolo polnoci a potom akokedy, dnes vstal o 5,40 😒 mam rovnaku skusenost so starsim, tiez mi okolo piateho mesiaca robil to iste. vraj je to biologicke, normalne.
@katusskaa Pocula som o tom,ale az okolo osmeho mesiaca zvyknu takto deti nebuvat..nas teraz zabuval vynimocne skoro-pred desiatimi minutami ...som zvedava,do kedy...A nepomaha na to nic.Cez den ti ako buva?nas uz par dni,ze tristvrte hodku do kopy.. 😖 .A to ani nic urobit,lebo od unavy je mrzuty a nevie co so sebou..
@tatianka7 ahoj. Mne Martinko prve 3 mesiace spaval velmi dobre. Budil sa okolo 3 a potom az rano. no a ked mal 3 mesiace a 2 dni....koniec. Aj do dnes rana spal tak ze papal o polnoci, potom o 1h, o 3h, o 5h, o 7h. Ide ma z toho porazit. Stale cakam ze sa to vrati do starych kolaji. Prvy syn mi spaval od 6 tyzdnov celu noc. Takze teraz som dost sklamana.
@tatianka7 no cez den - velmi rozne. vacsinou je jeho spanok 40 minut, potom sa zobudi, a niekedy sa este necha uspat, niekedy nie. vacsinou ma aspon jeden dlhsi, teda aspon jeden a pol hodinovy spanok cez den. teraz spi tak 2-3x denne. pokazilo sa aj spanie v kociari, ja ani nemozem do skolky po starsieho, lebo len vrieska v kociari, ako dnes. prehodila som si ho do nosica, ani tam nedobre. jednoducho vsetko sa stale meni ale ja zacinam byt fest unavena.... uz ste zacali davat prikrmy? ked nam starsi zacal takto zle spavat, my sme to chapali tak, ze je mozno hladny🙂)) ale on mal 5 a pol mesiaca, tento ma o mesiac menej.
@simi251 pozeram ze mame podobny vekovy rozdiel🙂 presne ako pises - niekedy som az sklamana, aj ked to hrozne znie, lebo xy variant mam nachystanych len aby dobre bolo a aj tak ked chce revat tak bude ako dnes. a ja ako blazon - kociar, manduca, ruky, na striedacku. skoncilo to tak, ze po nas musel prist manzel, nazlosteny, ze si po praci nemohol oddychnut, starsi syn nadurdeny ze sa nemohol pohrat s kamosmi na skolskom dvore a malinky hned ako zbadal otca, ukludnil sa. proste matka blazon 😖
@katusskaa No ja som vrieskanie v kociku vyriesila sportovou castou-pomohlo..Uz sa mi zobudi aj vonku v kocikua bol nervozny,ze prd vidi.A na spanok som chcela zohnat na doma nejaky hojdaci kociarik,ale nejako sa mi nedari 😒 ..Mne uz hodinu a pol v kuse cez den nespal asi tri tt. Prikrmy este nedavame,lebo aj mliecka papal pomenej.Neslinta ti maly ? ja som skusila malemu davat gelik na zubky a cuduj sa svete,pomohlo.Mozu to mat drobcekovia aj z toho.A dr.mi vravela,ze nekojene deticky sa mozu prikrmovat od ukonceneho stvrteho mesiaca,kojene od siesteho,ale mam kamosku,ktora plne kojenej dcerke skusala davat uz od polovice piateho a bolo to v pohode. 😀
ahojte baby, tak vy už používate športový kočík? Normálka aj vonku na prechádzky? Ja som ešte stále pri hlbokom, ale ledva sa mi doň malý zmestí.
Ahote kocky, ja som sem zatial neprispevala velmi, ale sledujem ako sa vam dari 🙂 a mam otazocky na porovnanie ako sme na tom motoricky, napisete mi tie co mate deticky okolo 7.12. narodene, ze co vsetko uz robia, ci sa otacaju napr. a tak 🙂 dakujem
@eviline ahoj, moja malinka sa narodila presne 7.12 🙂 chyta si hracky sama, vsetko co chyti, dava do pusy, pretaca sa z chrbatika na brusko, pozna mna a manzela, pri cudzich place 😖 , smeje sa na seba v zrkadle 😀 ked jej dam prsty, chyti sa ich tak pevne, ze sa zdvihne do sedu, ked je na brusku tak krci a vystiera nohy tak, ze sa trochu posuva. viac ma uz nenapada. a stale sa smeje 😀
My sme boli dnes na ockovani. Celkom dobre to dopadlo, maly ani velmi neplakal. Dufam ze z toho nedostane horucku, lebo posledne mal zvysenu teplotu. Boze ako ja nenavidim tie ockovania ☹
Ahojte co ste cisto na UM uz prikrmujete??? davate deturencom teraz ked je vonku take slnko kremik s UV filtrom???
Kubinkovy je uz vidno oba spodne zubky 😀 , chuda oba naraz sa mu tlacia, ale zvlada to velmi dobre.
@lucia0412 ahoj,my sme na UM a prikrmy zacneme az ukoncenym 5. mesiacom. Hovorila som aj pediatricke a aj ona tak odporucila. Von natieram krpca striedavo daylong baby a garnier 50-kou. Von chodime od cca 8:30-11:30 a potom az pred kupanim. Dva zubky naraz? Tak sa drzte. Nam este nie je nic vidno... Som zvedava,ako to bude krpec znasat,ked to pride.
