icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

mimi
15. feb 2012

@zlobinka z toho si nic nerob, moja mala stale nie je otocena hlavickou dole a lekar mi nic znepokojujuce nepovedal. To sa este moze zmenit 😉

pifina
15. feb 2012

@zlobinka babatko ma este na otocenie dost casu 😉 moje sa este vrti, uz dva krat sa otocilo dole hlavou, ale potom si to rozmyselo a zase je krizom 😅 kym ma dost miesta, nech sa toci 😵

zlobinka
15. feb 2012

@pifina
@mimi dakujem..ved ja sa snazim pozitivne mysliet,ale ja som taky stresmen ze az...

mimi
15. feb 2012

@zlobinka ako pise pifina babo ma este cas, vsak este mame daleko do porodu...Som si vsimla, ze mame rovnaky termin porodu 🙂

pifina
15. feb 2012

@zlobinka on oto pozitivne myslenie malo vela vyhod, napriklad aj to, ze v strese mas stiahnute svaly a potom moze byt tahsie pre babatko, aby sa otocilo ... ak velmi chces otoceniu pomoct, tak skus nejake prirodzene sposoby - cviky, svietenie svetlom (dieta je zvedave a ide sa pozriet za svetlom), pripadne za hlasom moze ist ... dalej tusim aj akupuntura ma nejake body na otocenie, homeopatia ma tiez nejake postupy 😅 a keby nic nepomohlo, tak to ber tak, ze ma drobec na to asi nejaky vazny dovod a akceptuj to 😅

oxiba
15. feb 2012

ozaj baby ako ste prežili včerajšieho Valentína? dúfam, že prudko romanticky 😉 Ja som sa nasmiala na svojom Petíkovi (4r.), keď mi pri odchode zo škôlky vraví "vieš mamka dnes je svätý Valentín, to by sme sa mali do seba strašne moc zamilovať" hovoril mi to s takou vážnou tváričkou, veľmi seriózne 🙂 a večer mi vraví "poď ma dať spinkať ty moja kačička, zajačik , moja mampupka" 🙂 deti sú skrátka zázračné 🙂

cobhan
15. feb 2012

@oxiba prezili sme 🙂 Drahy mi cez obed doniesol do roboty obrovsku kyticu ruzi 😀 a ja som zase spravila na veceru palacinky s jahodovym lekvarom. Povodne mala byt torta, ale jedol by ju sam, tak povedal, ze nech vymyslim nieco ine.

pupavenka
15. feb 2012

ahojte, pridavam sa k vam, cakame chlapceka v maji, a mam momentalne bezproblemove tehotenstvo 🙂 tak sa vytešujeme, jedine co ma teda trapi je priberanie :D aby som zase nebola ako slon :D
ozaj, aj vam sa stava, ze aj ked lezite a nic nerobite, sa vam tak tazko dycha?

mimi
15. feb 2012

@oxiba ake zlate! 🙂 Moj maly ma zase stale vola, pod ku mne ty moja krasavica 😀 A vcera sa maly spytal, ze kde sme sa my dvaja ( ja a manzel)zoznamili 😀 aky maly a aky rozumcek 😀
@pupavenka vitaj medzi nami 🙂 Ja mam zase pravy opak, velmi malo priberam, ale jedine ma tesi, ze brusko mi rastie..

teada
15. feb 2012

baby ja mam termin 14 teho, ale povedzte ako sa citite?mne sa vyhodil taky hrozny ekzem po celej tvari aj krku aj rukach az po plecia skoro, svrbi to a nic nepomaha:(..ked som cakala prveho synceka, nic take som celu dobu vobec nemala a teraz od sameho zaciatku, ustupilo to len na dva tyzdne..vy ste tu vsetky pekne?lebo ja teda absolutne..hovoria mi , ze to bude asi dievca, co som teda zvedava🙂..zatial som pribrala7kil a vsetko v bruchu...ozaj uzivate vitaminy?ja calibrum, ale chcem si kupit ine, ktore sa vam osvedcuju??

