icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

danculka24
9. feb 2012

@mirkave no ja sa teda opytam v utorok ked idem na poradnu, som zvedava na odpoved

fide
9. feb 2012

@lucyfuk77 och tak ja budem mat dia test u svojej gyn ..a to uz som objednana ... nic take ako cakanie nehrozi aj keby som dosla v iny den ako utorok kedy ma len tehotne,a zaujimave ze ani cikať odo mna nechcu..moc nosim na kazdu poradnu ...ale na wc do skumavky??? 😎 no ja doma vo vani mam problem trafiť sa 😒 myslím ale ze sa tam objavim skorej ako 21.2 lebo ta blba mykoza fuj 😠

lucyfuk77
9. feb 2012

@danculka24 ze mam drzat dietu a chodit na kontroly kazde dva tyzdne ...

nena13
10. feb 2012

@cobhan Zdar ,,zdravému jedlu" 😀 Ja slane pučím stále a maková chuťka ma tiež nejako prepadla-nakoniec ma mak strašne veľa vápnika-viac ako mliečne produkty-tak prečo si nedať-aj ked neviem,či to tých našich drobcov moc neuspáva🙂Pomaranče by som tiež jedla ,ale keď si pomyslím na tu záhu čo by potom u mna nasledovala, musím sa ich vzdať🙂Síce tá potvora páli aj bez toho.... 😅
@zlobinka Ja chodím do rôznych obchďakov,centier-aj do Tesca, Auchanu....
@mirkave Hadam mi už prsia nenarastu,ved mam už minimalne 6 ☹ Pred tehu som mala 4...No tak paráda....

nena13
10. feb 2012

@tiuska77 Ja som ich kupila v nejaom butiku-takom malinkom,kde maju veci pre babatka,ale keď to mali tam,určite to budu mať v každom podobnom obchodíku-síce som jej nevedela povedať ako sa povie podprsenka,ale som jej ukazala a hned pochopila-oni su tak podnikavý,že určite ju nájdeš v hocijakom takom obchode,len sa popýtaj🙂

nena13
10. feb 2012

@mimi Z čučoriedok Ťa bude ešte viac zapekať-su horšie na zápchu ako banány...Ale je tem aj dosť železa-človek si asi nevyberie🙂
@cobhan Milujem Grecko-hned po pade komunistov som tam chodila každý rok na dovolenky do Leptokarie a Paralie-krááásne spomienky🙂

nena13
10. feb 2012

@prinzesz A kedy sa robia tie prietoky-mne ich ešte nerobili....Asi sa spoliehali ,že som bola na 3D vyšetrení,ale tam mi meral len drobca,popozeral srdce,mozog,mechur...ale prietoky mi niek nerobil....

cobhan
10. feb 2012

@nena13 ahoj, ja mam uz teraz palenie zahy snad aj z obycajnej vody 🙂 Pri posteli mi troni 1.5l Fatry a tym hasim ked je najhorsie..ale to je cim dalej, tym castejsie. Jedina sanca asi je vecer nejest, ale to sa neda, lebo drahy chodi okolo 6-7 z roboty a po celom dni chce nejake normalne jedlo. A ja ked uz varim, tak tiez neodolam cerstvemu jedlu.
Ozaj, este robis? Lebo ja mam stale castejsie v robote uplne vypadky, vsetko mi dlho trva, milionkrat sa musim pytat na jednu vec a schopnost pohotovo odpovedat je uz tiez len krasnou spomienkou na minulost 🙂
Co sa Grecka tyka, tak Leptokaria a Paralia mi nejak k srdcu neprirastli. Obcas som tam sla za znamymi, ale viac sa mi pacilo na Chalkidiki - lenze tam je to aj o poznanie drahsie.

