icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
4. feb 2012

Hehe to som sama co nemam takmer nic?Nemame ani kocik lebo sa nam to zda byt skoro aby nam tu uz odteraz stal a nemam ho ani kam umiestnit.Postielku tiez este nemam lebo ju musim nalakovat a to pockam kym bude teplejsie.Ved to je este iba februar.Ci to len mne sa zda ze do maja je este daleko?No asi by som mala zacat nieco riesit.

cobhan
4. feb 2012

@janusha33 my tiez este nic nemame. Teda mame, vo stvrtok som kupila deku do porodnice, kamoska mi ju odporucala a bola v akcii 🙂. Ten zvysok zacnem davat dokopy az niekedy v aprili/maji. Tiez mam pocit, ze to ma vsetko este cas.

fide
4. feb 2012

Mamičky my tiež nejako nenakupujeme už to že sme premiestnovali izby a ze mi stoji postielka v spalni sa mi zda divne ...ako kupila som zopar drobnosti ale iba tu na MK a manzel ked sa ma snazil dostat z depky tak kupil bodinka a svetrik z tesco ...ale inac nic ja potrebujem vsetky veci po Eliške prebrať zoradiť podľa veľkosti a poprať no nehrozi to teraz až keď bude mať mladšia sestra jarne prazdniny, hadam dojde z vychodu...Ale tak ja mam pocit že ani nič nepotrebujem že všetko mam...
Čo sa tyka kopkania , naš synček je pokojny hadam iba vtedy keď si dam 500mg magnezia inač mi beha brucho zo strany na stranu...ale je pravda že velmi zaleži od toho ako je postavena placenta a ako je nizko maternica a babo...a ešte aj to kolko kg vazi mamicka .... 😎

babush
4. feb 2012

Ahojte, no pozeram, ze ste v nakupnom "svungu" 🙂
Ja mam pocit, ze mam vsetko este po malej a nepotrebujem nic riesit. Ale na druhej strane, som mala dost oblecenia pozicaneho, co sme si s kamoskami posuvali navzajom. Tak budem musiet urobit inventuru a zistit, co mam a co mi chyba. No urcite chcem kupit nove oblecko z porodnice a par malych bodyniek.
Takze @janusha33 neboj, ja som vlastne doteraz tiez nic pre naseho druheho drobca nekupila. Aj ked ma uz vcera karalo v Tescu, ze aspon par bodyniek Disney kupim, tie sa tak nevytahaju. Ale cervena, sa mi zdala moc vyrazna, tak zase nic 😉
No ale s tym casom, ved viete, ze uz sa rodi aj v siedmom mesiaci,nie? Nechcem nic privolavat, ale aj moja kolegyna porodila o mesiac skor. A celkom ju to zaskocilo. Ale vlastne sa da vsetko kupit aj hned v kamennom obchode, len na niektore kociky sa dost dlho caka.

simmmiiiii
4. feb 2012

Ahojte mamičky mate skusenosti niektora s nakupom veci cez net?neobjednavali ste si daco aj zo stranky Babytip.sk?našla som tu stranku ale neviem z coho su vyrobene tie vyrobky,ci niesu cinske.....

pokito
4. feb 2012

@janusha33 no ja tiez este nemam ale absolutne nic, teda ak nepocitam veci po segrinom synovi, ale aj tie su niekde v krabiciach a vsetky su modre alebo zelene a my cakame dievcatko... nevadi nemusi byt len v ruzovom, treba setrit 😀

mirkave
4. feb 2012

@danculka24 ja tiez dakedy,ked sa tobinko neohlasi,trosku stuchnem 😅 pokopka a som spokojnejsia

cimage
4. feb 2012

@pokito ahoj, my sme dostali veci po neteri a cakame chlapca, ale je tam dost bielych alebo kremovych veciciek. Kazda vec potesi, hlavne ked to male dieta ani neodnosi, kedze rastie kazdym dnom.

