icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

knockin
4. jan 2012

ja som tiež neodolala a pár vecičiek som už kúpila, ale mam dosť vecí aj po dcérke, ktorá je augustová, vtedy dostala kopec veci, ktoré nenosila pretože už bolo koniec leta. Určite to netreba preháňať s nakupovaním, mne sa stalo, že som nejaké veci v skrini objavila, až keď jej už boli malé. Alebo som nejaké pekné kusky šetrila a tak ich nestihla ani vynosiť.

knockin
4. jan 2012

nad akým kočiarom uvažujete? Tie vaničky sú dnes veľmi malé a pochybujem, že sa nam v zime deti do nich zmestia.

cobhan
4. jan 2012

tak, prave som sa vratila z prestavky do roboty. Behla som len do supermarketu, ze si kupim nieco male na jedenie, lebo posledne dni musim jest kazde 2 hodiny, nie vela, ale stale. Drobcovi evidentne chyba vapnik, pretoze mam 4x ryzu v mlieku, 4x jogurt, jedno male mlieko a k tomu 500g malinovej peny - domacej z tunajsej farmy, ziadna chemia len jogurt, maliny, slahacka, voda, cukor a zelatina 🙂 A to som este pred tyzdnom filozofovala, ze mna ta povestna ''zravost'' nejako obchadza 😝

katkamiki
4. jan 2012

@lunnka tak to je super.. to pojdem aj ja asi tak urobit 🙂 Dakujem za radu, ak smiem vediet, aky si si vybrala kocik? 🙂

danculka24
4. jan 2012

@michalienka25 jaajj to aj ja, ja mam tiež pocit že každým dňom priberám a o chvilku sa budem gulať 😀

suzan1111
4. jan 2012

@katkamiki tu laktulozu odporucila doktorka aj mne, aj som si to hned kupila ale nepila som to,ako som si v letaciku precitala ze je to laxativum, tak som sa zlakla ze ma z toho bude nejak brutal prehanat a nepila som to...ak to vyskusas, daj vediet ako funguje 🙂 mne dneska mama kupila skatulu psylia,tusim pol kila 😀 ale asi dva dni som ho skoro vobec nejedla a este som si upiekla spenatovu strudlu a zjedla jednu margotku a dva banany,tak mam obavu ze to nedopadne dobre 😖 ..este si dneska dam jednu lyzicku psylia a hadam sa to rozriedi 😀 ..ja idem zajtra poobede na 3D tak mi drzte palce ..dufam,ze baby bude ok a ze sa konecne dozviem ci chlapec alebo dievcatko..mna kope ako ozivot..kazdy den a posledne dva dni sa opat ozvala pichava bolest v pravom boku..tak dufam, ze sa mi len zvacsuje brusko a nic vaznejsie..

petra1209
4. jan 2012

Tak takúto krásnu nám doniesol Ježiško a dnes sme ju zložili 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
knockin
4. jan 2012

@stvura moja dcéra bola stále väcšia na svoj vek a ak aj druha bude rásť takouto kozmickou rýchlosťou tak mám vážne obavy, že na celú zimu mi vanička nepostačí

katkamiki
4. jan 2012

@suzan1111 No uvidim, ci to zacnem uzivat.. 🙂 Mam to doma, ale zevraj to nie je zase az take prehanadlo, ze to musim tri krat denne po jednej lyzicke a az na druhy den pojdem asi na zachod. Uvidim, ci sa do toho pustim, lebo ja by som uz mala jest zelezo, magnezium, espumisan, tie vitaminy pre tehotne ( ktore nejem ) a este aj ten sirup, nechce sa mi do nicoho 🙂 A co sa tyka tej pichlavej bolesti, tak presne dnes mi to zacalo, a tiez v pravom boku, akokeby vajecniku, tiez mam obavy. Zajtra drzim palce a napis potom 🙂

tinci
4. jan 2012

@suzan1111 tak isto mavam pichanie v pravom boku,hlavne ked rychlejsie vstanem,prsknem alebo urobim iny rychlejsi pohyb. Ale ked si nato davam pozor tak je to v pohode...

cobhan
4. jan 2012

@katkamiki ahoj, tiez som mala zapchu az ma bolel cely clovek. Neustale pichanie a bolest pri kazdom pohybe. Tak som sa nastvala a dala som si rano poriadnu kavu - uz v polovici som letela na zachod prvykrat, po dopiti druhykrat a takto som to spravila tri dni po sebe...a po zapche ani stopa. Sice mi kamoska vycitala, ze kofein pre babo neni dobry, ale pocas tehotenstva som vypila dokopy 4 kavy a myslim, ze je to lepsie ako prehanadla a lieky. Predtym som vyskusala vsetko vcetne sliviek, teplej vody, kiwi ( vo vacsom mnozstve sposobuje hnacku), ale nic nepomohlo. Odvtedy pichanie ustalo, mozem sa hybat a konecne som sa vyspala. Na tie bolesti mi kamoska poradila nejake magnezium a B6, vraj je to z toho ako sa roztahuje maternica.

petka296
4. jan 2012

@cobhan ja tiez kazdu chvilku musim nieco futrovat 🙂

mirkave
4. jan 2012

a mne sa naopak zda,ze jem menej a mam mensie pupendo oproti prvemu tehu.jest mi nechuti.respektive by mi chutilo,ale neviem co ☹ .nebyvam moc hladna.a ked som hladna,tak neviem,co by som zjedla.a to je najhorsie ☹ .ale som marod stale.tak asi z toho je ta nechut na jedlo.....