oxiba
10. feb 2012

@fide volaj lekárke, máme kámoša gynekológa a bavila som sa s ním raz na túto tému, voľnopredajné lieky ti poriešia len vonkajšie cesty, problém však stále kvasí vo vnútri, radšej choď nech sa ti to nedajbože nezhorší. tiež treba obmedziť sladké a múčne jedlá, kvasinky ich veľmi obľubujú 😒

oxiba
10. feb 2012

@nena13 neboj mak miminku len prospeje (bohatý na vápnik + prirodzene rozhýbe lenivé črevá), neobsahuje alkaloidy - opiáty sú hlavne v makoviciach a odvar snáď nepiješ pred spaním 😉 ja som tiež závislá na maku, to vie o mne snáď každý 🙂 (makovej štrúdli nikdy neodolám, čo by mi i bok vyvalilo) ja zas musím mať každý deň pomaranče, horkú čokoládu a zelený čaj, bez nich to skrátka nejde....
a k tým ňadrám... teraz nám to kompenzuje bruško, keď porodíme uvidíš tie chlapské pohľady, či skôr rozďavené ústa a priblblý pohľad..ále však nás drobci scicnú na pôvodný rozmer, ta ne? 😉

janusha33
10. feb 2012

@danculka24 Myslim ze vydrzi pretoze pocas toho cakania nesmies nic jest ani pit.Ja som sa bala ze sa nebudem mat z coho vycikat......a smadna som bola jak slon.Nastasie mi endavali skumavku ale plastovy poharik co ma sirsie hrdlo takze to islo v poho

janusha33
10. feb 2012

@fide Hm tak to ti nezavidim.....aj suseda tiez byva v starom dome a tiez prerobene vsetko pekne ale ma tak vlhko a tiez kopec plesni.Na oknach sa ti da dat mikrovetranie?Ja to mam teraz vsade aby troska prepustalo vzduch, lebo ked uplne zatvroim okno tak to je jak v sklenniku.....ale ked nie je uplne dovreta klucka na okne tak ostava tam taka skara a sa vetra permanentne , sice mi unika aj teplo,ale ja radsej chladnejsie a bez plesni ako vlhko a s plesnami.Tak budem drzat prsty aby sa vam podarilo prestahovat co najskor.

prinzesz
10. feb 2012

@nena13 ahoj, no mne to robi skoro vzdy, pri obyc utz to nastavi tak aby to videl farebne, a pak vidi ako prudi krv.. a aj mi to uz viackrat ukazoval, skus sa na to opytat ked pojdes na poradnu.. tak je potom pekne vidiet kde je pupocnik a ako tam prudi krv a tak.. mozno ti to tiez robia len o tom ani nevies.. ale zas ked je male v poriadku tak asi vsetko pracuje ako ma 🙂

zlobinka
10. feb 2012

@nena13 to je niekde po ceste do targu?

fide
10. feb 2012

@janusha33 no keď u nás ani teplo nie je 🙂 to sme teda dopadli .. vetram každé ráno ale koli malej si nemožem nechať otvorené okno celý deň..a v miestnostiach ma mobrovský teplotny rozdiel...V poslednej ani nebývame je tam ak 10 ° aj kaktusy mi tam zamrzli inac mame do 21. V noci a nadránom aj 17....

oxiba
10. feb 2012

@fide to už ti zostáva len kúpiť také tie pohlcovače vlhkosti (odporúča sa i odstrániť kvety - čím ich poleješ to sa ti naspäť odparí), resp. pošli z nej ku nám, my máme v paneláku tak sucho, až sa mi v noci púšťa krv z nosa, tak len periem a vešiam (zvlhčovač sa mi neche vyťahovať z krabice a striehnuť na synátora, aby ho nerozobral 🙂)

