Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 no neviem, cakam druhe ale uz teraz sa bojim ci spravne odhadnem kedy ist do nemocnice aby som tak bola tak akurat - pri malej som isla radsej skor ale to bolo asi velmi skoro, porodila som az skoro o den a den byt bez vody a jedla s kontakciami, tak to bola hroza ...teda hlavne bez vody a ked som mala zatlacit tak som jednoducho nevladala mohla som sa snazit ako som chcela. Asi uz zacnem pomaly chodit do tem ohladom porodu nech nacerpam nejake dobre rady a skusenosti.
@janusha33 hehe mne zase kope do rebier a aj to je dost neprijemne kedze som krpec tak sa mu tam asi lahko opiera, tie posledne tyzdne su asi iba o nasej vydrzi.
Inak podla mna by toto chlapi jednoducho nezvladli ci uz vahovo, tie kopanceky, nevolnosti a tie gynekollogicke prehliadky /ved dohnat chlapa k urologovi je fakticky niekedy nemozne/ a to uz nehovorim o porode a ubolenom sestonedeli.Staci obycajna chripka a ten moj je vacsi marod ako trojrocne dieta...
@tinci No presne.....mne sa moj stale smeje ze kym vyjde po schodoch do obyvacky fucim jak lokomotiva tak som mu povedala ze vezmem jedno vrece,nasypem tam dva a pol kila muka a dam mu to okolo pasa.....a nech s tym spi a robi a vsetko...a potom zisti preco tak fucim....ich cosi troska zaboli a uz maju dobre ze nie rakovinu a my musime aj s chripkou uvarit obed a upratat a vsetko a niekedy nam ani caj neuvaria.Ja som tak bola napalena na brata....on bol teraz chory tak svagrina sa starala,ked bolo pekne odpratala sa s detmi vonku aby mohol v klude spat a teraz ona chuda ma zapal stredneho ucha a je chora ako slon a on si lahne a spi lebo on je unaveny....a ona nech vari a skace okolo dvoch malych deti,co mala byt ona v posteli
@linduska86 ahoj🙂 šesť týždňov pred predpokladaným termínom pôrodu dotkorka vypisuje na MD, dá ti jeden papier o nástupe -ten dáš zamestnávateľovi, ktorý ho potom pošle na sociálku. Ak si si ale platila DNP, pýtaj si od doktorky ešte jeden taký istý papier o nástupe na MD, ktorý odovzdáš ty osobne na sociálku🙂
@leeenka26 no ja neviem co je CTG :D takze ti nato neodpoviem.. no ja som bola na 3D sone..ja chodim na to klasickelen ked som u lekarky mojej ..take to ciernobiele.. a na to 3D chodim o dvere vedla..ja som si zato platila.. nejakych 30 e..
@sisaadam no zamestnavatel ma pocas mojej marodky prepustil..takze co s materskou? a neplatila som si DNP , platil mi len zamestnavatel..takze papier,ktory mi vyda socialna poistovna, zanesiem lekarke..ta mi ho potvrdi a spatne ho musim odniest na socialku..lebo socialka mi bude vyplacat matersku,,kedze ma zamestnavatel pocas mojej marodky aj napriek tomu, ze som v ochrannej dobe prepustil
@lilianka1199 NIč sa neboj, mojej sestre som dokupovávala veci, ešte kým ležala v pôrodnici, len nestresovať. JA som tiež rada, keď mám všetko už pripravené, aby som sa nemusela tým už zaťažovať, veď po pôrode budem mať veľa iných starostí, ale zase vždy si vravím, obchody sú otvorené , cez internet môžem doobjednať kedykoľvek a manžel môže tiež čo to pobehať🙂
@linduska86 Nooo ten papier ti nevyda socialka ale ti ho vyda doktorka.....a to nie si ani na urade prace evidovana?Vies aspon kvoli zdravotnemu poisteniu...
