Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
nad akým kočiarom uvažujete? Tie vaničky sú dnes veľmi malé a pochybujem, že sa nam v zime deti do nich zmestia.
tak, prave som sa vratila z prestavky do roboty. Behla som len do supermarketu, ze si kupim nieco male na jedenie, lebo posledne dni musim jest kazde 2 hodiny, nie vela, ale stale. Drobcovi evidentne chyba vapnik, pretoze mam 4x ryzu v mlieku, 4x jogurt, jedno male mlieko a k tomu 500g malinovej peny - domacej z tunajsej farmy, ziadna chemia len jogurt, maliny, slahacka, voda, cukor a zelatina 🙂 A to som este pred tyzdnom filozofovala, ze mna ta povestna ''zravost'' nejako obchadza 😝
@michalienka25 jaajj to aj ja, ja mam tiež pocit že každým dňom priberám a o chvilku sa budem gulať 😀
@katkamiki tu laktulozu odporucila doktorka aj mne, aj som si to hned kupila ale nepila som to,ako som si v letaciku precitala ze je to laxativum, tak som sa zlakla ze ma z toho bude nejak brutal prehanat a nepila som to...ak to vyskusas, daj vediet ako funguje 🙂 mne dneska mama kupila skatulu psylia,tusim pol kila 😀 ale asi dva dni som ho skoro vobec nejedla a este som si upiekla spenatovu strudlu a zjedla jednu margotku a dva banany,tak mam obavu ze to nedopadne dobre 😖 ..este si dneska dam jednu lyzicku psylia a hadam sa to rozriedi 😀 ..ja idem zajtra poobede na 3D tak mi drzte palce ..dufam,ze baby bude ok a ze sa konecne dozviem ci chlapec alebo dievcatko..mna kope ako ozivot..kazdy den a posledne dva dni sa opat ozvala pichava bolest v pravom boku..tak dufam, ze sa mi len zvacsuje brusko a nic vaznejsie..
@suzan1111 No uvidim, ci to zacnem uzivat.. 🙂 Mam to doma, ale zevraj to nie je zase az take prehanadlo, ze to musim tri krat denne po jednej lyzicke a az na druhy den pojdem asi na zachod. Uvidim, ci sa do toho pustim, lebo ja by som uz mala jest zelezo, magnezium, espumisan, tie vitaminy pre tehotne ( ktore nejem ) a este aj ten sirup, nechce sa mi do nicoho 🙂 A co sa tyka tej pichlavej bolesti, tak presne dnes mi to zacalo, a tiez v pravom boku, akokeby vajecniku, tiez mam obavy. Zajtra drzim palce a napis potom 🙂
@katkamiki ahoj, tiez som mala zapchu az ma bolel cely clovek. Neustale pichanie a bolest pri kazdom pohybe. Tak som sa nastvala a dala som si rano poriadnu kavu - uz v polovici som letela na zachod prvykrat, po dopiti druhykrat a takto som to spravila tri dni po sebe...a po zapche ani stopa. Sice mi kamoska vycitala, ze kofein pre babo neni dobry, ale pocas tehotenstva som vypila dokopy 4 kavy a myslim, ze je to lepsie ako prehanadla a lieky. Predtym som vyskusala vsetko vcetne sliviek, teplej vody, kiwi ( vo vacsom mnozstve sposobuje hnacku), ale nic nepomohlo. Odvtedy pichanie ustalo, mozem sa hybat a konecne som sa vyspala. Na tie bolesti mi kamoska poradila nejake magnezium a B6, vraj je to z toho ako sa roztahuje maternica.
a mne sa naopak zda,ze jem menej a mam mensie pupendo oproti prvemu tehu.jest mi nechuti.respektive by mi chutilo,ale neviem co ☹ .nebyvam moc hladna.a ked som hladna,tak neviem,co by som zjedla.a to je najhorsie ☹ .ale som marod stale.tak asi z toho je ta nechut na jedlo.....
@cobhan myslim že ak si dáš 1 šálku kávy takej slabšej, nič sa nestane, ja som to takto tiež vyriešila a pomohlo 😀
@mirkave jemine ja zobem furt nieco, katastrofa. Este stale chora ?? To ma mrzi, čo to nevie odist ta choroba ??