danculka24
4. jan 2012

@cobhan myslim že ak si dáš 1 šálku kávy takej slabšej, nič sa nestane, ja som to takto tiež vyriešila a pomohlo 😀

danculka24
4. jan 2012

@mirkave jemine ja zobem furt nieco, katastrofa. Este stale chora ?? To ma mrzi, čo to nevie odist ta choroba ??

lilianka1199
4. jan 2012

No zienky ja uz viem,ze to bude chlapcek a kedze som bola presvedcena,ze dievcatko,tak ani netusim ake dam meno pre chlapca,s tym som nejako neratala 🙂 nejake napady ??? a inak,nieje tu nejaka majovka z Ke??

mirkave
4. jan 2012

@lilianka1199 gratulujem ku chlapikovi 😉
@danculka24 stale sa ma drzi hnusoba 😖 .siminka sa nejak vystrabila a pre zmenu to sada pomaly aj na mg.zajtra ideme vsetci k obvodnemu,tak som zvedava ako dopadneme...... 🙄

mirkave
4. jan 2012

@lilianka1199 my,ked budeme mat chlapika,tak sme sa zhodli na mene Tobias(simonka nam ale stale vravi,ze mu bude vraviet Tobiáško 🙂 ) a mne sa este paci aj Lukáško.treba si meno povedat spolu s priezviskom a uvidis ako bude zniet.my sme sa narehotali,kym sme vybrali nejake chlapske meno.no co sa hodi k priezvisku Veverka? 😀 😀 😀 - ŘehoŘ,BoŘivoj,BedŘich,Věnceslav,Čeněk........tak na takychto variantach sme sa rehotali jak svina
😀 😀 😀

cobhan
5. jan 2012

@mirkave my sa dozvieme az za dva tyzdne, co to vlastne bude..ale mena uz su pripravene v oboch verziach 🙂 toto sme vyriesili este predtym ako som otehotnela, resp. som sa dozvedela, ze som tehotna.

pifina
5. jan 2012

Kosicanky a dievcata z vychodu, pripominam besedu, co bude o tyzden 😅
Obcianske zdruzenie Zenske kruhy organizuje 14.1.2012 v KE velmi zaujimavy seminar o Zdravom materstve s licencovanymi porodnymi asistentkami pre samostatnu prax. Bude sa preberat vela zaujimavych veci o tehotenstve, porode a sestonedeli. Je to pre kazdu zienku, ktora by chcela vediet trosku viac o fyziologii tehotenstva, porodu a chcela by sa o svojom tehotenstve a porode rozhodovat informovane. Budu sa preberat u nas pouzivane praktiky v ramci starostlivosti o tehotnu zenu, aj pocas porodu - ich vplyv na priebeh tehotenstva a porodu, ich rizika a benefity pre dieta, sluzby poskytovane zo strany porodnej asistentky. Zacina to o 10:00 v materskom centre stonozka na Hviezdoslavovej 7. Predpokadany zaver o 17:00. Vstupne 3,5€ na cely den.

katkamiki
5. jan 2012

Ahojte baby, nepoznate niektora kocik Bebidoo by Knorr? 🙂 Alebo nejake recenzie na neho? sa mi celkom pozdava aj cena je super.
Posielaj aj link:

http://www.malvik.sk/Kociky/kociky-kombinacie/B...

oxiba
5. jan 2012

@cobhan ahoj skús len tak pre srandu čínsky kalendár počatia je to na nete, mne to ukázal kolega a vyšlo to - na obe deťúrence 🙂

oxiba
5. jan 2012

@tinci ja som to mala tiež, gynekológ povedal, že to spôsobuje rozťahovanie maternice, treba si dať horčík - napr. Magne B6

cobhan
5. jan 2012

@oxiba ja tak nejak citim, ze to bude holka 🙂. Ako funguje ten cinsky kalendar alebo kde sa da najst? Len tak zo srandy..

oxiba
5. jan 2012

@knockin ahoj, ja som mala 1.kočík Casual play - vtedy mal najväčšiu vaničku s kočíkov na trhu/malý sa narodil 4kg... a to ja nie som nejak veľkého razenia (konf.36 🙂) vydržal tam cca do 4 - 5 mesiacov, na jeseň išiel do šporťáka s nánožníkom. Taký väčší no i drahší kočík má Teutonia, dokonca sa dá i zväčšovať... my akurát začíname vyberať kočiarik, vraj ho treba objednať do konca januára - myslím tú teutoniu, keď ho chceme mať koncom apríla, začiatkom mája.. takže už mám bojové plány na víkend - akcia kočík 🙂 teraz chcem iba kočík s prehadzovacou rúčkou a slnečnou clonou, nikdy viac slnečník... Ty si sa už pre nejaký konkrétny rozhodla?

oxiba
5. jan 2012

@cobhan daj to do googlu - čínsky kalendár počatia a ono ťa to nasmeruje, riadi sa to tvojím vekom a mesiacom v ktorom si počala - v tabuľke si nájdeš výsledok, všetkým kolegovcom to vyšlo.. možno náhoda

danculka24
5. jan 2012

@mirkave ajeejje, no na mna čina tiež niečo liezt, vidim to dnes na postel len, akurat zbehnem este do lekarne nech niečo poradia na hrdlo, tak držim palce u lekarky nech dobre dopadnete a nech ťa už konečne opusti ta choroba

cobhan
5. jan 2012

@oxiba uz som to pozrela, vraj holka 🙂

knockin
5. jan 2012

@oxiba Teutonia sa mi celkom páči, ale tá cena ..... už asi nebudem tolko riešiť tu vaničku, ved bude a športová časť. Zatiaľ som sa nerozhodla, len surfujem a pozerám, ale pred kupou by som ho chcela vidieť aj naživo nielen na nete.