mirkave
4. feb 2012

@petka296 peknucky je 😀

mirkave
4. feb 2012

@janusha33 asi ani ja by som dokopy este nic nekupovala,ale ked som to mala vsetko doma po simonke-no nepokukaj to 😀 a ten moj kocik sa uz nevyraba a naskytla sa dobra kupa-no nekup to 😀

janusha33
4. feb 2012

No to mate stastie ze mate aspon co to po prvych drobcoch.....ja cakam prveho drobca...co sa tyka oblecenia tak sa spolieha ze svagrina nieco posunie len ona to tiez musi rozdelit lebo aj jej sestra je tehotna a mame zhruba rovnaky termin.Ale tak nieco snad dojde aj k nam aspon z tych najmensich veci nech to nemusim zbytocne kupovat lebo moja mama stresuje ze to aj tak musim kupit lebo mi treba toho dost........no ja mam pocit ze zas az tak vela mi zbytocne nebude treba.Ved pracka nam funguje a voda tecie.

petka296
4. feb 2012

@mirkave dakujem 🙂 mame podobny vkus, vsak? 😀

danculka24
4. feb 2012

@mirkave chudatka naše, len keby ta moja vždy aj reagovala na tie štuchance

cobhan
4. feb 2012

@danculka24 nasa je normalne aktivna rano a vecer, ale dnes hadam este nemala chvilku kludu. Od rana sa citim ako keby som mala v brusku chobotnicu a nie dieta 🙂 a co je najhorsie, tak teraz sa zacala triafat do mocaku, tak beham kazdych 20 minut na zachod 😀 Ked si vezmem, ze som sa pred dvoma dnami bala, ze ci je ok, lebo bola nezvykle kludna tak teraz si myslim, ze len oddychovala a pripravovala sa na dnesok 😝

tiuska77
4. feb 2012

baby neviete mi poradiť..ako to je v tehu s chilli? Možme si ho sem tam dopriať?

pokito
4. feb 2012

@tiuska77 ja si sem tam pikantne jedla doprajem a som v poho.

pifina
4. feb 2012

@tiuska77 urcite ano, ked je to s mierou 😅 ja som nad tym vobec nerozmyslala, ze by som nemohla, bezne davam trosicku do varenia, muz je na stiplave 😅 neprehanam to, ale na spicku noza preco nie 😅

tiuska77
4. feb 2012

No to som rada.. včera som si dala super pizzu a neodolala som chilli k nej 😝 ...ale drobček je dnes fakt riadne kludny 🙂

danculka24
4. feb 2012

@cobhan no vidiš ?? dnes Ti to zrata 😀, srandujem teraz zacala aj ta moja vrtiet sa, ale radsej nech o nej viem a nech sa vrti, jooo o tom mocaku ani nehovor, v noci zacinam tak 5 krat uz behat 😀

cobhan
4. feb 2012

@danculka24 ja uz v noci ani nepocitam kolkokrat chodim na zachod...drahy sa vzdy zobudi, tak ma rano informuje 🙂 ale tusim bezne tak 7-8 krat beham.
Jasne, je lepsie, ked sa hybe. Clovek je spokojnejsi, ze drobcek je v poriadku 🙂

mirkave
4. feb 2012

@petka296 presne ma to napadlo,ze ten tvoj kocik je podobny tomu mojmu 🙂 mne sa take strasne pacia

mirkave
4. feb 2012

@janusha33 ja mam hodne veci po simonke,ale mnoho ich je mozno 2-3 krat oblecenych.clovek nieco kupi,lebo je to pekne....v akcii....a nakoniec sa to nevynosi 🙄 teraz chcem byt akoze "mudrejsia" a nekupovat tolko.ale hodne veci clovek dostane do daru a s tym nic nenarobis.len je to potom luto,ze sa to nevynosilo 😒 ale ja uz mam sestru odchytenu a vsetko dam jej 😉

mirkave
4. feb 2012

@danculka24 ale ved drobcekovia v brusku vedia,ze ich milujeme(aj ked ich obcas stuchneme) 😉

mirkave
4. feb 2012

@cobhan @danculka24 inac to behanie na zachod si uz aj mna naslo 🙄 vycikam sa a len co si lahnem do postele,musim ist zase a kym sa zababusim do palona,tak sa mi zase chce 😀