cobhan
15. feb 2012

@pupavenka vitaj medzi nami 🙂. Ja si uz tiez pripadam ako rozkysnuta zaba, ale vsetci okolo sa tvaria, ze vyzeram dobre a ze na mna ani nevidno, ze som tehotna, tak sa snazim im verit. 😝 Dnes som sa musela vlupat manzelovi do skrine, aby som sa vobec vypravila do prace. V noci som sa zase nejako zazracne zvacsila a vsetko ma tlacilo a tahalo..takze okrem spodneho pradla a tehotenskych rifiel vdacim za oblecko jemu 🙂. Tusim je nacase zahajit dalsie kolo nakupovania a la 3.trimester 😀
Mne sa skor zle dycha, ked sa musim viac alebo rychlejsie hybat.

mimi
15. feb 2012

@cobhan a mas aj nejaky teh.kabat? Ja len zapinam a zapinam gombiky pokial mi nevyletia 😀 no a buduci mesiac neviem ako to poriesim, ci bude este treba zimny kabat.
@teada ja som na zaciatku tusila, ze budeme mat dievca, lebo sa mi starsne vyrazky na tvari vyhodili, ale uz to konecne ustupilo a dievca to predsa len bude 🙂 Ja beriem vitaminy Ladee Vita a kopec inych liekov, ktore musim, aby sme zabranili predcasnemu porodu..

fide
15. feb 2012

@zlobinka Len s tym svietenim moc nepreháňaj ....moja sestra na druhy den po tom co svietili svetielkom porodila dievcatko...a aj tak sa nestihla otocit takze rodila panvovým koncom sice ju mala do hodiny od prýchodu vonku ale aj tak este kym to nie je akutne tak by som asi neriesila lebo dietatko je zvedave aby sa nerozhodlo skorej preskumavať cesticku za svetielkom... 😎

fide
15. feb 2012

@mimi Ahoj pozerám že aj ty čakáš druhé babatko ... nevieš ako je to s tým jednorázovým prýplatkom na dieťatko? resp. koľko vyplácajú na druhe dieťatko? Moja svokra ma presviedča , že toľko ako pri prvom teda že nejakých 670 eur.. no pozerala som na nete a tu je to tak písane, že sa v tom moc nevyznám. Mám pocit, že iba nejakých 150 eur. ....

mimi
15. feb 2012

@fide myslis to porodne?

teada
15. feb 2012

@mimi no ja som velmi zvedava co to bude, ale nasa Dr je chora a uz sa mozno ani nevrati, tak ju zastupuju rozne ine, ktore v jej starom ultrazvuku nic nevidia, taze my sa uz len nechame prekvapit🙂ake mate mena vybrate?ja ak chclapec tak Timotej a ak dievca, tak Bianka.prvy syncek je dominik, no ale uvidim ci dievca, lebo inak prejavuje sa tak isto ako prvy syncek aj vsetko do bruska ide, tak neviem neviem🙂)

cobhan
15. feb 2012

@mimi kabat mam, ale uz mi ide na nervy chodit 4 mesiace v tom istom 🙂 a uz je len tak tak...ale je na zips, takze kym zapnem, tak sa da. Na Slovensku mam perfektny kabat po mamine...mne je velky, ale je tam priestor akurat pre brusko..ale zial ostal na Slovensku. Ked sme odchadzali, tak som nevedela, ze som tehotna. Nastastie tu uz hadam kabat nebude treba - posledne dni je 10-15 stupnov, skoro ako na jar.

mimi
15. feb 2012

@teada moj prvy je tiez chlapcek a pri nom som strasne chlpatela, este sme nevedeli pohlavie a uz som vedela, co to bude.Aj doktor sa smial k akemu zaveru som dosla 😀

fide
15. feb 2012

@teada ahoj ja pouzivam femibion... je sice brutalne drahy ale mala som calibruma dr mi kazala femibion ...som rizikova a vravela, ze to je lepsie aj ked drahsie, a naozaj pri Eliške som priberala ako besna a teraz ani papať tolko nemam potrebu a maly je dosť veľky a ja som pribrala iba 4 kg...všetky živiny nielen z vitamínov ale aj zo stravy idu pre neho...vraj to sposobuje metafolin ...Inač ale na začiatku tehu som si povedala že ziadne umele vitamíny nebudem papať ale jak došlo prve a potom druhe krvácanie tak som dr poslúchla na slovo...dúfam že to bude pomáhať aj pri dojčení...aby sme nemuseli kupovať UM....