fide
10. feb 2012

@oxiba pohlcovače mame v kazdej izbe 😀 a kvety??? mam iba orchidey a kaktusy:(

ivka_marek
10. feb 2012

Ahojte, prepacte ze sa vam tu tak votriem... nenajde sa tu mamicka cakatelka, ktora by mala zaujem o plienky pampers premium care č. 1??? je to na zaciatok-cca. prvy mesiac a pol od narodenia babatka, a su super, do 5 kg, mam dve neotvorene balenia a dve načate, z kazdeho chyba par kusov...normalne stoji v obchode nove balenie 13,99 - zistovane v Tescu, DM a 101 drogerie... ja by som posunula jedno cele balenie za 12 Euro, tie nacate by sme sa dohodli, musim spocitat kolko ich chyba...Mne dcerka rychlo narastla a to svokra tolko nakupila...Najlepšie zaujemkyna z Ba alebo okolia ktora chodi do Ba. Dakujem

cobhan
11. feb 2012

tak uz hlasim svoj prichod na forum. To nase baby najkrajsie sa zobudilo o 5 rano a zacalo sa dozadovat pozornosti. Uz ju zacinam upodozrievat, ze sa jej paci, ked chodim, to ju vzdy uspi. Hodinu a pol mi v brusku predvadzala striedavo box (buchanie do criev), futbal (kopanie do mocaku) a strecing (natahovanie sa kade tade, az kdesi k branici) tak som to vzdala a sla dole spravit si caj. Teraz je konecne chvilku klud a drobcek sa ''len'' hmyri. 😝

nena13
11. feb 2012

@cobhan No mne ta fatra pomaha len tak na 2-3 minutky-už ani tá nezaberá.... 😉
Do práce už našťastie nechodím od decembra-no dovtedy som mala aj ja výpadky a o unave ani nehovorím-som celá šťastná,že môžem byť doma-teraz by som tam bola len ako aranžmán 😀 😀 😀 A skleróze ani nehovorím-ja neviem,ale mi pripada,že mi to tehotenstvo berie z rozumu 😀

nena13
11. feb 2012

@oxiba Najhoršie,že ja som bola už pred tehu Pamela 😀 😀 😀 Tých pohľadov si užívam už od 14 😀 😀 😀 Teraz mám strach,aby na mna nečumeli z hrôzou ako na atrakciu 😉
Tak ten mak si teda doprajem a na makovice som ešte neprešla 😀 😀 😀 Zatiaľ spím aj bez nich dobre 😉

nena13
11. feb 2012

@prinzesz No mam taky pocit,že s tým svojim predpotopným ultrazvukom,tam ani mii poriadne nevidí a nie to ešte prietoky-preprípad sa jej opýtam-ved mi ho ani nepomerala-furt len pár minut kuka či bije srdce a to je všetko -za 1-2 minuty som z ultraz. preč.... 😠
@zlobinka Nie,je to iným smerom...Ale v Targu priamo su rôzne obchody v centre-je to len kusok od trhov,ak prejdeš na koniec trhu,je tam taka ulička a kusok prejdeš a si tam-v každom stánku ti poradia ked sa opýtaš🙂

cobhan
11. feb 2012

@nena13 to mas dobre, ja by som teraz brala aspon tyzden volna. Materska mi zacina az 14.maja, takze to budem musiet nejako vydrzat. este 3 mesiace, to nejako hadam dobojujem. A keby bolo najhorsie, tak vzdy je moznost ist na PNku, aspon dufam 🙂

janusha33
11. feb 2012

@nena13 To si z toho nic nerob....mna podozrievaju ci si nieco nedavam, lebo sa vela smejem.Vcera som pozerala taku rusku rozpravku Medved a Masa....no ja som sa sulala.....mama vyletela do izby ze co sa preboha stalo a to len ja som sa tak schuti smiala.....a to sa mi stava casto ze sa tak dobre od srdca zasmejem.....ja za to nemozem 😀 😀 😀

alohim
11. feb 2012

@cobhan juj presne aj ja toto by som brala - týždeň voľna. Sa cítim ako star babka, všad ma pobolieva, kĺby, kríže.Ešteže začiatkom marca máme jarné prázdniny, materská v nedohľadne...až zač.apríla. Inak aj môj malý mal dnes v noci diskotéku, také "šupy" dával, riadne kopance všetkými časťami tela 😀 som sa stále budila, každé dve hodiny, ešte také nebolo 😀
Snáď to nebude tým, že pred spaním beriem magnézium, ktoré mi dosť pomáha a lepšie zaspím, pekne uvoľnená. Môže to mať vplyv na aktivitu bábätka?