@janusha33 ja to mam tak isto, ked sa maly vrti,ako je uz hlavickou dole,tak niekedy ma tak strasne pichne,taka rezava bolest, minule som skrikla a manzel sa chuda pytal, ze ci uz rodim 😀 ale citala som v mudrej knihe,ze to je normalne, vsetko sa teraz dost roztahuje,plus ked sa tam baby este natahuje..no je to sranda.
@linduska86 ctg pristroj meria kontrakcie maternice a srdcovu cinnost babatka 😉
@linduska86 to ako ta mohli prepustit? To nechapem vazne, ved to je protizakonne. 😠
Baby a platíte u svojho gynekológa za prietoky?
@linduska86 a to v ktorom tyzdni si bola na tom 3D? Ja som bola v 14. tt a potom v 25. tt, chodi sa aj neskor? Ja nemam velmi pekne fotky, ako nemyslim babo, to je nadherne 😉 ale fotky su nekvalitne 😒 mala som trosku inu predtstavu a to sme boli preobjednany, lebo najprv boli zabery totalne nepozeratelne a potom uz to celkom uslo, ale moje ocakavania to nepredcilo :-/
@petra1209 no ja zatial mam 9 kg navyse,tak norme by som povedala...len ma ta vaha malej trosku prekvapila,na morfo sone v 20 tyzdni nam vychdzalo vsetko presne na tyzdne a dni... a teraz postupne po kazdom mesiaci ma vahu pozadu...vlastne podla sona by som mala mat termin az 14 maja 🙂 tak neviem...doky povedal ze aby som sa neobavala ze rastie rovnomerne...len bude mrnava pri porode..len sa bojim aby nebola podvahu,nerada by som aby bola v ikubatory
@janusha33 niesom na urade prace..zdravotne by mi mala platit socialka..alebo ja neivem ako to je..
@leeenka26 no a? ved si na slovensku..si nevedela..:(
@leeenka26 na 3D som bola v 20 tt a v 30 tt--a v 20 tt mi dali aj farebnu 3D fotku a tam super vidno maleho..🙂 tak neviem.. podla toho kam chodis asi..neviem
@linduska86 ako myslis ze na sk nerobia pekne zabery? No ja som videla aj tu na MK take pekne fotky, ostre, a ja teda nic extra.
@linduska86 jaj ty si reagovala na inu otazku 🙂)) uz mi to tiklo 😀
@adikasala páni že 9kg tak to ti úprimne závidím 😉 ja som už ako slon. Pred tehu som mala 50kg teraz už 70kg takže moja ohybnosť je na bode mrazu 🙂 To nevadí že bude menšia a ešte má vyše mesiaca to v pohode môže pribrať. Náš drobec za mesiac od poslednej poradne pribral 1100g tak isto aj tvoja malinká ešte čo to naberie 🙂
@leeenka26
@petra1209 dakujem kocky,dufam ze to dozenie spon tak na 3 kila,pripadne tak nech si da trosku na cas s porodom 🙂
no aj aj som 50 kilovka a teraz som sa vysplhala na 59 🙂sa snazim aj zdravo papat vela ovocia a zeleniny.dali mi aj dietu na cukrovku,lebo som mala troska cukor hore na zaciatku.ale teraz naozaj uz kaslem na to a doprajem si 😀

@janusha33 , @lunnka Toto som si vlani užila so sestrou, keďže švagor chodil na nočné, na noc som šla k nej, aby nebola sama ... a veru sme aj do pôrodnice šli spolu. Ale celý večer sme my dve - jedna vedela nič a druhá ešte menej meditovali, či už alebo čo vlastne sa deje .... a okolo jednej v noci, keď som si prečítala v múdrej knihe, že ak sú intervaly medzi kŕčmi menšie ako 8-10 min., žena je prevdepodobne u svojho pôrodníka, zavelila som odchod (vtedy to už bolo 3x za 15 min.). A ešte že tak, lebo o 4 sa sestre narodila dcérka. Našťastie všetko dobre dopadlo, ale so sestrou sa smejeme, že z jej pôrodu bol pre mňa väčší stres ako z vlastného, aj keď ešte neviem čo ma čaká😉