icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

mirkave
15. dec 2011

@danculka24 😀 😀 😀 ja som sa pri prvom tehotenstve narvala do vane,a okrem zadku som mala vsetko vonku-kolena,brucho,prsia....... 😀 😀 😀 no mala si ma vidiet 😉 .v byvalom byte sme mali mensiu vanu a proste som sa do nej ako tehulka nezmestila 😅
@alohim zajtra zavolaj-drzim palceky 🙂

lilly15
15. dec 2011

@alohim Ahoj, ďakujem snáď to už povoluje. Dnes som už od rána nekašlala. A od pondelka beriem práve Mucoplant, odporučili mi ho v lekárni keďže ponuku Stodalu aj Hedelixu som odmietla, tie mi vôbec nepomáhali a mám dojem že práve Mucoplant mi pomáha. Zmiernila sa mi intenzita vykašliavania a už kašlem prakticky len ráno, aspoň posledné dva dni to pozorujem a dúfam, že to bude len lepšie. Nemyslím si že by to bábatku mohlo ublížiť, obsahuje echinaceu teda podporuje aj imunitu a horné a dolné dýchacie cesty ( o echinaceu som čítala a odporúča sa aj malým miminkám na podporu imunity ) Myslím, že obsiahnutie etanolu je len v takej miere aby nijak neškodilo. V inom prípade by nemohli napísať že je vhodný aj pre tehotné a dojčiace ženy.

danculka24
15. dec 2011

@mirkave :DDD jeeemine to si neviem predstavit

@alohim aj aj držim silnoo palce

amiruska
16. dec 2011

@jarabica123 Tie bolesti som mala aj ja, bola som aj u doktora, povedal, že sa len rozťahuje maternica a niektoré ženy cítia vtedy väčšiu bolesť. Nariadil mi viac oddychu s vyloženými nohami. Zospodu ťa ešte nemusí kontrolovať, lebo bábo ešte nemá takú váhu, aby ťa tlačilo na krčok maternice. Veľa oddychuj, keď môžeš tak si dopraj aj spánok v poobede. A prejde to!!!

cobhan
16. dec 2011

tak zase som hotova, mam pocit, ze baby je po tatinkovi a strazi mi moju vahu ako sokol. Zacala som konecne trosku jest a od vcerajska mam znovu dietu, zo vsetkeho mi je zle. Ani poriadne jest, ani pit. Len dufam, ze to zase za par dni prejde, lebo nerada by som mala namiesto vianocnej vecere toast s maslom.

zlobinka
16. dec 2011

no ja som zas chora..vratil sa mi kasel..stodal mi moc nepomaha a vratili sa mi ranne nevolnosti asi z toho kasla...doktorka mi teraz predpisala bioparox - mate s tym niektora skusenosti?

mirkave
16. dec 2011

baby,co ste si davali na nadchu? ide ma slahnut,bo co mam odskusany olynth,tak je v letaciku pisane,ze ho nesmu tehulky a ani dojciace maminy,lebo ze nemaju zistene ucinky na plod a ci sa dostava do mlieka ☹

@zlobinka bioparox som mala aj ja a zabral.mne tiez byvalo zle,ked som mala kasel.ma napinalo ako som bola zahlienena......hlavne rano to bolo strasne,nevedela som,ci mam kaslat alebo vracat

@cobhan dufam,ze ti to prejde a ze ti len nieco zle padlo na zaludok.

katuskaaa29
16. dec 2011

@mirkave ahojky, ja som na nadchu davala homeoptaikum oscillococinnum do nosa som striekala morsku vodu, popripade som nosne dutiny prepachovala s mineralnou vodou vincentka, tu mineralku som aj zohrievala a inhalovala som z toho paru
ohladom bioparoxu to mozes pouzivat aj v tehotenstve a da sa to striekat aj do nosa, ja to bohuzial nemozem, lebo som mala problemy, a asi to vyvolal ten bioparox, takze uz ruhy rok to radsej ani neskusam

katuskaaa29
16. dec 2011

@zlobinka ja som to roky pouzivala, aj mi to pomahalo, pred rokom a pol som to tiez mala, ale vtedy mi to uz nezabralao, ba zacala som sa dusit, na pohotovosti mi hovorili, ze to moze byt vedlajsi ucinok toho liekyu, lebo v niektorych pripadoch vyvolava krcove stiahnutie priedusiek, nechcem strasi, len ked nahodou si vsimnes na sebe ze to nie je dobre, tak to radsej vysad. Sice oficialne mi to nikto nepotvrdil, ze som to mala od toho, ale ten vedlajsi alebo neziadui ucinok co tu pisujem je napisany aj v pribalovom letaku.

tinci
16. dec 2011

@mirkave mne v lekarni odporucili sprej Panthenose od Dr.Muller je vhodny pre tehotne aj dojciace dokonca aj pre deti...

pifina
16. dec 2011

@mirkave nejake solne kvapky tusim dievcata spominali, nespomeniem si na nazov teraz ... pripadne skus homeopatika - Coryzalia je na nadchu alebo naparovanie 😅

zlobinka
16. dec 2011

@mirkave no presne..ja rano zacnem kaslat a hned na to vraciam ako keby ma za to platili..hadam to malemu neublizi...

