Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
ahojte týmto sa pripájam sa k májovkám 2012 🙂. čakám 2. baby, opäť chlapca.. bruško mi ide tak do špica dopredu, že ma už začínajú zlostiť, že či čakám dvojičky... v stredu nás čaká ultrazvuk - morfológia, budeme počítať pršteky ... držte palce.
čo sa týka vrtenia malého špunta, mne vyťukáva morzeovku už cca od 17.týždňa 🙂 tiež to štartlo ako také bublinkovanie
u mna je to sranda-pribrala som v lete na dovolenke 🙄 ,potom som pribrala po dovolenke (pri zmene na pravidelnejsiu stravu,kedze sme chceli babatko,tak som z toho mojho jedenia-nejedenia musela spravit nieco pravidelnejsie) 🙄 a nakoniec priberam pre babatko 😀 .zatial nejake 3 kilecka.ale pripadam si jak gulko bombulko s tymi dovolenkovymi a podovolenkovymi kilami 😀 .neze by som sa nejak stresovala.pri simonke som pribrala cca 15 kilo.sice sa ma drzali nejaky ten mesiac aj po porode 😒 ,ale po case slo vsetko dole.len sa trebalo nahovorit na cvicenie......
mne sa muz tak trosku vcera smial, ako ma po sprchovani natieral, vraj mam pupok pomaly taky ako on 😀 predtym skoro ploche brusko a teraz taky pupok, je to sranda..neccem si predstavit ako budem vyzerat v 9 mesiaci 😀
@suzan1111 🙂My sa s mojim muzom teraz vidíme len cez skype keďže pracuje v zahranici a tiež mi povedal že už máme obaja rovnaké brušká.( pričom on priberá z instatnej stravy a klobások) Ja som nebola chudá ani pred tehu tak mi už bruško riadne vidno, pribrala som 4 kilá ale ja by som kludne povedala že aj viac 😅 Už len čakám kedy v poradni začne môj doktor znova dvíhať obočie nad mojou váhou 😀 Je to možno na usmiatie ale mne to už postupne začína byť trápne. Niekedy mám pocit ako by sa viac venoval mojej váhe ako miminku a to riešil aj pred tehu.
@lilly15 kilami sa netrap, to po porode snad zhodime 🙂 a doktorove hlasky by som si tiez radsej nevsimala..ved tehotne maju priberat, skor by sa mal cudovat keby chudnes. Ja mam len strach ze budem mat do 9 mes. velke brusko az moc alebo ze budem nejaka pripuchnuta 🙂 Bola by som rada,keby nepriberiem vela, lebo uz aj teraz mam pocit ze to ma rozne side effects napr. na mechur..chodim casto cikat, takze uz teraz mi asi maternica tlaci na mechur, tak neviem co taky posledny mesiac,ked tam uz aj babo bude mat 3.5 kila 😖 ale tak nejak to snad zvladnem si hovorim 🙂
Prezerám si tak zošit s receptami a naďabila som na sézamové pagáčiky, no tak mi prišli na chuť, že som sa do nich pustila. Už sa cesto robí v domácej pekárničke 🙂
ja uz 5 kil, a brucho riadne velke
Baby ten môj drobec tak vyvádza, že mi až koža na bruchu nadskakuje, to je úžasnééé 🙂 🙂 🙂
@suzan1111 podľa mňa veľké nemáš veľké bruško, ja mám tiež také, večer po celom dni, som. No radšej mať také ako chlpaté:D znie to smiešne ale posledný mesiac sa mi zvýraznili a stmavli chĺpky na bruchu (čo som nikdy nemala) a manžel má z toho srandu, že budem ako on 😀 má niekto s niečím takým problém? možno to mám namiesto linea nigry:D
@alohim a mne sa tie chlpky objavili alebo som ich doteraz len vobec neregistrovala a tiez sa moj drahy na mne smeje ze skoncime rovnako (esteze su aspon blondave 🙂 ) Kamoska ktora ma 10mesacneho syna mi hovorila, ze to je normalne u tehotnych, aj ona to mala. To vies, nech sa citime ako totalne kengurky s vackami 🙂
Ahojte kočky. Tak včera som bola na poradni a odišla som z nej s "mykózou". Som si dovcera myslela, ze to mam klasicky tehotensky vytok ale prd...Doktor mi predpisal Dalacin, to je krem na vnutorne pouzitie...Tak som z toho trosku nervozna...No nevadi, hlavne ze vsetko ostatne je v poriadku. Na sono ideme 9.1.2012, tak sa velmi tesim, ze uvidim svoje babatko. A patrim k tym, co pohyby zatial este tiez necitim...Aj sa mi tam cosi "mrvi", ale neviem rozoznat, ci je to babo alebo creva...🙂.