@lucia0412 dva zubky naraz? fuha, to potesi... my tiez este nic nemame. ale cakam kazdy den, ze uz nieco vylezie, lebo je niekedy zla jak sto certov 🙂
Ahoj maminy, tak aj nasa mala zubrienka je vrtka a komunikativna, zboznuje sa kukat na seba v zrkadle a tiez sa jej pacia velmi cyklisti :D hracky chyta a sup s nimi do ust. Uz mesiac jazdime v sportovom kociku, nech vidi okolo seba, ked sme na prechadzke (opierku ma trolilinku pod uhlom), praktizujeme bezplienkovu metodu, uspesne komunikujeme aj vylucovanie, minieme 1-3 plienky denne, cika aj kaka veselo do travy ked sme von. Zhruba tyzden sa pretaca veselo na brusko a zas na chrbatik. A ked ma holu ric, robi najradsej toto
My uz skoro 2 tyzdne davame detsku krupicku(zemiak a mrkvu moc nechce).Vzdy vecer jej urobim,este vypije 60ml mlieka a krasne spinka aj do 4 rana.Potom dame este mliecko a spi este do cca 6:00h.Vzdy mi zaspi po 9:00 hod a spi tie dve hodinky.Po obede zaspi tak na hodku a uz do vecera to zvladame s hrackami,mazlenim 🙂 Chodi spinkat o siedmej,najneskor o osmej a spi pekne v postielke.Obcas potebuje pohladkat,aby zaspinkala...Boli sme na druhom ockovani,mali sme len zvysenu teplotu,ale Emmka to kingovo zvladla.Troska si poplakala,ale bola statocna.Som na nu hrda 🙂
@sue226gratulujem, ze to ockovanie tak super zvladate. Kubko okrem ockovania v porodnici na TBC este ziadne neabsolvoval, lebo mal reakciu a vysledky budu koncom maja tak do vtedy nesmieme ockovat. Aj sa toho obavam minule davali v telke, ze po ockovani babo umrelo ☹ .Tu krupicku davas tu obycajnu co sme aj mi papavali? Ci? A to zarabas s UM? My pomalicky po par lyzickach papame mrkvicku.
@lucia0412 Davam jej Hami.prva kasa a dnes ideme skusit bananovu prichut.Zarabam jej to s prevarenou vodou a papa to lyžičkou. Skusala som jej to daj aj vypit,ale rychlo to tieklo a malej sa to nepacilo.Takto si pekne pomlaska,obcas povypluva,ale je to radost sledovat ako papa s lyzickou 🙂 Skusala som aj tu mrkvu,ale tak ju striaslo a vypluvala to.Bola to pre nu nova chut,nedala som sa odbit,tak som to skusila este raz,ale ne ne.Ale ideme dat zemiak s masielkom a s brokolicou. Nechcem jej kupovat tie umele prikrmy.Uvidime 🙂 Nech sa vam dari
@hrdamamicka @katusskaa @lucia0412 baby mne je to tak luto, ked vidim, ake mate starosti s tym ockovanim... My neockujeme, tak sme sa rozhodli. Videli sme velmi skaredu reakciu na ockovanie v nasej rodine. Dievcatko dovtedy zlate, sikovne, vesele, prestalo hovorit a zaostalo v mentalnom vyvoji, ma znaky autizmu, kazdu chvilu je chore ☹ no hruza. Slovensko ma najviac ockovani v civilizovanom svete, to neni normalne. Vo Francuzsku je jedno jedine povinne ockovanie v 2.mesiaci a ostatne su len lubovolne, tu u nas je to nechutna lobby farmafiriem... A migracia obyvatelstva je tam ovela vacsia, naco nas tu strasia, ze stupa riziko... samozrejme ze stupa, ale v civilizovanych krajinach ovela viac a nikto ich tam k tolkym ockovaniam nenuti. Smutne, velmi smutne, my cakame na pojednavanie ohladom neockovania na regionalnom urade verejneho zdravia, ale chceme si to obhajit. Ved to neni normalne, co nam tu nutia...
@dazdovka ja som tiez uplne proti tymto vsetkym ockovaniam,ale maly ich dostava,nevedela som ci nasleduje ak by sme odmietli, co by nas cakalo. Vlastne to neviem ani teraz... citala som si par pribehov o vedlajsich ucinkoch,no fakt strasneeee! Velmi dufam,ze sa nam nic z toho neprihodi ani teraz ani s odstupom casu. Ockovania su povinne,no za negativne ucinky nikto nenesie zodpovedost. Ked ti koli tomu zostane dieta nejakym sposobom poskodene,tak mas smolu,ci ako?!?! Rotavirus sme chceli dat,aj sme si ho doplatili,ale tie " povinne" ma strasne stvu! Podla mna by rodic mal mat pravo rozhodnut,ake ockovanie chce a ake nechce dat svojmu dietatu!!!
baby minule ste sa bavili, co ktore dietatko dokaze, toto je celkom milym sposobom spracovana stranka, mozno ju poznate. ale nezabudajme, ze kazdy je iny 🙂 nas drobec ma pat mesiacov presne dnes ale palec na nohe si do pusy nestrka 🙂 🙂 🙂 inak sa pretaca jedna radost, do jednej aj druhej strany, dviha zadok ako sa snazi posunut sa 🙂 a cvirika, usmieva sa a tak 🙂
http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat...

Pomooooc,nas drobec nechce spavat a zacal sa po dvoch mesiacoch budit znova aj v noci 😖 .Ma niekto skusenost alebo podobny problem? 😕