Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@katkamiki
@cobhan
@lunnka 🙂)babenky,tak mna lonova kost uz teraz ani nie,ale keby ste vedeli ake super "vajca"teda slabinove pruhy (hernie) sa mi spravili...ked sa postavim napr.rano najskôr si to musim nejak tak podrzat ako keby zatlacit.a ked dlhsie chodim,hroza.dr.mi povedala ze asi mam tam nejak oslabenu stenu,preto.mala som to aj v prvom tehu ale iba na jednej strane a potom sa mi stratilo a teraz zas...a ako mi cievky na nohach popraskali,bez stahovacich pancuch uz ani nechodim,len co ked bude moc teplo...a ze kto hypochonder 🙂 🙂 nejako to uz dobacovat!
@katkamiki da sa darovat pri dodrzani tych podmienok (vaha nad 4kg...)ale vraj darovanie pre svoje dieta nema zmysel - skor ak tu krv darujes inym. Vysvetluju to odbornici v tej reportazi, co tu pridala dulkagabulka, ze napr. ak ma dieta nejake ochorenie, je aj v jeho vlastnej krvi skor by mu pomohla ina. Cize je to skor biznis.
@janinkad Ved to uz mame fakt za par takze to uz zmakneme.....mna teraz zacinaju sny strasit......zrejme sa mi nieco snivalo v noci lebo som sa zobudila o tretej v noci ze ,mi treba cikat a potom som nevedela zaspat lebo som sa zacala bat porodu a zacala som rozmyslat co ma vlastne caka....ale preco ma napadol prave porod.Ale fakt sa zacinam bat,mam pocit ako pred absolventskymi skuskami v skole alebo pred obhajobou diplomovky a uz to chcem mat rychlo za sebou.Fakt taky divny pocit.
@janinkad tak na zac. tehu ked som volavala pravidelne do misy a mala problem ist na velku vtedy mi tiez na lavej strane nieco hrcate vyskocilo, ze pravdepodobne nabeh na pruh, postupom casu sa to ukludnilo ale ked silnejsie kychnem abo zakaslem zaboli to ttam, len si to uz neviem nahmatat ako mi narastlo brusko, no uvidime co to s nami spravi pri tlaceni pri porode...
a zilky take fialove pavukovite mi tiez vyskakali na nohach ale aj na boku bruska trocha mam..to som sa tesila ze strie sa neporobili..takze pekne fialkovo kvitnem kde-tu 🙂) ale zas nic extremne, nohy ma troska mrzia, no v nemocnici som videla nohy jednej maminy v tak hroznom stave ze dakujem bohu za to, ako s amoje telo zatial s tou tarchou vysporaduva 🙂
@janinkad mne tiez popraskali zilky pod kolenom aj jedna zila sa vyduva a Dr. na to nic nepovedala...skarede mam nohy ☹ a puchne mi clenok po dlhej chodzi. Ja zasa citim taku bolest, ze akoby som mala svalovku "tam dole" a hoci sa natieram urobila sa mi jedna prasklinka pod pupkom, taky je uz napnuty a maly si do toho este veselo pokope, necudo ze to prasklo. Tak je tam jedna stria...ja sa uz radsej nestazujem lebo si pridem ako stara baba😀
@alohim s tym oxytocinom je to bohužial pravda...taka je prax na celom Slovensku...bohužial
čo sa však tyka priloženia babatka, viem ze v nemocnici na SNP to robia
Baby chcela by som sa spytat ci tie papiere ohladom materskej a prip. ukoncenia PN je treba ist osobne zaniest na soc.poistovna alebo im to staci doporucene poslat ?
och prave pozeram, ze este take 3 tyzdne a mozem ist rodit. 😅
@cobhan ahoj, tak držím palce nech sa dáte bystro dokopy, aspoň manželík, nech ťa má kto zdvíhať 🙂
ja mám tiež občas také dni, keď ma bedrá tak moc bolia, že chodím ako Golem skrížený s Mc duckom..
Inšpirovala si ma,aby som mrkla do tehu knižky, že kedy mám poslednú kontrolu pred zajednaním pôrodnice.. a idem deň po tebe..
PS.ináč dnes som sa normálne pobavila, keď som čítala na webe, že bábätko sa v 34.tt už hýbe v brušku veľmi málo, lebo mu chýba priestor + v tomto týždni má cca 2100 g, môj špuntík má cca 2700g a hýbe sa tak, že to pripomína okamih keď votrelec prerazil pozemšťanom brušnú dutinu... stále mi behajú pätičky hore dole a občas to bolí teda sakrametsky 😉
@alohim júj nič si z toho nerob všetky sme nejako poznačené 😉 , mne sa zas urobili také metličky, že to vyzerá ako by som mala podväzky, v spodnej tretine stehna, vyzerá to ako taký modro zelený pás + niečo obdobné na členkoch- nuž keď malý bude na svete sklerotizácia to istí... (dúfam, že toho nebude tak veľa, že zbankrotujem 🙂)
@danculka24 malujeme ;) este nejake drobnosti, potom parketya mozeme skladat nabytok 😉
@oxiba No mne sa zatial objavili iba strie hore na stehnach ale to som ich mala aj predtym,len nie az tak,brucho mi to zatial obislo a prsia mam ako tiger,sama stria lebo na zaciatku tehu ked mi rastli tak som nemala krem na strie este a som ho nevedela nejak zohnat a teraz uz sa nejak nezvacsuju,akoby sa vratili do povodnej velkosti.Co sa tyka krcovych zil tak na lytkach mam take dve miesta kde mi vidno troska krcove zily ale to mam uz asi od 17,babka mala brutalne krcove zily,mama nema vobec a mna to chytilo uz v puberte.....a inac zatial chavalabohu nic.
@majovka8 A aky je to pocit pri sekcii...a aj potom ,ako si fungovala s babatkom -dalo sa -moc to bolelo a kedy sa to zahoji?
Žieny ktoré ste už rodili sekciou-dajte nejaké info-včera ma totiž lekárka šokla,že mam nejak postieľku podsunutu či čo....sama tomu nechápem a ak sa to neupraví budem aj ja rodiť sekciou-s čím som nerátala,tak neviem ako sa zariadiť a čo čakať-ďakujem za každé info...

@janusha33 Ano, som priamo z KE, no skoda, mozo by sme sa stretli kedze terminy podobne 😉 ale trosku inde budem rodit - v Novej nemocnici, mam to len par minut z domu.