@michalienka25 Ahoj, ja tiež posledné dni bojujem s mykózou 😠 Ja som dostala vyginálne tablety a Canesten krém a už po pár dňoch to bolo ok, teda aspoň to nepríjemné svrbenie zmizlo. Isto to bude aj u teba čoskoro ok 🙂 Tiež som sa trochu znepokojila tým svrbením a hneď som utekala k Dr. ale povedal mi že práve v tehu sú tieto mykózy časté kvôli zmenám ktoré sa dejú.
@lilly15 ale ved najhorsie na tom je, ze ja som s tym ziadny problem nemala, ani ma to nesvrbelo, ani nestipalo, ani nic. len som mala ten vytok...tak ale snad sa to nezhorsi, ze to bude len lepsie, lebo ako som citala, biely vytok ma velmi vela tehuliek. no co uz, toto je to najmenej 🙂.
Ahojte baby...ja som pribrala 5kg a aj bruško už narástlo...malý z "mrvenia sa" presedlal na riadne kopančeky, ktoré cíti už aj manžel, takže sa vytešujeme 😵 ...a tie chĺpky na brušku mám aj ja a tiež mi stmavli oproti tomu aké boli predtým 😅
Baby k tým mykózam, mna to chvalabohu netrápi, no údajne to zhoršuje zvýšený príjem sladkých a múčnych jedál, dobré krmivo pre mykózy... (ja chvalabohu sladké moc nemusím), takže k zmierneniu príznakov sa odporúča obmedziť príjem jednoduchých cukrov - sladkosti, škrobovité jedlá - knedlíky, jedlá z bielej múky, nevyrieši to mykózu, no u náchylných to pomáha mykózam predchádzať + žiadny bazén :(
@hviezdicka3 ahoj ja som tiež +5 kg, hruď už mám ako matka pluku... vidím, že tiež čakáš druhé, už vieš čo to bude?
@oxiba no hruď mám aj ja ako dojná krava 😀 😀 😀 neviem aké budem mať prsa, keď sa mliekom nalejú 😀 Hej, čakáme druhé, ale prvé som mala abort v 8tt...takže v podstate druho - prvé 😅 Áno, vieme čo čakáme...včera nám to doktorko prezradil...bude to chlapček, teda vraj 🙂 Snáď sa nemýlil, bo sme si už na tú myšlienku zvykli, že to bude synček 🙂 Pozerám, že aj vy čakáte chlapa...tak sme na tom rovnako 😉
@oxiba no tak cosi na tom moze byt, pretoze ja som vzivote nemala s mykozami skusenosti, lenze som ani nejedla sladke...iba sem-tam. no a teraz ako som tehotna, tak som pojedla tolko keksov ako nikdy predtym. a prisla aj mykoza...kurnik...ale ved hadam to nie je take strasne, preliecime a bude.
@hviezdicka3 júj prepáč, myslela som si, že to máš dcérku na fotke / nepozerala som tvoje rpíspevky spätne... držím palce nech všetko ide hladko, s tými našimi kilami to nebude tak strašné/ dúfam, pri prvom som pribrala 14 kg a z pôrodnice som prišla len so 4 kg navyše, dokonca keď mal malý 8 mesiacov, padla až na konfekčnú 34, každý mi tvrdil, že ma ten môj malý chlop zje - mal líčka ako buldoček 🙂
@oxiba nevadí, nemohla si vedieť 😉 ááále ja sa kilečiek navyše nebojím, bo pred tehu som bola chudunká, takže v tom problém nevidím aj keby som neviem koľko pribrala...a ja to potom nejak okresám dole predsa 😀 A keď nie, no tak budem mať pár kíl naviac a čo 😀 Komu sa nepáči, nech sa nepozerá 😀
tak holky, prave som prisla z kontroly u lekara. Poculi sme uz aj srdiecko, vsetko je vraj ok, podla vahy som nepribrala nic 🙂 a len ma trosku zdrbala, ze mam jest vitaminy, ze vraj dieta potrebuje. Podla nich by som sa mala dopovat tehotenskymi pripravkami celych 9 mesiacov, ale mne je to nejako proti srsti. Ked mi bolo stale zle, tak som jedla aj vitaminy, aby aspon nieco bolo v tele, ale teraz ked uz mozem jest, tak mi to pride mierne zbytocne. Zvlast ked momentalne zijem vlastne len na zelenine a ovoci 😝
ahojte, mna caka zajtra genetika ☹ som na nervy
@danculka24 ahojky..ja som uz total nanervy..vysledky mali byt min.piatok a to som bola u zubara z coho som bola dost vystresovana a zabudla som tam zavolat..cely vikend som mala nervy..ze som zabudla..potom som mala hrozny sen o mojom miminku ze malo downa a tak hned v pondelok rano som volala doktorke ale nic..nedovolala som sa..cely den nic..tak dnes znova volam od rana.zvoni..a nikto nezdviha..asi maju divolenku..uz mam nervy v kybli☹

@suzan1111 no ja som pribrala už 8kg 😒 a veru už aj bruško riadne vidieť 🙂