Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@cimage veru, aj ten moj drobec ma asi hodinky. Ked vecer zacne kopkat, viem, ze je okolo desiatej...no uz sa fakt tesim, ak mu to ostane aj po narodeni 😀...(myslim ten čas "bdenia")
náš špunt má svoju hodinku okolo pol 11 večer ale to tak vyvádza ako keby sa chcel vykopať z bruška 🙂
Moj zacina rano okolo piatej ked manzel ide do prace, potom o siestej to uz nemozem spat, dopoludnia sem-tam sa ozve,poobede tiez a zase je akcny okolo piatej siestej vecer az do nejakej osmej.....
nasa mala zacina rano okolo 9 a potom vecer o 7 do 8 ale to sa nemoze zastavit 😀 😀
Joj, ja mam taku radost z kazdeho pohybu toho malickeho zazraku....
@raa2 radi, no este som to neriesila praveze. Muz sa mi dolamal, dnes ho operovali, takze casu na babatkovske vecicky teda vobec nie su 😖 Musim najst tie perinky do stvorca strihane, na tie mam aj vlozku. No a dake bodynka a supravicku do porodnice, to je jasne. V tomto mame vyhodu, ze aj druhe bude dievcatko, aj ked jedno bolo zimne a druhe zas letne, ale ved to mate rovnako. Tak este toho sa obavam, ze ratam s tym, ze mam oblecko, a nakoniec zistim, ze uplne na opacne rocne obdobia 😀 Ale ako sa poznam, tak si pustim nakoniec zilou a nakupim veci. Nastastie tie zakladne veci ako postielka, kocik, prebalak mame, ze? No a este asi komodu jednu musime prikupit, predsa len mat 2 paradnice, to da zabrat priestorovo 😀 😀 Vy to ako riesite? Uz je Matik vo svojej izbicke?
@oxiba No ak tie pohyby su sposobene temperamentom,potom v mojom prípade by som mala byť rada 😉 Už je ale trolinku akčnejší-v noci a ráno ale aj tak je to slabotka-toto by mi už ale stačilo na to,aby som bola kľudna🙂
Nechápem ale prečo sa počítaju lunárne mesiace(človeka to zbytočne pletie) keď rodiť aj tak budem podľa tých oficiálnych(ved podľa tých lunarných by som rodila ako slonica🙂)Potom nikdy neviem povedať ľudom v okolí v ktorom som mesiaci,lebo som nevedela ako sa to vlastne počíta 😠
Žienky ,kde by som mohla kupiť tu výplň do klasickej perinky ???
noo 🙂 to by aj mňa zaujimalo...a koľko asi budem potrebovať periniek... a myslite že ak budeme mať baba v maji zidu sa nam aj zavinovačky...a ak tak potrebujem tie s kokosovou vložkou? 🙂
@nena13 to počítanie metie i mňa, preto som poňúrala na viacerých stránkach a vyšlo to zhruba tak ako som ti to písala, 10 lunárnych mesiacov - tiež mi znie čudne, keď niektorá žienka tvrdí, že už je v 7. mesiaci a pritom má termín až ďaleko po mne 😉 možno to tak vymysleli, aby sme mali pocit, že to rýchlejšie odsýpa 🙂
Ináč som strašne zvedavá, aký bude malý špuntík -prvý je modrooký blonďák ako tato, ja mám tmavé vlasy a hnedé oči, uvidím či to bude totál presilovka, či dáme aspoň
farebnú remízu 🙂
@tiuska77 mne stacili dve klasicke, tie su najlepsie. Zavinovacku s kokosovou vlozkou som mala jednu(krasnu, novu 🙂 ) a malinko som ju pouzivala. Mozno aj preto ze maly mal 4kg ked sa narodil, tak sme perinky dlho nepouzivali. Super sa mi osvedcila spanielska deka do ktorej sa da babo pozapinat...Tu pouzivam dodnes do kocika(maly ma 2r.) 😉
krásne zimné fotky : http://www.sme.sk/c/6247433/europu-zasiahla-sib... ináč včera mi bolo strašne smiešne, keď môj 4 ročný drobec vykladal babke do telefónu, že do Turecka do dovolenku sa teraz nedá ísť, že im tam napadal sneh a babka pledstav si oni nemajú dokonca ani zimné pneumatiky 🙂 (pozeral totiž s nami správy) 🙂
@oxiba No ved to...s tým počítaním je to hrôza-pred mesiacom sa ma pýtali v koľkom som a ja že v 6 a teraz ked sa mi hovorili-ved si v 7 za 3 mesiace rodíš -rozmášľam-prepáne jáne ,veď až o 4 mesiace rodím-ako to vlastne počítaju-už vyzerám ako blázon-ani keby som nevedela v ktorom som mesiaci...
No my sme tak troška podobny s mužom,tak asi veľké prekvapko nebude🙂Na fotke mal malý malnk tvaričku a nos taku gombičku-tak zatiaľ je po obidvoch 😀 😀 😀
@nena13 Ja stale poviem tyzden a nech si to vyrataju sami v ktorom som mesiaci.No dnes ma nas drobec zobudil pre istotu o 4.Jak ma zacal kopat....a muz sa ma pyta ze co nespim,ta mu hovorim ze vies co si odopnem opasok s bruskom a ti ho dam a sa ta o hodinu opytam ze co nespis.Jaj keby sa to tak dalo......nie ze by som to hned chcela urobit ale uz ma boli chrbat mam to niekde medzi lopatkami zablokovane a neviem si to odblokovat lebo si nemozem lahnut na brucho.Nejako to uz vydrzime.Ale uz by som chcela teplo, nech si mozem sadnut vonku na slniecko a sa vyhrievat.Uz ma to dnu nebavi
@oxiba No na to som aj ja zvedava lebo manzel ma take jasne modre oci a ja mam hnede take cokoladove a aj vlasy.Ja si stale hovorim ze to kombinacia tie modre oci a tmave vlasy.U brata napriklad on je tiez taky tmavy a svagrina ma taka zelenkav modre oci a tie prevazili pri prvom, cize starsi je viac po svagrinej a ten mladsi je cisty brat.Take ma cokoladove ocka aj je taky maco fajny ze ma 8 mesiacov a noci oblecenie co nosil starsi ked mal rok.Takze uvidime co to bude za zazrak nas malinky.Ja sa uz neviem dockat.Uz nech je rychlo maj
ahojte maminy 🙂 idem sa vás pýtať či si kupejete nejaké zásoby, plienky, kozmetika a pod.. prípadne na čo nezabudnúť ale zas na druhej strane neprehnať
@zlobinka black and white je to iste ako moj len ja mam hlinikovu odlahcenu konstrukciu striebornu. Ja som vzdy chcela zeleny kocik, no ked som videla tento tak vyhral 🙂 Aj vanicka je velka, nieako niektore male skrupinky 😀 Je lahucky a manipulacia je uplne lahka a jednoducha 😉 Takze odporucam

maju aj vasi drobci v brusku pri sebe hodinky? lebo nas kope v rovnakom case. Rano okolo 8 a vecer okolo 9, tak to je jeho cas. Mrvi sa aj medzi tym, ale hlavne tieto casy ma najradsej. 😀 Uz to je poriadne vidiet na brusku ako sa vlni. 😉