No zienky ja uz viem,ze to bude chlapcek a kedze som bola presvedcena,ze dievcatko,tak ani netusim ake dam meno pre chlapca,s tym som nejako neratala 🙂 nejake napady ??? a inak,nieje tu nejaka majovka z Ke??
@lilianka1199 gratulujem ku chlapikovi 😉
@danculka24 stale sa ma drzi hnusoba 😖 .siminka sa nejak vystrabila a pre zmenu to sada pomaly aj na mg.zajtra ideme vsetci k obvodnemu,tak som zvedava ako dopadneme...... 🙄
@lilianka1199 my,ked budeme mat chlapika,tak sme sa zhodli na mene Tobias(simonka nam ale stale vravi,ze mu bude vraviet Tobiáško 🙂 ) a mne sa este paci aj Lukáško.treba si meno povedat spolu s priezviskom a uvidis ako bude zniet.my sme sa narehotali,kym sme vybrali nejake chlapske meno.no co sa hodi k priezvisku Veverka? 😀 😀 😀 - ŘehoŘ,BoŘivoj,BedŘich,Věnceslav,Čeněk........tak na takychto variantach sme sa rehotali jak svina
😀 😀 😀
Kosicanky a dievcata z vychodu, pripominam besedu, co bude o tyzden 😅
Obcianske zdruzenie Zenske kruhy organizuje 14.1.2012 v KE velmi zaujimavy seminar o Zdravom materstve s licencovanymi porodnymi asistentkami pre samostatnu prax. Bude sa preberat vela zaujimavych veci o tehotenstve, porode a sestonedeli. Je to pre kazdu zienku, ktora by chcela vediet trosku viac o fyziologii tehotenstva, porodu a chcela by sa o svojom tehotenstve a porode rozhodovat informovane. Budu sa preberat u nas pouzivane praktiky v ramci starostlivosti o tehotnu zenu, aj pocas porodu - ich vplyv na priebeh tehotenstva a porodu, ich rizika a benefity pre dieta, sluzby poskytovane zo strany porodnej asistentky. Zacina to o 10:00 v materskom centre stonozka na Hviezdoslavovej 7. Predpokadany zaver o 17:00. Vstupne 3,5€ na cely den.
Ahojte baby, nepoznate niektora kocik Bebidoo by Knorr? 🙂 Alebo nejake recenzie na neho? sa mi celkom pozdava aj cena je super.
Posielaj aj link:
@knockin ahoj, ja som mala 1.kočík Casual play - vtedy mal najväčšiu vaničku s kočíkov na trhu/malý sa narodil 4kg... a to ja nie som nejak veľkého razenia (konf.36 🙂) vydržal tam cca do 4 - 5 mesiacov, na jeseň išiel do šporťáka s nánožníkom. Taký väčší no i drahší kočík má Teutonia, dokonca sa dá i zväčšovať... my akurát začíname vyberať kočiarik, vraj ho treba objednať do konca januára - myslím tú teutoniu, keď ho chceme mať koncom apríla, začiatkom mája.. takže už mám bojové plány na víkend - akcia kočík 🙂 teraz chcem iba kočík s prehadzovacou rúčkou a slnečnou clonou, nikdy viac slnečník... Ty si sa už pre nejaký konkrétny rozhodla?
@mirkave ajeejje, no na mna čina tiež niečo liezt, vidim to dnes na postel len, akurat zbehnem este do lekarne nech niečo poradia na hrdlo, tak držim palce u lekarky nech dobre dopadnete a nech ťa už konečne opusti ta choroba

ja som tiež neodolala a pár vecičiek som už kúpila, ale mam dosť vecí aj po dcérke, ktorá je augustová, vtedy dostala kopec veci, ktoré nenosila pretože už bolo koniec leta. Určite to netreba preháňať s nakupovaním, mne sa stalo, že som nejaké veci v skrini objavila, až keď jej už boli malé. Alebo som nejaké pekné kusky šetrila a tak ich nestihla ani vynosiť.