mimi
15. feb 2012

@fide ked som ja rodila, vtedy nebolo take vysoke porodne. Ale co viem, malo byto byt do troch deti tych 670 eur, neviem presne tu sumu. Pokial to ale vlada nezmeni 😒

fide
15. feb 2012

@mimi no asi ano ja neviem presne ako sa to vola🙂 to vtedy riesil manzel kedze som bola po sc. Vypláca sa to po 28 dnoch života dieťaťa...

mimi
15. feb 2012

@fide aj mne lekar vravel, ze femibion je najlespi. Ja som si ale kupila Ladee Vita, svagrina robi v lekarni a vravela, ze ma take iste zlozenie a je o polovicu lacnejsie. Inac, ani ja som nechcela brat vitaminy, ale lekar ma presvedcil, ze zabranuju predcasnemu porodu plus ja som teraz vkuse na nejakej diete...

fide
15. feb 2012

@mimi no lebo na nete je prispevok pri narodeni dieťaťa a potom vyraz príplatok k príspevku .. tak teda neviem to podľa obsahu rozlišiť ....Pri Eliške sme dostali ešte na koruny 20 tisic ...tak len informačne sa pýtam , lebo sme s tym vobec nerátali žeby sme dostali az tolko..... 😎

mimi
15. feb 2012

@fide u nas to tiez manzel vybavoval, tiez som bola po sc a k tomu mesiac po porode stale v nemocnici. Je to ten jednorazovy priplatok, mal by zostat, ale clovek nevie, ci sa to nezmeni. No ja pevne verim, ze nie..Teraz som si spomenula, sesternica ma druhe babo a dostala tu plnu vysku 🙂

fide
15. feb 2012

@mimi ok dakujem velmi pekne aj ja som bola dlho v nemocnici a dokonca bez malej ☹ 10 t po porode mi vyberali cistu z mocovej trubice ...Moja sestra ma 4 deti ale ked mala prých 3 tak tto nebolo v takej vyske a na posledného už nedostala kedze vyplacaju iba do 3....takze ona nevie poradiť...ja len aby sme sa nezacali zbitocne vytesovat..radsej ratat s menej ako s viac... 😎

mimi
15. feb 2012

@fide tiez ti kazala tvoja doktorka si vkladat utrogestan, kedze si rizikova? Mne ano.

mimi
15. feb 2012

@fide no ja ratam s tymi peniazkami 😅 Ja som pri prvom dostala 4 000,-sk, ale odvtedy sa to par krat zmenilo.

fide
15. feb 2012

@mimi nie nic mi take nedala.. na co to je dobre??? ja mam teraz brutálne mykózy vkuse berem nejake gulicky alebo krémy...dá sa to kupiť voľne???

mimi
15. feb 2012

@fide ak beries tie gulicky, tak to bude asi to. Vsak sa pozri na krabicku. To mas teda blbe, ze mas mykozu, urcite tie lieky ber. Tiez budes rodit druhe cisarskym? MNa na to lekar upozornil, ale mam pre neho pripravene otazky, tak pri najblizsej navsteve sa ho na to vsetko spytam.

fide
15. feb 2012

@mimi no ked som bola hospitalizovaná v nemocnici tak manzelovi dr. povedal ze je viac nez iste ze budem rodiť znova sc ..Ja som ale chcela rodit prirodzene aj preto sme si dali odstup presne 2 r. ... moja dr sa zatial k tomu moc nevyjadruje a mam z nej pocit akoby bolo vsetko v najlepsom poriadku... Ja som sa este nepýtala, zdalo sa mi skoro no chcela by som rodit ako som tu uz davnejsie spominala v BJ nemocnici( to je moje rodisko ) len neviem ci mi dr povoli prevoz na taku vzdialenost.. sc sa strasne bojim no prirodzene zas nebudem vedieť co mam robiť 🙂 tie gulicky to su na tu mykozu...spolu s kremom...