Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@mimi Juuuuj to ja som uz davnejsie dostala....este niekedy v decembri mi dala sestricka....tiez je tam presne ten prasok aj avivaz....preto som sa pytala aky baby pouzivaju.Ci je ten Persil dobry za tu cenu alebo radsej tu Lovelu.A tiez avivaz....ved ked je pre deti tak by nemala byt velmi aromaticka....ide o to aby potom bolo to pradlo makkunke....
@danculka24 pýtala som sa na tú prípravu, že to tam robí jedna pani, ale treba jej volať len medzi 7-7:30 no v pondelok sa prinútim sa vstanem aby som jej zavolala.
inak baby máme v poriadku, prietoky OK, má už 1770 g a dnes má meniny 😵 😵 😵
@mimi ja mám ešte odloženú odsávačku z minula - Avent ručnú, teda využila som ju naplno dokonca i v pôrodnici (uživila by som i malú rotu 😉 ), oplatí sa ju kúpiť ak máš i ostatné flaše a poháriky od Aventu, všetko na seba krásne pasuje.. má taký silikónový masážny koniec, takže je to nebolestivé..
ty si pri synátorovi odsávačku nepoužívala?
tiež si myslím, že Aviváž netreba...
@oxiba bola som na nej aj pri Majkovi, no to už bolo dávno a nič si nepamätám a chcem aby išiel so mnou aj manžel, nech si tým prejde aj on (xi xi xi nech vie do čoho ide :-P). ak už vieš, že ideš sekciou, tak myslím, že chodiť tam nemá zmysel, jedine ak sa doma nudíš (o čom pochybujem 😵 )
aha 🙂 už by som aj zabudla, keďže ho nemám doma - kočík už máme
@mimi pýtala som sa na to, že vraj keď špuntík zostane naďalej panvovým koncom a bude stále tak rýchlo rásť (Petík mal 4kg a 52cm- malý valibuk, pozerali na mňa, že aká drobná a aké veľké dieťatko..), tak sa to ukončí SC, no Mudr. nie je pôrodník a že si to určí až samotný pôrodník, tak ešte neviem, no nechcem absolvovať ešte raz prvý pôrod 😒
@lucyfuk77 aka paradna vaha 😀, gratulujem k meninam 😀
@mimi my sme si veľa vecí ponechali - postieľku, matrac, fľašky, odsávačku, nejaké vecičky, fusák; no tiež dokupujeme kočiarik, prebaľovaciu podložku atď. babymonitor už je odškrtnutý zo zoznamu, kočík asi ešte len vyrábajú 🙂 a komodu sme kúpili minulú sobotu... neboj všetko ešte ani zďaleka nemáme, ešte máme dva mesiace na hniezdenie 🙂
@oxiba tak to si mala riadneho chlapceka. A nemerali ti panvu? Lebo moj gynekolog zvykne merat panvu, on je teda aj porodnik a uz pri prvom mi spominal, ze ju mam uzku, ci co...
Som rada, ze sa ti meno paci, ja to nechavam ako prekvapenie pre nasich pribuznych, nech mi to meno nik neofrfle 😀
@mimi tvoje biologické ?? koľko máš ? ... ja som vždy chcela veľa detí - no môj manžel nie je biologický (aj keď je mu ten najfantastickejší ) otec môjho/ nášho Majka ... povedzme to tak v skratke, dosť dlho som hladala / resp. už som nehladala a nedúfala .... toho pravého 😵 ale našli sme
@danculka24 ďakujeme 🙂 a to sa mi vyhrážajú vysokou váhou kvôli cukrovke (inak aj pri majkovi som ju mala ) a majko sa narodil 51 cm a 3300 g ....
@mimi merali, gynekológ mi povedal , že to mám 50:50, či malý prejde (tiež úzka panva), no nejako neodhadli správne veľkosť drobca, mysleli, že má dačo nad 3 kilá (a to mi robil sono Borovský - čo predsedal všetkým gynekológom v SR)
ani ja moc meno pre špuntíka nešírim, však je to naša voľba a určite žiadna z nás nedá dieťatku nejaké nemožné, či hanlivé meno, ta ne?

@oxiba dakujem za rady 🙂 nie nie ani my sa do toho sami nepustame, to by dopadlo :D mame zajednaneho tapetara, vsak som obvolala tolkych kym som sa dopracovala k prijatelnej cene 🙂 len nam vravel ze si mame tie steny pripravit, ze take zvladneme ;)