Dnes sme boli pozerať ďalšie kočíky a neviem sa rozhodnúť pred úplne super, priestranným ale predsa šikovným a ľahkým, no trochu drahším ABC Turbo 4S v krásnej čokoládovo-tyrkysovej farbe a lacnejším Espiro Vector, ktorý má zase nevýhodu že má troška menej priestranný šporťák a malinký ťažk prístupný nákupný kôš 😨 No aspoň sa výber zužuje.

alohim
11. feb 2012

@cobhan juj presne aj ja toto by som brala - týždeň voľna. Sa cítim ako star babka, všad ma pobolieva, kĺby, kríže.Ešteže začiatkom marca máme jarné prázdniny, materská v nedohľadne...až zač.apríla. Inak aj môj malý mal dnes v noci diskotéku, také "šupy" dával, riadne kopance všetkými časťami tela 😀 som sa stále budila, každé dve hodiny, ešte také nebolo 😀
Snáď to nebude tým, že pred spaním beriem magnézium, ktoré mi dosť pomáha a lepšie zaspím, pekne uvoľnená. Môže to mať vplyv na aktivitu bábätka?

Dnes sme boli pozerať ďalšie kočíky a neviem sa rozhodnúť pred úplne super, priestranným ale predsa šikovným a ľahkým, no trochu drahším ABC Turbo 4S 2011 v krásnej čokoládovo-tyrkysovej farbe a lacnejším Espiro Vector 2010, ktorý má zase nevýhodu že má troška menej priestranný šporťák a malinký ťažk prístupný nákupný kôš 😨 No aspoň sa výber zužuje.

prinzesz
11. feb 2012

@janusha33 tak toto sa stava aj mne! tiez mavam zachvaty smiechu ale take ze mi az slzy tecu.. to sa mi predtym nestavalo a teraz ma to prekvapuje, ako nie je zas casto ze by som sa rehotala denno denne ale mam take stavy ze prosto niekedy ma rozosmeje taka obyc vec a neviem sa prestat smiat.. hm
@nena13 hm tak to je blbe ked ma taky na prd utz, skus sa jej na to opytat ked tam pojdes..

prinzesz
11. feb 2012

@alohim kociky, to je normalna veda aj pre mna! no radsej si vyber ten co ma sportiak vacsi, dieta tam bude travit viac casu ako v hlbokej korbicke.. na to sa dost zabuda, a co pak urobis ked sa do nej uz nevojde a chodit este nebude? lepsie je mat sportiak vacsi.. ako kocikov je tolko a tak krasnych ale rozhodnut sa pre jeden je fakt narocne!

alohim
11. feb 2012

@prinzesz Veru veda... 😀 čím väčší výber, tým horšie. Ty už máš nejaké tipy aspoň? U mňa ABCčko vyhráva, je dosť priestranný, asi radšej nešetriť 🙂

cobhan
11. feb 2012

@alohim aspon nejaka vyhliadka na prazdniny by potesila 🙂. Posledne zistujem, ze nevydrzim dlho chodit, pripadne stat. Minuly vikend som po par hodinach chodenia-statia bola uplne hotova a dnes sme boli na nakup cca 1.5 hodiny a potom dalsia hodinka za sporakom a vysledkom bola krasna pinguin chodza. Asi som vyzerala fakt hrozne, lebo drahy vyhlasil, ze ide do lesa a mna ani nema zmysel sa pytat, ci pojdem s nim 🙂. A mal pravdu, dosiel len teraz a za ten cas som uz ja stihla dat uzasneho 2hodinoveho slofika 🙂