Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
ja sa na porod normalne tesim. Uz sa neviem dockat. Len dufam, ze bude aspon taky fajny ako ten prvy. 🙂
@cobhan ved to, že my sme tu sto rokov za opicami..a ked si chceš dačo uľahčiť všetko si kup..no ale aspon, že už sa to da kupiť pre niekoľkymi rokmi ani to nebolo..skus kuk tu http://www.dianatal.eu/slovakia/preco-dianatal-...
@oxiba zmenene to je od 22.februara,tak moze byt,ze si sa prihlasila pred tou zmenou.ja sa pre istotu prihlasim este raz-aspon budem mat dalsie kuponiky 😉 😀 (dva mesiace pred porodom odporucaju mamickam cakatelkam sa prihlasit v novom systeme)
kukni to tuto
http://www.dm-drogeriemarkt.sk/Master_CMS/index...
ináč dnes som bola omrknúť toho svojho osadníka - podnájomníka alias špuntíka, má už 1777g a asi to bude tiež riadny macko ako jeho starší bráško (4kg) , mne sa ten môj pohoďák zatiaľ neotočil a stále si tróni na mojom mechúre v meditačnej póze a s rúčkami na tváričke.. zase boxoval so sondou až sa gynekologička durdila, že mi tie prietoky snáď ani nespraví.. je to skrátka osobnosť 🙂
PS.už mám kúpené vložky do pôrodnice - to sú teda megavlošandy 2 balíčky = malý vankúš - ako sa ja pobalím netuším..
@nena13 už janush to dobre vysvetlila. Je to niečo ako zápal ďasien, citlivé a krvácavé ďasná, ktoré môžu sčervenieť, potom opuchnúť až prevísať. Nemusí to byť iba v tehotenstve. Ja som s ďasnami predtým problémy nikdy nemala. Pre bábo to nebezpečné nie je, iba ak by to neliečené prerástlo do veľkej infekcie. @prinzesz Súhlasím. Zubárka mi povedala, že vraj to má 20-30% tehotných, najčastejšie v 6.-8.mesiaci a vraj sa to niekedy potom aj samo vstrebe a ďasná odpuchnú, že je to najmä tým, že organizmus je oslabený, žiadne riziko paradontózy. No mne to viac opuchlo, tak trošku previs orezala auž ok. Kazy ma obišli, no musím si toto vytrpieť 🙂 ale už lepšie, dávam ústnu vodu a sťahuje to dobre 😉 Závidím tým ženám, čo majú nič v tehotenstve so zúbkami, ďasnami.
Moje news: Mám za sebou poradňu, malý "visel" dole hlávkou, no ja mám pocit, že sa vždy všelijak točí, je vďakabohu ok, že mu tam dobre 🙂 A ja som skoro odpadla ako som pozerala na váhu a už je to +12kg 😕 plus musím stále brať železo a ešte aj hnusná mykóza sa vrátila 😖
Dnes sme boli aj pozrieť kočík, ktorý sme mali objednaný, ale žiaľ neprišiel náš odtieň, nemajú ho na sklade...tak musím čakať ďalšie 2 týždne. Urobila som si tak radosť tehotenským vankúšom a manžel sa smeje, že bude naň žiariť 🙂 Snáď mi pomôže k lepšiemu spánku.
@alohim super spravy,ze drobcek je ok 😉 tvoja vaha je tiez ok 😉 ale ta mykoza je svina,ze to takto kazi ☹
na tehu vankus si daj velky pozor-mne ho kradne moj mg a tulka sa k nemu on 😀 ,zevraj je to velmi dobra vec na učučkanie sa na odpocinok a spanok 😅 a zevraj aj simonka,ked nadranom pride ku mne do postele,ked sa mg chysta do prace,tak prve co spravi-ze sa prituli k tehu vankusu 😀 ja sa tulim z jednej a simonka z druhej strany 😅 cize v nasej rodine to bola super kupa 😀
Takze tu su moje miery: brusko 104 cm, vaha +17 kg.
V tej vahe tusim vediem 😨
Ahojte, sme dnes boli na 3 D a herečka mala ruku pred tvaričkou, nespolupracovala 😀 aale potom na chvilku sa ukazala, sme 28+1 ale zodpovedame 29+0 a mame 1408 g
@danculka24 som neskutocne rada,ze sa malinka ukazala 😀 aj ked len na chvilku-ale aj to potesi 😉
ani nehovor aj ked som mala tušaka že sa nebude chciet 😀, no ale s tou vahou kam ideme jeminenku až sa začinam bat 😀. Super že je Simonke už lepšie, teraz čo počuvam sa to hemži všade chorobou ☹
@prinzesz Práveže ja som ešte vôbec nebola na preventívke-čo inak chodím raz do roka-tento rok som to oflákla ,ale chystám sa ísť-len neviem či nie je neskoro -idem až v apríli🙂Si ma aj potešila,že nemusí to dospieť k paradentóze-jaj,človek je v tom tehu zo všetkého tak vystrašený-keď to nie je o babatku,tak sa zas bojíš o seba...Sama sebe si idem niekedy na nervy🙂
@cobhan Asi tak-u mna bolo načase si trošku začať užívať to tehu-konečne keď drobček kope sa to dá-predtým som si skôr pripadala ako chorá a nie tehotná🙂
@janusha33 Juj tá záha-som skoro večer z kože vyskočila-neviem či to nie je z papriky a cibule čo som včera jedla-musím si dávať väčší pozor na to čo zjem...
@pokito Koľko vyšlo to vedierko v Tescu?
@tiuska77len ako som počula o pomeroch v tejto pôrodnici,tak oni maju problém aj podať epiduralku 😀Kebyže to nebola jedina pôrodnica vširokom okolí ani rodiť tam nejdem 😉
@pokito ja som sa pri prvom tehu pri plus 20 kg prestala vazit 😉 ,ale 13 kg som dala dole hned v porodnici,ak sa nejak neprejedas a snazis sa zdravo stravovat tak to bude zadrziavana voda a s tym sa neda nic robit len ta bude stresovat pokial ju nedas dole pri porode 😠 . Pri prvom tehu som takmer do konca tehotenstva stravila v kancli 10 hodin denne a asi to urobilo svoje, teraz som s malou aj 3 hodiny v terene a asi to pomaha 🙂 klop klop

ahojky baby 😉 , super prezívky davate našim prednostiam 😝 , ja som si kupila tie podprsenky ambra a su super vkuse ich točim, tie kojenecke asi budem riešiť tesne pred pôrodom, kedže sa z mojich tiež stavaju každym dňom vačšie stany 😀 ... no včera sme s manželíkom absolvovali predpôrodnu a premietali video pôrodu 😖 , mám dosť xi...ale ten moj drahy úplne v poho je pripravený na pôrod...hadam ho tam aj ja znesiem a nebude mojim obetným barankom :D