Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Ahojte, mám problém s kašlom už mesiac, prvé dva týždne som to liečila Stodalom, ten nezaberal tak som sa vybrala k obvodnej dr.. Stery z nosa a krku negatívne, z krvy mi zistila zápal. Poslala na krčné kde mi povedali že z ich strany je všetko v poriadku tak som skončila na plúcnom kde mi vlastne nič konkrétne nepovedali len že dýchanie a plúca sú v poriadku, čiže mi z toho vyšlo len to, že kašel je z priedušiek. Pred týždnom som dobrala antibiotiká , kt. mi tam predpísali (Zinnat) ale kašel neustal len sa zmenil na vykašliavanie ale stále trvá. Bojím sa že pretrváva zápal, nepomáha ani cibuľový čaj a mám strach že ubližujem bábatku :( Zajtra sa znovu chystám k obvodnej dr. lebo som už z toho zúfalá len mám obavu, že mi zasa nijak nepomôže :( Máte niektorá prosím podobnú skúsenosť? Čo vám nakoniec zabralo a aký vplyv to malo na vaše zlatíčka ? Ďakujem
@lilly15 ja som kaslala asi 2 tyzdne, bolo to asi pred mesiacom, nebrala som ziadne lieky, len homeopatika (mala som predpisane aj ATB, ale nakoniec som si ich nenasadila, zdalo sa mi, ze netreba), pomohlo mi ostat doma a vela oddychovat ... sice ma oblial studeny pot, ked som videla tento mesiac vyplatu, ale vtedy mi dobre padlo oddychnut si a vylezat to ... myslim, ze drobcovi to neublizilo, pekne kopka 😵
to chce klud 😉 .ja som pri prvej dcera citila pohyby tusim az po 20 tyzdni.teraz boli prve kopanceky skor,ale akosi je odvtedy klud a citim len nejake prevalovanie a nieco,co neviem opisat 😵 .na pravidelne zretelne kopance si par dni este musim tiez pockat
Ahojte milé mamičky, chcem sa vás spýtať,či nemala niektorá z vás podobný problém ako ja, som v 17tt tehotenstva a mám asi tri dni dosť silné bolesti v oblasti vaječníkov, niekedy je to bolesť podobná akú som mávala pri MS, ale teraz je to nepríjemná pichavá bolesť v oblasti vaječníkov najma vtedy, keď sa postavím, vtedy akoby to veľmi ťahalo a musím byť skrčená až dokým to neprejde. slepé črevo mám už vyoperované, s tým to teda nesúvisí. Včera som bola aj na poradni, len moja dr. vravela, že je to ok, lenže ma ani nepozerala zospodu, preto mám obavy. A ani mi neukázala babatinko na UZV ako vždy:(( Veľmi sa bojím, že či je všetko v poriadku. Teraz mám ísť na poradňu až 13 januára. Ak to neprejde, tak po víkende tam nabehnem znovu, veď ja čakám bábo prvý krát, a radšej budem viac opatrná, ako niečo zanedbať. U nás v Topoľčanoch kam chodím, je problém nájsť dobrého gynekológa:( Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, prajem pekný deň.
@jarabica123 Ahoj ja som tiež v cca 15-16 tt mávala občas takú pichavú bolesť v oblasti vaječníkov, hlavne ked som sa postavila alebo na posteli prudšie otočila. Myslím, že je to spôsobené celkovým naťahovaným maternice ale tiež panvy, proste rastieme. Spomínali to tu aj baby predtým ...Samozrejme ak tvoje bolesti pretrvávajú v dlhších intervaloch alebo príliš často asi by si mala opakovane navštíviť svoju Dr.