zlobinka
16. dec 2011

@katuskaaa29 fuha dobre vediet..ja to s nim skusim, hadam to pomoze...mna uz ide picnut..pred dvoma tyzdanmi som skoncila na pohotovsti, lebo som mala krvavy vytok, ale chvalabohu, vsetko v poriadku, teraz ten kasel a to vracanie..no hadam to konecne skonci a dostresujem sa...esteze idu vianoce, ze si oddychnem...hadam 🙂

katuskaaa29
16. dec 2011

@zlobinka kludne to skusaj, ja som to roky pouzivala a ozaj mi to pmahalo, ja si myslim, ze u mna ten problem s tym bioparoxom bol kvoli tomu, ze uz na mne skusali vseliake lieky, a potom dali ten bioparox, a mozno to bola aj kombinacia toho vsetkeho mozneho, sto percentne mi nepotvrdili, ze som sa dusila od bioparoxu, ale od vtedy to ja radsej nepouzivam.

lilly15
16. dec 2011

@mirkave Na príbalovaom letáku je to síce písané, lebo z morálneho hľadiska nikto nič na tehotných ženách skúšať nebude. Ja som o tom mala aj tému lebo upchatý nos mám už mesiac a žiadne morské vodičky mi nepomáhali. Písala som si o tom s viacerými babami, že majú skúsenosti aj s Olyntom aj Muconasalom a babátkám nič nie je a baby konečne dýchajú rovnako ako ja ! Pokial to nebudeš preháňať a použiješ ho iba 2-3 x denne tebe ani babatku sa nic nestane. Ja užívam Olynt už týždeň.

cherry1981
16. dec 2011

@mirkave Ahoj ja mam tehotensku nadchu aspon tak mi to diagnostikovali. Nos mam upchaty od´7tt a predpokladam, ze to bude do porodu, ziadne morske kvpaky, homeopatika mi nepomahali tak som musela zacat strieka muconasal ked chcem dychat nosom, a gynekolog mi potvrdil, ze ho mozem kludne brat. Ale kedze ty mas beznu nadchu tak o tyzden uz bude fajn 😉

mirkave
16. dec 2011

@lilly15 hlavne to potrebujem rano a vecer.ved by som sa zadusila 😒 .prvy krat som si strekla vcera vecer.
@tinci @pifina diky moc 🙂 ,ked pojdem okolo lekarne,tak sa popytam na to
@zlobinka ja som sa raz tak rano sprchovala pred poradnou a kaslala som vo vani jak stary pes a napinalo ma strasne.no ale to som vazne lapala po dychu...na nervy 😒

mirkave
16. dec 2011

@cherry1981 nos mam aj ja upchaty od zaciatku tehu-mala som to aj pri prvom tehotenstve.to sa dalo vydrzat.ale toto vyzera na taku tu klasicku hnusobu nadchu 😖

cherry1981
16. dec 2011

@mirkave No tak potom vie o com hovorim 😀 Ja neznasam tento upchaty nos, ale drzim palce nech nadcha cim skor prejde 😉

lilly15
16. dec 2011

@mirkave No vids...ale jasné ked ti zaberu iné kvapky alebo sprej tak je len dobre ale od nicoho ineho ako muconasalu a olyntu nos nepovolil .

lilly15
16. dec 2011

@cherry1981 Ahoj, nos ešte stále upchatý? Mne to úplne o trošku povolilo ale aj tak striekam aspon na noc. Teraz pre zmenu Olynt.

cherry1981
16. dec 2011

@lilly15 Ahoj ani som Ta nespoznala zmenila si fotku sa mi zda ci? 😀 😀 No veru u mna stale upchaty a uz som sa zmierila s tym, ze to prejde az porodom dufam 🙂

mirkave
16. dec 2011

diky kočky 😉

danculka24
16. dec 2011

ahojte, ja som mavala upchaty nos par tyzdnov, v lekarni mi akurat poradili morsku vodu vraj ine nič nemozem, chvalabohu to prešlo, teraz to mavam skor navecer ked zapnem radiator a mam suchy vzduch v izbe ale tak chvalabohu to som vyriešila zvlhčovačom, držim Vám baby palce nech čo najrychlejšie to prejde

lilly15
16. dec 2011

@danculka24 Jasné v lekárni by sa nad tebou prežehnávali keby si vypýtaš Muconasal alebo Olynt ale pritom kopec báb to berie aby vôbec vedeli dýchať a vôbec nič im ani miminkám nie je. Ono sa to neoporúča pretože to nie je testované ale na tehotných nič testovať nemôžu.

lilly15
16. dec 2011

@cherry1981 Áno zmenila som foto :D :D No tak to ešte máme peknú polovicu pred sebou s tymi našimi nosmi, ja už nejak prekonávam ten kašel aj keď si ešte párkrát za deň zakašlem už to nie je také hrozné a nos povolil iba o minimum.

cherry1981
16. dec 2011

@lilly15 No veru este si uzijeme s nasimi nosmi 😀 😀 No ale co ine nam ostava iba vydrzat 🙂 Mozno Tebe to povoli uplne a budes moct volne dychat aj bez kvapiek 🙂

danculka24
16. dec 2011

@lilly15 tak som zas mudrejsia 😀 aj ked to chvalabohu teraz nepotrebujem

lilly15
16. dec 2011

@cherry1981 Jasné ale to jedine keď si to sama vsugerujem :D :D ...Aj dnes mi volala svokra a pýtala sa ma či som bola u Dr. s tým kašlom a som jej povedala, že už nekašlem :D a pritom sa mi podarilo rovno do telefónu zakašlať :D ...tak sa ma pýtala či mám nejakú svoju terapiu :D ...ale však treba pozitívne myslieť nie ? Aspoň kým nebudem mať zasa jeden z tých horších dní.