Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@suzan1111 To nic ja citim tlkot srdiecka zrejme nasho drobca niekde dole pri lonovej kosti.....som najprv myslela ci to nie je moje srdce ale ked som si merala pulz tak frekvencia mojho srdca bola rychlejsia ako to tepanie dole a pochybujem zase zeby sa malemu tak ckalo.....a to sa mi stava castejsie ze som to tam citila.....sa musim opytat doktorky ked pojdem vo stvrtok......
Baby mam novy recept na palenie zahy......Pukance.Vcera ma zase palila zaha ale brutalne a ako na potrvou som nemala doma fatru a sestra mi odporucila ze nech skusim si urobit pukance.....tie som chvalabohu doma mala tak som ich supla do mikrovlnky a celu misku som spraskala sama pri hokeji a palenie zahy preslo....Takze nieco na tom bude......no az na tu kukuricu medzi zubami potom....
ahojte babky, ja som taka rada, ze mna zaha nepali. A s tym tvrdnutim bruska, to uz bude asi len castejsie, ved sa telo pripravuje na porod. Ja som s tym tiez bola v nemocke, ale v 25tt. Tvrdne dodnes, tak neviem.
@fide bez obáv môžeš piť repíkový čaj, no má sa piť max. týždeň, dosť vysušuje, pozitívum je že ti ukľudní žalúdok a pôsobí mierne antistresovo.. na mykózy pokiaľ viem vplyv nemá, má protizápalový a sťahujúci účinok..
nesmie sa čaj z ľubovníka bodkovaného a čaj z malinových listov - ten sa odporúča v poslednom 9. mesiaci údajne uľahčuje pôrod
My sme sa boli dnes slnit, kedze v UK takychto dni nemame vela, tak to treba vyuzit. Som si vyhrnula tricko, nech aj maly si uzije. Som niekde citala, ze to maju radi. A teraz to mam overene, hned sa presunul na stranu kde mu svietilo, take hrce sa mi robili na tej strane 😀
@fide Repík nie je vodný počas tehotenstva na vnútorné užívanie. http://www.liecive.herba.sk/index.php/atlas-lie... + nasla som to aj v jednej knihe co mam o bylinkach.
@suzan1111 skvele, ze si uz spat a nemuss tam byt a hrozne ako mozu dat niekoho infekcne choreho k ostatnym tehotnym. Drzim palce, aby si to potiahla a nemusela sa tam vratit.
Ja mam hrozny vikend, najma dnesok - cely den v posteli, strasne ma dusi-suchy kasel a zvysena teplota. Slaba som ako mucha ☹ Snad to babatku neposkodi. Mam doma iba Paralen 500 - sa moze v tehotenstve aj ked je to uvedene ako kontraindikacia?
@mirkave oni nedali tu s infekcnou chorobou medzi ostatne matky na izbu..dali ju na izolacku, ktora ale je na tej istej chodbe ako ostatne izby, pani mala cele dni otvorene dvere..tak nechapem na co bola na izolacke a dana izba nemala sprchy,tak chodila do tych istych ako my..cize chytala tie iste klucky atd. cize papierovo bola izolovana..povinnost si splnili,,ale realne to bola izolacia onicom ☹
@katkamiki ja si aj myslim, ze je to stikutka,lebo ja to tiez mavam a vysledovala som, ze tak polhodku az hodinku po tom ako som jedla a je to take pravidelne rytmicke nadhadzovanie, dost rychle a v knizke som o tom citala, bola tam ta stikutka tak nejak popisana..ktovie..ja ked som to raz mala ako som bola v nemocke na ctg tak aj na srdiecku sa to prejavilo, krivka bola ina..zrejme mu pri stikutke aj inak bije srdiecko..ale nehovorili,ze by to bolo zle,len ze nejaky bol maly aktivny.