@pifina Ani ja nemám teploty, ani som počas toho mesiaca čo kašlem nemala, nebolelo ma hrdlo ani iný príznak (okrem tej nádchy) choroby som nemala preto sa tak čudujem že ten kašel trvá tak dlho. Len mám obavu aby som stále neprenášala ten zápal čo mi z krvy zistili ( pred cca 2. týždňami )
@tina7729 ahoj ja som v 16.tyzdni,lenze presne este nevieme pretoze mne meskavali kramy tak nemam presny termin este,to len podla velkosti babetka,tento tyzden su uz intenzivnejsie tie pohyby 🙂 ale ja cakam uz druhe babo takze mozno ze prvorodicky to maju o nieco neskor 🙂 ale neboj aj ty sa dockas,je to krasny pocit 😉 potom napis 🙂
@danculka24 ahoj no ja som tiez v 16tt podla velkosti baba,pretoze som nemavala pravidelne nikdy kramy,takze to nemam az tak s presnostou,ale ja mam uz druhe babo tak mozno preto,zevraj prvorodicky citia pohyby nesko,ale uvidis aky je to pekny pocit 🙂
@maskyna som zvedava, tesim sa na to
aky mate nazor na kupanie sa v tehotenstve ?? myslim klasiku vanu, dat si kupel, citala som diskusie je viac nazorov
Ahojte. Chcela by som sa spytat bab z okolia Ziliny, ci mate skusenosti s cisarskym rezom, aki su v Ziline lekari pri cisaraku a aka je starostlivost po nom
@danculka24 ahojko, ja tak isto ako predtym sa kupem, sice nevydrzim tolko v teplej vode ako predtym, a ta voda ani taka velmi horuca nie je, podla mna vsetko s mierou sa da. Ja sa musim zohriat ked sa vratim z prace, lebo niekedy u nas je zima, a len vo vani sa viem zohriat. Takze moj nazor, ze ak nemas problemy, mam na mysli vytoky a podobne, tak s mierou sa da kupat aj pocas tehotenstva.
@katuskaaa29ahoj, mne strasne chyba horuci kupel, ja som bola zvyknuta aspon raz za tyzden si ho dat a vegetit s kavou a casopisom 😀, nazory su rozne a lekara som sa na to nepytala, momentalne skor si davam taku teplejsiu sprchu dlhsiu teraz
@danculka24 ja osobne som zvyknuta kupat sa s nasou malou sice som tam len zopar minut a vody nie je vela ani nie je velmi tepla a zatial je to v pohode, to by hadam nemalo ublizit, nie?
@tinci hadam nie, ja som bola zvyknuta na dlhe a teplejsie kupele, u mna je problem, ze by som tam nevedela byt len chvilku 😀
@danculka24 aha tak to je asi trochu ine to by som sa radsej spytala gynekologa ako to teplo posobi na drobca, ja mam cas velmi obmedzeny lebo musim kupat malu takze pre mna sa to skracuje na minimum 😀
@tinci vzdy ked idem k nemu na to myslim a nakoniec vzdy zabudnem
@danculka24 hmmm tak neviem, radsej by som si bola ista od dokiho...Odkedy moja kamoska co mala bezproblemove tehotenstvo zostala zo dna na den v nemocnici na niekolko tyzdnov a potom od 30 TT doma ale lezat tak si na vsetko davam vacsi pozor, jednoducho to asi nestoji zato, ale kazda tehulka je ina ma iny prah citlivosti ale radsej by som sa asi fakt riadila overenym nazorom....
@lilly15 Prajem ti skoré zdravenie!!!! ja sa tiež trápim s nádchou a miernym vykašliavaním, teploty zatiaľ nemám, ale ak by nastali idem k obvodnému. Asi ma nakazili moje decká v škole 😒
Chcem sa ešte opýtať či môže bábu škodiť skorocelový sirup Mucoplant - výživový doplnok, píše že e vhodný ale obsahuje aj etanol, teda alkohol. Na homeopatiká mám totiž vyhranený názor a silnejšie lieky do seba pchať zatiaľ nechcem. Vďaka 🙂
@danculka24 Noo budem cakat mesiac, leb vysledk stale nemaju a na poradnu idem az zac. januara. a po vikende maju v ambulancii dovolenku az do zaciatku januara. A to sestricka hovoria ze vysledky budu tyzden po odbere. skusim tam este zajtra zavolat.
@tinci ak ma najblizsie nesklame moja skleroza tak to urobim 😀
@alohim, jaj tak koli dovolenke, lebo ja mam volat presne o tyzden, tak preto som sa cudovala, ved skus este ak tam su do konca tyzdna ako pises zavolat 😀

@pifina Tiež si myslím. Som sice prvorodička ale hádam rozoznám pohyb čriev a šteklenie a pohyby v maternici. Ja idem do poradne 28. dec lebo teraz som bola mimo poradne, tak som zvedavá čo mi na to povie keď sa bude venovať miminku a nie mojim iným problémom.