nena13
5. feb 2012

@janusha33 Požičaj ho na chvíľku.Ja bežne vstávam o 4-5 ,takže nie je problém 🙂 😉 Horšie to bolo do nedávna -aj o 2 to bolo normálne a vtedy som chodila do práce,takže som už nevládala🙂
Našťastie sa mu uráčilo ma až 1x dnes v noci kopnúť-som si to riadne užila 😀 😀 😀 😀
Ano, do Poľska sa oplatí až keď sa polepší počasie-včera bola segra a takmer žiadne stánky tam neboli.....
Základne koreniny aj ja používam,ale ja som bola taký extrem pred tehu-pol fľaštičky čili omáčky som dokaázala spratať s jedným jedlom 😀 😀 😀 😀 Teraz len slintám keď ho niekde vidím-no čo už,musím vydržať🙂
@snu Dnes v noci-až 1 kopanček 😀 😀 😀 Ale bol,tak aj to stačí,aby som sa ukľudnila-jaj,ale je to strach🙂
@stvura NO mam placentu v predu🙂Tak je to naozaj asi preto🙂

Žienky v ktorom týždni začína 7 mesiac?Mne je to počítanie akési čudné-veď rodím koncom maja-mne tam stále výchádza nejaký ten týžden navyše....Asi to zle počítam🙂
@petka296 NO na trhu neviem,ale ja som vymákla akciu v jednom obchodíku a mna vyšli iba 0,70 centov obyčajné a tie tepľučkés obrázkami okolo 1 eura aj niečo...Ale na trhoch by ich mali mať max. okolo eura-ak ti to neponáhľa,tak až tam najbližšie pôjdem zistím ti,ale priebežne mi pripomeň-tak do 2-3 týždňov by som mala vedieť🙂

nena13
5. feb 2012

@janusha33
@cobhan
@fide Ja by som asi tiež nemala nič nakúpené,darmo som si sľubovala,že až v marci 😀 nevydržala som ,našťastie mám veľký dom a dosť izieb ,tak tam mám všetko uložené a občas sa idem vytešiť🙂
@tiuska77 Ja čili milujem a poriadne dávky som si dávala-ale v tehu sa nesmie-mohlo by ti moc prekrviť maternicu a mohla by si potratiť-ale trolilinku keď si dáš raz za ,,sto rokov" určite sa nič nestane,ale ak si riziková,určite by som aj to oželela🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
raa2
5. feb 2012

@babush baska a ako si to doriesila s tou perinkou? ja mam jednu zimnu po mne a na nu mam asi 5 obliecok, len som rozmyslala ze ta bude mozno dobra na noc a na den som kupila taku tensiu perinku, mam este dve zavinovacky, ale tie som moc pri matkovi nevyuzila, bol v perinke a ked som ho dala do zavinovacky tak mi ju rozkopal, len to uz mal skoro 4 mesiace 🙂 tak dufam ze to bude dost, vecicky mi mama kupila nejake do ruzova, predsa sa musime trochu vyblaznit, ale nie je toho nejako extra vela, par bodiniek, svetrik, 2 ciapocky a supravu do porodnice.Este plienky a drogeriu dokupim a som hotova. prat zacinam v marci. A mas pravdu, tiez by som si nakupy neodkladala na ten 8,9 mesiac, lebo stat sa moze hocico, nemusime ist rovno rodit, ale mozeme ostat z dna na den doma lezat az do porodu. a mne osobne by sa nechcelo uz s tym velkym brusiskom ist riesit celu vybavu. my sme od toho 5 mesiaca pri malom zacali nakupovat vybavicku..

oxiba
5. feb 2012

@nena13 ahoj, nemyslím si že až tak to kopkanie drobcov záleží na polohe placenty - mám ju v predu a drobec je ako malý tarzan, jeho šťuchance a kopance vidno i voľným okom na tom mojom bruchu (váhu mám obdobnú ako pri prvom tehu - vtedy synátor nebol až tak akčný - mexické vlny boli až 8-9 mesiac) asi to bude niečím iným, dúfam, že nie temperamentom, pretože prvorodený bol hyperakčné mimino, krycie meno "Vitalij nezmarčenko", potom nechcem vidieť aký budé druhorodený 🙂 🙂
7. mesiac (nie lunárny) sa začína počítať v 27. týždni

apoloma
5. feb 2012

predam monitor dychu uplne novy ak mate zaujem kuk moj bazar 😉