suzan1111 to iste sa stalo aj mne nejaky "akoze" mudry gynekolog mi povedal ze mam kratky a mäkky krcok a ze mi hrozi predcasny pôrod.a na druhy den som isla k svojmu gynekologovi a ten mi povedal ze som uplne v poriadku....a podotykam ze taktiez som bola v galanskej nemocnici🙂
@jagu81 ja som sa dnes totalne znicila. Sli sme na sutaz...po prvom kole som mala chodzu ako kacicka, po druhom ako statny tucniak 🙂 a vzdy ked sa dalo, tak som oddychovala a posedavala kade tade po lese. Horsie bolo potom vstat a to ma uz musel drahy dvihat, lebo sa nemohol pozerat na moje akrobaticke variacie a zvysok nasej mini skupinky si nahlas pochvaloval, ze ako im je dobre, ze su chlapi a nemozu byt tehotni, lebo to vyzera faaakt strasidelne 😝
juuuuj dnes rano som sa taak nahnevala na nasho psa 😠 Po Pajke mame zachovaly kocik iba nakupny kosik tam uz bol dotrhany od tazkych nakupov, tak som sa ho rozhodla objednat z Ciech aj tak stal mimochodom 23 eur ale kedze nemusime kupovat kocik tak som sa rozhodla investovat do kusa latky....Rano mi pohlad zavadil na buginu a taska z jednej strany dotrhana jak reseto ! Skoro ma tam vystrelo..viem ze su ovela horsie veci ale tak som sa z neho vytesovala a co na nom vadilo nasmu 5 rocnemu beaglovi ☹
@cobhan však to je jediné šťastie, že chlapi nemôžu byť tehotní, lebo by sme už dávno vymreli 🙂 ale no zas snažia sa ako vedia a pomôžu keď sa dá. Na akej súťaži ste boli? Ja som inak včera vyzerala dosť podobne. Poobede, že ideme trošku porobiť po zime poriadky v záhrade a aj sme - drahý vyhrabával trávnik a keď videl moje strihane malín, radšej mi zobral nožnice z rúk. Asi sa tiež nemohol pozerať na to, ako sa snažím zohnúť. Čo už keď sme spapali loptičky 🙂 mali by sme sa už šetriť, ale ja si stále naivne myslím, že zvládam všetko a potom sa ledva doplazím ku gauču alebo posteli, lebo kríže bolia a bolia ... My sme dnes začali 31t. tak sa teším a obávam zároveň, už sa nám to kráti 😀

@janusha33 no veru, len pekne oddychuj..ja som to tiez nemala nic vazne ale ona ma pre istotu poslala..a co som si tam odzila..pristup personalu..to otrasne stare zariadenie..nie som rasistka ale bolo tam dost ciganok a ked som odchadzala tak babam namiesto mna do izby doviezli zrejme bezdomovkynu,kt. chudatko tak smrdela ze to neslo ani vyvetrat..no otrasnee podmienky..tiez sa modlim aby uz aspon do 34 tt bolo vsetko ok..potom uz beru aj u Kocha a ja dufam,ze nebudem sklamana a ze som sa dobre rozhodla..lebo ten vylet ,,v hentej istitucii,, stal fakt za to. Som teraz dost precitlivena a ja som tam revala kazdy den ked moj muz odchadzal z navstevy domov a ja som tam musela ostat..a tie stresy pri kazdodennom vysetreni..trpnut ci nahodou nenaskoci nej. kontrakcia a potom tam ostanem dlhsie..lebo primar nam povedal,ze sa mame pripravit na to, ze to budeme lezat az do porodu ☹ ..teraz ked som doma sa tiez snazim setrit ale ako som sa prehupla do 30tt a brusko mi zrejme rapidne rastie tak ma maly kope do zaludka..vcera vecer som sa viac najedla a mala som krce do zaludka..tak som sa zlakla..neveim ci budem jest nejake mikroporcie alebo co..aj dneska ma vsetko okolo zaludka tlaci..no snad to je normalne..lebo ja uz mam panicky strach z kazdeho krcu a pichnutia..hned sa trasem aby som sa nemusela vratit do tej hnusnej institucie